De wildernis in

Op de uitkijkKwart voor vijf wekt Connie ons. Kwart over vijf vertrekken we richting Pilanesberg. Na een busrit van zo’n anderhalf uur komen we aan bij het wildpark. Daar neemt Hannes ons mee de wildernis in. Daar zien we als eerst een rooisilwer jakkals. Iedereen springt op om het eerste dier op de foto te zetten. Daarna spotten we een bus vol Chinese paparazzi.

Ook olifanten waren op spetterende wijze van de partij en giraffen kwamen ook nog een kijkje nemen. De jongens hebben dankzij de giraffen allerlei versier moves opgepikt, onder andere: spank d’r met je nek en laat je liefde zien. Het beloofde dus al een leerzame dag te worden.

Eenmaal aangekomen bij een stopplaats met een loopbrug het water in, liepen wij vol verwachting de houten planken op. Het mooiste wild was ons beloofd, het waren vogels… Het waren geen grasparkieten, maar ook geen krokodillen. Wel prachtig om te zien.

Na veel wild te hebben gezien besloten de jongens toch maar een potje te gaan kaarten, presidenten om precies te zijn.

Na een ochtend wild kijken, gaan we op weg naar een enorm luxe winkelcentrum. Wat een tegenstellingen zijn er in Afrika! Daar aangekomen ging iedereen zijn eigen gang en is er voornamelijk eten ingeslagen. De jongens werden erg bewonderd door de meeste vrouwelijke dames. Complimentjes vallen regelmatig. (aldus de jongens..). De dames stappen met 4D-brillen de virtuele wereld in, achtbanen vrezen deze dames zeker niet. (aldus de dames…). Bas hangt de huisman uit en koopt een afwasborstel, om het afwasgemak te verbeteren. Voortaan dus geen papresten van de borden meer afkrabben!

De volgende bestemming is voor de meesten een verrassing. Het blijkt een leeuwentuin te zijn. De dieren die we tijdens de safari nog niet gespot hebben, kunnen we hierbij niet alleen zien maar ook voelen. En Anne zelfs ruiken: zij was twee keer het slachtoffer van een piesende tijger en luipaard. Zij is benoemd tot het pispaaltje van de dag. Een paar durven het zelfs aan om in het hok tussen de leeuwen, ‘bakoorjakhalzen’ en lynxen te staan!

Als we op weg gaan naar het restaurant, ontdekken we dat de band van onze bus lek is. We eten die avond volgens de Afrikaanse gewoonte enorme stukken vlees. Gelukkig is Hannes met de andere bus gearriveerd en brengt hij ons weer veilig thuis.

Leeuwentuin Uitzicht Wild spotten Op de uitkijk Giraffe Leeuwentuin

Persoonlijke verhalen van de groep

Daniëlle: Hai allemaal. Ik geniet hier enorm! Afrika is echt een prachtig land en ik weet nu al dat ik het over een week ontzettend ga missen. Vooral het kinderwerk vind ik fantastisch om te doen. De tegenstellingen hier in Zuid-Afrika vind ik wel bizar: hier staan mooie, luxe huizen letterlijk tegenover krottenhuisjes. Morgen gaan we naar de swingende zwarte kerk, waar ik al heel lang naar uitkijk! Genieten jullie ook van jullie vakantie? Tot over een week! Dikke knuffel

Ilse: Hey iedereen; met mij gaat alles ook goed hier! Ik vindt het heel bijzonder wat we allemaal meemaken en doen en ik had niet verwacht dat dit zoveel indruk zou maken. De eerste week is omgevlogen en ik ben blij dat we nog een week te gaan hebben! Tot over een weekje; ik zie uit naar alle gesprekken! Groetjes vanuit Koster.

Conny: Wat een tegenstellingen in Afrika. Heftig en mooi. Vandaag genoten van de natuur en alle beesten. Bezoek aan dr.Neil was bijzonder indrukwekkend, wat een passie. Hem zou je moeten ontmoeten, Margaret, geweldig. Alles gaat goed, vermoeiend, maar het is het waard. Sfeer is super.Knuffels, ook voor Boris,

Bas: Atjo lieve mensen. Hier in Afrika gaat het dikke prima. Grappige momenten worden afgewisseld met hele heftige momenten. Met name de HIV kliniek maakte veel impact. Ik hoop dat het met jullie thuis goed gaat en groeten aan familie en vrienden. Kalm an

Rink: Op aanraden van Lisette doe ik hierbij de groetjes aan Hannah. Ook de groetjes aan de rest van de groep en thuis etcetera. PS: de leeuwen hier bijten niet, ze likken.

Comments are closed.

nl_NLDutch