Oog in oog

OoEven bijkomeng in oog; ja, dat is wat er gaat gebeuren! We staan aan de vooravond van de Jongerenreis 2015. Nog een paar dagen en dan gaan we. Een bijzonder mooie groep van 23 mooie mensen, die zich uitermate hebben ingespannen, reizen af naar Reagile in Zuid-Afrika om daar te gaan werken onder de lokale zwarte bevolking.

Wat we gaan doen naast veel metselen, is altijd weer spannend. Zeker is dat we aan de toekomst van zwarte krullenbollen gaan werken en niet minder aan die van onszelf. We laten ons zien door het weggeven van onze handen, hart en liefde. Met een lach en een traan.


We hopen een beeld achter te laten van Jezus. Als we daar werken, Bijbelverhalen vertellen, maar vooral als we de kinderen omarmen en ze aandacht geven.  Dan komt een lied naar boven “zie hoe Jezus daar loopt in Zuid-Afrika, met een blauw shirt op hun rug….” Jullie geliefden lopen daar! Het thema van deze reis is ‘oog in oog’! Dat gaat zich uiten in wat de groep gaat zien, heel dichtbij en soms confronterend. Het mooie van Zuid-Afrika op Safari, maar vooral in het verschrikkelijke, de ziekte HIV/aids en de armoede van het township.

Als we levend en wel weer terug zijn zullen we dat proberen te vertellen maar dat is soms best lastig! We hopen op een bijzondere reis waarin te zien is wie God is en wie wij mogen zijn! Onze wieg stond in Nederland en dat is zo’n beetje het rijkste land van de wereld. Maar zijn we ook echt rijk, of zie we in Reagile wat echte rijkdom en geluk is, in de zwarte koppies van de kinderen? We laten ons verrassen en geven ons gezicht en onze hug weg voor een kind! Thuisblijvers bedankt dat we mogen gaan.  Met Gods zegen hopen we op een onvergetelijke reis met perspectief. Voor de kinderen daar en voor onszelf!

We zijn zo weer terug en jullie kunnen ons volgen op deze website. Hopelijk worden onze berichten dagelijks gelezen en natuurlijk wachten we met smart op jullie berichtjes uit Nederland. Mochten er zaken zijn die jullie of wij moeten melden dan zullen we via Marcel Smit van SHIB contact met elkaar hebben.

Het ga jullie goed, Zuid-Afrika: we komen er aan.

Jan Torn
Projectleider SHIB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch