Een ‘bewogen’ dag

Op schootVanochtend gaan we na een prachtige dagopening en een heerlijk ontbijt richting Reagile. Daar gaan we uiteen in vier verschillende groepen. De eerste groep gaat vol goede moed aan het werk in de speeltuin van het Immanuël Hope Center. Daar werken we aan de speeltoestellen zoals twee schommels, een speelhuisje en een wip wap. Daarnaast worden vandaag alle onderdelen in flitsende kleuren geschilderd. Denk hierbij aan knalgeel, donkerrood, pimpelpaars en zuurstokroze. Dit project is afgerond.

De tweede groep maakt de shack van gisteren af, voor zover mogelijk. Het bed van de bewoonster is hersteld, zodat de bewoonster voortaan een betere nachtrust tegemoet kan gaan. Verder zijn de overige gaten in de shack afgedekt, zodat de wind geen vrij spel meer heeft. Tenslotte wordt er een tafel in elkaar gezet en worden er verschillende groentetuinen aangelegd. Hierdoor kunnen de mensen zich zelf voorzien van voedsel over een langdurige periode. Daarbij wordt er voorlichting gegeven over het onderhouden van de groentetuin. (komt er op neer, geef het water ;))

Bij de kinderwerkgroep wordt er vandaag vol enthousiasme verder gegaan met het vermaken van de kinderen in de sloppenwijken van Reagile. We beginnen op een voetbalveldje en halen de kinderen vervolgens op bij de shacks. De mensen beginnen ons te leren kennen en te vertrouwen, waardoor de opkomst groter is. Wij leren hen liedjes en zij leren ons liedjes. Vandaag zingen zij Nederlandse zinnen na zoals: ‘Duimen omhoog’ en ‘billen naar achteren’. Dat is heel grappig om te horen! We spelen een Bijbelverhaal na en maken een knutselwerkje. De kinderen zijn gek op de plakkertjes met kroontjes, waarop juf Conny zegt: ‘You are all children of the King’

De vierde groep start vandaag met bouwen bij het hoofdproject. Zij verwijderen stopverf uit de ramen van een oud pand. De kozijnen zien er weer keurig uit, maar daarvoor is veel inspanning nodig. Het pand wordt verder omgebouwd tot een jeugdcentrum.

Tijdens de werkzaamheden wordt er tegen diverse problemen aangelopen. Met name de inzet van de plaatselijke bevolking bij de levering van materialen voor de bouw en shack repair verloopt moeizaam. ‘Ik ben daar de hele dag druk mee’, aldus papa Frans (alias de kale klats)
Het is een mooie dag!

Opvallende zaken van vandaag:

  • Er was een aardbeving waardoor Karlijn nog nodiger naar de wc moest. Gelukkig kwam papa Frans met de ‘pisbus’ (pendeldienst naar de wc).
  • Wietze heeft vannacht op subtiele wijze een wc rol weten te redden van de ondergang. Bij deze reddingsactie is helaas wel een slachtoffer gevallen. Lars poetst z’n tanden voortaan met de wc borstel.
  • ‘Professionele smokkelaar’ Bas is eindelijk bijgekomen na het drama op het vliegveld. Hij vond het toch apart dat o.a. een Gillette scheermes en een Hema schaar niet door de douane kwamen bij de handbagage controle.

Op schoot Groepsfoto Speeltuin Schilderen

Persoonlijke verhalen van de groep

Bas: Oma van Jan (Ria), van harte gefeliciteerd met uw verjaardag. Verder papa, mama en Bianca, ik heb een knuffel gehad hoor (lekker joh!) En Niek, Janita en Marjanne, bedankt voor jullie bericht, echt super leuk!

Rink: Hooooi zus, is Banjer al dood? (plaats hier emotionele smiley) (Ook hooiii Dirk)

Karlijn: Pap & mam: de geit is nog niet gemolken (dat was goed hè?). Nien, bedankt voor je lieve berichtje. Alles is goed hier verder, ik hoop bij jullie ook. Dikke dikke dikke kus voor jullie allemaal. (Volgende keer moeten jullie écht mee..)

Conny: Het gaat goed hier. Het kinderwerk is heel leuk, vermoeiend en indrukwekkend. Een landschap vol krottenhuisjes, waar zij allemaal leven. Ik hou van jullie, knuffels.

Daniëlle: Hoi allemaal, hier even een berichtje uit het prachtige Afrika! Pap en mam, bedankt voor jullie berichtje en alvast heel veel plezier in Ierland. Ik heb al spierpijn van het knuffelen van de kindjes hier en heb het erg naar m’n zin! Dikke kus.

Ilse: Liewe tuisblywers, hoop alles gaan nog goed daar! (ek moet Afrikaans skryf nou..) Stuur vir jul ’n drukkie, spesiaal vir Maartje en Esther, Christianne en Matthias eintlik ook.. Alex, Respek vir jou! Tante “C”, baie dankie vir die berig, baie mooi! Liefs

Comments are closed.

nl_NLDutch