De laatste loodjes

Vanochtend hadden we tijdens het ontbijt nog restjes pannenkoek van de Hollandse avond over. Iedereen was weer helemaal fit na de drukke dag van gisteren.

We vertrokken met zijn allen naar de bouw, omdat we daar de officiële afsluiting hadden met de dominee. We hebben een t-shirt gegeven waarop we allemaal onze naam hebben geschreven met de tekst ‘Re ga tempele ya Jeso’ erop. Dit betekent: samen bouwen we de tempel van Jezus.

Naast het t-shirt hebben we met verf onze handen en namen op de muur gezet die om het terrein van het CCC heen staat. We begonnen allemaal met de zwarte verf.

Dit zag je heel goed op de muur, maar helaas bleef het ook heel goed te zien op onze handen. We hebben van alles geprobeerd om het eraf te krijgen: thinner, water, zand, een staalborstel en handen langs stenen halen. Helaas was dit allemaal geen succes en moesten we onze buschauffeur Ben op pad sturen om terpentine te halen. Gelukkig werkte dit al een stuk beter, maar helaas niet helemaal. We besloten gewoon door te gaan werken, want “het slijt uiteindelijk toch wel”.

Bij de bouw zijn we verder gegaan met het metselen. Tijdens de lunch hebben we met zijn allen afscheid genomen van onze collega’s op de bouw. Een paar fotoshoots verder en daarna gingen we met zijn allen op weg om het kinderwerk af te sluiten. Eerst hebben we nog met de kinderen gespeeld en het Bijbelverhaal over Bartimeus uitgebeeld. Daarna hebben we pannenkoeken en stukjes stroopwafels aan de kinderen uitgedeeld, met daarbij ook nog kaartjes met de groepsfoto van de groep. We hebben van alle kinderen goed afscheid genomen en er zijn veel knuffels uitgedeeld.

Terug op de Witte Duif was het tijd voor het één na laatste GMG-moment. We bespraken dit keer wat we hebbben meegnomen uit de reis, wat we het meest van thuis missen en wat we van hier het meest gaan missen. Daarna was het alweer tijd om onze tassen alvast in te pakken.

Vanavond aten we van de Zuid-Afrikaanse braai. We kregen een (groot) stuk vlees, tosti en heerlijke salade. Als dessert kregen we een stukje melktaart, wat zeer goed in de smaak viel.

Na het eten zongen we met zijn allen als afsluiter het lied “Een toekomst vol van hoop” van Sela.

Daarna was het alweer tijd voor de laatste klusjes en de laatste spullen opruimen. We gaan de avond nog vullen met veel gezelligheid!

<< PERSOONLIJKE BERICHTJES NA DE FOTO’S >>

Susan

Hoi allemaal, bedankt voor het weerbericht. Hier gaat alles goed. Ik hoop dat het thuis wat warmer ‘s avonds is dan hier haha. Ik zie jullie zaterdag. Jullie halen me op toch? Groetjes!

Colinda

Hai hai, het gaat helemaal goed met mij. Nogmaals bedankt voor de leuke berichten van afgelopen week, ik zie jullie zaterdag op Schiphol. En ik zal het zonnetje meenemen naar Nederland 🙂

@mama, willen jullie mijn wandelschoenen meenemen naar Schiphol, die ik mee had naar Israël. Wil je even reageren of dit gaat lukken haha.

Tot zaterdag, Liefs Colinda

Danique

Hoi allemaal, bedankt voor de berichtjes. Het zit er bijna, morgen nog naar de zwarte markt. Ik zie jullie zaterdag, tot dan!

Liefs Danique

Arend-Jan

hoooi allemaal! hier gaat alles goed vandaag alles afgerond en morgen naar de zwarte markt. Leuk om alle berichten te lezen.

Begin maar vast met aftellen, want we komen er aan hoor!

Direan

Hallo allemaal, hartelijk bedankt voor de leuke reacties. Hier gaat het goed, vandaag alles afgerond en nu wel weer zin om lekker naar huis te gaan. Regent het nog steeds veel bij jullie pa en ma? Leuk dat jullie me op komen halen! Ik zie jullie zaterdag weer

28 Responses to “De laatste loodjes

 • Annerie Htoo-Haan
  11 maanden ago

  Hoi Arend-jan en Alicia,

  Leuk om jullie samen op de foto te zien!
  Goede afsluiting daar gewenst en een goede terugreis voor morgen!
  Tot snel!

  Liefs Annerie, Si en Loïs

  • Hoi hoi Esmee & Fleur,

   Geniet nog even van jullie laatste avond met elkaar in de witte Duif. Heel veel plezier morgen op de zwarte markt.(niet teveel kopen he?) Mark verwacht toch wel een klein kadootje uit Zuid-Afrika?
   Hele goeie reis en we zien elkaar zaterdag op schiphol?
   Liefs Papa, Mama, Mark? en Nala?

 • Hey Colinda , ik zal je wandelschoenen meteen klaar zetten ?kunnen we ze niet vergeten ?
  Groetjes papa en mama

 • Hey droppies,

  Als ik zo de foto’s bekijk hebben jullie het gigantisch naar jullie zin gehad :). Jullie moeten me komende week maar al jullie avonturen vertellen, ik ben benieuwd! Een veilige terugreis toegebeden en ik zie jullie snel weer op de koffie.

  Ohja en Direan: ik ben benieuwd naar je bruin gebakken, nicotine-vrije Afrikaanse spierballen ;).

  Xx Daan

  (Voor Direan en Haan)

 • Hoi, hoi. Wat een leuke foto.s ,allemaal blijde gezichtjes. Ja het afscheid is begonnen. morgen de reis terug. Nog even naar de zwarte markt dat is altijd leuk.
  Kleden jullie je maar warm aan want het is herfst als jullie in Nederland aankomen.
  Arend-jan je laat maar wat van je horen als je op Nederlandse bodem staat. We zitten nu een beetje ver van Schiphol. jij , Alicia en de anderen een goede terugreis gewenst.
  Wel thuis allemaal
  Groetjes mama Arenda

 • Hey Iris
  Jullie avontuur zit er bijna op. De tassen zijn waarschijnlijk al gepakt, maar jij hebt nog heel veel ruimte voor leuke dingen dus. ….. morgen goed inslaan, ook voor het thuisfront, haha.
  Goede vlucht gewenst en tot zaterdag, je schone bed wacht al op jou !!!
  Liefs mama

 • Wilma van dasselaar
  11 maanden ago

  Joanne, morgen alweer de laatste dag, volgens mij hebben jullie heel veel plezier gehad met elkaar.
  Wat een zegen, dat jullie op deze manier mochten bouwen aan Gods Koninkrijk.
  Morgen nog een fijne dag en een goede reis naar huis. We hopen je te zien op Schiphol. Groetjes mama

 • Hey Yasmijn,

  Je komt al weer snel thuis, al is het maar kort ?
  De tijd is voorbij gevlogen, maar wat hebben jullie enorm veel en goed werk gedaan.
  Ben zo trots op jou en het hele team ???

  Tot snel en stay safe.
  Groetjes
  Jurgen
  Xxx

 • Hé Direan, mooi dat jullie alles afgerond hebben.
  Morgen nog effe de zwarte markt altijd leuk.
  Ben benieuwd naar je verhalen en hoop je zaterdag weer te zien. Dat jullie mogen terug zien op twee mooie gezegende weken.
  Goede vlucht, en de groeten uit een regenachtig Duitsland.
  Shalom

 • Lieve iris
  Wat een leuke foto,s weer , je bent lekker aan het genieten in het mooie zuid Afrika ???! Tot zaterdag irr ???heel veel succes met de laatste loodjes ! ! ?je KAN het
  Hele goede fijne terug reis morgen , tot zaterdag irr

  Heel veel liefs mij X ?❤️

 • Veel plezier morgen bij de zwarte markt ! ?

  LIEFS mij ( Anne )

 • Hey Colinda,

  Veel plezier nog de laatste uurtjes in Zuid-Afrika en alvast een goede reis naar Nederland!

  Ennnn, je wilt toch niet van Schiphol naar huis gaan lopen???

  Tot zaterdag!

  R, M & N

 • Hey Nick, wij worden steeds weer blij als we jou met een grote glimlach op de foto zien staan. We zijn trots en ontzettend benieuwd naar je verhalen. Jammer dat wij jou niet kunnen ophalen om gelijk bij jou te zijn. Gelukkig je lieve zus wel 🙂
  Goeie terug reis en we horen hopelijk zaterdag jouw stem via videobellen ? Dikke knuffel van mama en mij.

 • Hoi hoi Esmee & Fleur,

  Geniet nog even van jullie laatste avond met elkaar in de witte Duif.
  Wat hebben jullie met elkaar mooi werk gedaan.
  Jullie kunnen als groep trots zijn, en in oktober gaat de volwassenenreis weer verder. Heel veel plezier morgen op de zwarte markt.(niet teveel kopen he?) Mark verwacht toch wel een klein kadootje uit Zuid-Afrika?
  Voor iedereen een hele goeie reis en we zien elkaar zaterdag op schiphol?
  Liefs Papa, Mama, Mark? en Nala?

 • Heey iris,

  Nog een nachtje slapen en dan gaat de terug reis van start… maar eerst lekker naar de zwarte markt!

  Ik heb mijn ogen uitgekeken toen , zoveel spullen en zoveel leuks.
  Laat de breekbare dingen goed inpakken want je hebt natuurlijk geen harde koffer.
  Hele goeie reis en ik ga je volgen via die vlieg app.

  Tot zaterdag deerne !! ❤️

 • Maartje van Binsbergen
  11 maanden ago

  Jullie zijn allemaal Kanjers!! Echt fantastisch wat we allemaal voorbij zien komen. Jullie tijd, creativiteit, energie en geld is heel goed besteed!!!

  De muur is super mooi geworden. Beetje aandenken aan jullie handen is niet zo erg;-) Toch?

  Yasmijn, wij gaan morgen al naar huis. Tante Petra& familie zijn ook klaar met die regen.
  Dus zaterdag kan ik je thuis ontvangen en je wassen draaien haha!

  Fijne vlucht. We bidden voor een goede en veilige vlucht.

  Hou van jou Yasmijn.
  XX Mama

 • Heey Yvon, wat een leuke foto’s. Morgen echt de laatste dag, wat gaat t snel joh. Alvast een hele goeie terugreis gewenst, we zien elkaar gauw ?
  Liefs van ons allemaal!

 • Hoi lieve Sarah , we hebben genoten van jullie werk op de bouw en de kinderen , super trots , bikkels allemaal !!! Heel benieuwd naar al jouw verhalen . Goede reis en een behouden thuiskomst ? dikke knuffel opa en oma Vd Berg

 • Greet van Zeumeren
  11 maanden ago

  Lieve Nadine,
  Wat een bijzonder werk hebben jullie met het team mogen doen. Daar rust zegen op??. We hebben genoten van de verhalen en de filmpjes. Moeten je werkkleren in de kliko of in de wasmachine? Ik ben benieuwd ? Gezellige dag morgen en we bidden jullie allemaal een goede reis toe. Tot zaterdag op Schiphol.
  Lieve groetjes uit een herfstachtig Nederland.
  Liefs mama ?

 • Hoi lieve Sarah kan het zelfde schrijven als oma van de berg jullie hebben het allemaal super goed gedaan nu morgen nog even en dan lekker weer naar huis zie je zaterdag dikke knuffel van opa en oma van de braak

 • Ha Alicia en AJ,

  Wat een prachtige reis is dit. Je zou toch alle kindjes mee willen nemen.
  Het afscheid zal best moeilijk zijn.
  Goede reis naar huis.
  Dikke kus?

 • Hoii Arie, Alicia, nick & Jasmijn !

  Jullie reis zit er helaas al bijna op! Een hele goeie terugreis toegewenst! Wat hebben jullie weer prachtig werk verricht! Doe Afrika de groetjes!

  Groetjes marjolein!

 • Anna van Binsbergen
  11 maanden ago

  Lieve Yasmijn,

  Ik haak nu pas aan in de verslagen, maar heb net met plezier alles “gebinge-leest.”
  Wat heb jij een groot hart en wat kan jij goed liefhebben, dat zie ik duidelijk terug op de foto’s. Je hebt weer een aantal kinderen in je hart gesloten (en zij jou vast ook). <3

  Ik wens je toe dat je het goed kan afsluiten en weer achter je laten: vertrouw erop dat dit jouw aandeel mocht zijn voor dit moment, dat je dit nu daar mocht brengen, maar dat je ook weer verder mag naar het volgende deel van jouw Reis.

  Fijn om je snel weer te zien en je verhalen live te horen. Ik ga duimen dat jullie lekkere stoelen hebben in het vliegtuig met veel beenruimte!

  Veel liefs, zeker weten ook namens Eef,
  Je tante P.

 • René van der Boon
  11 maanden ago

  Beste allemaal,
  Wat een werk hebben jullie mogen doen. Veel gedaan op de bouw en blije kinderen met het kinderwerk. Geweldig!
  Ongetwijfeld hebben jullie veel indrukken opgedaan tijdens deze reis. Een goede en veilige terugreis toegewenst.
  Gods zegen toegewenst.
  Hartelijke groet,
  René van der Boon
  Voorzitter SHIB

 • Lieve Aj (Anne-José), heeeeeel veel plezier de laatste uurtjes en goede reis terug ♥️♥️♥️

  Dikke knuffel uit Zwolle

 • Geja Lagerweij
  11 maanden ago

  Hoi Direan,

  We hebben alle verslagen met veel aandacht gelezen.
  Wat mooi dat jullie dit als prachtige groep jongeren belangeloos voor de minderbedeelde naasten over hebben. Dat is al een zegening op zichzelf ! ?
  En hopelijk werkt dit ook door als boost en stimulans naar andere jongeren toe, om dit voorbeeld te gaan volgen…
  Maar wat heftig om te zien en te lezen hoe de mensen daar dag in,dag uit moeten leven.
  Hoe goed en gezegend mogen wij het hier dan hebben ? En dan durven we ook nog te zeuren en te klagen….om ons rot te schamen eigenlijk…?
  Laten we God danken ? voor al het goede dat wij (onverdiend)ontvangen mogen…en het onze delen met mensen die het minder hebben.
  Beste allemaal, houdt deze “vibe” vast en laat het blijvend doorschemeren in jullie handel en wandel. ?
  Mooi dat jullie dit samen opgepakt hebben. Alle goeds voor iedereen. We wensen jullie een goede reis en een behouden thuiskomst op deze levensveranderende missie ! ?

  Heel veel liefs van Martin en Geja Lagerweij

 • Ricarda en Danique en allen
  Wat mooi werk hebben jullie gedaan zeg
  Leuke foto s en verhalen gelezen
  Goede reis allemaal
  Gr Theo en Rina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch