Kledingreparatie met DUCKtape en popnagels

SelfieZoals elke ochtend is het ook deze ochtend weer vroeg opstaan. Onze wandelende wekker Frans laat er geen gras over groeien. Half zes lijkt deze ochtend nog veel vroeger dan de andere dagen. Maar wanneer we om half acht weer in de bus zitten, is iedereen weer fris en fruitig. Helemaal als er een groep bavianen voor de bus langs rent.

Vandaag gaan we in vier groepen uiteen. De eerste groep gaat aan het werk bij het IHC om de opvang voor gehandicapten meer kleur te geven. Dit gebouw kan wel een likje verf gebruiken. De tweede groep sloopt de laatste dingen op de bouwplek zodat vanaf vrijdag het echte werk kan beginnen. De derde groep gaat een shack repareren en daarnaast wordt er een betonnen vloer gestort in een andere shack. De laatste groep gaat de kinderen amuseren, Lars neemt dit wel erg serieus door uit zijn broek te scheuren. De kinderen vinden dit wel erg grappig, ook al hebben zij kleren vol met gaten.

Na een lange dag werken, leven we ons uit in de plaatselijke supermarkt. Mede door onze inbreng haalt de supermarkt haar maandelijkse omzet binnen vijf minuten. Het leidt tot een positieve uitwerking in de bus, de stembanden worden weer flink opgerekt. Eenmaal thuis nemen sommige een frisse duik, terwijl andere de douche opzoeken. Al met al een vermoeiende maar een zeer geslaagde dag.

Selfie Groepsfoto Op de bouw Shackrepair Oeps...

Persoonlijke verhalen van de groep

Wietze: Hoihoi Rianne, familie en de rest! Ik geniet elke ochtend weer van het prachtige uitzicht wat we hier hebben. Morgen zullen we weer een wandeling ergens gaan maken, ik kijk er nu al volop naar uit! Ook het werk is erg mooi om te doen maar soms best heftig! Ik denk veel aan jullie, rustig aan daar in Nederland! Dikke zoen voor Rianne! Knuffel voor Heit en Mem. De groetjes aan de kids! Tot gauw!

Jan: Zusje van Bas (Bianca) gefeliciteerd met je verjaardag! Ik heb het hier erg naar mij zin en vermaak me prima. Het werk is leuk om te doen alleen soms best zwaar en heftig. De groep is erg gezellig. Bedankt voor al jullie leuke (dag)briefjes/cadeautjes. Ook de reacties op het forum zijn erg leuk om te lezen! Dikke knuffel (voor Anne, Mama en de rest) en tot snel!

Connie: Lieve Marthe en Dirk, Het is hier helemaal prachtig. Dikke knuffel.

Carlijn: Lieve Fleur, papa, mama en de rest, ik vind het hier heel erg leuk! Ik kan nog steeds niet helemaal geloven dat ik hier echt ben. De kindjes hier zijn super leuk en het helpen van de mensen is ook super mooi om te doen. Het is erg gezellig hier. En Fleur als je Esra nog ziet doe haar een dikke knuffel en kus van me hihi! Een hele dikke lebber, massol en tot volgende week!

Elsbeth: Dumella, Heb het hier hartstikke naar mijn zin en geniet van Zuid-Afrika en de groep. De kinderen zijn ook weer super lief. De berichtjes die ik krijg vind ik ook leuk om te lezen! Papa, Peter, Caren en Feikje jullie hebben mooi gesproken en gezongen, heb het ‘s avonds helemaal kunnen luisteren. Het is hier top!

Deborah: Hee oma, pap, mam, Marieke, Rachel, Nienke, Jens en de rest! Ik heb het hier heel erg naar mijn zin! De natuur is echt prachtig, de groep is heel gezellig, de locatie is helemaal top, maar bovenal is het werk echt prachtig! Ik heb een dag een shack mogen afbreken en weer opbouwen, ik ben bezig geweest in het gebouw wat als jongerenopvang gaat dienen en vandaag heb ik heerlijk met de kinderen mogen spelen, zingen en voetballen. Morgenmiddag gaan we naar een dokter van een township, dat lijkt me ook heel erg gaaf. Hoewel het super gezellig en leuk is, is het ook heel heftig wat je tegenkomt in de township. Kinderen op blote voeten, kapotte krotten aids zijn het straatbeeld. Hoe is het met jullie? Ik ben erg benieuwd hoe jullie het hebben op het kamp! De kinderen vinden de armbandjes super leuk, ik heb er al heel wat uitgedeeld. Nog heel erg bedankt voor de kaart en het kadootje, het ligt naast m’n bed 🙂 Tjappie!

Comments are closed.

nl_NLDutch