Een productieve dag

Dag 8, donderdag 5 augustus

Het is weer vroeg dag vandaag. We staan om 05:45 op. Vandaag is Chantal jarig dus zingen we een verjaardagsliedje voor haar. Na een lekker ontbijt vertrekken we met de bus richting Koster en Mazista. Vervolgens komen we na 3 kilometer hobbelend en bobbelend erachter dat één van de belangrijkste EHBO-tassen op de kamer van Manouk ligt. In Koster moeten we weer wachten op de gids, wat de nodige vertraging oplevert. Uiteindelijk kunnen we dan allemaal aan het werk.

Kinderwerk Koster:

We lopen samen met Agnes de sloppenwijk in. Agnes is een jonge moeder van 21 met een kindje van 1,5 jaar en zij woont in een shack met haar blinde oma en haar zieke opa. Zij wijst ons shacks aan waar wij kleding kunnen uitdelen. We maken kinderen erg blij met de warme kleding en bidden met de bewoners van de shack. Daarna gaan we naar het veldje waar de kinderen al op ons staan te wachten. We zingen, dansen, knutselen, spelen en vertellen het bijbelverhaal van de verlamde man. De kinderen genieten en wij ook.

Kinderwerk Mazista:

De kinderen zijn in het begin nog wat verlegen, maar dat gaat al snel over. We doen verschillende activiteiten met de kinderen. Het hoogtepunt van de dag is het vouwen van vliegtuigjes. Waarna ze hier enthousiast mee spelen, wat onder andere leuke foto’s oplevert.

Bouw Koster:

We gaan vandaag verder met het stuken van de buitenmuren. Dit levert veel gespetter en geklieder op.  Wanneer wij onze energie kwijt willen gaan we verder met het uithakken van het riool.

Bouw Maziste:

We vertrekken met een aparte groep vroeg richting Maziste. Dit omdat we de bouw vroeg opgang willen hebben. Vandaag moeten we de fundering storten. Dit willen we vandaag afhebben. We zijn langer doorgegaan om dit af te krijgen en dat is gelukt.

Shack repair:

Samen met Joseph gaan we naar de shack die we gaan repareren en opknappen. We halen ons materiaal op en gaan vervolgens hard aan de slag. We maken gaatjes dicht en we vervangen de slechte golfplaten. We brengen een groen tintje aan, aan de buitenkant. We kopen nog even eten voor de bewoners van de shack, waar ze heel blij mee zijn. Aan het eind sluiten we af met een gebed. De bewoners zijn ons dankbaar.

 

Maik: Vandaag heb ik met mijn groep keihard gewerkt aan het storten van de fundering. Blij dat het af is. Een welverdiende weekend!

Yvonne: Hoi schatjes! Met mij gaat alles heel goed! Ik mis jullie wel hoor!!!!!! Nog een weekje te gaan. Vandaag 4 apen onderweg gezien, heel leuk! Dikke dikke dikke kus en knuffel voor iedereen en vooral voor mijn RICHJE!!

Rianne vd Boon: Hallo schatjes. Wat is het hier genieten. Helaas nog geen bekende kindjes gezien en Esther: Pompa nog niet gevonden. Ik kijk uit naar aankomende week. Bedankt voor de lieve berichtjes. Liefs Rianne

Anne: Hallo allemaal! Bedankt voor de lieve felicitaties! Ik heb het nog steeds erg naar mijn zin. De tijd gaat veel te snel. Groetjes vanuit Zuid-Afrika!

Marit: Hoi lieverds. Nog bedankt voor alle lieve felicitaties!! Het gaat hier heel goed en ik geniet er erg van. De kindjes zijn heel erg schattig. Ik zie jullie snel! Dikke kus Marit

Conny: Hallo allemaal. Het gaat goed hier. We hebben warme kleding gekocht voor de kinderen in de shacks. Het is hier ’s morgens berekoud. Volgende week gaat Henk naar het kinderwerk. Hij werkt heel hard. Knuffels voor iedereen en vooral voor Boris.

  • Title here
  • Title here
  • Title here
  • Title here
  • Title Here
  • Title here

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch