Een stralende dag

Shackrepair

Vandaag gingen we al vroeg op pad met Jan, Jaap, Rianne, Edwin, Marien en Willie. De groep werd in tweeën gesplitst. De ene groep ging een dak helemaal vernieuwen. Bij het afbreken bleek echter dat de balken ook aan vervanging toe waren en er een paar platen bij moesten komen. Dus eerst maar even naar de tweedehandswinkel om het een en ander te halen. Deze klus nam de hele morgen in beslag. De andere groep heeft op een andere plek licht gemaakt en ook een nieuwe plaat gemonteerd en op een andere plek ook nog licht gemaakt.

Na de lunch weer verder met de klus. We moesten daarvoor wel een flink stuk lopen, met 2 keukentrappen van hout en ijzer en het nodige gereedschap. Maar aan het eind van de dag konden we toch wel tevreden zijn met het resultaat van deze dag. In totaal 6 flessen geplaatst en 2 daken vervangen c.q. gerepareerd. Naar mate je hier wat langer bent, ga je toch wel heel anders kijken naar de shacks en zie je ook duidelijk verschillen qua inrichting en uiterlijk. Verder blijft het bijzonder als je over de paden loopt tussen de shacks zomaar een kinderhand je vast pakt hunkerend naar een beetje aandacht en zo een hele optocht achter je aan loopt.

Kinderwerk

Op deze stralende dag mochten Theo J, Theo H, Mirjam, Christine en Henriette kinderwerk doen. We begonnen met zo’n 50 kinderen wat uiteindelijk tot een aantal van 70 kinderen liep. Ze kwamen uit alle straatjes van de sloppenwijk tevoorschijn. We begonnen met het zingen van een aantal liedjes, ze zongen uit volle borst mee. Henriette vertelde daarna het Bijbelverhaal over de verlamde man die genezen werd. De kinderen waren vol aandacht, zo leuk om te zien! Daarna hebben we werkjes gemaakt waar ze druk mee in de weer waren. Na het verhaal hebben we nog meer gezongen, wat hebben die kids een volume! Toen hadden we nog tijd om met ze te spelen. We sloten de ochtend af met het gebed van Theo H, en zongen de kinderen ‘Dat ’s Heeren zegen op u daal’ toe. De kinderen vonden het moeilijk om afscheid te nemen.. ’s Middags hebben we opnieuw kinderwerk gedaan, we hebben vooral kleurplaten gekleurd en opnieuw liedjes gezongen. Ook konden we nog even actief met de kinderen bezig zijn door met ze met de bal te spelen. Ze hebben genoten, maar wij ook!

Bouw

Het was weer een mooie dag op de bouw. De zon stond weer vrolijk te schijnen net als de rest van de mensen op de bouwplaats. Een hoop mensen stonden te metselen en de aannemer was erg tevreden over de gemetselde muurtjes die we vol liefde steen voor steen gemetseld hebben. Morgen laatste dagje op de bouw. We hopen nog een paar mooie meters neer te leggen!

 Henriette: Ha lieverds thuis, vandaag heerlijk dagje gehad met kinderwerk! Was leuk! Nu gaan we zo eten. De hollandse pot mis ik wel hoor! Maar jullie vooral..tot zaterdag! Zie d’r naar uit! Xxxxxxxxxxxxxxxx ps vandaag hebben we geen mobiele bereik..dus kunnen niet smsen!

Anke: Hallo allemaal, Ja ja heb vandaag gemetseld, erg leuk om te doen! Dus weer een ervaring rijker. @ pa & ma schut jullie boekjes komen goed van pas! Ondertussen heb ik de bijnaam boef! Het aftellen begint nu echt wel te komen!  Erg leuk om jullie berichtjes elke keer te lezen! Liefs Anke

Monique: Hoihoi. Na een tijdje dan weer een berichtje van mij. Vandaag heb ik leren metselen, dus als je thuis nog een muurtje wil hebben, ask me! 😉 Heb het hier nog erg naar mijn zin, maar naar huis gaan is ook wel erg fijn. Zie jullie allemaal gauw weer. Heel veel liefs Monique!

Christine: vandaag met een heleboel kinderen bezig geweest. Verlang nu wel weer naar mijn eigen vijftal en natuurlijk naar mijn nieuwe neefje Melle! Nog een laatste lieve groet uit ZA en tot spoedig ziens in NL!

Theo H: Nog 1 dag hard werken en dan lekker weer naar huis. Zie er wel naar uit na 2 weken. Manon en Kim van harte gefeliciteerd met jullie overwinningen met schoolvoetbal. De volgende keer kom ik kijken. Tot zaterdag op Schiphol.

 Jaap en Celia:  vandaag weer de township in geweest. onvoorstelbaar dat mensen zo kunnen leven in zo’n rotzooi ’t is een grote vuilnisbelt waar ze wonen, ik vind de afval  langs de Stationsweg in het bos al een ramp die ik dan weg ruim…waarom doen die mensen het hier dan niet ?????, Celia heeft lekker weer op de bouw gewerkt vandaag. Kus aan Niki en Ro Dian en Jac Chris en Lisa Pb en Ras

Roelof en Willie: iedereen erg bedankt voor de reacties. Elke dag weer een moment waar naar uitgekeken wordt. Nog 1 dag shackrepair en bouwen voor ons en dan vrijdag weer huiswaarts. Groeten en liefs van.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch