Immanuel Hope Center wordt ouderenzorgcentrum

Het door SHIB als eerste gebouwde project, het Immanuel Hope Center, wordt op dit moment ingericht als ouderenzorgcentrum. Jarenlang is gezocht naar een juiste bestemming voor dit prachtige ruime gebouw. Vorig jaar kwam door contacten met het ‘Ouwetehuis’ in het dorp Koster dit idee tot stand. Voor oudere mensen uit de sloppenwijk is er feitelijk geen goede opvang. Vooral als er sprake is van verminderde mobiliteit.

Vanuit het verzorgingstehuis in Koster kwamen o.a. bedden, boeken, rollators en een rolstoel. Voor het zover was moest er nog wel wat gebeuren aan het opknappen van het gebouw en het scholen van de mensen. Daar hebben de betrokkenen van alles aan gedaan. Door inbreng van andere sponsoren lijken er nog meer mooie mogelijkheden voor de sloppenwijk Reagile gerealiseerd te gaan worden.

Tuin opgeknapt
De groentetuin van het centrum vraagt al jarenlang de nodige extra aandacht. Met name door te kort aan scholing van de mensen kwam de tuin nooit volledig tot ontwikkeling. De opbrengsten bleven ver achter bij de verwachtingen. Hierin is inmiddels het nodige veranderd mede door training van de tuinwerkers. Het land is opnieuw geploegd en klaargemaakt voor bebouwing. Door de werkers is een tuinplan opgesteld, waardoor er over het jaar verdeeld geoogst kan gaan worden. Er zijn plannen in de maak om de opbrengst voor een gedeelte via een winkel op het terrein te gaan verkopen. Er is hoop voor Immanuel Hope Center.

Immanuel Hope Center wordt ouderenzorgcentrum Immanuel Hope Center wordt ouderenzorgcentrum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch