Ontbijt, goed werk en douchedrama’s.

Ontbijt, goed werk en douchedrama’sDe dag begon, zoals altijd, om 6 uur. Het was voor velen moeilijk om uit het bed te komen, want de Hollandse avond werd een ‘latertje’. Gelukkig begon iedereen redelijk wakker te worden door het heeeeerlijke ontbijt dat Truija&co hadden klaargemaakt. Fit en vol goede moed gingen we de bus in. Er ging een bouwgroep en kinderwerkgroep naar Reagile en een bouwgroep met 2 kinderwerkgroepen naar Borelelo.

In Reagile zijn de muren van het gehandicaptengebouwtje af en kan de elektriciteit worden aangelegd. Verder is er een potje gevoetbald tegen een aantal Zuid-Afrikanen. Het kinderwerk was ook erg leuk.


In Borolelo gingen we weer verder met het plafond. De dames plamuurden en verfden er op los en de mannen timmerden achter elkaar door. Het plafond begint er prachtig uit te zien. Bij het kinderwerk in Borelelo werden veel kinderen vermaakt. Het groepje dat naar de allerarmste kinderen trok, vermaakte al snel weer dik 40 kinderen. Er werden indianentooien gemaakt en natuurlijk werd er gedanst en gezongen en een prachtig Bijbelverhaal over Bartimeus verteld en uitgespeeld. Een ander groepje trok de andere kant op en daar werden prachtige kettingen gemaakt en het verhaal van het verloren schaap verteld. Al met al weer een onwijs leuke ochtend kinderwerk waar iedereen met een tevreden gevoel op kon terug kijken.

Mannenversie:
Teruggekomen op Shalom sloeg de vrolijke en tevreden sfeer om in een gespannen situatie. Een aantal bloedirritante vrouwen, we noemen een Geanne R, Hillene en Ilona, waagden een gevaarlijke poging om te douchen in de mannendouche. Ze vonden zichzelf zoooo zielig dat ze af en toe een paar koude druppels water over hun hoofd kregen… Dit tot, volkomen terechte, ergernis van Mathijs en Rik, die wilden douchen. Uiteindelijk werden de jongens in het gelijk gesteld en na een aantal kinderachtige streken van deze 3 dames (we noemen het stelen van kleding en handdoeken) werd de vrede gesloten op Shalom.

Vrouwenversie:
Teruggekomen op Shalom was er een dame erg slim om de enige warme douches in bezit te nemen. Er kwamen gelijk andere dames op af om eindelijk een keertje warm te douchen na deze zware weken van koud douchen. De jongens waren het hier niet helemaal mee eens en hebben de bijna schoon gewassen dames helemaal zeiknat gegooid.Hierop besloten de lieflijke dames de kleren van de jongens even in bruikleen te nemen.  Deze hebben zij netjes en op tijd terug gebracht, maar de heren waren hier niet helemaal tevreden over. Uiteindelijk heeft iedereen zijn excuses aangeboden en is het weer stil en vredig in deze hut.

Verder is het hier heel erg gezellig en gaan we de laatste werkdag tegemoet.

Ontbijt, goed werk en douchedrama’s Ontbijt, goed werk en douchedrama’s Ontbijt, goed werk en douchedrama’s Ontbijt, goed werk en douchedrama’s Ontbijt, goed werk en douchedrama’s Ontbijt, goed werk en douchedrama’s Ontbijt, goed werk en douchedrama’s

Jannemarie: Hoi, dit is ons laatste stukje, vandaar dat ik een keer 2 x op de foto mocht?. Floortje: speciaal voor jouw een foto met een arm kindje. Dit kindje lachte zo lief naar mama! Ik heb het ontzettend naar mijn zin hier, maar ik heb nu ook echt zin om naar huis te gaan. Dikke kus en tot zaterdag.

Annette: tot zaterdag ?

Rik: nog 1 dagje bikkelen en dan zit het er helaas al weer op! Nog wel ff keihard genieten!

Myrthe: Het is nog steeds super hier! Alweer bijna naar huis, tijd is veel te snel gegaan. Morgen ga ik nog dubbelgenieten en dan zie ik jullie zaterdag weer, ga ik jullie helemaal platknuffelen! Liefdeeee

Renate: Hee lieve mensen! Bedankt voor al jullie berichtjes. Hier gaat alles nog steeds goed, we gaan alleen helaas wel bijna terug… G-J&J, geen metselen haha. T&M, klinkt super goed. Ik ga zeker alles lezen 😉 geniet ervan! Pap, mam: TOT ZATERDAG! ?

Geanne: Hallo lieve mensen, bedankt voor alle berichtjes! Tris, ben je er nog steeds zaterdag niet? ? Vandaag weer een heerlijke dag kinderwerk gehad. Ik heb weer leuke, gezellige, heftige en oorlogachtige (Lees vrouwenversie) dingen meegemaakt. Kusjes en knuffels

Alwin: Hellooo, hier is het, nogmaals, helemaal top! Weer prachtige dingen meegemaakt, waaronder quad gereden! De kadootjes zijn afgeleverd bij Annie en moedertje. Tot zaterdag op schiphol! Xxx

Mathijs: Vandaag een hoop meegemaakt. Heerlijk kinderwerk en een doucheoorlog (lees mannenversie). Thomas kerel. Speciaal voor jou deze aandacht. Veel plezier nog in Frankrijk!:) Pap en mam, bedankt voor het regelen van de kaartjes. Veel plezier morgen met de ballonvaart!! Stefan: Een eigen computer, ongelooflijke mazzelkont dat je er bent. Niet teveel gamen hè?;) Maris, wat leuk dat je zomaar mocht gourmetten. Ik heb zin om je zaterdag weer te zien. Tot dan!! Kusjesss.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch