Help deze kleuters uit Mazista het schooljaar te starten in een nieuw schoolgebouw

In 2016 is SHIB begonnen met de bouw van de kleuterschool in Mazista, een sloppenwijk in het Kgetlengriviergebied. In het huidige gebouwtje gemaakt van golfplaten krijgen zo’n honderd kleuters les. Dit bouwwerk zorgt echter dat de temperaturen zomers tot tropische waarden stijgen terwijl in de winter de wind vrij spel heeft door de gebrekkige isolatie.

SHIB besloot om hier verandering in te brengen door een nieuw gebouw neer te zetten waar de kleuters zich zowel in de zomer als in de winter in een aangename omgeving kunnen ontwikkelen. Inmiddels hebben vijf groepen deelnemers hun handen uit de mouwen gestoken door het fundament te leggen, de binnen- en buitenmuren te metselen en het gebouw te schilderen. Bovendien is de leistenenvloer in de school gesponsord door de leisteenmijn in Mazista als dank voor het werk wat SHIB doet voor de kinderen van de mijnwerkers.

Inmiddels staat het nieuwe schooljaar in Zuid-Afrika voor de deur, maar het schoolgebouw is helaas nog niet af. Op dit moment ontbreken de ramen en deuren, en moeten de elektriciteit en het sanitair nog geregeld worden. Het bestuur van SHIB zou graag willen dat de kleuters het nieuwe seizoen kunnen beginnen in het gebouw, maar hiervoor is nog zo’n €15.000 euro nodig. Om dit doel te realiseren hebben we daarom jouw hulp nodig. Je kunt ervoor zorgen dat deze kleuters het schoolseizoen, half januari, kunnen starten in een gloednieuw gebouw door een donatie te doen via Tikkie. Klik hier om naar het betaalscherm te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch