Lekker bezig geweest!

Om even over acht vertrokken we met een bus naar de bouw en een bus naar het kinderwerk en shackrepair. In Swartruggens werd René aangehouden door de politie. Gelukkig stopte hij op tijd, want de signalen van de politie (knipperen met groot licht) waren voor ons niet helemaal bekend. Uiteindelijk bleek het te gaan om niet werkende remlichten van de aanhanger (overigens deed geen enkele verlichting het). René zijn acteerwerk op voorgaande opmerking van de politie met een verbazende ‘ooo?’ en het Nederlandse rijbewijs deden veel, want we mochten zonder verdere opmerking weer door.

Bij shackrepair kwamen we bij twee shacks waar het heel slecht was. Na een inventarisatie gisteren voor materiaal en bleek dat één shack eigenlijk alleen uit doeken bestond, hebben we daar vandaag nieuwe wanden geplaatst. Fijn om te weten dat we een ‘betere’ plek hebben kunnen creëren voor een vader, moeder en vijf kleine kinderen. Bij de overbuurman stond de draagbalk van het dak op breken. Deze hebben we ondersteunt met een nieuwe paal en een hele hoop gaatjes in de wanden en het dak dichtgeplakt. De bewoners van de beide shacks waren enorm blij en dankbaar voor ons werk!

Het kinderwerk startte we vanmorgen bij de creche van gisteren. We begonnen de dag met het dansen en zingen met de kinderen en het helpen bij hun ontbijt. Hierna zijn we samen met Gift de township ingegaan, opzoek naar kinderen. We bleken in de buurt te zijn bij de groep van Shackrepair. Het was wat lastig om de kindjes te vinden door de regen, maar uiteindelijk bleken wat kinderen van gisteren bij het shackrepair ons te herkennen en kwamen naar buiten stormen. We hebben na het verhaal van ‘De goede herder’ samen met de kids schaapjes gemaakt en samen gezongen, gedanst en gespeeld. De middag was wat regenachtig, dus we vermaakte de kinderen met tekeningen maken en spelen met ballonnen.

De bouw begon lekker op tijd. Het liep erg gesmeerd vandaag! De medewerkers van de aannemer hebben de gigantische cementmolen continue draaiende gehouden. Willem heeft hierbij de hele dag aan het roer gestaan. Laat die spierballen maar komen! De rest heeft alle cement met kruiwagens gestort in de fundering. Een nieuw record, want we hebben maar liefst 45 meter gehaald!

Henk Wernsen zag op de muur nog de handen en namen van zijn neef en nicht staan. Bijzonder en trots dat meerdere generaties samen werken aan dit project.

Jan K., Henk W., Janny, René en Michelle

Persoonlijke berichtjes na de foto’s

Beste allemaal,
Ik heb vandaag heerlijk gewerkt op de bouw. Ik ben heel erg onder de indruk van de namen van Ricardo en Danique op de muur. Dat we dit samen zover weg voor deze mensen mogen doen, trots!!
Verder gaat het heel goed met ons, mooie prachtige groep. Ik wens jullie thuis het alle beste toe.
Groet Henk W.

Lieve allemaal,

Wat vliegt de tijd hier..! Een teken dat we ons enorm vermaken. Vandaag ben ik voor het eerst mee geweest met kinderwerk. Het raakt me om te zien dat de kids ons zo snel herkennen en letterlijk uit hun shacks komen rennen om weer met ons mee te kunnen gaan. De schaterlachjes zijn onbeschrijfelijk. Op een paar onrustige maagjes na, gaat het goed met ons. Af en toe een slokje cola is een goede remedie. Tot snel!
Veel liefs,
Michelle

Hoi spookjes en de rest,
Vandaag in de bouw gewerkt. De spierballen zijn weer gegroeid! Na een dag hard werken zijn we weer naar onze verblijfsplaats gegaan. Dit is toch wel weer heel anders dan kinderwerk. Maar ook dit geeft een goed gevoel! We zijn goed bezig voor onze medemensen, die het een stuk slechter hebben dan wij. Ik gun jullie allemaal deze ervaring, onbeschrijfelijk! Ik kijk weer uit naar jullie berichtjes (de rest mag ook rustig wat insturen hoor, haha!)
Groetjes opa Jan

Lieve allemaal,
Het blijft bijzonder hier te zijn. Vandaag shackrepair. Heftig om te zien hoe de mensen daar wonen. De dankbaarheid van de bewoners is groot. Voor hun is onbegrijpelijk dat wij zover reizen om hun ‘gratis’ te helpen. Ik hoop dat het met jullie allemaal goed gaat. Hier prima en een werkelijk super groep. Groetjes en een extra knuffel voor Joah en lekker snoepje voor Zoëy.
René

Lieve allemaal,
Hier gaat het heel goed. Vandaag heb ik shackrepair gedaan. Ook weer heel indrukwekkend! Zoveel arme mensen, wat zijn wij rijk in Nederland.. ik ben zo blij en dankbaar dat ik iets voor hun kan doen. Heel veel lieve groetjes, ik hou heel veel van jullie. Speciaal voor mijn lieve kleinkinderen een dikke kus!
Liefs Oma Janny

Lieve allemaal,
Wat bijzonder om hier weer te zijn. Blij hier te mogen bijdragen aan zo’n mooi project! Gaat thuis alles ook goed? Alles al gesaust en geschilderd? 😛
Ik mis jullie wel hoor! Een dikke knuffel voor jullie allemaal en voor mijn vriendjes Jelle, Benja, Mats en vriendinnetje Maeve. Een dikke pakkerd.
Succes met je oren morgen Mats!
Groetjes Janoeska
Lieve thuisblijvers,
Het is hier geweldig! Vandaag gelukkig niet zo warm als de vorige dagen. Het was toen 35 graden en nu 22 graden. Groetjes aan alle, en in het bijzonder mijn 11 schaapjes.
Groetjes Willem

Lieve allemaal,
Hier een berichtje van de harde werkers. Het weekend was erg warm, maar het zwembad maakte veel goed. Gisteren veel beton gestort en vandaag een stukje bijgebouwd aan zo’n hutje. Het ga jullie goed en tot wederhoren.
Joop

Lieve allemaal,
Het gaat hier prima. We hebben al mooi werk verricht met z’n allen. Gisteren aan de fundering gewerkt van het Crisis Centre. Vandaag in de township twee shacks gerepareerd. Vandaag wat minder warm en dat bevalt prima. ’s Avonds komen de spellen op tafel, erg leuk!
Groetjes Elles

Lieve allemaal,
Weer helemaal naar mijn zin hier. Gisteren weer kinderwerk mogen doen, het was weer helemaal geweldig! Ik geniet van alles hier. Gerdien, nog gefeliciteerd. Gerard, alvast gefeliciteerd. 
Liefs Alie

31 Responses to “Lekker bezig geweest!

 • Hey Pa,
  Goed om te lezen dat het allemaal goed gaat daar en dat jullie met dankbaar werk bezig mogen zijn. Zet hem op verder.
  Groet,
  Michelle, Walter, Katie en Noa

  • Sanne de Graaf
   8 maanden ago

   lieve (o)ma
   Goed om te lezen dat alles goed is gegaan vandaag. Hier gaat alles goed met ons allemaal. we zijn super trots op jou en de rest. We lezen de berichtjes elke dag en vinden het echt heel erg interessant en leuk om te lezen.
   We kijken er naar uit om meer van jullie te horen en we houden van je!!! Groetjes aan ome willem

   Kusjes Sanne en Jan de Graaf

 • Joop en Gerrie Hermsen
  8 maanden ago

  Al die verhalen lezend, heeft de groep zijn draai al snel gevonden. Mooi werk wat jullie daar doen. De foto’s spreken voor zich.
  Groet uit Barneveld.

 • Lieve Jannie en rest ven de toppers
  Wat zijn jullie goed bezig bouwen , repareren en kinderen vermaken.
  Heel sterkte en kracht de aan komende dagen.
  Hier als oké
  De groetjes aan allemaal

 • Hoi toppers
  Jullie zijn goed bezig
  Wat mooi om te zien hoe blij al die kindjes zijn
  Dat ze eventjes aandacht en liefde krijgen
  En dat het niet zo warm was vandaag das wel fijn om te werken in de bouw
  En denken de mensen boven de 60 aan hun oude botjes
  Anders moeten ze in Nederland weer de fysio spekken Haha
  Rustig aan hé
  Hoef niet perse records te zijn hè Willem en de rest
  Jullie zijn topper ga zo door.
  Liefs Henni en janny (het grote schaap)Willem!!!!!

 • Esther van Loenen
  8 maanden ago

  Lieve Pa en anderen

  Wat bijzonder om alles weer te lezen. En wat bijzonder dat jij dit op bijna je 80ste nog doet. We hebben daar veel bewondering voor. Hier alles weer oke. Geniet van je werk en de rustmomenten! Liefs Esther, Ian en kids

 • Petra muizelaar
  8 maanden ago

  Ik lees hoe geweldig en bijzonder jullie het hebben/vinden. Ik vind het zelf heel bijzonder om alle verhalen/ervaringen te lezen.
  Ik had wel gedacht Chel dat m.n.
  ook de kinderen indruk op je zouden maken.. we hebben het er samen nog over gehad voor jullie vertrokken.
  Wat doen jullie allemaal geweldige dingen daar op welke manier dan ook….

  Ik hoop dat het met jullie buikjes allemaal mee zal vallen en inderdaad aan de cola maar..
  Dikke kus Chel ook voor Rien en groetjes aan allemaal en in bijzonder natuurlijk ook Jan en Alie.
  Wij nog steeds in een zonnig Dalyan Mark en Nicole zijn ondertussen goed aangekomen in Egypte, zitten in hetzelfde complex als Rick en Xaviera dus hebben een weekje samen daar..
  Kus kus kus mama Petra

 • Annemarie de Graaf
  8 maanden ago

  Jannie ik wil ook een dikke kus hahahaha
  Fijn dat jullie de mensen blij hebben gemaakt met het leefbaar maken van hun woning. Idd wat hebben wij het goed.
  Zet hem op!! En de groeten aan Willem.
  Groetjes Annemarie

 • Hoihoi Heuvertjes,

  Wat fijn om te zien dat jullie je zo vermaken.
  De onrustige maagjes zijn wat minder. Jullie krijgen allemaal een dikke knuffel van Danny Finn en Lois en ze wensen jullie nog heel veel plezier.
  En wij natuurlijk ook.

  Dikke kus,
  Nina Henk-Jan en de kinders

 • Gijsbertha Pansier
  8 maanden ago

  Ook al zit er elke dag niet een persoonlijk berichtje bij, het blijft leuk om de verhalen te lezen wat jullie hebben gedaan en de foto’s te zien.

  Jullie krijgen de groetjes van Dirk-Jan, die krijg ik niet zo ver dat hij zelf een berichtje stuurt ;-).

  Slaaplekker voor straks!

 • Marja van de Kamp
  8 maanden ago

  Lieve Annen René (en natuurlijk de rest van de groep),

  Leuke foto’s en mooie verhalen! Gaaf om zo jullie te volgen. Jullie mogen daar mooi en dankbaar werk doen.

  Lieve groet Jan & Marja

 • Hey Dries,

  Zo mooi om jullie belevenissen te mogen lezen en te zien.
  En die koppies als je aan het vertellen bent… ?Prachtig dat je zo Gods liefde met hen mag delen.
  Heel veel zegen voor jullie allemaal!

  Groetjes, Sandra

 • Esther Pansier
  8 maanden ago

  Hoi allemaal,

  Wat een mooi werk doen jullie!!

  Pap, fijn dat je zo enthousiast bent. Wat een bijzondere ervaring weer en mooi om dit samen met Simone en Mike te kunnen doen.

  Hier alles goed! Morgen met Melle voor z’n tongriem. En wat een goed nieuws dat Ilse is ingeloot he!!

  Veel liefs van hier!

 • Danique en Ricardo van Manen
  8 maanden ago

  Ha Henk!

  Wat leuk om al jullie ervaringen te lezen! Vooral nu wij deze ervaring ook hebben en daardoor veel dingen herkennen. Jullie schieten al lekker op met de bouw zien we. En wat grappig dat je onze “handen” hebt gezien ;). Nog heel veel plezier en succes gewenst!

  Groeten Danique en Ricardo

 • Lieve Jet,

  Ik (vera) ben net even langs oma gegaan om alvast van foto’sen verhalen te laten zien. Ze kan het niet helemaal bevatten, maar ze is ontzettend trots!

  Wim:
  Boeiend om alle verhalen en foto te zien.
  Zijn we er toch een beetje bij.
  Hier gaat het prima en er wordt ook goed voor me gezorgd. Heerlijk gegeten bij J en M vandaag met Veer en woensdag samen de natuur in. Denk goed om jezelf x

 • Hallo Andries,
  Mooie foto’s van jullie werk. Wat goed om te lezen dat er veel kinderen kunnen luisteren naar de verhalen uit de bijbel. Ook wel lekker dat het even geregend heeft. Beter dan 35 graden iig. Hier gaat alles goed. Nog een paar dagen werken en dan even genieten van de herfstvakantie! Jullie nog veel sterkte en zegen bij de rest van jullie werk!
  Groetjes,
  Gerda

 • Jan en Alinda van de Kieft
  8 maanden ago

  Hoi Elbert,

  Leuk om jou zo te zien op de foto’s. En mooi om te lezen dat jullie daar zo veel voor de mensen kunnen doen en betekenen! Heel veel mooie momenten toegewenst en de groetjes van ons!

 • Gerard & Petra
  8 maanden ago

  Hey Pa.

  Mooi weer om jullie belevenissen te lezen. En dat je dan bekende handen heb gezien tijdens je werkzaamheden!.
  Nou geniet ervan!!

  Veel liefs van ons!

 • Marjolijn en Marc
  8 maanden ago

  Ha pa en ma,

  Wat hebben jullie in twee dagen al veel gedaan! De foto’s zeggen genoeg. Geweldig om te zien en te lezen hoe de mensen zo blij zijn met jullie werk. Ook goed om te horen dat alles daar prima is en de groep super is.

  Hier gaat ook alles goed, we werken nog een paar dagen en dan lekker een weekje thuis rommelen.

  Succes vandaag!

  Liefs,
  Marjolijn en Marc

 • Gerrieneke De graaf
  8 maanden ago

  Lieve allemaal ,wat goed om te zien hoe hard jullie aan het werk zijn ,fijn dat het wat koeler is ,wel zo lekker als je aan het bouwen bent ,Jan ook weer aan het bikkelen met Henk ,Joop ,Willem, dolle boel weer zo te zien aan de handen op Willem zijn rug ,bij het shackrepaire gaat het ook weer top , wat is dat toch confronterend om te zien hoe de mensen leven, wat een zegen dat jullie er zijn , zeker ook voor al die lieve kinderen, wat genieten die van de liefdevolle aandacht ,hele dikke kus voor iedereen ,groetjes gerrieneke

 • hey papa en opa,
  hoe is het daar? hier gaat het goed hoor! ik zit bijna op de helft van mn toetsen. doordat ik dit lees krijg ik ook steeds meer zin in werkvakantie. ik ben ondertussen bezig met kledingsponsors zoeken maar hoop toch dat ik mn gouden sponsor al gevonden heb ; ) veel succes en vooral heel veel plezier nog daar allebei!!
  dikke kus, Lynn

 • Pa en Ma van der Boon
  8 maanden ago

  Ha René, Arenda en Angelique,

  De foto’s geven een duidelijk beeld hoe druk jullie zijn met de activiteiten. Een goed gebeuren, maar daarom zijn jullie daar ook. We wensen jullie veel plezier, maar ook dankbaarheid vanuit de mensen toe.

  Met ons gaat het verder goed hier. We wensen jullie verder een gezegende tijd toe.

  Pa en Ma van der Boon

 • Dirk Jan, Rianne en Joah
  8 maanden ago

  Ha pap en mam,

  Wat hebben jullie alweer een hoop werk verricht zeg! Wij zijn onwijs strots op jullie en de groep! Heerlijk om de foto’s te zien, je ziet jullie hard werken! Brengt allemaal herinneringen weer naar boven! Fijn om te lezen dat de mensen jullie al zo dankbaar zijn, en jullie pas een paar dagen bezig, hoeveel meer mensen mogen jullie nog blij maken, zo mooi❤️

  Heel veel succes weer!

  Liefs Dirk Jan en Rianne en een knuffel van Joah

 • Hé pap,

  Ik zal nog maar eens proberen een bericht op de site te plaatsen. Ik heb ‘t al een aantal keer geprobeerd, maar telkens word ik gerapporteerd als spam …

  Ik vind t leuk om je zo bezig te zien met de kinderen. Als ik dat zo zie ben ik blij dat je m’n vader bent. Ik mis je wel hoor, maar dat had je wel gedacht denk ik 😉

  Ik hoop dat m’n bericht nu wel zichtbaar is.

  Huub Korlaar

 • Hoi Mariette, nou weten wij dat jij keigoed bent met scheppen en storten van cement (iets met renoveren van een boerderij ergens in oost- Nederland) dus dat kwam ook weer helemaal goed met jou en de groep lezen we. Heb je het goed naar je zin? We denken dat jij daar prima op je plek bent 🙂 Ga lekker door Lieve Jet! Lieve groet van Ont en mij ? ??

 • Lieve allemaal,

  Wat fijn dat het allemaal voorspoedig gaat en jullie daardoor lekker door kunnen gaan!
  Wat mooi om al die blije gezichten te zien bij het kinderwerk.

  Hier nog een berichtje van Eloise en Amélie:

  Lieve opa willem,

  Vind je het leuk in Afrika? We missen je. Romée roept je steeds.

  Ome Erik waarom sta je niet op de foto?

  Dikke kus van Amélie en Eloise en we houden heel veel van jullie.

 • Emiel & Naomi
  8 maanden ago

  Hoi Pap en Mam,

  Wat leuk om de verhalen te lezen! Heel veel succes de komende dagen. Geniet ervan!

  Ps. Emiel eet genoeg groenten?

  Groetjes, Naomi & Emiel

 • Bettine Kieft
  8 maanden ago

  hoi Henk,

  wat een mooie verhalen lees ik weer en wat herkenbaar allemaal. Maar lees ik nu goed dat jullie een cementmolen hebben….. Jullie worden maar verwend! haha grapje hoor, geniet er maar lekker van. Zo hebben jullie meer tijd en energie over voor andere werkzaamheden en houden jullie de snelheid er lekker in zo te lezen. Jullie doen weer mooi werk met z’n allen! Geniet van deze ervaring en veel succes en plezier met al het harde werk. Groetjes aan iedereen en in het bijzonder aan de groep van 2016 en 2018

 • A.J van der Boon
  8 maanden ago

  Hey broer en (schoon)zus,

  Mooie verhalen om te lezen wat jullie daar allemaal mogen doen. Als ik naar de foto’s kijk gaan mijn gedachten ook weer naar deze momenten in Afrika. Fijn dat er veel goed gaat met het werk wat jullie daar doen. Er is daar helaas genoeg ellende en dat jullie daar dat mogen doen is dankbaar werk.
  Succes komende tijd!

  Liefs Arjan

 • Riet van Oort
  8 maanden ago

  Hoi Andries,
  Super leuk om je zo te zien zitten tussen de kinderen.
  Ik wens je heel veel sterkte en Gods zegen bij al het werk dat jullie daar doen. We bidden voor jou en de hele groep.
  Groetjes uit Eemdijk!
  André en Riet

 • Hey Pap,

  Oh, ben heel benieuwd naar je grote spierballen als je weer terug bent! Fijn om te horen dat je het zo naar je zin hebt en dat het je zoveel voldoening geeft! Zet em op daar en ik hoop dat je nog veel mag betekenen daar♥️

  Dikke kus van Gerina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch