Week 2 is van start

De nieuwe werkweek begonnen we met een bezoek aan de school van Antoinette, die door SHIB in 2009 is afgebouwd. De school ziet er nog keurig uit. Zelf heeft Antoinette een speellokaal gerealiseerd en ook is de speelplaats overkapt. Op school zitten nu ruim 200 kinderen die met busjes worden gebracht. Ze zijn heel gedisciplineerd, hangen hun tas op, halen een bordje pap en brengen het lege bordje weer terug. Willem, onze bouwleider, was helemaal in zijn element en hij begon met de kinderen te springen en te dansen en iedereen deed enthousiast mee. Als afsluiting hebben we met Antoinette en de kinderen gezongen. Dit was voor iedereen genieten!!!

Shack repair
Vandaag hebben we 4 shacks mogen opknappen waarbij we veel gaatjes hebben gedicht met behulp van de kinderen. Ook zijn er wat daken gerestaureerd zodat ze weer waterdicht zijn. Daarnaast zijn er deuren opnieuw passend en draaiend gemaakt. Er waren weer veel kinderen die we intussen vermaakt hebben. De mensen waren heel dankbaar voor het werk wat we gedaan hebben.

Bouw
Onder heerlijke omstandigheden (een mooie wolkenhemel en een prima temperatuur) mochten we vandaag weer aan de slag. Alhoewel er een paar prutshoekjes bij zaten, en een aflopend muurtje, lukte het prima. Ongelooflijk om te zien hoe met name de vrouwen, aan het grond verzetten waren. Die zullen vannacht wel lekker slapen (of juist niet…). En metselen kunnen ze trouwens ook als de beste. De mannenogen op de bouw mochten jullie inzet met bewondering waarnemen. Tegen drie uur was het meer dan genoeg geweest voor vandaag!

Kinderwerk
We zijn naar Borolelo gereden en daar gingen we met ons team op weg naar de plek waar we kinderwerk zouden doen. Verschillende kinderen renden al met ons mee. Eenmaal op de plek was er een kindje met een wondje aan zijn teen. De medische staf (Marion) heeft het verzorgd en er een pleister opgeplakt. Het gevolg was dat meerdere kinderen wel een plekje hadden want zo’n pleister is interessant.

Eenmaal in de kring werd het verhaal van Noach verteld met mooie platen erbij. De kinderen luisterden aandachtig. Daarna maakte we dierenmaskers. Ook deden we een spelletje met het laken waar de ark op was afgebeeld. We lieten de kinderen met 2 tegelijk dieren nadoen en zo de ark van Noach in gaan. Dat vonden ze prachtig en niet alleen de kinderen. Er waren ook moeders en een oma die er van genoten. ’s Middags hadden we ook weer een mooie plek. Er werden voor ons stoelen schoongemaakt en klaargezet. Zo mooi om te zien hoe de mensen hun enige gammele bezit voor ons klaarzetten, je voelt je dan welkom. Het verhaal van David en Goliath werd verteld aan een groep met kinderen en moeders. Er kwamen er steeds meer bij. Ook hier werd weer een leuk werkje gedaan. We gingen witte, stoffen petjes kleuren. Dit was ook weer een succes bij de moeders aangezien zij er massaal op af kwamen. We deden nog een kringspel en wat touwtje springen en toen moesten we afscheid nemen. Maar niet zonder eerst verteld te hebben dat we de volgende dag weer terug zouden komen.

Wat gaat de tijd snel als je het naar je zin hebt. Vandaag leuke dag, met Erik gemetseld. Dat we dit nog mogen meemaken met zijn tweeën! Lieve groet aan mijn nakomelingen en een dikke kus voor jou Betsie. Groetjes Dirk.

Hoi hoi lieverds, hier weer ff een klein berichtje van mij. Het gaat nog steeds heel goed en ik ga jullie steeds meer missen. Nog 5 nachtjes slapen! I love you all. Dikke kus Marianne.

Hallo allemaal, groetjes van Elbert. Spreek jullie zaterdag weer! Tot ziens!

Hoi lieve Geraldine, Lynn en Swen, hier weer een berichtje van mij. Het gaat nog steeds heel goed hier. Vandaag zijn we weer aan het werk gegaan. Voor de verandering heb ik vandaag de bouw gedaan. Dat was wel even leuk om te doen. Ik begin jullie wel te missen, maar nog een paar dagen en dan zien we elkaar weer. Veel liefs Erik.

Beste allemaal, de tijd vliegt, en wij ook alweer over 4 dagen. We zien er naar uit weer het normale leven op te pakken. De verhalen komen nog. Het is prachtig hier. Jan Heuver.

Hallo allemaal, gisteren zijn we naar een kerk geweest voor zowel blanke als gekleurde mensen. Het was een prachtige dienst, de hartelijkheid en het samenzijn sprak ons erg aan. Daarna gingen we naar de boerderij van Koos en Willemien waar we een mooie wandeling maakten over het terrein en waar we zelfs een kalfje geboren zagen worden. Vanmorgen een school bezocht en daarna vol energie begonnen aan onze tweede werkweek. Liefs en groetjes van Henk en Rina.

Hoi allemaal, wat een ervaring weer hier. Zoveel werk, zoveel armoede maar het aller mooiste is dat er zoveel liefde hier is. Ik ben blij hier weer te mogen zijn. Het gaat goed met mij. Liefs Marion, mams & oma.

Hoi familie, vandaag is de 2e werkweek begonnen. Ze zeggen dat deze week voorbij vliegt dus ik ga er nog goed van genieten! Vandaag mocht ik kinderwerk doen. Het was mooi om in de middag met zo’n 50 kinderen te mogen zingen en dansen. Ook waren er een aantal moeders bij. Nog 3 werkdagen en dan gaan we alweer richting Nederland. Jullie horen dan meer! Liefs, Simone

Lieve allemaal, bedankt voor jullie lieve berichtjes!! Heel leuk om te lezen. Het gaat heel goed hier en ondanks het hard werken overdag, vliegt de tijd. Ik weet wel dat mocht het werken in de zorg te zwaar worden, ik altijd nog de bouw in kan ? voor een muurtje metselen draai ik inmiddels mijn hand niet meer om! Wel op de Zuid-Afrikaanse manier dan… lief thuisfront, ik kijk er wel naar uit om jullie gauw weer te zien. Heel veel liefs en dikke kus en knuffel. Groetjes Mariette.

Lieve allemaal, vandaag een dagje gebikkeld op de bouw. Dus lekker bezig geweest. Morgen koken voor de Hollandse avond. Het gaat snel nu. Een dikke knuffel voor allemaal en een extra knuffel voor Joah en Zoëy. Liefs Angelique.

25 Responses to “Week 2 is van start

 • Jorike Emma Julia
  8 maanden ago

  Hoi mam/oma.
  Leuk om een berichtje van je te lezen!
  We lezen dat je gemetseld hebt. Dat kan je mooi aan joop leren als je terug bent haha.
  Succes de laatste dagen! Tot snel!
  Met ons gaat alles goed
  Liefs joop jorike Emma en Julia!

 • Petra muizelaar
  8 maanden ago

  Hoi lieve Rien en Michelle wat gaat de tijd snel hè maar wat worden er ook een vorderingen gemaakt… ik zag op de foto’s een soort van Ome Willems deze vuist op deze vuist en zo klim ik naar boven, maar ik kan er ook helemaal naast zitten…. zo lief al die kindjes…. en wat fijn dat jullie zoveel goeds daar kunnen doen…. ik kijk uit naar jullie thuiskomst , vooral om jullie verhalen te horen..
  Veel liefs en dikke kus van mama Petra

 • Hee Mariette, Goed om te horen, geniet ervan!! Liefs, Rik

  • Fam. van Veen
   8 maanden ago

   Ha Heuvers,

   Wat leuk om te lezen dat de ark van Noach met het laken ook nu weer zo’n succes is ?.

   Succes nog even!

   Liefs, de van Veentjes

 • Lieve An en René,

  Leuk om de dagverslagen te lezen. Wat een bijzonder werk mogen jullie daar samen met de groep doen.

  Succes en veel plezier nog de komende week!

  Lieve groet Jan & Marja

 • Janny de Graaf
  8 maanden ago

  Lieve Willem
  Wij zijn weer veilig thuis maar wat een verschil van weer toen we aankwamen het regende en was koud maar heb gelukkig mn plaidje .Mariëlle heeft ons opgehaald dan mocht ze de volgende dag uitslapen van Wilbert ?Het is weer goed om thuis te zijn al de sjoapies weer gezien,jij moet nog even geduld hebben denk dat je zondag ook moet dansen en springen met allemaal?maar wat leuk met al die kindertjes .Erik wat fijn dat je toch een dagje naar de bouw geweest bent even wat anders.Jannie hoop dat het met jou ook nog goed gaat toppertje en Marjan en Noes wat bijzonder als je als moeder en dochter samen met zo,n reis meegaat Jan ook nog even volhouden voor je het weet zitten jullie weer in het vliegtuig nog even een paar dagen buffelen en genieten van elkaar en wat jullie allemaal gedaan hebben.
  Heel veel liefs voor allemaal en voor Willem een heel dikke knuffel ❤️

 • Dirk Jan, Rianne en Joah
  8 maanden ago

  Lieve pap en mam,

  Wat zijn jullie ongelofelijk goed bezig geweest zeg! Wij zijn onwijs trots op jullie! De tijd gaat nu echt snel, de 2de week is gewoon alweer van start!
  Wat een leuke foto nog van u mam met dat kindje (vorige blog of die er ervoor?).
  Mam Joah mist zijn oma hoor, u krijgt een hele dikke kus en knuffel❤️

  Liefs Dirk Jan, Rianne en Joah

 • Wim Verweij Verweij
  8 maanden ago

  Lieve Mariette,
  Weer genoten van foto’s en de verhalen.
  Ik kijk uit om al die andere belevenissen te horen.
  Nog genieten daar en hard werken!?
  Tot snel.

 • Sander van Soest
  8 maanden ago

  Hoi Lieverd,

  Druk bezig daar, mooi om te zien!
  Nog even genieten van al het mooie werk wat je daar kunt doen!

  Alles gaat goed hier met Bart en Mij…
  Kus en knuffel,

  Sander

 • Ha Dirk,
  Mooie foto van jou op de bouw, nog goede tijd daar.

  Gr Jan

 • Marjolijn en Marc
  8 maanden ago

  Ha pa en ma,

  Gaaf om weer bij antoinette langs te mogen! Een bijzondere ervaring om (weer) mee te maken.

  Jullie doen ontzettend goed (en veel) werk! Heel leuk om de verhalen te lezen! Wij zijn trots op jullie.

  Bijna Hollandse avond lazen we. Veel plezier en gezelligheid gewenst.

  Succes nog even de laatste dagen.

  Liefs,
  Marjolijn en Marc

 • Joline de graaf
  8 maanden ago

  Lieve Jannie, en alle andere toppers,

  Zo te lezen gaat het goed met je, zo fijn. Hoop dat je ook lekker slaapt.
  Marcel vroeg me waar ik het berichtje had gezet op de blog, maar dat doe ik via een linkje, hoop dat je ze wel gelezen hebt, dat is vaak van een paar dagen eerder,,,,,,,, sorry, ik ben er niet zo handig in. We zijn lekker een weekendje weg geweest. Naar een camping in een stacaravan, was een hele een hele ervaring ( ze kennen alleen de vouwwagen). Ook gourmetten was fantastisch, een mega pannenkoek gemaakt!! Hele fijne week gewenst. God is erbij, dikke kus. Marcel, Joline, Rijk, Pien en Lotte

 • Gerrieneke De graaf
  8 maanden ago

  Lieve allemaal, wat hebben jullie een mooi weekend gehad ,de (vr) olijke tweeling (w en h)op safari, prachtige kerkdienst met alle verschillende naasten, op bezoek bij ome Koos en Willemien waar de liefde en de warmte altijd zo duidelijk voelbaar is ,wat een engelen op aarde , maandag weer met frisse moed en zin weer begonnen met bikkelen ,jullie zijn toppers, de school van Antoinette blijft een feestje om te zien ( ook een Godsgeschenk voor die kinderen) ik wens jullie nog hele fijne en mooie dagen toe ,geniet van alles, het is zo weer om ,lieve groet van mij , gerrieneke

 • Pa en ma van der Boon
  8 maanden ago

  Dag Arenda, Angelique en René,

  Wat geweldig te lezen hoe jullie energie daar gewaardeerd wordt door jong en oud. Het is een dankbaar werk waar wij de Heere dagelijks voor danken en om bewaring bidden. De tijd gaat snel wij zien weer uit naar jullie.

  Hier mag alles goed gaan gelukkig vandaag wordt er door de tuinman hard gewerkt, die tijd is voor ons voorbij maar als we zien waar jullie mee te maken hebben mogen we alleen maar dankbaar zijn.

  Dus wensen wij jullie alle sterkte en Gods zegen toe.
  Arenda, Rene en Angelique hartelijk groet ook namens moeders en tot ziens!

  Pa en Ma van der Boon.

 • Annie Wernsen
  8 maanden ago

  Lieve Henk,

  Wat leuk dat jullie bij Koos en Willemien zijn geweest en gisteren bij Antoinette mooi zeker om te zien dat de school zo goed loopt
  Fijn om te lezen dat alles zo goed gaat met jullie en wat hebben jullie al veel werk verzet petje af hoor!!
  Zondag zijn we bij de doopdienst van Tess geweest
  daarna hebben we bij Gerard en Petra gegeten.
  Het zit er alweer bijna op geniet nog van de laatste dagen en van de mensen om je heen.

  Veel liefs Annie

 • Hallo Mariëtte, wat geweldig om alles te lezen en zo te zien wat jullie allemaal meemaken doen en zien. Nog een goede tijd verder en lieve groetjes. Herman en Hanny

 • Goedemiddag allemaal
  Wat doen toch veel werk daar in Zuid-Afrika , krijg heel respect voor jullie
  Nog een dagen buffelen en naar huis.
  De groetjes aan allemaal

 • Riet van Oort
  8 maanden ago

  Hoi Andries,

  Je wenst ons een fijne herstvakantie. Nou, die hebben we. Heerlijk een weekje rust. Het is vandaag ook heel mooi weer.☀️
  Rust is er voor jullie niet veel bij, want het is van de ene activiteit naar de andere activiteit…
  De safari gaf misschien wel een beetje vakantiegevoel? Prachtig!
  Je laatste week is ingegaan. Veel sterkte en mooie momenten toegewenst.

  Groetjes Riet

 • Hé lieve familie en SHIBers!
  Wat zijn jullie toch mooi bezig zeg! En wat mooi dat jullie Koos en Willemien mochten ontmoeten! Nog een paar dagen hard werken en veel liefde uitdelen en vooral ook genieten hoor!
  Lieve groetjes!

 • Hoi pa & ma,
  Wat leuk om elke dag te lezen over de avonturen die jullie meemaken en het mooie werk dat jullie daar verzetten. Wij zijn trots op jullie!
  Wellicht moeten jullie overwegen jullie tijd daar nog een tijdje langer te blijven want hier in Nederland is na een periode van regen (jullie regenmeter zit vol) nu de periode van koud weer begonnen. Inmiddels gaat de kachel weer elke avond aan. Geniet de komende dagen nog van de mooie omgeving daar en dan hopen wij jullie binnenkort weer te zien!
  Dikke knuffel van Frank, Marijke, Emily en Lieke

 • Sandra van Twillert
  8 maanden ago

  Hoi Dries,

  Wat hebben jullie al veel gedaan en meegemaakt. Wat zal het intens en bijzonder zijn voor jullie! Heel waardevol!
  Wij genieten hier van de herfstvakantie en vanavond zijn Zeger en ik naar het Watoto-concert in Nieuwegein geweest. We wilden de kids zo graag nog een keer zien. Het was heel speciaal. En de boodschap van hoop en liefde is zo krachtig! Zo mooi dat jullie dat ook in Zuid-Afrika mogen delen.
  Nog hele fijne, mooie, gezegende dagen gewenst!

  Groetjes, Sandra

 • Lieve janny,
  Wat gaat de tijd snel! Nog een aantal dagen en je bent weer lekker thuis. Hier gaat alles goed, de jongens zijn helemaal onder de indruk van de foto’s. Ze vertellen het aan iedereen dat jij in Afrika bent en daar bent om kindjes te helpen. De giraf willen ze ook wel graag zien.
  Succes nog even!
  Dikke kus Raoul, Danielle, Jace en Owen

 • Ha paps en mams,

  Wat een mooie belevenissen weer! Fijn dat het zo goed gaat met de bouw en dat jullie het zo naar jullie zin hebben. Jullie krijgen de groeten van de meiden. Femke heeft een heerlijke herfstvakantie. Roos heeft deze week geleerd om zonder zijwieltjes te fietsen. En Bibi is nog steeds ziekjes, maar gaat altijd door met vrolijk zijn. Fijne laatste dagen daar en tot zaterdag!

  Liefs, Bertine, Jetse en de meiden!

 • Opa Willem en ome Erik,

  Hehe eindelijk een foto van ome Erik aan het werk. Nog een paar nachtjes en het zit erop, jullie Afrika avontuur! Hier gaat alles goed. Oma heeft haar drukke leventje weer opgepakt na een weekje vakantie en Geraldine is druk op de zaak. Je hebt goud in handen Erik zo’n vrouw die alles op orde heeft?.
  Geniet nog even van alles, voordat je het weet staan jullie weer op Hollandse bodem. Succes nog even en dikke knuffel van ons allemaal ?

 • Hoi Mariette, wat ben jij goed bezig, je bent een topper ?? Geniet nog van de laatste dagen en goede reis terug !!

  Liefs, Jan & Karin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch