Op pad met Koos en priester Noa

GroepsfotoVandaag gaan wij na een stevig ontbijt met ei de bus in voor een mooie wandeling in de vallei. Eerst halen wij Koos op omdat hij ons vandaag begeleidt. We rijden naar een dorp toe waar priester Noa ons zal ontvangen. Priester Noa en Koos vertellen ons dan het één en ander over het dorp en bomen. Heel veel bomen!

Koos praat terwijl wij richting de waterval lopen. Deze plek is heilig voor de lokale bevolking, omdat zij geloven dat de geesten van overleden voorouders zich daar bevinden. Dit is overigens een hele mooie plek zonder spoken. Daarna lopen we terug. Als we weer aankomen bij het dorp staat onze altijd vrolijke buschauffeur Hannes weer met smart op ons te wachten. Gelukkig is hij zo geduldig!

Eenmaal bij de bus aangekomen gaan we naar onze volgende bestemming, deze bestemming is bedoeld voor het vullen van de maag. Dit zijn onze altijd gastvrije Koos en Willemien(Gastheer/vrouw van de voorgaande jaren). Hier staat een ontzettend lekkere maaltijd voor ons klaar, En jawel, voor het eerst deze week: gefilterde koffie. Nadat we deze heerlijke maaltijd op hebben, kunnen we nog even lekker uitbuiken.

Het is weer tijd om bij Hannes in te stappen en door te rijden naar de volgende bestemming: Rustenburg. Bij Neo-Birth krijgen wij een uitleg over wat Neo-Birth precies doet. Deze organisatie helpt alleenstaande tienermoeders met het opvoeden van hun kind d.m.v. hun speelgoed aan te bieden voor het leerproces van het kind. Als afsluiting zingen we nog het altijd populaire liedje ‘Chichiwa’. Ook leert Kelly ons een typische Afrikaanse move voor op de foto (zie de foto 😉 )

Dr. Neil neemt ons tot slot nog mee naar een hospice in Tapalogo. Hier maken we kennis met een aantal patiënten die geïnfecteerd zijn met HIV/Aids. Dit is een indrukwekkende ervaring en maakt dan ook de nodige emoties los. We steken deze mensen nog een hart onder de riem door een lied voor ze te zingen. Weer een prachtige ervaring rijker. Dr. Neil geeft ons als afscheidscadeautje een Afrikaanse bijbel mee voor iedereen!

Tijdens de wandeling Maaltijd GroepsfotoWaterval

Persoonlijke verhalen van de groep

Lisette: Hoi allemaal! Erg leuk om jullie berichtjes te lezen. Ik heb het hier inderdaad erg naar mijn zin, ik geniet volop, de tijd vliegt! Vooral het kinderwerk is gaaf, en de dag van vandaag was erg indrukwekkend. Hele leuke groep, ik vermaak me nog wel even. Jullie nog een fijne vakantie, leuk dat rodelen 🙂 Dikke knuffel van mij.

Tieno: Hey everybody, ik hoop dat jullie het leuk hebben in Frankrijk! Leuk om jullie kleine berichtjes te lezen :P. De groep is echt heel leuk, en ’t werk is heeft ook echt impact op de omgeving hiero. Verder is het uitzicht hier sws beter dan bij jullie hehe;) Doe Qq de groeten van me, ciao ciao!

Sanne: Jeuu geliefde family.. Leuk om jullie berrichtjes te lezen. Ik heb t erg naar m ’n zin hieroo.. Leuke groep enz.. en het werk Daddy valt nog wel mee heur! De spierballen willen nog niet echt heul erg groeien! Leuk van Mar ook t berrichtje! Ben benieuwd hoe zij t heeft! En jullie nu natuurlijk ook lekker uitrusten en weekje weg.. Geniet er maar van 🙂 ! Lukt t nog bij Nick tussen de chickies? Nou Willie helaas mot jie nog ff deur janke! Olifant pas niet in koffer! Jie ben zelf een olifaaaant!! Nou Liefieeesss dikke dot en nog ff vol houden he zonder dat leuke kiend thuus!! 😉

Hans: Hallotjes, eindelijk een berichtje van mij! Eerst nog voor Maria en Aron, van harte gefeliciteerd nog! Ik voel me helemaal thuis hier op Afrikaanse bodem. Het is fantastisch om hier te zijn, en om te helpen. De mensen zijn ontzettend dankbaar. Het is leuk om jullie berichtjes te lezen! Groetjes

Geanne: Lieve mensen, vandaag aardig heftige dingen gezien in het hospice, ook zo anders dan hoe de ziekenhuizen er bij ons in Nederland uit zien! De rest van de week kinderwerk gedaan, super om te doen, maar erg arme kindjes! Tris, hoe is het met je? Pap en Mar, houden jullie het nog een weekje uit met z’n tweeën? Stoffertjes, bedankt voor jullie berichtjes! Ellen, kusjes! Thirza, Mathijs, Sharon, Renate, Rik, Anke, Anne-Marije, ik zal morgen met het kinderwerk alle kinderen knuffels van jullie geven! Liefs!

Peter: Dumela magua’s! Ek geniet dit baie. Gaat prima hier en met Karlijn ook. Bedankt voor de berichtjes! Groetjes, ook namens Karlijn!

Herko: Hallo mensen, Het bevalt mij in Afrika zeer goed en ik vermaak me prima. Ik heb mooie ervaringen op mogen doen! Ik kan niet wachten om jullie er over te vertellen! Verder wil ik Ploni nog feliciteren en jullie allemaal een fijne week wensen 🙂 p.s. bedankt voor de lieve berichtjes!

Comments are closed.

nl_NLDutch