Uitslapen!

Big smile :)Vandaag is de eerste werkdag waarop we wat langer kunnen slapen, tot 7 uur maar liefst! We ontbijten met z’n allen en stappen daarna de bus in richting het gemeentehuis. In de tijd dat Frans met de burgermeester praat, spelen wij met z’n allen een spel in de aula van het gemeentehuis. Na een uurtje ontmoeten wij de burgermeester van Koster. Er wordt een foto gemaakt en daarna kunnen we de bus weer in.

De groep verspreidt zich om kinderwerk, bouw en schilderwerk te gaan doen. Het waait erg hard rondom de sloppenwijk. Bij de bouw graven wij gaten voor de fundering van het jongerencentrum wat gebouwd gaat worden. Het is een kortere werkdag dan normaal. Om 3 uur vertrekken wij weer naar onze verblijfplaats.

We eten lekkere rijst met gehakt en groenten. Dit smaakt erg lekker. Trouwens weet iemand hoe de grote maten winkel in Ede heet?

In beweging Big smile :)

Persoonlijke verhalen van de groep

Hallo allemaal,
Het was inderdaad weer helemaal top om uitgelachen worden om kleerscheuren door Afrikaantjes in de sloppenwijk. Is ook weer een ervaring hè. Verder vermaak ik me nog altijd prima. En pap, er rijden me hier ook zat rare vrachtwagens en bussen rond, dus je hebt weer wat te zoeken thuis. Dikke doei en ik vind marsepeintaart nog altijd heel lekker, Lars.

Hee lieve mensen,
Bedankt voor jullie reacties, leuk om te lezen! Ik had een dagboekje van thuis meegenomen, dus ik probeer het wel een beetje bij te houden, heb ik alleen weinig tijd voor. Fijn om te horen dat het wel aardig goed gaat met opa. Hou me maar op de hoogte. Ik kom snel langs als ik weer terug ben. De eerste week is hier omgevlogen. Morgen vroeg opstaan want dan gaan we op safari:) Dikke kus, Britt

Lieve papa, margaret, familie en vrienden,
Ik ben nu een week hier in Zuid-Afrika en vermaak me erg goed, vind het leuk om de mensen hier te kunnen helpen. Vandaag lekker in de bouw gewerkt. En gisteren gingen we met een groepje een shack repareren. Dit was ook erg leuk om te doen. En morgen lekker op safari :). Goeie week allemaal en tot over een week!
Dikke knuffel – Gerben

Lieve allemaal,
Bedankt voor alle leuke reacties! Hier heb ik het nog steeds naar mijn zin. Vandaag mocht ik kinderwerk doen, dat was super leuk! Heb nu al zin in morgen want dan gaan we op safari. En zondag naar de zwarte kerk, wordt ook een feestje! (: Jullie nog fijne vakantie en tot volgende week. Liefs Anne.

 

Hello almal wat die blog lees.

Ek gaan nie vir julle vertel wat ons alles hier doen nie en ook nie hoe ek dit in Suid Afrika ervaar nie. Ek is immers hier gebore en lewe al 25 jaar hier… Dus is die kultuur hier vir my glad nie vreemd nie en werk is maar werk 😛

Wat ek wel kan sê is dat, ondangs dat ek al my hele lewe hier woon, ek nog nooit hier einklik tuis gevoel het nie. Die afrikaanse kultuur, wit, nie swart nie, verstaan ek nie regtig nie en staan dit my ook nie regtig aan nie. Beide my ouers kom oorspronklik uit ook Nederland en ek het myself nog altyd ook as een beskou. Vaak heb ik ook gewoon problemen om goed met de Afrikaanse mensen te kunnen communiceren, hulle verstaan nie altyd die woorde wat ek gebruik nie ens, ook – en veral sarkasme, dit verstaan hulle geheel en al nie!

So dit was regtig vir my ‘n groot eer en voorreg om die 23 Hollanders te kan ontmoet en op dag één het ek al deel van die hele groep gevoel. Ek dink aan hulle as my familie en geniet die tyd saam met hulle almal. Ek voel my ook baie tuis – en geniet ontsettend van (hul/my/ONS) kultuur! Needless to say ek gaan hulle onsettend baie mis as hulle alweer volgende week moet huistoe gaan! Ek sien baie daarna uit om more saam met almal na Pilaansberg te gaan en al die dinge wat ons volgende week saam gaan beleef!

Groete Hilbert.

Comments are closed.

nl_NLDutch