Fouten maken mag

Zondag 22 juli: Het is 7 uur: gebonk op de deur, voeten op de koude vloer, een verfrissende douche, de warme Afrikaanse zon in het gezicht en ontbijten met vruchtenyoghurt. De ochtend is begonnen.

Op weg naar de ‘blanke’ kerk met muziek uit de JBL van Arend-Jan: “Het regent, het hagelt. De buschauffeur ziet niks” schalde door de bus heen, terwijl buiten de zon overvloedig scheen. Eenmaal aangekomen bij het prachtige kerkgebouw schoven we stilletjes in de houten kerkbanken. De multi- taskende dominee bediende tijdens de dienst de beamer, deed zelf de mededelingen, zong uit volle borst mee en had alleen de collecte gedelegeerd. Oftewel een alleskunner. Ook maakte hij grappen tijdens de preek die in het Afrikaans werd gehouden wat voor sommige best lastig te begrijpen was. De preek ging over Elia, die nadat God op de Karmel vuur uit de hemel had gegeven, depressief onder een struik lag en dood wilde. Hij voelde zich mislukt. De dominee gaf aan dat iedereen mag mislukken van God en Hij je elke keer weer een nieuwe kans geeft. Een mooie boodschap, ook voor ons team. We hoeven hier in Zuid-Afrika niet alles perfect te doen en mogen fouten maken. God helpt ons en kan met een kromme stok een rechte slag slaan. Aan het einde van de dienst mochten wij nog ons lied ‘’Our God is greater’’ zingen. Dit werd met vol enthousiasme ontvangen. Daarna kregen we sop met broodjie aangeboden door de gemeenteleden die erg hun best voor ons hadden gedaan.

Na een hobbelige rit terug op de Witte Druijf (zoals Emma het zegt) konden we lekker relaxen in de zon, een frisse duik nemen in het koude zwembad en verschillende spelletjes spelen. Vervolgens werden we verblijd met het goede nieuws dat we als lunch een lekker broodje hamburger konden halen in de eetsaal.

Nadat onze magen gevuld waren, hebben wij ons voorbereid voor morgen, want dan mogen eindelijk beginnen aan ons doel van de reis. Voor het kinderwerk is een beeldend bijbelverhaal geregisseerd door o.a. Charlotte en Arend-Jan en voor shack-repair zijn alle gereedschappen gecheckt en gesorteerd.

De helft van de groep ging na de voorbereidingen onder leiding van de gids Willem nog een wandeltocht maken door het echte Afrikaanse landschap.

Onze fotograaf Janine en onze polaroid-maker Sanne T. (omdat we rijk aan Sannes’ zijn) hebben zich vandaag uitgeleefd op hun toestellen voor dit dagverslag. De foto’s kunt u hieronder bekijken.

Nu gaan wij eten (18.00 uur) en hopelijk wordt de avond net zo gezellig als gisteren: lekker warm vuurtje, rokerige kleding, spelletjes waar we helemaal niets van snapten, maar waar we wel enorm veel om hebben gelachen.

Namens ‘groepje’ 2 de groetjes en baie dankie voor het lezen!! Arend-Jan, Charlotte, Janine, Sanne, Emma, Coby en Ruben.

 

Arend-Jan: hooi thuisfront!! Hier gaat alles goed (best) met mij en Marjo, vliegen was echt gaaf!! Morgen begin ik met kinderwerk net al het verhaal voor bereid. Oja mark het is koud hier in de ochtend en het zwembad water ook . Nou dit was en dan alweer! De groentes van hak (Arend-Jan)

Charlotte: Hoi allemaal, Heb het heel erg naar mijn zin met deze toffe groep mensen. Morgen eindelijk beginnen aan het echte werk; heb er zin in. Groetjes Charlotte

Janine: Heei allemaal, Met mij gaat alles goed!Het is super leuk hier, heb het heel erg naar mn zin. Morgen dan eindelijk beginnen met het echte werk! Kusjesss Janine

Emma: Hallo allemaal, Het is hier super leuk!!! De omgeving is zo mooi en nog mooier zijn de sterren ’s avonds. En papa mama en wouter, ik mis jullie wel een beetje, hoe gaat het met jullie?? Ly xxxxx Emma en een knuffel voor sam.

Sanne: Heyheyy, Wauw, wat is het mooi hier. Ik ben volop aan het genieten en heb er zin in om morgen aan het echte werk te gaan beginnen. Alles bij jullie ook oke? Dikke kus van Sanne T. (Ik hou de grote beer in de gaten ;) )

Coby:  Lieve ouders van al deze mooie kids: we genieten enorm van jullie kinderen en zorgen goed voor ze! Terschuur: dikke kus, ik hou van jullie!

Ruben: Hallo lieve mensen! Bedankt voor jullie berichtjes! Het gaat goed mij. Ik geniet van de mensen, de mooie momenten en dit prachtige land! Groetjes Ruub
(eneeh Niels.. kan je het een beetje uithouden met alleen je ouders?)

Anneleen: Joehoee, Ik was vergeten een stukje te schrijven :P, echt weer een actie voor mij. Het is hier echt top en de mensen zijn geweldig. De reis verliep moeizaam en het vliegtuigeten was verschrikkelijk maar het is waard! Morgen kunnen we beginnen met het echte werk! Iedereen bedankt voor de lieve reacties. Liefs , Anneleen

 

  • Title here
  • Title here
  • Title here
  • Title here
  • Title Here
  • Title here

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch