JFC’ers staan te trappelen: Zuid-Afrika lonkt

JFCJa, dat stond onlangs in de Barneveldse krant. Wat hebben ze ge-appt de laatste weken, over kilo’s, SHIBkleding, werkschoenen, wasmiddel, zakgeld, wisselkoers enz. enz. Soms meer dan 200 appjes op een dag.

Nog even en dan gaan we! Een bijzonder mooie groep van 30 scholieren die zich uitermate hebben ingespannen, reizen af naar Reagile in Zuid-Afrika om daar te gaan werken onder de lokale zwarte bevolking.

Wat we – naast veel stukadoren – gaan doen, is altijd weer spannend. Maar zeker is dat we aan de toekomst van zwarte kinderen gaan werken en niet minder aan die van onszelf. We laten ons zien door onze handen, door het geven van ons hart, onze liefde en dat alles met een lach en een traan.

We hopen iets te laten zien van het beeld van Jezus. Als we daar werken, Bijbelverhalen vertellen, maar vooral als we de kinderen omarmen en ze aandacht geven. Dan komt een lied naar boven: “Zie hoe Jezus daar loopt in Zuid-Afrika….” Jullie kinderen lopen daar! In Zijn Naam.

Het thema van deze reis is ‘Oog in oog’! Dat gaat zich uiten in wat de groep gaat zien, heel dichtbij en soms confronterend. Het mooie van Zuid-Afrika op safari, maar ook het verschrikkelijke, de ziekte HIV/aids en de armoede van de township. Als we over 2 weken weer terug hopen te zijn, zullen we dat proberen te vertellen en door te geven, maar dat is soms best lastig! We hopen op een bijzondere reis waarin te zien is wie God is en wie wij mogen zijn!

Onze wieg stond in Nederland en dat is zo’n beetje het rijkste land van de wereld. Maar zijn we ook echt rijk, of zie we in Reagile wat echte rijkdom en geluk is, in de zwarte koppies van de kinderen?

Thuisblijvers, bedankt dat we mogen gaan. Met Gods zegen hopen we op een onvergetelijke reis met perspectief. Voor de kinderen daar en voor onszelf!

Jullie kunnen ons volgen op deze website. Hopelijk worden onze berichten dagelijks gelezen en natuurlijk wachten we met smart op jullie berichtjes uit Nederland.

Mochten er zaken zijn die jullie of wij moeten melden, dan zullen we via Marcel Smit van SHIB contact met elkaar hebben.

Het ga jullie goed. Zuid-Afrika: we komen er aan.

Jan Torn
Projectleider SHIB.

JFC op reis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch