Jongeren in actie voor Zuid-Afrika

Op vrijdag 29 juli vertrekt de jeugdgroep met SHIB naar Zuid-Afrika. De afgelopen tijd zijn de jongeren flink in actie gekomen om geld in te zamelen voor het project! Een greep uit de activiteiten en acties:

Alpe d’Huez
Senne Smid heeft de Alpe d’Huez gefietst.

Paasbroden
Gerda Kruitbosch heeft paasbroden verkocht aan haar medecursisten. Omdat ze na het leveren van de paasbroden geen cursus meer had, moest ze de broden bij haar medecursisten thuis bezorgen. Hiervoor is ze heel Apeldoorn door geweest.

Flessenactie
Thirza van Hoek heeft een grote flessenactie opgetuigd. Voor haar studie (PABO) liep ze stage op een basisschool. Na een bericht in de weekkrant van de school, een briefje voor iedere leerkracht en extra uitleg in de klassen kwamen alle kinderen in actie. Voor de klas die de meeste flessen op zou halen zou er een beloning komen. Dat wedstrijdelement werkte goed: alle klassen gingen de strijd met elkaar aan om maar zo veel mogelijk flessen te verzamelen. Tussendoor ging Thirza twee keer met een hele lading flessen naar de supermarkten, wat een avontuur op zich was. Uiteindelijk hebben de kinderen in totaal zo’n 1.200 flessen opgehaald, wat een prachtig resultaat is! Ontzettend dankbaar heeft Thirza de winnaars beloond met een lekker ijsje en de rest van de school met een lolly.

Opruimen, schilderen, auto’s wassen en meer
Marthe van de Stroet vat het kort samen: koninginnedag, feest, sponsorloop, opruimen, schilderen, auto’s wassen.

Benen ontharen
Vorig jaar was het zijn hoofd dat helemaal kaal werd geschoren, dit jaar heeft Sjoerd van Ee zijn benen laten ontharen voor Zuid-Afrika.

Collecte
Peter Smit heeft gecollecteerd bij een wedstrijd van zijn voetbalclub Sparta Nijkerk.

Sponsorloop
De grootste actie is toch wel de sponsorloop die Jos de Vries, Anke de Vries en Peter van de Stroet hebben georganiseerd op de Willem van Oranjeschool in Barneveld. Jos vertelt dat hij naast de oudejaarsduik in Zeumeren, het flyeren voor het Nederlands Dagblad en helpen bij de actie ‘Sporten voor Afrika’ graag iets wilde waarmee je in één keer een heleboel geld inzamelt. Het idee voor een sponsorloop was geboren, en Jos, Anke en Peter mochten op gesprek komen bij de directeur van de Willem van Oranjeschool. Na groen licht van de school is er in overleg van alles georganiseerd en geregeld tijdens een projectweek die de school hield met als thema ‘Samen bewegen’: Jos, Anke en Peter hebben in de klassen presentaties gegeven over Zuid-Afrika en het werk van SHIB, voor kinderen van groep 1 tot en met 3 is er een kleine sponsorloop met hindernissen opgezet, de kinderen van groep 4 tot en met 8 hebben een half uur rondjes gerend zonder hindernissen en in samenwerking met korfbalvereniging ODIK hebben ze een clinic gegeven voor de groepen 4 tot en met 8. Daarnaast waren er nog activiteiten voor de kinderen zoals blikgooien, een springkussen, een stormbaan, voetbalmuurschieten en een suikerspinapparaat. Ook Tim, Wilger, Marthe en Dirk hebben geholpen. Spannend was wat de sponsorloop had opgebracht. Na enige tijd was het zo ver en zou het bedrag worden bekend gemaakt en worden overhandigd. Voordat het zo ver was hebben Jos en Peter (Anke kon helaas geen vrij krijgen) de prijzen overhandigd aan de kinderen die het meeste geld hadden opgehaald. Daarna was het moment daar… De opbrengst is maar liefst € 8.579,86!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch