Feest voor SHIB: Opening creche

De bouw van de creche is voltooid!28 oktober 2009 is een dag om nooit te vergeten voor SHIB: Na twee jaar bouwen is de Welcome home creche van ‘juf Antoinet’ gereed en feestelijk in gebruik genomen. Het is vooral een grote dag voor God. Want het was Zijn plan: Hij bracht Antoinet en SHIB bij elkaar. Hij was het die sponsors gaf en in de twee jaar zo’n 180 vrijwilligers in beweging zette om de handen uit de mouwen te steken.

Het gebouw

Nu het gebouw eenmaal helemaal klaar is, met een net hek er om heen, geëgaliseerde grond en alle rommel weg, weet je niet wat je ziet. Zo mooi, van binnen en van buiten. Echt een volwaardige school  voor de kleuters van Reagile. Complimenten voor alle bouwers!

De opening

Het bord wordt aan de school bevestigd...Op 28 oktober ’s morgens is het eerst nog een drukte van belang om alles nog op tijd klaar te krijgen: Het naambord (het was nog warm) wordt opgehangen, de broodjes gesmeerd, de koeldrank aangemaakt. Anderen zetten zich in om de hal van de school een feestelijk aanzien te geven. De slingers en ballonen worden opgehangen, de voorste rijen stoelen krijgen een witte hoes. Er gaat een wit kleed over de tafel, een vaas bloemen erop, het ziet er super uit. Er zijn veel genodigden: de burgemeester, mevr Ditse, de heer Linda Jele van de gemeente, collega crèche leidsters. Om kwart voor elf komen de kinderen, zingend achter een spandoek aan lopen ‘We are marching to heaven, one day.’ Ze moeten voor het hek wachten, alle gasten staan daar inmiddels ook. Pastor Tshukudu is Master of ceremonie. Hij spreekt een welkom uit voor de aanwezigen. We zingen we samen: Reaga tempele ya Jeso.  Gevolgd door een door de vrouwen uit het dorp gezongen zegenbede voor de school. Hun meerstemmige gezang klinkt indrukwekkend. Een kind mag het lint doorknippen, waarna we zingend het hek binnengaan. De voorzitter van SHIB. Gerhard Wilts overhandigt de sleutels aan een ontroerde Antoinet. Hij roemt de inzet van allen die bij de bouw betrokken waren. Dan komt het moment waar we allemaal naar uitgekeken hebben. Antoinet opent de deur en opnieuw heffen de vrouwen uit de sloppenwijk   een zegenbede aan. Onder die klanken betreden alle genodigden het gebouw. Onder leiding van pastor Tshukudu wordt het officiele gedeelte afgewerkt. Namens de gemeente zegt de burgemeester, dat er geen security hoeft te worden aangesteld, wij als gemeenschap zullen waken over deze kostbare gift. Naast vele officiële sprekers zingt de SHIB oktobergroep op de wijs van ‘Bob de bouwer’ een lied met een aangepaste tekst. De kinderen van de welcome home school beelden op een indrukwekkende wijze een lied uit over de grootheid van God als Schepper. De jongste kinderen zingen het lied Tsjiliwawawa met de gebaren, zoals ze die geleerd hebben.
De brandweer zorgt voor schuim.... heel veel schuim..Buiten wordt het naambord onthuld, waarna weer zo’n geweldig Afrikaans meerstemmig gezang opklinkt. Indrukwekkend! Nadat de gasten en de kinderen zijn getrakteerd op brood en drinken, houdt de brandweer een demonstratie. Binnen de kortste keren verdwijnt de straat onder een laag schuim, waar jong en oud een duik in nemen. Het was een groots feest.

Tijdens het openingsfeest feest werd de eerste CD ‘Zingen voor de Meester’ gepresenteerd en aangeboden aan Antoinet. Het is een schijf met christelijke kinderliederen. De CD zal in Nederland verkocht worden, en de opbrengst is bestemd voor SHIB.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch