Reisleider jongerenreis zomer 2014 bekend

Reisleider jongerenreis zomer 2014 bekendDe reisleider van de jongerenreis komende zomer zal zijn: Frans van de Stroet! We zijn heel blij dat hij deze reis op zijn schouders wil nemen en er iets moois van wil gaan maken, samen met de jongeren.

Binnenkort zal er een bericht verstuurd worden naar de jongeren die zich al hebben opgegeven. Jullie worden uitgenodigd voor de eerste bijeenkomst, om kennis te maken met elkaar en de reisleider (voor degenen die Frans nog niet kennen). Ook zullen jullie alvast meer te horen krijgen over het project wat op de planning staat.


Om alvast een beetje een beeld te geven van het project: in 2014 gaan we ons bezig houden met het bouwen van een weeshuis. We helpen de stichting Itekeng in Borolelo hiermee. Helaas is het nodig dat er een weeshuis komt. Weet je waarom? Een voorbeeldverhaal:

Een moeder van een meisje van 12 jaar stierf. Ze bleef alleen achter in haar shack. Het meisje zocht en vond ‘bescherming’ bij een jongen. Hij verwekte bij haar een kind en verdween. Daar zat een moeder van 13 in een shack met een baby. Ze zocht en vond ‘bescherming’ bij een andere jongeman. Hij verwekte een kind bij haar en verdween. Daar zat een moeder van 14 met twee kleine kinderen in een shack. Dit verhaal herhaalde zich nog drie maal. Toen de vrouw 5 kinderen had stierf ze zelf op 23-jarige leeftijd. Gevolg: een weeskind leidde tot 5 weeskinderen.  Wie gaat voor deze kinderen zorgen? Wie geeft ze elke dag eten? Hoe ontvangen ze liefde en aandacht?

Voor deze en andere kinderen wil Itekeng het opnemen. Dat doen ze nu al door deze kinderen in een huis, waar al een gezin woont, op te vangen. Maar die situatie is echter onhoudbaar. Daarom moet er een speciale voorziening komen.

Heb je je al opgegeven? Dan ga je meehelpen om dit project te realiseren!

Heb je je nog niet opgegeven, maar wil je ook mee om te helpen bouwen aan een weeshuis en aan de levens van mensen? Geef je dan op voor de reis van je leven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch