[2010okt] De safaridag!

Vandaag gaan we naar het safaripark “Pilanesberg”. Helaas moeten we al om half 5 opstaan, om vervolgens om 5 uur weg te rijden. Het is een rit van bijna 2 uur. Na nog geen 5 minuten rijden in het park (we rijden in onze eigen bus) zien we de eerste groep olifanten al, wat direct veel goedmaakt na het vroege opstaan :). Na verschillende dieren te hebben gezien, zoals giraffen, springbokken, zebra’s en gnoes ontbijten we rond 8 uur op een rustplaats, die speciaal omheind is om alle gevaarlijke dieren buiten te houden. Willemien & Truia hebben een heerlijk ontbijt meegegeven. Daarna vervolgen we onze tocht om nog meer mooie dieren te zien. Ook de omgeving is erg mooi (heuvelachtig) dit omdat het gebied een oude vulkaankrater is. Ook liggen er meerdere meren in het gebied.

Als toetje zien we aan het eind nog een groepje leeuwen, die lekker lui onder een boom liggen. Als we het park uitrijden zien we nog een karkas vlak naast de weg liggen, vermoedelijk hebben die leeuwen daar iets mee te maken.

Na een rit van ongeveer anderhalf uur komen we aan bij Hartbeespoortdam. Hier bezoeken we kort een stuwdam en lunchen daarna weer heerlijk langs de weg.

Zoals gepland gaan we vervolgens naar een souvenirmarkt. Er zijn veel echte Afrikaanse souvenirs te koop, veelal houtproducten.
Na een kleine 2 uur rondslenteren, geld uitgeven en onze rugzakken vullen rijden we weer terug, wat opnieuw een rit van 2 uur betekend.

Thuisgekomen staan er twee nieuwe gasten voor ons klaar, namelijk Frans & Cor!
Willemien heeft weer lekkere broodjes voor ons klaarstaan, die wij maar al te graag opeten.

Na 5 dagen hard werken en veel emotie was dit een heerlijke dag waar we lekker hebben kunnen ontspannen. Iedereen heeft hier zichtbaar van genoten. Al met al een heerlijke dag. Na een warme dag met veel zon hebben Frans & Cor helaas het Nederlandse weer meegenomen naar hier, want het regent! Toch zijn er wel een aantal onder ons die het niet heel erg vinden want het maakt het iets minder benauwd :).

Christian: Een heerlijke ontspannen dag waar ik echt aan toe was, vandaag het mooie van Afrika gezien! Liefs aan jullie allemaal, en natuurlijk Carola!

Truus: Mensen kinderen, wat zal ik jullie onderhand gaan vervelen met al die verhalen die ik hier beleef. Ik heb er nu al zin an, en liefs voor allemaal!!!

Arjan: Hey schatjes van me!! Hier alles goed! Veel gezien dus jullie straks ook veel te vertellen! Geef jullie elkaar maar een dikke knuffel, straks doe ik het weer!! Xx

Thamar: He lieve schatten, Het gaat hier nog steeds goed. Veel gezien en veel indrukken opgedaan de afgelopen week, dus jullie veel te vertellen! Ik hou van jullie, dikke kus van mij.

Alie: Hallo allemaal. Geniet nog steeds volop!!  Trouwdag was een feest !!Veel indrukken opgedaan deze week, maar deze vrije dag was heerlijk. Dikke kus voor iedereen en een knuffel voor Evy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch