De eerste werkdag!

Vandaag is het dan zo ver, de allereerste werkdag! Enthousiast wordt iedereen gewekt door de leiding. Het uitgebreide ontbijt staat voor iedereen al klaar. De keuze uit vers gebakken ei met spek of een warm broodje met jam was reuze. Iedereen maakt zich klaar en begint vol goede moet de allereerste werkdag. Gezonde spanning heeft iedereen. Hup de bus in en gaan richting het Immanuel Hope Centre. Dit was het eerste project van SHIB. Hier kijkt iedereen zijn/haar ogen uit. We worden hartelijk verwelkomt door de lieve mensen. Knuffelen met de kleine kinderen en dansen tot dat je er moe van wordt.

Na dit prachtige bezoek, gingen we in groepen uit elkaar naar verschillende projecten. De eerste groep gaat bouwen bij het jongerencentrum wat eerdere mensen van SHIB hebben gebouwd. Hier wordt ongelofelijk veel puin rondom het gebouw werkgeruimd. Het idee van het centrum is dat de jongeren wegblijven na schooltijd van de straat. In het jongerencentrum wilt men de kinderen nieuwe informatie bijbrengen. Op de andere bouwlocatie in het dorpje Maziste zijn een aantal hard bezig met het uitzetten gebouw lijnen voor het nieuwe project. Het is de bedoeling dat hier uiteindelijk een nieuw gebouw komt voor een kindercrèche. Deze crèche bestaat al maar zit momenteel in een golfplatenhuisje Er worden veel gesprekken gevoerd met de gemeente die de precieze locatie van het gebouw op het terrein moet goedkeuren. Als dit gebeurt is komt de rest van de ploeg deze kant op. Er wordt gehakt in de keiharde grond om zo en begin te maken aan de fundering van het gebouw.

De 2e groep gaat de sloppenwijken in om verschillende ernstige shacks te bezoeken. De groep bezoekt de bevolking en hoort de soms nare verhalen aan van de mensen die daar wonen. Een voorbeeld is van een meisje van 19 jaar. Ze werkt als prostituee, al 6 jaar. Ze wilt niets liever dan een studie volgen maar blijft dit werk doen om de zorg voor haar kleine kindje te behouden. Dit maakt enorme indruk op de groep. Daarnaast heeft de groep andere shacks bezocht die er eigenlijk niet meer mee door kunnen. Het idee is dat de volgende groepen aan deze huisjes gaan werken zodat ze weer leefbaar worden. Ook deelt de groep vandaag een prachtig voedselpakket uit aan een familie die dit hard kan gebruiken.

De 3e groep trekt de sloppenwijken ook in om hier kinderwerk te gaan verrichten. ’s Ochtend lopen we rustig door de wijk. We worden ontvangen door twee kleine kindjes. Ze bibberen van de kou vanwege de scheuren in hun kleding. We delen mutsen en sjaals uit tegen de kou aan de kinderen. Vervolgens lopen we verder in de wijken, steeds meer kids rennen achter ons aan omdat ze ons herkennen aan de blauwe kleding. Uiteindelijk zijn we met een groep van wel meer dan 50 kinderen. We zoeken een hoge berg op, en beelden hier Bijbelverhalen uit, zingen, dansen en knutselen mooie kroontjes. Dat je met zoiets kleins de kinderen een dag van hun leven kan bezorgen.

Na voor iedereen een lange en indrukwekkende dag, mag iedereen heerlijk uitrusten en hun eigen dingen doen. Om 6 uur staat het heerlijke avondeten weer klaar en genieten we met zijn alle nog even na van deze prachtige eerste dag.

Manouk: Lieve allemaal, Vandaag heb ik voor het eerst de Afrikaanse kindjes gezien. Super leuk en lief! Ik geniet. Liefs Manouk.

Elma: Lieve allemaal, vandaag voor het eerst gewerkt op de bouw en met de Afrikaanse kindjes gezongen. Onwijs gaaf. Liefs Elma.

Marieke: Hallo mensen, dit was de eerste dag, dat ik Afrika echt heb gezien en echt heb beleefd. Ik geniet ervan! Liefs Marieke. (alvast gefeliciteerd mam).

Wietske: Lieve mensen, vandaag was de eerste dag! Deze begon voor mij op de bouw bij het jongerencentrum. Het is hier echt onwijs gaaf en mooi. Lieve familie: fijne reis alvast naar huis! Liefs Wietske

Eimke: prima vertoeven hier, bijzondere herinneringen in de maak. Groetjes daar!

Marloes: Lieveschatten, wat een prachtig land met mooie en liefdevolle mensen. Ik heb enorm genoten van deze eerste dag, met het werken samen met de kindjes. Ik denk dat ik hier maar blijf! Dikke kus Marloes.

Rik: Geen bijzonderheden.

01-08-2016-1 01-08-2016-2 01-08-2016-5 01-08-2016-3 01-08-2016-4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch