Mooie vijfde editie Sporten voor Afrika

De wandelaars beten om acht uur het spits af. Zij vertrokken vanaf 8.00 uur voor een wandeltocht van 15 of 25 kilometer. Met een routebeschrijving in de hand de regen tegemoet. Het weer was in het begin helaas wat slecht, maar werd later wel beter. Dit had de organisatie ook graag anders gewild, maar daarin hebben we geen keuze. De 25 kilometer vertrok in de richting van Lunteren om vervolgens met een omweg naar het Wekeromse zand te gaan. De 15 kilometer ging hier rechtstreeks heen. Op het Wekeromse zand was een pauzepost met wat te drinken om weer fris verder te gaan.


Een uur later vlogen de eerste mountainbikers uit de startblokken. Een deel van hen volgde de clinic onder leiding van trainers van de wielervereniging TourdeForce. Velen kozen ervoor om als eerste de ronde van zeventien kilometer te rijden. Na de benen warm gereden te hebben probeerden sommigen hun geluk op de lus van zes kilometer. Dit was een zeer technisch en zwaar parcours. De een buitelde nog verder naar beneden dan de ander, wat af en toe mooie foto’s opleverde. Gelukkig waren het geen ernstige valpartijen en is iedereen weer heelhuids teruggekomen. Bij terugkomst stonden er stands van Het Tweewielerhuis en Cube met verschillende testfietsen om uit te proberen.

De hardlopers mochten vanaf 10.00 uur proberen om een recordtijd te lopen. Dit bleek toch lastig te zijn op een parcours met enig hoogteverschil. Na de massastart gingen de snelle mannen en vrouwen er al snel vandoor. Het parcours van exact vijf kilometer kon één of twee keer gelopen worden. De rondetijden en de lopers werden nauwlettend in de gaten gehouden door de begeleiders.

Iedereen hartelijk dank voor deelname aan het evenement! Met de opbrengst hopen wij weer veel goed werk te kunnen verrichten in Zuid-Afrika. Wilt u de vorderingen van SHIB in Zuid-Afrika bijhouden houd deze website dan in de gaten.

Klik hier voor foto’s van deze fantastische dag.

Klik hier voor de uitslag Hardlopen – 5 km.

Klik hier voor de uitslag Hardlopen – 10 km.

Tot volgend jaar!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch