Dinsdag 25 oktober, de tweede werkdag

Om 8.00 uur vertrekken we weer, zo als gewoonlijk, met de bus en de auto naar IHC om daar de groep van het kinderwerk en het shackrepair te brengen. De rest ging naar Mazista om verder te gaan met de bouw.

De groep van het kinderwerk en shackrepair, begonnen met het uitdelen van kleding voor de gehandicapte kinderen en hun leidsters. Daarna mochten we helpen met het uitdelen van de pap bij de andere kinderen in de crèche en we hebben ze ook geholpen met eten geven. Ondertussen ging er een auto van shackrepair materiaal halen, helaas was deze store nog dicht. Na een telefoontje kregen we te horen dat het materiaal om 10.00 uur geleverd zou worden bij de shack. Top geregeld dus! De groep van het kinderwerk ging vandaag niet in de crèche hun werk doen, maar ze gingen de township in om kinderen te verzamelen. Dit kostte in het begin nogal wat moeite, maar al gauw kwamen er toch zo’n 30 kinderen. Ook vandaag hebben ze het verhaal van Noach verteld en uitgebeeld, van vuilniszakken prinsessen jurken en prinsenpakjes gemaakt. ’s Middags hebben ze het boek “ wij gaan op berenjacht” verteld en levensecht uitgebeeld door Erik-Jan. Ook zijn er nog een aantal beweegliedjes gedaan, zoals hoofd, schouders, knie en teen. Het was een super leuke dag, al was het wel erg warm.

 

De groep van shackrepair om 9.30 uur aankwam bij de snack die opgeknapt moest worden aankwam, moest er eerst een foto gemaakt worden samen met de bewoonster die heel erg blij was dat wij haar kwamen helpen. We gingen alvast aan de slag met het afbreken van de te vervangen golfplaten. Nog voor dat we klaar waren kwam de auto met materialen!! Jippie, nu kunnen we echt beginnen!! We hebben een gedeelte van het dak en een zijkant volledig vervangen. Wat een enorme klus is, als je weet welke materialen en gereedschappen we hebben. Uiteindelijk hebben we alles bij elkaar 11 golfplaten vervangen, en dat alles bij een temperatuur van minimaal 35 graden. Tussen de middag werden we uitgenodigd om binnen bij de bewoonster te eten. Zij at graag een broodje knakworst met veel ketchup mee!! Om 14.00 was alles klaar en gingen we weer, met een zeer dankbare bewoonster die ons echt heel heel hartelijk bedankte, op de foto.

 

De groep van de bouw kwam om 8.50 uur aan op de bouw. De eerste reactie van onze Hoofdbouwer Willem was DONDER (sorry)!!! Er lag 65 kuub aan GROF puin, terwijl ze ons zand beloofd hadden. We moesten met een pikhouweel de grond en het puin loshakken, zodat we het makkelijk met de bats in de kruiwagen konden scheppen, omdat de ene kant te hoog en de andere kant te laag is, moet dit puin het lage gedeelte opvullen, om een gladde ondergrond te krijgen. We kregen ook nog hulp van een aantal Zuid Afrikaanse dames die deelnemen aan een werkprogramma. Zij krijgen hier geld voor. Corry heeft er voor gezorgd dat iedereen voldoende dronk en hield iedereen goed in de gaten. Zij heeft loombandjes voor de kinderen gemaakt om uit te delen. Na de lunch was de energie een beetje op en is er nog met de kinderen gespeeld en om 14.00 uur zijn we gaan opruimen en richting IHC gegaan. Toen iedereen weer compleet was mochten we eindelijk naar de choppies om inkopen te gaan doen. De hoofdzaken waren chocola, cola, pinda’s en een heleboel magnums. Bij thuiskomst hebben de meeste een verfrissende duik genomen in het zwembad, wasjes gedraaid, koffie gedronken, uitgerust en gedoucht. Om 18.00 uur stond er weer een heerlijke maaltijd klaar. We zijn benieuwd wat de volgende dag ons gaat brengen. Wij hebben er zin in!!

 

Elbert: ik ben weer heel blij dat ik er weer bij mag zijn deze keer en het geeft me weer heel veel voldoening als ik zie wat we als groep weer kunnen betekenen voor onze medemensen hier in Afrika.

groetjes aan alle bekenden in Nederland van Elbert.

 

Janny: Hallo lieve allemaal thuis, ik vind het zo mooi weer om hier te zijn ik geniet volop, maar mis jullie allemaal heel erg. Lieve Hip, kinderen en oma dikke kus voor jullie en een hele dikke kus en knuffel voor Sanne en Milan en Rijk.xxxxxxxxxx. love you all.

 

Erik: Lieve Geraldine, Lynn en Swen, heel erg leuk om hier weer te zijn en de mensen hier te mogen helpen. Het gaat hier gelukkig heel erg goed. De mensen zijn ook erg blij met wat we voor ze doen. Heel veel liefs van mij!

 

Lise: Lieve Gerben en de rest, Dag 5 is alweer geweest. Voor mij de 1ste x dat ik hier ben. Ik heb hele mooie dingen gezien en gedaan, ook hele verdrietige dingen gezien. Gerben ik heb nog geen (Graig David) gezien!!! Iedereen een hele dikke kus en knuffel van mij ,en Lotte gefeliciteerd met je 7de verjaardag. XXXXxxxxxxxxx(POPJE) mis je al wel…..

 

Ton: Alles goed hier. Geniet weer volop. Mooi om weer voor deze mensen aan de slag te mogen zijn. De berichtjes worden weer verslonden hier.
Groetjes aan iedereen en een speciale knuffel voor Nick, Iris en Lisanne.

 

Angelique: Lieve allemaal, wat is het bijzonder om weer hier te zijn! En wat genieten we allemaal van jullie lieve berichtjes. We hebben al een heleboel mooie dingen mogen doen, en samen met de groep is het enorm gezellig! Heel veel liefs van mij voor iedereen. En Marc, Marjolijn, Rianne en Emiel: LY!!XX

  • Title here
  • Title here
  • Title here
  • Title here
  • Title Here
  • Title here

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch