Bewolkt & lekker werken

Ook vandaag was het weer een bewolkte dag, waardoor we weer lekker konden werken.

De bouw:
Op de bouw hebben wij vandaag het laatste stuk van de fundering gestort en dat ging als een speer! Binnen 2 uur lag het cement erin, terwijl we ook nog moesten wachten op het cement… dus! De vrouwen waren wel een attractie. Het leek erop alsof de Afrikaanse bouwvakkers dit nog niet eerder hadden gezien. Ook moesten wij alle grote stenen van de ene kant naar de andere kant van de bouwplaats brengen. Dit ging heel soepel totdat Michelle en Marianne een kakkerlak tegenkwamen. Dat was door hun gegil in de verre omtrek te horen! Daarna werden de profielen gesteld zodat we konden beginnen met metselen en dat ging ook supergoed. Dus het was weer een mooie productieve dag!

Shackrepair:
De bewoners van de eerste shack waar wij kwamen waren niet thuis, dus gingen we door naar de volgende. Er was zoveel aan deze shack te doen dat wij eerst niet goed wisten waar we moesten beginnen. Twee van ons hebben de deur opnieuw afgehangen en de andere zijn begonnen met het verwijderen van de oude golfplaten die in slechte staat waren. Ook moesten er 4 palen vernieuwd worden. Daarnaast hebben wij 5 nieuwe platen moeten gebruiken om de shack weer bewoonbaar te maken. Ook hebben wij de gaatjes, met behulp van vele enthousiaste kinderen, dichtgeplakt. Dit was erg leuk om te zien! De bewoners waren erg blij met hun vernieuwde shack. Vervolgens zijn wij bij een andere shack geweest waar wij een deur opnieuw opgehangen hebben zodat deze weer normaal kon openen en sluiten. Hiermee hebben wij het eind van onze werkdag afgesloten.

Kinderwerk:
Na een zeer boeiend begin van de dag (GMG) waarin er werd gevraagd welke talenten je van God gekregen had, mochten wij aan de slag gaan. ’s Morgens vertelde Andries het verhaal van de Goede Herder en Gift, de social worker, vertaalde dit na elke zin. Hierna gingen we onder andere frisbeeën, voetballen en slingers in elkaar plakken. ‘s Middags kwam het verhaal van David en Goliath aan de orde. Er werden 5 steentjes van de grond geraapt en de gladste trof het hoofd van Goliath dodelijk. Hierna gingen we de kinderen schminken en ook hebben we in de middag zo’n 50 kinderen en diverse moeders mogen voorzien van nagellak en hen de zegen van onze goede God toegewenst. Wat een dag! Dank u lieve Vader dat wij er voor onze lieve en stralende medemensen mochten zijn!

Groetjes,
Marianne, Erik, Elbert, Rina en Dirk

PERSOONLIJKE BERICHTJES NA DE FOTO’S

Ha lieve schatten thuis. Wat een mooie dag gehad op de bouw! En hier het bewijs dat ik gemetseld heb, en ik kan het! Heel veel liefs voor iedereen. Groetjes Marianne

Lieve Geraldine, Lynn & Swen. Het gaat goed hier, we zijn druk bezig om een klein lichtpuntje te brengen bij de mensen hier in de township!! Gaat het met jullie ook goed? Lynn en Swen, jullie hebben al bijna vakantie. Geniet ervan! Lieve Geraldine, jij sterkte met werken. Ik hou van jullie. Groetjes Erik.

Hallo iedereen die ik ken. Ik ben weer heel lekker bezig hier in Zuid-Afrika. Ik heb het geweldig naar m’n zin. Ed nog gefeliciteerd met je verjaardag. Karina, hoe gaat het met je moeder? Groetjes van Elbert.

Hallo allemaal, met ons gaat het prima. Het werk op de bouw gaat sneller dan verwacht. We zijn erg onder de indruk van de armoede die wij hier zien en we zijn dankbaar en blij dat we hier iets mogen en kunnen doen. We hopen dat bij jullie ook alles goed is! Liefs en groetjes van Henk en Rina.

Aan alle die mij lief zijn. Andermaal weer een heel bijzondere dag beleefd. Ik kan dat met deze pen niet beschrijven. Wonderlijk hoe de Heer een ieder van ons gebruikt. Een speciale groet aan m’n lieve kleinkinderen. Melle, beterschap toegewenst. Ik hou van jullie, groetjes Dirk.

Beste allemaal, we hebben het super naar onze zin hier. We hebben al veel kunnen doen en het is ideaal weer om te werken. Liefs, Omie en opa Jan.

Lieve allemaal, wat fijn dat jullie zo trouw de blog lezen en beantwoorden, zo lief!! Wat is het weer bijzonder om hier te zijn. Er zijn alweer zoveel mooie en bijzondere dingen gebeurd!! God is goed! Vandaag kinderwerk gedaan. Wat een arme mensen hier. Zo fijn dat we ze even uit deze uitzichtloosheid kunnen halen en dat wij lekker met ze kunnen knuffelen en spelen. Lieverds ik hou van jullie! Een dikke knuffel en kus voor jullie allemaal en extra voor Joah! Oma mist hem. En ook een knuffel voor Zoéy. Liefs ma (Angelique).

Hoi allen die de blog lezen, ik ga nu voor de derde keer mee en weer is het zo bijzonder wat ik hier mee maak. Hoe moeilijk en arm ze het ook hebben, ze stralen toch zoveel liefde uit en ze zijn zo dankbaar. Jorike, Joop, mijn kleine meisje, Bart en Sander ik mis jullie maar het gaat goed met mij. Ik geniet! Liefs xxx Marion, mams en oma.

Lieve allemaal, wat een land!! Wat een mooie natuur!! Maar ook… wat een grote tegenstellingen. Het is zichtbaar en voelbaar. Elke dag rijden we met onze chauffeur naar de township of de bouw, en vandaag hing er een mooie spreuk in het Zuid-Afrikaans in zijn bus. ‘Jy genees n mens wanneer jy hom help om sy moed terug te kry. Lieve Wim, Rik, Cas, Vera, Jules en Floor, alles gaat goed hier. Ik mis jullie wel… dikke kus en knuffel ook voor oma ?Liefs Mariette.

Lieve (schoon)familie, wat een belevenis om hier in Zuid-Afrika te mogen zijn. Het is bijzonder om te zien hoe het er hier aan toe gaat: van de armoede, de natuur, het samenzijn met de groep, de tegenstellingen tot aan de vrolijke kinderen. Het is mooi om mijn steentje te mogen bijdragen hier. Ik geniet ervan en ik kijk zeker uit naar de rest van deze mooie reis! Liefs, Simone.

27 Responses to “Bewolkt & lekker werken

 • Hé pap,

  Floor wilt even zeggen dat ze je heel erg mist. Ze heeft t leuk gehad op stage en na morgen heeft ze lekker vakantie in Salou waar vooralsnog alleen maar regen is voorspeld. Dan hebben Daan en ik het rijk voor ons alleen.

  De rust!

  Huub Korlaar

  • Hoi Simone, Mike en pap,

   Elke avond refresh ik tot het dagverslag online staat; leuk en interessant om te lezen :).
   Mooi hoe jullie allemaal van waarde kunnen zijn op jullie eigen manier. En super dat jullie er zo van genieten! Hoe zijn de nachten daar?

   Fijne dag morgen! Als het goed is geen hele warme dag..

   Groetjes!

 • Hoi pap,
  Ondanks dat we niet elke dag een bericht schrijven, vinden we het super leuk om de blog te lezen. Wat bijzonder om weer mee te mogen maken. Mooi dat je de Bijbel verhalen mag vertellen aan de kinderen. Ik hoop dat de kinderen kracht/troost uit de Bijbel verhalen mogen halen.
  We missen je.

  Liefs Lotte en HW

 • Hoi Dirk .Simone en Mike.

  leuk om jullie zo te volgen.
  en wat fijn dat het zo goed gaat.
  mooi om te horen dat de bevolking zo dankbaar is voor wat jullie allemaal doen.als je in zo.n armoede leeft.ben je blij met alle hulp die je krijgt.
  Nog een mooie tijd gewenst daar en geniet van het mooie werk en de prachtige natuur.
  Lieve groet
  Corrie.

 • Wat doen jullie mooi werk met elkaar, jammer dat ik nog niks heb gelezen van mijn vriendinnetje janny de Graaf.
  Hopelijk alles goed met jou ❤️

 • Ha Lub, hier is Martsie. Wat bin jie veer wèg! Een heul aer langd, ik bin heel beduusd! Je mossen me moar es meenemen. Prachtig al dee kingdertsies in un kringetjie…niks aorstes dan op Diek! Suukzes hor, doe je bèst. Vur je ut weten zit je weer bie Grietje op de bank…
  Martsie

 • Joop en Gerrie Hermsen
  10 maanden ago

  Dag An en René,

  Fijn dat jullie zo actief zijn en voor de mensen iets kunnen betekenen. De foto’s zijn leuk en geven een beeld van wat jullie doen. René staat er goed op. Groeten van ons en sterkte.

 • Schat je hebt het nu wel bewezen dat je kan beton storten en metselen . Je gaat zeker met een bouwvakker om .
  Marianne liefje van mij ik heb het super naar mijn zin met Lennart . Wat geniet ik van hem wij zijn echte maatjes voor mekaar . We hebben lekker zondag bij Bart en Alissa gegeten. De volgende zondag bij Marscha en Arjan lekker gezellig
  Groetjes ben

 • Arendjan en alicia
  10 maanden ago

  Hoooi mam!

  Wat gaat de bouw snel! Jullie zijn goed bezig!
  Hebben jullie onze namen al gespot in de voegen?
  En de groetjes aan Ben gedaan? En misschien nog even vragen of hij nog een goed grapje weet?
  U bent wel te herkennen op de foto’s hoor kan er ook maar 1 zijn met een vissers hoedje met de big 5 erop! ( neem die maar ook voor mij mee als souvenir)
  Hier gaat ook alles goed eergisteren de stad Brisbane in geweest en gisteren een paar uitzichtpunten geweest over de stad wat echt heel mooi was.

  Veel plezier nog en doe ze de groetjes van ons.

  Arend-Jan en Alicia

 • Esther van Loenen
  10 maanden ago

  Lieve pap en anderen,

  Wat bijzonder om je zo weer bezig re zien en dat op je bijna 80ste.
  Trots op jou! Hier alles weer oke. Jens is gisteren beëdigd bij de Marine! Tot gauw x liefs Es, ian en kids

 • He 3sje!

  Zo leuk om je bezig te zien op de foto’s! Fijn dat het goed met je gaat.

  Liefs, Dineke

 • Marjolijn en Marc
  10 maanden ago

  Ha pa en ma,

  Zo te lezen verzetten jullie in een korte tijd heel veel werk. En dat is ook te zien op de foto’s! Blijft bijzonder om dit voor hen te mogen doen. De tijd gaat snel, week 1 zit er al weer bijna op 🙂

  “Geniet” nog even van het mooie werk wat jullie mogen doen.

  Hier is het inmiddels een stuk regenachtiger. Ze gaan de komende drie weken bij ons de straat erin leggen, dus wij banjeren nu ook elke dag door de modder 🙂 Net zo zanderig als in Afrika haha.

  Heel veel succes vandaag.

  Liefs,
  Marjolijn en Marc

 • Ha lieve mammie en noes!

  Wat gaaf om te zien dat je aan het metselen bent mam! Ik had natuurlijk ook niet anders verwacht van je! Ziet er goed uit.
  Noes, de boys missen je wel hoor!
  En wij natuurlijk ook!
  Hier gaat alles goed.
  X Ar en Mars

  • Lieve (o)pa en (ome) Erik,
   jullie zijn alweer een week verder en wat hebben jullie al veel werk verricht.
   Leuk om jullie verhalen te lezen en vooral om er foto’s bij te zien. Jammer dat we(ome) Erik nog niet gespot hebben op de foto’s. Veel succes en geniet ervan.
   Liefs van ons xxxxx

 • Gaatze en Wilma Rekker
  10 maanden ago

  Hoi allemaal,

  Wat zijn jullie allemaal goed bezig. Mooi om te zien dat de fundering gelegd wordt en dat de huisjes in de Township vernieuwd worden. Verder is het ook weer mooi om te zien dat het Evangelie ook weer doorgegeven mag worden aan de kinderen in de Township. Herinneringen aan 2018 komen boven. Wij wensen jullie allemaal nog een goede en gezegende tijd toe.

 • Lieve Dirk, Simone & Mike,

  Mooi om te lezen hoe goed jullie het hebben en dat jullie genieten van de reis. Het is fijn om elke dag even te kunnen lezen hoe het met jullie gaat.

  Liefs, Bart & Soof
  En een hele dikke knuffel van Raf

 • Lieve Erik, pa en de rest

  Wat doen jullie weer mooi en dankbaar werk! Prachtig om te zien hoe de kinderen daar genieten van alle aandacht. Het nagels lakken gaat Dirk goed af zie ik.?
  Wel jammer dat jij bijna nooit op de foto staat Erik, maar dat hadden we kunnen verwachten… waarschijnlijk zorg jij elke keer dat je net buiten beeld staat.?
  Mooie foto van jou pa, met de schouderklopjes. Doe je voorzichtig met je rug en knietjes!
  Jullie hebben de gang er goed in op de bouw, jaag je ze niet teveel op?

  Nog heel veel succes met alle mooie dingen die jullie daar doen!
  Liefs en een dikke kus Geraldine

 • Hey Andries!

  Wat geweldig om te lezen wat jij/jullie voor die kinderen kunnen betekenen! Prachtig om ze op die manier van Gods liefde te vertellen. Zegen voor jullie allemaal!

  Groet, Hugo

 • Lieve Henk,
  Wat mooi dat jullie alzo ver gekomen zijn met de bouw!!
  Leuk hoor al die kindertjes met gelakte nageltjes wat zullen die er ook van genieten dat jullie er zijn
  En zaterdag naar een wildpark/safari wat zal het daar ook mooi zijn met al die dieren, geniet daar maar goed van!!
  Alvast een heel fijn weekend allemaal!!
  Hier gaat alles goed
  Liefs Annie.
  .

 • Sander van Soest
  10 maanden ago

  Hoi iedereen daar! mooi bezig daar!

  Lieve Marion,

  Ik en Bart missen je! Maar het gaat hier ook goed!
  De kleine meisjes misten hun oma deze week ook!
  Geniet van alles daar!

  Groetjes en dikke Kus, Sander en Bart

 • Hii, Opa, Omie, Rien & Michelle
  Leuk verhaal, met ons gaat alles goed we zijn weer wezen schaatsen het was heel leuk het ijs was wel slecht en veel gaten dus veel mensen vielen ik niet gellukig en we zijn bij Rien & Michelles nieuwe huis geweest het ziet er leuk uit en we hebben ergens in hardewijk een ijsje gegeten geen idee waar maar was lekker. Het regent hier super veel de hele dag en ik moest door de regen fietsen toen was ik helemaal nat voor de rest is er eigenlijk niks boeiends gebeurd
  Groetjes Evy veel plezier nog

 • Lieve familie en SHIBers!

  Mooi om weer te lezen hoe het met jullie gaat! Hoe gaat het met jou Elbert? Weer flink aan het bouwen en genieten? Mooie tijd hoor samen met de rest van de groep!
  Iedereen heel veel zegen hoor! God is erbij!

 • Michiel en Monique
  10 maanden ago

  Lieve An en René,

  Weer zo leuk om elke dag jullie verhalen te lezen en de foto’s te zien.
  Wat hebben jullie met zijn allen al veel mooie dingen daar mogen doen.
  De bouw gaat lekker snel. En wat mooi wat jullie kunnen betekenen bij shackrepair, wat een armoede.
  En ondanks die armoede zie je de kinderen genieten en vrolijke koppies als jullie met ze spelen en knuffelen.
  Geniet nog van jullie tijd daar!

  Liefs en knuffel, Michiel en Monique

 • Lisanne Huttinga
  10 maanden ago

  Hee tante Jet!!

  Wat gaaf om zo van een afstand mee te mogen leven. En wat een leuke fotos!!
  En wat een gek idee dat jij daar nu gewoon bent!!

  Geniet, verwonder, ervaar, lach, huil en bewonder.
  Ik hoop dat je een prachtige tijd daar hebt en hoor graag al je verhalen als je weer terug bent.

  Zegen en nog een hele mooie reis met elkaar!!

  Veel liefs,
  Ben, Lies en Sammie

 • Lieve Mariëtte,
  Wat zijn jullie goed bezig! En dan vooral dat jullie mensen laten weten dat ze een toe doen en dat ze moed mogen krijgen door jullie liefde en aandacht! Met dit in gedachten kan ik je wel een paar weken missen. -:) Heel leuk om je op de foto te zien en je berichtje te lezen!
  Ik zegen jullie! Knuffel, Marjan

 • Marien Verweij
  9 maanden ago

  Lieve schoonzus Mariëtte,

  Wat leuk om jou daar aan het werk te zien. Wat mooi een te lezen dat je zoveel verschillende indrukken opdoet. Het is zeker ook confronterend, maar tegelijker tijd ook heel kostbaar om het mee te kunnen/mogen maken. bewaar deze herinneringen in je hart. Geniet van het aankomende weekend en de aankomende werkweek. Veel plezier liefde en Gods zegen.
  Lieve groet van ons, Ingrid en Marien

 • Karina Franken
  9 maanden ago

  Hè Elbert,

  Het gaat steeds beter met mijn moeder. Ze herstelt goed. Daar zijn we heel blij mee. Fijn dat jullie zo’n goede reis hebben. Het is hier nu wel echt herfst geworden. Geniet er nog even van!
  Groeten uit Swifterbant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch