Knuffels en/of Knuffelen

Hallo iedereen, dit verslag is geschreven door groep 3. Vandaag werden we weer om 06:00 gewekt, niet echt iets om aan te wennen. Na een goed ontbijt stappen we de bus in, klaar voor een nieuwe werkdag. Esther gaat naar shack repair, Tijmen en Sanne naar de bouw, en Anneleen en Hedy gaan naar het kinderwerk.

Er was vandaag geen opening bij het Immanuel Hope Centre, dus gingen we eerst naar de bouw en vervolgens gingen de overige mensen richting het kinderwerk en de shack repair. Er stond een frisse wind, wat we na de afgelopen dagen niet meer gewend zijn, best wel een beetje koukleumen dus.

Bij shack repair hebben we vandaag best wel wat kunnen doen. Esther en Naroa hebben samen gaten met gips dicht gemaakt op het dak. Dit was best wel een beetje eng, omdat je bij elke stap die je zette ongeveer 10 centimeter naar beneden zakte en er een enorm geluid uit kwam, maar gelukkig zijn we er veilig afgekomen haha. Al vrij snel waren we klaar bij deze shack. We hebben toen in de bus geluncht samen met de mensen van het kinderwerk. Na de lunch zijn we naar een andere shack geweest, waar er voor de meeste van onze groep niet veel werk was. Om dit toch nog een positieve draai te geven, zijn we T-shirts gaan uitdelen bij mensen. Toen we dat deden zijn er ook nog veel kinderen geknuffeld. Eenmaal terug van de shirts uitdelen, was de groep van het kinderwerk al bij de shack waar wij werkten. Onze groep mocht toen nog wat speelgoedknuffeltjes uitdelen aan de kinderen die hier in de buurt waren. Toen zijn we weer in de bus gestapt richting de witte duif.

Bij de bouw liep het vandaag over het algemeen soepel, op wat kleine ongelukjes na. Niks om u zorgen over te maken hoor. Toen we aankwamen konden we eigenlijk gelijk aan het werk. We gingen vandaag behoorlijk de hoogte in met de steigers, wat best wel een uitdaging was aangezien het wankelende stellages zijn. We hebben tijdens deze reis al 5200 stenen gebruikt, wat reden was voor een nieuwe lading stenen, die we allemaal mochten uitladen. De tijd vloog voorbij toen we eenmaal lekker aan de slag waren en we vonden het jammer dat we al naar huis moesten. Al met al een goede werkdag op de bouw!

Toen we bij het kinderwerk naar het veld achterin de sloppenwijk liepen, kwamen er meteen al allemaal kinderen achter ons aangerend. Na nog wat kinderen te hebben opgehaald kwamen we uit op een groep van ongeveer 60 kinderen. Na het spelen, zingen, verhaal en knutselen gingen we ook cadeautjes uitdelen. Dat verliep iets chaotischer dan gehoopt, maar als het goed is hebben alle kinderen wat leuks gekregen. ’s Middags hebben we precies hetzelfde gedaan, maar dan aan de andere kant van de township. Zoals altijd was er ook weer een groepje kinderen bij die er in de ochtend ook waren, die volgen ons altijd door de township voor een tweede sessie. Zij mochten deze middag aan een hartje knutselen en kregen een ballon als cadeautje, zo hebben we dus ook hén blij kunnen maken.

Ondertussen is grote (beer) baas Jan de héle dag in de keuken van de Witte Duif bezig geweest om een feestavond voor te bereiden voor een flinke groep mensen. Vanavond is het onze Hollandse avond, een avond waarop we alle mensen die we ontmoet hebben bedanken voor de prettige samenwerking!

Toen we dus na de warme werkdag weer bij de Witte Duif aankwamen stonden er enorm veel tafels in de eetzaal. De hele groep ging vervolgens ballonnen blazen en de zaal versieren en douchen zodat we op tijd klaar zijn voor de Hollandse avond. Hoe die is verlopen komt in het volgende bericht.

 

 

Esther: Hoi lieve mensen Nederland, ik heb het hier nog helemaal naar mijn zin, het is de afgelopen tijd super mooi weer geweest hier en ik heb van alles genoten. Ik vind het wel heftig hier allemaal en vooral dat je eerst een werkdag hebt en hele arme mensen ontmoet en dat je dan na die werkdag gewoon weer terug gaat naar de witte duif met een zwembad en genoeg eten en drinken. Het gaat nog steeds super goed met mij. Ik begin wel moe te worden maar dat is niet helemaal abnormaal hier haha. Nouja, ik spreek jullie vrijdag weer (vind het wel erg jammer om bijna weer naar huis te gaan) maar ik kijk er enorm naar uit om al mijn verhalen te vertellen aangezien dat hier lastig gaat. xxx

Sanne: Hoihoi allemaal! Een paar enorm gave dagen gehad hier! Ik heb een enorme sprinkhaan gedood, een persoonlijke overwinning en vanochtend schrok ik enorm toen er opeens een vlinder uit mijn schoen kwam, maar voor de rest gaat het oke. Leuk om al jullie reacties te lezen, voel ik me toch nog een beetje verbonden met thuis! Over 3 dagen sta ik alweer thuis… Iets om nog even niet over na te denken. Enorm naar mijn zin hier, vandaag een pechdagje gehad met mijn pols maar dat gaat goed! Nog even genieten van de laatste dagen hier en ik zie jullie vrijdag op het vliegveld! P.S.: Papa wanneer houd jij je verjaardag, of heb je het al gevierd? En willen jullie vrijdag mijn jas meenemen naar Schiphol? Ik verwacht wel lekker eten vrijdagavond hè.

Anneleen: Hee, nou laatste verslag van ons groepje, het is al bijna weer vrijdag. Gek hoor, de tijd is echt super snel gegaan! Het blijft echt heel erg leuk om met de kinderen te werken! Ook de bouw en shack-repair is heel leuk, je merkt wel echt dat we de mensen helpen! Ik ga nog lekker genieten van de laatste twee dagen en ik hoop dat jullie thuis ook nog genieten! Vooral de mensen die nu lekker vakantie hebben, denk maar niet al te veel aan de toetsweek, dat doe ik namelijk ook niet haha Kusjes! Ohja en mam, zouden jullie die witte bontjas mee kunnen nemen naar schiphol? Anders is de overgang naar het Nederlandse weer te heftig denk ik haha

Hedy: Morning mensen. Corline had het goed bedacht, het is weer mijn beurt om te schrijven. Alles is nog steeds heel tof, we genieten volop. Het voelt hier ook een beetje als vakantie! Als ik de berichten over het weer in Nederland zo hoor word ik toch wel een beetje verdrietig hahah. Zouden jullie m’n lekkere sjaal mee willen nemen naar Schiphol? Weet iemand misschien hoe het met Levy gaat? Benieuwd naar je trouwkaarten Janyt, die mogen ook wel mee naar Schiphol. Ik zie jullie vrijdag weer, knuffel aan Fleurtje!

Tijmen: Hee allemaal, deze geweldige reis loopt alweer bijna ten einde, maar hier nog een laatste persoonlijk bericht. Alles gaat nog steeds goed hier en het weer is top. We kijken er allemaal tegenop om hier weer weg te moeten. Hoop dat in Nederland ook nog steeds alles goed gaat. Wij maken er hier nog een paar mooie dagen van en dan weer op naar het regenachtige Nederland, waar jullie al mijn mooie verhalen persoonlijk kunnen ontvangen. Groetjess

  • Title here
  • Title here
  • Title here
  • Title here
  • Title Here
  • Title here

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch