Witte petjes

De dag begon weer vroeg, Willem was weer even vroeg wakker als alle andere ochtenden. Vol enthousiasme wilde we na het goedemorgengesprekje en het ontbijt de bus in om naar onze locatie te vertrekken. Alleen de bus liet ons niet toe. De bus was op slot en bleef op slot. Gelukkig stond het schoolbusje al klaar voor ons en konden we nog op tijd vertrekken. In het schoolbusje werden we goed in de gaten gehouden door Willem.

Nadat we ’s nachts een nepzebra hebben gespot, zagen we vanochtend een echte zebra.

Bij het Immanuel Hope Centre de mensen voor het shackrepair en het kinderwerk afgezet. De bus reed daarna door naar de bouw. Op de bouw is de vloer uitgevlakt door middel van water en trillen. En is nu bijna gereed om de vloer te storten. Mogelijk kan er niet gestort geworden door gebrek aan water. Mochten we niet kunnen storten beginnen we met het metselwerk van de buitenmuur.

In de loop van de dag kwamen er steeds meer kinderen bij die Corry goed heeft kunnen vermaken. Tegen de tijd dat het we gingen vertrekken waren er rond de 50 kinderen.

De kinderwerkers en de mensen die naar shackrepair gingen, hebben eerst gezamenlijk de kinderen van de crèche op het Immanuel Hope Center lekker dikke millipap gegeven.

Daarna zijn we in het bakkie afgezet bij de shacks die gerepareerd moesten worden. De bedoeling was dat we 3 shacks te gingen renoveren, uiteindelijk hebben we bij 2 shacks diverse ‘vergietplaten’ kunnen vervangen, nummer 3 gaat morgen verbouwd worden.

Met een zelf gefabriceerde tatoeage apparaat waren ze druk in de weer om zichzelf op een tatoeage te trakteren. Bij de shacks zijn er knuffeltjes en speeltjes uitgedeeld aan de kinderen die daar aanwezig waren.

Ondertussen bij het kinderwerk waren we druk bezig om de kinderen te vermaken. We werden bij een crèche in de township gebracht. Eerst zijn we in de omgeving van de crèche op zoek gegaan naar kinderen. Samen met kinderen uit de buurt en de crèche hebben we het verhaal, van de 4 vrienden die de verlamde man door het dak lieten zakken, verteld. Daarna hebben we het verhaal uitgebeeld. De kinderen mochten zelf de verlamde man, Jezus en de omstanders spelen.  Vervolgens hebben we witte petjes van Henk uitgedeeld. Die mochten ze inkleuren en beplakken met stickertjes. ’s Middags zijn we naar een andere gedeelte van het township gegaan en hebben we lekker met de kinderen gezongen en daarna nogmaals de witte petten uitgedeeld. Er kwamen steeds meer kinderen bij. Als afsluiter hebben we nog lekker touwtje gesprongen en een wedstrijd gedaan wie het hoogst kon springen.

Vervolgens zijn we allemaal opgehaald en met het schoolbusje teruggereden en kregen we de kans om een lekkere duik in het zwembad te nemen.

 

Corry:

 

Lieve kinders en family,

Met een heel gezellige groep mensen wordt er hard gewerkt. De bouw- kinderwerk-  en het repareren van heel armoedige huisjes. Maar het allerleukst zijn de kinderen die in grote getale op ons toe komen. Spelletjes, zingen, verhaaltjes, het is geweldig. De dagen vliegen voorbij. Bij thuiskomst holt een ieder richting zwembad voor een koele duik. Jullie kunnen alles vragen via SHIB.

P.S. Esther wat is de pukcode???

We houden van jullie. Liefs pap en mam.

 

Willem:

 

Wat is het hier geweldig om te zijn ondanks het gemis van mijn vrouw, kinderen en kleinkinderen. Maar ik krijg hier zoveel voor terug. Wat zijn de mensen en kinderen hier dankbaar. Het is hier gewoon geweldig!

Groepjes aan Jannie, kinder, en Wim, Swen, Lynn, Stan, Amber, Tijn en Zoë.

Een dikke kus van opa

 

Bas:

Hallo allemaal,

Het is weer een fijne tijd hier en hebben het onderling heel gezellig. Vandaag hebben we veel kunnen doen en heb nu shackrepair, bouw en kinderwerk gedaan. Ik heb hier veel foto’s kunnen maken, zelfs een filmopname.

Veel liefs uit Afrika.

 

Titia:

 

Hallo pap, mam, de rest en Quinn. Hoe gaat het daar in het koude Voorthuizen? Super gaaf om hier weer te zijn! Hoe is het met mijn huisje? Willen jullie een dikke knuffel aan Quinn en ook aan Bailey geven?

@ Annelies, tuurlijk mis ik mijn oude kamergenootje!;)

@ Arianne en Kim, ik ben benieuwd naar jullie verhalen! Voor magiccon weet ik totaal niet wie jullie bedoelen, ik hoor het wel!

 

Heel veel liefs van mij!

 

Jan:

 

Hallo schat en schatjes en alle anderen die me dierbaar zijn. Na 2 dagen puinruimen vanochtend kinderen eten gegeven, vervolgens 2 hutjes iets meer leefbaar gemaakt. Een druppel op een gloeiende plaat. Wat knuffels en speeltjes uitgedeeld. Met ons gaat alles goed. Ik bid dat het met jullie ook goed mag gaan.

 

Groetjes Jan, opa jan vanuit een zonnig en warm Zuid-Afrika.

 

Bettine:

 

Wat een leuke berichtjes krijgen we vanuit Nederland. We hopen dat jullie ook genieten van onze verhalen. @Volkert, Lieke en Jelte: fijn te horen dat het goed gaat thuis! Ondanks dat ik jullie mis, heb ik het hier geweldig. Het is een indrukwekkende en bijzondere reis. Ik heb al gebouwd en kinderwerk gedaan en morgen heb ik shackrepair. Dikke knuffel van mij!!!

  • Title here
  • Title here
  • Title here
  • Title here
  • Title Here
  • Title here

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch