Extra blog: Onder de Zegen van de Heer, geen verschil tussen mensen

Wat hebben wij een geweldige avond gehad vanavond! Hoe kun je zo’n versmelting tussen mensen, culturen, talen, gewoontes en kleuren nu samenvatten in tekst?

Samen eten is altijd samenbindend, zo ook vanavond. Jan heeft uitstekend zijn best gedaan op en echt Hollandse Chinese rijsttafel. Boontjes, salade, gekruide rijst, kip, eieren in hééééte saus, pindasaus en uitgebakken speklappen. Onze complimenten voor deze fantastische kok die er zijn hand niet voor omdraait om voor RUIM 120 PERSONEN een buffet te maken. Top baas!

Maar de met oranje en rood-wit-blauwe-ballonnen versierde zaal leek pas echt te gaan ontploffen toen er na het eten een flinke ruimte werd gemaakt om alle spieren te gaan bewegen. Een heuse dansvloer ontstond van in oranje en allerlei andere kleuren uitgedoste figuren. En dan natuurlijk niet een dansvloer zoals wij houterige Hollanders dat kennen, maar een échte Afrikaanse dansvloer! Alle spieren, alle benen, alle armen, alle heupen en alle schouders bewogen! Wat een fantastische sfeer ontstaat er dan zo met elkaar! Er is geen onderscheid en geen verschil meer tussen kleur, tussen taal en nationaliteit. Een samensmelting van zwart & wit Afrika, Duitsland en Nederland! Geweldig, dat alles onder de Zegen van onze Heer!

 

Geanne: Lieve Jasper, vandaag precies 6 jaar geleden maakte jij mij moeder! Ik mis jou heel erg vandaag en vind het heel jammer dat ik jouw verjaardagsfeest mis. Maar weet dat ik in gedachten bij jou ben geweest vandaag en wij het nogmaals vieren als ik er weer ben! Ruim 2 weken heb ik mij ondergedompeld in de Afrikaanse cultuur en ben ik één geworden met de mensen hier. Een deel van hen neem ik mee, in mijn HART! Liefs van mij

 

Via dit filmpje kijken om een impressie te krijgen van de Hollandse Avond:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch