De derde werkdag

Het verslag van woensdag 3 augustus was nog niet geplaatst; bij deze alsnog. – red.

Lieve volgers,

We beginnen de dag met een verjaardag, onze lieve Marit mag 17 kaarsjes uitblazen. Onze 3e werkdag staat op het programma. In Zuid-Afrika zijn er op dit moment verkiezingen. Hierdoor kunnen wij niet de sloppenwijken in voor onze veiligheid. Door de verkiezingen hebben wij ervoor gekozen om alleen te gaan bouwen in Maziste en bij de bierhal in Koster. Ondanks de vermoeidheid, de blaren en de spierpijn gaan wij vol overgave richting de bouw. 🙂

De bouw in Maziste.

Bij aankomst worden we al zwaaiend en met hand kusjes ontvangen. We gaan meteen hard aan het werk met de pickhowels en de scheppen. We worden veel afgeleid door de lieve kinderen aan de kant. Ook Eimke ziet eindelijk zijn kans schoon om zijn spiermassa te etaleren aan zijn fans. Na het zingen met de kinderen, moeten we weer aan de slag. Iedereen krijgt meer spieren door deze activiteiten. Vele vrouwen ontwikkelen al een sixpack.

Bierhal in koster.

We komen aan bij de werkplaats en Henk heeft er heel veel zin. Om te beginnen geeft Henk ons een workout om onze spierpijn te verzachten en natuurlijk verdere spierpijn te voorkomen (helaas is hier geen foto van 🙁 ).  Daarna verdelen we de groepen en gaan we aan de slag. We vervolgen de werkzaamheden van gisteren en gaan verder met het verplaatsen van puin. Als we klaar zijn met het puinruimen gaan we aan de slag met het verplaatsen van een kluis van 2000 kilo. Deze is niet vooruit te krijgen totdat Henk en Chantal hun gewicht gaan gebruiken met een hefboom (is dat gewicht toch ergens goed voor). Kady was er ook bij en gaf het laatste zetje, waardoor alles uiteindelijk toch is goed gekomen.

Ondertussen gaan Con met ie en Con met Griekse y volledig uit hun dak bij de PEP. Ze kopen nu eindelijk de goede maat kinderkleding. Zodat de kinderen in de sloppenwijken er ook daadwerkelijk iets aan hebben.

Chantal: Wat een ontzettend gave tijd geniet met volle teugen. Lieve pap en mam, de rest en Joël natuurlijk I love you to the moon and back. Dikke kus en see you laterrrzzz J

Joyce: het is hier geweldig! En ik geniet ervan. Wat een leuke Afrikanen hier, haha grapje pap! Ik vind het erg leuk om berichtjes van jullie te lezen! Ik houd van jullie. Dikke kus Joyce

Patrick: Dag luitjes en Melissa natuurlijk! Ik mis jullie uiteraard best een klein beetje. Maar ik vermaak me ook hier uitstekend. Groetjesss Elly

Kady: Hoi Ohana, ik geniet met volle overtuiging!!!! Mijn verjaardag was erg bijzonder om te vieren in Zuid-Afrika. Ik mis jullie wel. Ben benieuwd hoe het met Xem gaat. J Dikke duck kus aan Gui en Xem.

Elona: Lieve allemaal! Ontzettend genieten hier, wat een mooie ervaring! Het kinderwerk geeft zoooveel voldoening!! (zie knuffelende foto) Kan niet wachten om jullie alles te vertellen en te knuffelen! Dikke kus Loontje (en speciaal een dikke kus voor oma)

Connie: Lieve volgers, we hebben het enorm naar onze zin. Prachtig om hier weer te zijn. Rink een dikke knuffel van Lindiwe en Marthe alle liefde van Marianne.

Een drukkie vir allen. liefs

  • Title here
  • Title here
  • Title here
  • Title here
  • Title Here
  • Title here

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch