Hollandse avond

Shackrepair

Enthousiast stonden we, (Roelof, Robbert, Bob, Aris, Henriette en Willie)  vanmorgen te wachten om vol gas met shackrepair van start te gaan. Helaas was onze contactpersoon nog ziek. Na een aantal telefoontjes zou er iemand komen om de shacks aan te wijzen. Wij als hard werkende Hollanders gingen eerst zelf maar op zoek naar ‘klanten’. Dit was toch iets moeilijker dan wij dachten, maar na een tijdje kwam er een lijst tevoorschijn met de shacks waar licht in aangebracht moest worden. Ook was er enig reparatie werk te verrichten. Bob de bouwer vloog als een speer het dak op en de eerste fles werd geplaatst.

Al met al hebben we kilometers gesjouwd met gereedschap om de shacks op te zoeken omdat er veel mensen niet thuis waren. Soms moet je even wennen aan de lucht binnen. Het is wonderlijk om te zien hoe mensen afgedankte spullen gebruiken en er iets moois van kunnen maken.

Kinderwerk

Bepakt en bezakt mochten wij op weg gaan om kinderwerk te verrichten. Gelukkig hadden wij 2 ervaren dames bij ons, Monique en Anke want wij Evert Arjan en ik (Marien) waren voor de eerste keer mee. Het was een geweldige ervaring. Zoveel kinderen die op ons af kwamen, zij hadden inmiddels van de vorige dagen al hele goede en leuke ervaringen opgedaan. Ook was Paul bij ons een de jongens daar die voor ons vertaalde, dit was erg plezierig want hun taal hebben we nog niet zo goed onder de knie, buiten wat liedjes dan. Na eerst wat gezongen te hebben mocht ik het Bijbelverhaal vertellen van de verlamde man die door zijn 4 vrienden bij jezus werd gebracht. (Marcus 2:1-12) Een fantastisch verhaal over die 4 vrienden die zo vol van vertrouwen waren dat zij hun verlamde vriend ophaalde om bij Jezus te brengen, want alleen Hij kon deze man genezen. Op het moment dat ik spontaan riep “and Jezus said stand up” gingen alle kinderen gelijk staan, prachtig was dat. Hierna we  met ze gekleurd, geplakt en veel gezongen. Ook zij hebben een aantal liedjes voor ons gezongen. We hebben aan het eind de kinderen mogen zegenen met het zingen van  een lied.  ’s Middags een gedeelte van de township doorgelopen, op een gegeven moment wel honderd kinderen achter ons aan, helemaal super! We konden veel speelgoed en ballonnen uitdelen waar zij enorm blij mee waren. Het was een hele mooie en ervaring rijke dag.

Bouwen

Het was vandaag weer erg warm op de bouw maar daar lieten we ons niet door uit het veld slaan. We zijn weer een stuk opgeschoten met de muren. Het kunstwerk is uit de bekisting gehaald door Jaap en Theo H. Hij bleef heel dus dat geeft een gerust gevoel. Morgen nog een keer aflakken en dan en zal deze morgen geplaatst worden, een bijzonder moment. Gelukkig werd er een nieuwe lading stenen gebracht waardoor we weer verder konden. Er werd weer met man en macht cement gemaakt. Dit is een zware klus, vooral met het warme weer. De bleke neuzen zijn inmiddels wel verdwenen. De muren komen inmiddels bijna op steigerhoogte. We hebben nu bijna allemaal wel een stukje gemetseld. Nog 2 werkdagen te gaan!.

Hollandse avond

Toen we thuis kwamen van de bouw waren de aardappels inmiddels geschild, wortelen geschrapt en de uien gesneden door Trya. Dat schilde ons heel veel werk. We starten maar meteen met de voorbereidingen. De mannen werden aan het soepballetjes draaien gezet, het pannenkoekenbeslag werd gemaakt, de tomaten voor de soep gesneden en de plek waar we vanavond gaan eten klaar gemaakt. Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Het was een super avond met veel gasten. We hebben veel gelachen, gesproken, gezongen en gedanst met onze gasten.

Willie en Roelof: Ellen: je mag geen post van andere mensen openen en Ria: bedankt dat je onze taak overneemt.

Henriette: Ha lieve mensen thuis, vandaag scheen het zonnetje weer heerlijk! Ik heb shackrepair gedaan, was leuk. Vanavond heb ik 3uur pannenkoeken staan bakken, waren nog lekker ookJ Nou tot snel, dikke knuffel mij!

Aris: Cor mijn berichten zijn niet zo interessant, de groep is het belangrijkste en met hen gaat het fantastisch met mij dus ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch