De handen uit de mouwen

Weer een nieuwe dag. Een kwartiertje langer slapen wordt ons gegund. Zoals elke morgen weer een prachtige zonsopgang. Na het goedemorgengesprek eten we een heerlijk ontbijt met ei en worstjes. Daarna snel klaar maken om richting Koster en Maziste te rijden om te gaan bouwen, met kinderen te spelen en shacks te repareren.

Het opknappen van het jongerencentrum gaat al de goede kant op. Met kruiwagens wordt het puin geruimd en wordt de plaats voor het centrum opgehoogd. Daarnaast graven we de riolering en uiteindelijk ruimen we het hele terrein op. Tijdens deze werkzaamheden stuiten we op een slang met een diameter van zo’n 8 centimeter, even schrikken! En door… Al met al schieten we hier lekker op en is de verandering goed zichtbaar.

In Maziste gaan we verder met het graven van de geulen voor de fundering. Dit betekent hakken met een pikhouweel in een keiharde grond en de losgemaakte grond wegscheppen. Dit resulteert in erg veel blaren op de handen van de meesten, pijnlijk… maar even doorbijten en weer vrolijk verder gaan. Resultaat; de geulen zijn voor tachtig procent gegraven. Om trots op te zijn!

In de sloppenwijk van Koster, Reagile, gaan we langs een aantal shacks om kleren en een voedselpakket uit te delen. Mooi om te zien hoe dankbaar deze mensen hier voor zijn. We lopen verder richting het veld waar we aan de slag gaan en steeds meer kinderen sluiten zich bij ons aan, velen aan de hand. Hier aangekomen zijn we met een groep van ongeveer dertig kinderen waarmee we zingen en een vlieger maken. Ze genieten zichtbaar en rennen er alle kanten mee op. We keren terug naar het jongerencentrum om daar samen te lunchen. Na de lunch lopen we terug naar het speelveld waar ondertussen al weer een groep kinderen staat. Dit bereid zich langzaam uit tot een groep van wel 110 kinderen! Een geslaagde dag dus.

Moe en voldaan met zijn allen weer de bus in. Nog even langs de supermarkt om wat snacks in te slaan en dan terug naar het verblijf. We eten een stevige maaltijd en delen onze ervaringen van de afgelopen dag met elkaar. Op tijd naar bed want morgen gaat de wekker weer heerlijk om zes uur.

Rianne Bakkenes: Hallo iedereen! De groep is heel aardig. Ik ben in de sloppenwijk geweest en met de kinderen gespeeld. Bij het Immanuel Hope Centre heb ik lang mogen knuffelen met kindjes wat ik super leuk vond! Groetjes Rianne.

Sanne van den Broek: Dumella (Afrikaans voor hallo). Ik ben aan het genieten hier! Erg mooie ervaringen aan het opdoen. Het raakt me wat ik hier allemaal zie en meemaak. Groetjes de oppas van Eimke.

Geriëlle Kous: Lieve allemaal, het gaat goed! Vandaag hard aan het werk geweest in Maziste. De omgeving is mooi en ik geniet. Liefs en een knuffel van Geriëlle.

Marc van der Boon: Hey allemaal! Ik geniet enorm van Zuid-Afrika. Gisteren mocht ik beginnen met kinderwerk. Ontzettend dankbaar en indrukwekkend werk. Het zet je aan het denken. Groetjes van mij.

Krista Zwart: Hallo allemaal, vandaag mooi en zwaar werk mogen verrichten. Het geeft mij een voldaan gevoel om deze mensen zo blij te zien met wat wij voor hen doen. Veel liefs, Krista.

02-08-2016-1 02-08-2016-2 02-08-2016-3 02-08-2016-4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch