We gaan vrolijk verder!

We werden weer wakker met een prachtige zonsopgang. Vanaf de Witte Duif we hebben we een mooi uitzicht.

Voor Colinda begon de dag helaas wat minder goed… Ze had gisteren haar polo en haar shirt gewassen, maar die waren vanmorgen allebei nog nat. Gelukkig hadden Esmee en Fleur een föhn mee en was het probleem al gauw opgelost. Bij het ontbijt stond er een verrassing op ons te wachten. We hadden vandaag pannenkoeken bij het ontbijt! Na lekker gegeten te hebben en de broodtrommel weer gevuld was, gingen we op pad. Gisteren heeft iedereen zijn voorkeur aangegeven tussen kinderwerk of de bouw.

Op de bouw is er verder gewerkt aan de slaapkamers van het CCC. Het waren erg vervelende muren met veel hoeken. Joanne moedigde Yvonne en Susan aan door te gaan cheerleaden. Helaas hadden we het lied van YMCA niet gedownload, dus werd het zelf zingen.

Direan was geconcentreerd op de steiger stenen aan het metselen toen hij opeens van achter in zijn knieholte geslagen werd door één van de mannen van de bouw. Hij twijfelde geen moment en pakte een fles water die hij over hem heen wilde gooien. Aangezien het winter is en de man het erg koud had, heeft hij het niet gedaan om te voorkomen dat hij onderkoeld raakt…. Daarna hebben we aan een andere man van de bouw een foto laten zien over hoe de winter in Nederland eruit ziet. In Zuid-Afrika zijn ze er allemaal overtuigd dat ze de winter in Nederland niet overleven.

Toen de groep van het kinderwerk de bus uit kwam, stonden alle kinderen al te wachten. Dit keer keer hoefden ze niet door de sloppenwijken te lopen om de kinderen op te halen, omdat er al zoveel uit zichzelf waren gekomen.

We begonnen de dag met een toneelstuk over de Barmhartige Samaritaan. Dit werd vertolkt door de social workers en de kinderen begrepen allemaal het verhaal. Er werd verteld dat je elkaar en je naasten lief moet hebben en de kinderen reageerde hierop door elkaar te knuffelen.

Daarna hebben we armbandjes en kettingen gemaakt met de kinderen. Dit was een groot succes. Danique, Alicia en Ricardo hebben vanmiddag ongeveer 150 tot 200 kinderen geschminkt. Het is leuk om te zien hoe blij die kinderen hiervan worden. De social worker (oma) kwam weer langs om haar dance-moves te laten zien. Ook wij hebben hier wat van kunnen leren ?

Terug op de Witte Duif hebben we gelijk GMG-moment gedaan en hebben er weer een paar gezwommen. We zouden eigenlijk brood moeten gaan smeren voor de safari van morgen, maar we kregen te horen dat we een ontbijt- en lunchpakket meekrijgen. Hierdoor hadden we ‘s middags iets meer vrije tijd. Vanavond hebben we lasagne gegeten en sommigen vonden het zelfs lekkerder dan thuis!

Vanavond gaan we allemaal op tijd naar bed, want om 03:00 ‘s nachts moeten we alweer in de bus zitten. Morgen horen jullie alle verhalen!

Slaaplekker!

<< PERSOONLIJKE BERICHTEN NA DE FOTO’S >>

Susan

Hoi allemaal, hopelijk gaat alles goed bij jullie. We hebben hier super mooie zonsopgangen en ondergangen! Ook heb ik nu sinasappels kunnen kopen, zodat ik die ook niet meer hoef te missen. Groetjes aan Senna. En Tessa, gister zijn we bij de crêche geweest die jullie hebben gemaakt. Super leuk om te zien! Groetjes allemaal.

Colinda

Hello lieve familie en vrienden, wat mega leuk dat jullie zoveel lieve berichtjes achter;aten. Ik vind het allemaal heel erg leuk om te lezen, zo zijn julie er allemaal toch een beetje bij :). Boaz, Noud en Hannah ik mis jullie ook, snel weer knuffelen! Wat heerlijk pa en ma dat jullie lekker op Texel zijn, morgen weer naar huis toch? Geniet lekker bij de zeehondjes. Whaaaaaaaa Lariss, wat word ik blij dat ik dit berichtje van jou heb gekregen, maar nu ben ik wel heel benieuwd hoe???? Dikke knuffel aan jullie allemaal, en pa en ma geef ook een dikke knuffel aan opa en oma.

Danique

Hoi allemaal, bedankt voor de berichtjes. We hebben het hier erg naar ons zin! Het is mooi om te zien hoe blij de kinderen worden van kleine gebaren en spelletjes. Met de bouw schieten we elke dag wat meer op, we krijgen er handigheid in! Nu is het weekend, morgen op Safari.

Groetjes thuis, liefs Danique

Direan

Hallo allemaal, hartelijk bedankt voor alle lieve berichtjes. Hier gaat het erg goed! Het bouwen heb ik inmiddels in de vingers en het is mooi om te zien hoe blij de kinderen worden van de activiteiten die we met ze doen. We hebben veel lol met de groep. Het eten hier is heerlijk. Het niet roken gaat goed, ik ben er niet chagerijnig van. Pa en ma heel veel plezier op vakantie, neem ff wat Duitse biertjes mee terug….

Arend-Jan

Hooi iedereen! Hier gaat alles superr! Bouw gaat lekker hard en de kinderen hebben me weer gevonden. Tot nu toe elke dag gezwommen, wel erg koud…… Alicia heeft vandaag ook voor het eerst gezwommen. Wat lees ik nu dan?? Eten in Apeldoorn zonder ons? Dat zal vast minder gesmaakt hebben.

PA, is mijn auto weer door de APK? En zijn jullie al op de plek van bestemming aangekomen? veel plezier!

Lois, als we terug zijn dan gaan we jou ook schminken hoor en ik ga kijken voor een flamingo.


Ook zo genoten van de foto’s en verhalen van het kinderwerk? Wil je misschien meehelpen? Dat kan ook op afstand. Klik hieronder op “Nu kopen” om één of meerdere setjes kinderwerk te sponsoren! En het is nog fiscaal aftrekbaar ook – tadaaa!

37 Responses to “We gaan vrolijk verder!

 • He Arie en Alicia,

  Jullie zijn goed bezig, de bouw loopt zo te zien prima.
  Geniet morgen van de safari.
  Je auto is maar net goed gekeurd, heeft 4 gladde banden, versleten schokbrekers, lekkende klep in de uitlaat en distributieriem die over 10.000 km vervangen moet worden, kortom goed gekeurd, maar binnenkort wat aangedaan worden.
  ? zaterdag gaan we op vakantie, hartelijke groet,

  Pa Jans

 • Hoi Nadine, morgen op Safari ?. Spannend wil je de ????? dieren de groetjes ? doen uit Nederland en heel veel plezier morgen met ze allen ?. Groetjes Papa

  • Arjan en Wilma
   11 maanden ago

   Heey Ricardo en Danique,

   Wat leuk om elke avond het dagverslag te kunnen lezen. En een mooie foto van jullie beiden tussen de lieve kinderen. Heel veel plezier morgen op Safari, dat lijkt ons ook geweldig. Geniet van deze zeer bijzondere vakantie.

   Liefs Arjan, Wilma, Jan, Tobias en Ties

 • Hoi Sarah wat leuk dat je gisteren even mocht bellen konden wij je ook even horen zo te zien hebben jullie het heel leuk samen en zijn goed bezig met bouwen al misten we je wel gister avond maar als ik de foto’s zie dan gaat het daar best goed een dikke knuffel van oma van de braak

  • Vandaag op safari (geweest) .. wat gaaf! Mooie zondag gewenst en suc6 in de nieuwe week. Hier vandaag oogstfeest, waar opa (van Iris) natuurlijk weer present is met zijn Fendt,
   Groeten uit Putten voor alle toppers
   (tante) Henny

 • Hey Iris
  Wat gaat de tijd toch snel, je bent alweer een week weg, voordat je het weet zit je weer in het vliegtuig om ….maar eerst nog een week genieten daar, morgen op safari, super leuk, veel foto s maken he. Jullie hadden pannenkoeken als ontbijt, nou wij hadden ze vanavond en opa heeft daar ook heerlijk van gesmuld. Ga jij volgende kinderwerk doen of toch in de bouw ? Ik denk dat ik het wel weet.
  Dikke knuffel van mama

 • Hoi Arend-jan. De kinderen hebben je weer gevonden . Lekker klimmen en stoeien en veel plezier. Je auto rijd nog hoor.
  Fijn dat de bouw vordert.
  Alicia heb je toch een sprong gewaagd in het zwembad. Lekker verkoelend toch.
  Wat mooi is de zons opgang daar hé. echt de moeite waard om wat vroeger je bed uit te komen. Geniet van de safari en ik hoop dat jullie veel dieren spotten.
  groetjes en knuffel
  mama Arenda

 • Hoi Arend-Jan en Alicia en natuurlijk ook alle anderen,
  Super leuk om alle belevenissen te lezen. Morgen op Safari wat natuurlijk ook weer mooi is. Als je dit allemaal leest krijg je steeds meer zin om weer te gaan. Kan niet wachten 😉
  Zo te lezen wordt het werken voor de auto Arie 🙂 🙂
  Veel plezier allemaal nog en zegen op jullie werk.
  Hartelijke groet,
  René vd Boon

  • Hoi Y, Leuk om te zien hoeveel plezier jullie met elkaar hebben en natuurlijk ook nog goed werk verrichten.Wij vermaken ons ook heel goed maar we missen je wel een beetje. Heel veel plezier morgen met de safarie en zet nu wel je bril op anders mis je weer van alles.
   Groetjes.

 • Hoi Arend-jan. De kinderen hebben je weer gevonden . Lekker klimmen en stoeien en veel plezier. Je auto rijd nog hoor.
  Fijn dat de bouw vordert.
  Alicia heb je toch een sprong gewaagd in het zwembad. Lekker verkoelend toch.
  Wat mooi is de zons opgang daar hé. echt de moeite waard om wat vroeger je bed uit te komen. Geniet van de safari en ik hoop dat jullie veel dieren spotten.
  groetjes en knuffelxx
  mama Arenda

 • Ha Ricardo Danique en Nick,

  Wat leuke verhalen en erg mooie foto’s. De kinderen zien er weer blij uit, onvergetelijk.
  De bouw gaat mooi door, kunnen ze in Oktober zo mee verder gaan

  Nick heb je Ricardo al gespot op het geheime plekje op de witte duif??

  Safari op de Pilanesberg ben benieuwd wat jullie allemaal voor moois gaan zien.
  Nou dat wordt vroeg op staan. Genietse en veel plezier daar

  Werkt Abraham er nog?
  Groetjes Lise

 • Ha Alicia en AJ,

  Wat een leuke foto’s. Zo lief met de kindjes.
  Ja AJ het eten was toch echt wel heerlijk?
  Zo Alicia lekker gezwommen? Dat je het durfde, dat koude water.
  Vandaag heeft Oliver konijntjes gekregen. Ze hebben 3 namen, echt heel handig met onthouden ??
  Veel plezier bij de Safari.
  Lieve knuffel
  Pap en Mam

 • Hoi Colinda,

  Spannend hoor morgen op Safari lekker tukkie doen zometeen en morgen lekker uitgerust naar de wilde dieren kijken.
  Bij ons is alles goed we zijn weer thuisgekomen van Texel was erg leuk daar.

  Groetjes van je Pa en Ma en geniet morgen want dat maak je niet vaak mee.

 • Lieve iris , wat een leuke foto,’s weer van jou, zo schattig met die lieve kindjes.
  Supergaaf dat jullie morgen op safari gaan ! Maak lekker mooi veel plaatjes , dan kan je die allemaal laten zien als je weer thuis bent. Wat leuk dat je vandaag weer een dagje in de bouw hebt gewerkt.fijn dat je het zo naar je zin hebt met iedereen , leuk om te zien ! Heel veel PLEZIER met de safari morgen , GENIET ervan. Met mij gaat het ook zijn gangetje , en hoe is het met jou ?

  Ps heb je al in je reisdagboek geschreven ??

  En al veel foto,’s gemaakt ? En is je chips al op ??

  Knuffels Anne

 • Marcel en Mariska van den Berg
  11 maanden ago

  Hey lieve Sarah,

  Wat een mooie foto’s komen er voorbij.
  Die zonsopgang, schitterend.
  En zo te zien blijven jullie plezier houden met de bouw, goed bezig allemaal.
  Geweldig dat de kinderen al klaar staan voor jullie, die genieten er echt van zo te zien.
  Heel veel plezier met de Safari, het zal wel goed koud zijn zo vroeg in de morgen?
  We zijn benieuwd naar de foto’s, en hoeveel dieren jullie gaan zien.
  Hier regent het best veel, maar als de zon er is dan is het lekker.

  Dikke kus en knuffel van papa, mama, Lucas en Levi
  En een ? van Charlie

 • Gertine Vermeulen
  11 maanden ago

  Ha Dir,

  Wat heb jij morgen een toffe dag voor de boeg zeg, oké het vroege opstaan is niks voor je maar de safari zal dat vast goed maken. Geniet ervan morgen, ben benieuwd naar je verhalen over de safari. Wij zijn weer veilig thuis.

  Liefs Gertine

 • Ha Joanne. Leuke foto van je ? had je even een denk-moment? Morgen op safari, lijkt me ook heel mooi. Veel plezier alvast. Groeten van ons.

 • Hoi lieve Sarah , wat geweldig mooi zo’n zonsopkomst , en wat doen jullie veel zeg , goed bezig , fijne safari morgen , weer heel benieuwd naar de foto’s. Pepper heeft wel 1 puppy gekregen , mooi blond reutje , ze is zooooo zorgzaam !! Knuffel opa en oma

 • Hee Dir,
  Leuk om elke dag te lezen wat jullie allemaal doen! We hopen dat je een fijne tijd hebt daar, maar volgens mij lukt dat wel 🙂
  Veel plezier morgen en succes met het vroege opstaan haha. We zijn benieuwd naar de foto’s!

  Groetjes Martijn en Leanne
  En de kinderen natuurlijk

 • Hé Direan mooi dat je ervan geniet.
  Lijkt mij ook prachtig om daar een keer naar toe te gaan. En je wordt al een echte bouwvakker zo onderhand. Al een beetje eelt op de handjes?
  Morgen mooi de rimboe in, geniet ervan, hopelijk zien jullie veel wilde dieren. Wel foto’s maken als je ze ziet. Mooie foto’s die telkens geplaatst worden. Straks wil je nog blijven.
  Wij zitten in Duitsland en hebben hier prachtig weer. Hopelijk blijft het zo.
  Gr en shalom.

 • Lieve Esmee & Fleur,

  Wat hebben we weer veel mooie foto’s voorbij zien komen. Was de vis lekker Fleur????
  Wat hebben jullie een mooi uitzicht vanaf de witte Duif? Op zaterdagochtend vroeg opstaan zijn jullie gelukkig al wel gewend, dus dat moet morgen wel goed komen??
  Geniet van jullie safari0, en maak veel foto’s van alle dieren ????? ( Mark is heel benieuwd of jullie ze allemaal gaan zien) Missen jullie je mobiel, internet enz al? Of is het eigenlijk wel heel erg lekker zo?? Thuis gaat alles goed, en oma loopt ook alweer door de kamer? Papa heeft al lekker vakantie?? Slaap lekker allebei en we zijn benieuwd naar je verhaal morgen Esmee? groetjes van ons alle vier??

 • Jullie verhalen en foto’s geven ons een zodanig beeld dat het lijkt of we er zelf bij zijn. Geweldig met welke geestdrift jullie de diverse activiteiten uitvoeren, ook na de tegenslagen die er waren!
  Geniet van de safari. Lijkt ons een prachtige belevenis. We zien nu al weer uit naar de foto’s.
  Oma en opa de Haan.

 • Dag Anne José,

  We genieten volop van de (je) verhalen en de foto’s. Leuk om te lezen en te zien dat jullie zo dienstbaar zijn daar. Het doet me weer herinneren aan de kinderkampen die we in Albanië hebben gehouden. Dankbaar werk. Hier zijn we druk met de voorbereidingen voor onze vakantie dinsdag. We kijken uit naar de foto’s als je terug bent. Maken we weer een avondje van met de kids.

  Groeten van ons allemaal.

  Pa, ma en het kroost.

 • Hey Yasmijn,

  Gelukkig zie ik je regelmatig op een foto voorbij komen.
  En deze keer ook heel stoer helpen bij het metselen. Goed bezig hoor.
  Mooi om te zien hoeveel goed werk jullie daar verrichten..
  Tja of ik een keer mee ga.
  Wat moeten jullie met zo’n oude bouwvakker als ik? Ben ik mss wel te precies voor ?
  Het zou wel een unieke ervaring zijn, dat weet ik zeker.
  Nou, keep up the good work girl.

  We missen je ♥️
  Jurgen
  Xxx

 • Gerjanne van Middendorp
  11 maanden ago

  Hee Alicia en AJ,

  Geweldig om jullie verhalen te lezen en de foto’s te zien! Alle kinderen die boven op jullie zitten en springen.

  Oliver en Madelène hebben vandaag allebei een konijntje gekregen, dus als jullie terug zijn kunnen jullie lekker konijntjes knuffelen. Ze zijn nu 2 maandjes oud dus nog lekker klein. Oliver is helemaal trots! Hij wilde vanavond buiten slapen bij z’n konijnen?

  Vandaag reden we naar je ouders toe en bij de oprit zei Madelène in de auto “ Alicia niet? Arend Jan niet? Ze begrijpt heel goed dat jullie weg zijn. & zoals Oliver gisteren zei we missen ze heel erg! Dus als jullie terug zijn wordt dat weer lekker knuffelen!

  Veel plezier op Safari morgen! Onwijs gaaf!
  Dikke knuffel van ons 4 ?

 • Heey deerne,

  Zo wat moeten jullie vroeg in de bus zitten… maar dat is de moeite zeker waard. Toen wij op safari gingen belde de chauffeurs met elkaar om door te geven als er een dier dichtbij was en toen reden we ook naar die zelfde plek. Heeel veel foto’s maken he !
  Ik ben weer zo goed als beter dus ga morgen ochtend naar truckstar.
  Vandaag gewerkt bij boerderijpret en rik vroeg nog naar je.

  Gezellig weekend samen ?

 • Lieve Esmee en Fleur,
  Wat fijn om te zien dat jullie het zo naar jullie zin hebben. Heeeeeel veel plezier morgen op safari. (Lekker vroeg op staan haha( wij zijn heel benieuwd naar jullie verhalen en foto’s.
  Liefs Wesley en Jennifer en een dikke knuffel van Dean ?

  • Willeke van Veluw
   11 maanden ago

   Heey alicia en haantje,
   Wow alicia dus toch ff gezwommen .
   En ja haantje het eten in Apeldoorn smaakte toch echt weer super lekker ?
   En morgen op safari (lekker vroeg opstaan ) Maar een geweldige ervaring.
   Groetjes en knuffel van ons

 • Arno, Rachel en kids
  11 maanden ago

  Hey lieve Sarah,

  Wat maak je een hoop mee! We zijn heel benieuwd naar je verhalen en foto’s! Geniet van deze bijzondere ervaring en vooral van alle kinderen om je heen, hoe mooi!! Trots op je!!

  Veel liefs,
  Arno & Rachel
  Imke, Fedde, Jessy en Myla

 • Hi Yvon,

  Super gaaf dat jullie morgen op safari gaan! Heel veel plezier? zoals papa al zei, vergeet je bril niet?

  Kan ik trouwens uit de foto opmaken dat jouw keuze op de bouw is gevallen?

  In ieder geval succes met zo vroeg opstaan en geniet ervan morgen! Kan niet wachten om de de foto’s te zien

 • Wilma van dasselaar
  11 maanden ago

  Ha Joanne, mooie foto van jou.
  Ik had je wel even willen zien als cheerleader. Wat een heerlijk eten krijgen jullie. Pannenkoeken en lasagne, beter dan de avg tjes van thuis. Heb je gezwommen of vond jij het te koud?
  Hopelijk hebben jullie een mooie Safari gehad.
  Ben al benieuwd naar de verhalen?mama

 • Heee Iris
  Wat leuk om de foto’s te zien! Ik hoop dat je het naar je zin hebt daar! Maak maar veel foto’s bij de Safari want dat is een super vette ervaring die je niet vaak meemaakt! Je moet wel vroeg op poeh! Leuk om je te zien met die kinderen;) Je maakt daar veel mee! Het eten klinkt best goed bij jullie, heb je weer geluk mee;) geniet ervan meid, trots op je

  Groetjes Hanneke

 • Hi lief broertjee (Nick)

  Leuk om alles zo te lezen. Mooie foto’s allemaal! Je hebt het wel naar je zin zo te zien. Hopelijk lukt het een beetje op de bouw om daar alles aan te sturen. Die spierballen foto kan wel beter haha, word weer tijd voor je om naar de sportschool te gaan ?. Ik moet ook nog maar kijken of ik de weg er naar toe weet. Geniet nog daar! En zie je volgend weekend. Nog lekker vakantie zonder pa en ma ?

  Dikke knuff Sanne

 • @Alicia/AJ

  Ha jonkies!

  Volgens mij gaat het echt super lekker daar oh nie dan? Hebben jullie al hoge muren gemetseld?

  Leuke foto’s! En hoe vonden jullie om bij Jeanette langs te gaan!

  Benieuwd naar de ervaringen en verhalen straks!
  Veel plezier nog

  Xxxxx Jeanine en Brian

 • Greet van Zeumeren
  11 maanden ago

  Lieve Nadine, de eerste week zit er alweer op en wat hebben jullie al veel gedaan en gezien. Vandaag zijn jullie op Safari geweest. Ik ben benieuwd wat je gespot hebt??. Hopelijk bleven ze een beetje uit de buurt ??. Hebben jullie vt weekend iets tijd van bijkomen of blijft het een vol programma? We genieten van de foto’s en de verhalen, maar je zult nog veel meer te vertellen hebben. Hier gaat alles zijn gangetje, Mowgli is nog steeds ondeugend en zit graag in de boom?
  Ik wens je samen met het hele team alvast een mooie zondag en geniet van alle mooie dingen ?? . Een dikke kus en knuffel van mij. Liefs mama❤️???‍♀️

 • Ha Ricardo en Danique,

  Wat fijn dat jullie het zo naar jullie zin hebben?en wat doen jullie mooi kinderwerk, leuk die foto van jullie tussen de kids, geniet ervan! Dankbaar werk? Fijn dat de bouw ook weer goed gaat?
  Nu vandaag op Safari, we kijken erg naar jullie verhalen en foto’s uit!!

  Knuffels van ons???

 • Gwendolyn Bouwknegt
  11 maanden ago

  Hoi hoi Esmee en Fleur,
  Wat hebben we hier gelachen om de ‘föhn’ van jullie…. Best handig hè voor meerdere doeleinden geschikt ?!
  Vandaag zijn jullie op Safari geweest dat is vast echt bijzonder geweest.
  Haha moet je de Afrikaanse kinderen daar maar niet vertellen dat quinty net deze week voor pip (haar hondje) een hondenbuggy gekocht heeft…ze zouden in shock raken ???.
  Hopelijk hebben jullie morgen ff een zondags dagje rust van schminken ? en bouwen
  ⚒️????!
  Lieve gr?tjes van ons Gerco&Gwen, Joey en Quinty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch