Aan onze donateurs

Aan onze donateursAan onze donateurs,

Laat ik beginnen met u te bedanken voor uw, soms al jarenlange, trouwe bijdrage. Mede dank zij u kunnen wij ons blijven inzetten voor de allerarmsten in Zuid Afrika.

Ongetwijfeld hebt u via allerlei kanalen al gehoord over SEPA. U bent waarschijnlijk door andere goede doelen ook al geïnformeerd.

SEPA, Single Euro Payments Area, gaat van start in februari 2014. Vanaf dat moment hebben bedrijven en particulieren te maken met een Europese betaalmarkt. Met SEPA zullen er nieuwe Europese producten geïntroduceerd worden zoals de Europese Incasso, Europese overschrijving en de Europese betaalkaarten. Voor het overboeken van geld wordt het zogenaamde International Bank Account Number (IBAN) en BIC (Bank Identificatie Code) gebruikt. Uiterlijk 1 februari 2014 maakt iedereen gebruik van IBAN. Let wel, IBAN is niet nieuw. Dit nummer kunt u vinden op uw bankafschrift of op de site van uw bank. IBAN bestaat in Nederland uit 18 tekens.

Ook voor de Stichting Hulpverlening Internationaal (SHIB) gelden de nieuwe regels. Een van die regels is dat wij u moeten informeren over de incasso data. Het maakt niet uit of u per maand, per kwartaal, per halfjaar of per jaar ons steunt. Voor SHIB geldt dat wij altijd proberen op de 26e van de maand te incasseren. Valt deze datum op zaterdag, dan wordt het de vrijdag er voor, valt deze datum op zondag, dan wordt het de maandag er na. Vanaf januari 2014 gaan wij over. Als het goed gaat merkt u er verder niets van.

Ons Incassant ID is: NL66ZZZ081130890000

Ik reken erop u voldoende te hebben geïnformeerd. Zijn er nog vragen, dan hoor ik dat graag.

Met vriendelijke groet,
Cor van de Pol
Penningmeester SHIB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch