Dagje Beekse Bergen XXL

Na een hele korte nacht, lekker vroeg uit het nestje, vertrokken we in het donker met Bennyboy (de buschauffeur) naar Pilanesbergpark. Na de hobbelige inrit deed iedereen hun oogjes dicht. Toen we aankwamen bij het park werden we opgevangen door onze gids Buffalo. Het was mega koud, dus iedereen sprong een gat in de lucht toen we zagen dat we dekentjes kregen voor onderweg. Met windkracht tien in ons open safaribakkie gingen we ingepakt als burrito’s op pad. Nog net niet bij elkaar op schoot zittend voor de warmte. De safari begon met de beruchte, prachtige Afrikaanse zonsopgang, zoals Nadine zegt “het is net Putten”.

Toen we het park inreden zagen we als eerste een giraffe. Toch was ons doel om de katachtige dieren te spotten, want volgens Buffalo hebben we in de ochtend de grootste kans om deze te zien. Met gierende banden reden we naar de dode olifanten toe, want daar waren een paar leeuwen lekker aan het smikkelen van hun ontbijt. Het leek net de spits op de A1, waardoor sommigen nog net een paar leeuwenbilletjes zagen.

Buffalo kreeg gelukkig een nieuwe mooie plek door waar we leeuwen nog beter konden zien, dus gingen we er weer vandoor. De leeuw hebben we toen van ons big five lijstje kunnen afvinken. Onderweg zagen we ook nog zebra’s, Gnoééééss (voor de papa van Nadine), nijlpaarden, hyena’s, impala’s en vogels. Buffalo noemde deze ‘KFC’ en ‘finger licking good’ en likte hier gulzig zijn vingers bij af.

Bij het gigantische grijze wezen wat we in de verte zagen waren we allemaal overtuigd dat het een olifant was, maar het bleek toch een neushoorn te zijn. Hij kwam steeds dichterbij het bakkie en heeft wel 10 minuten langs ons gelopen maar op het punt van oversteken bedacht hij zich toch en liep maar gauw weer weg. Daarna begon Buffalo gelijk weg te scheuren want hij hoorde dat er dichtbij olifanten waren. En wat een plaatje was dat! Er stond een groep van 8 olifanten naast ons, grote maar ook hele kleine nog, prachtig om te zien! Het lijstje van Madagascar kunnen we met vlag en wimpel afvinken.

Daarna zat de safari er weer op. We maakte nog een laatste foto voor het “bakkie” en gingen daarna weer terug naar onze bus. Om ons even te realiseren hoe groot het verschil is tussen rijk en arm hier in Afrika, maakten we een tussenstop bij een luxe winkelcentrum. We hebben daar lekker rondgedwaald, geluncht en inkopen gedaan waarmee we snel naar huis zijn gesjeesd.

‘Thuis’ hadden we lekker een vrije middag en konden we ons eigen ding doen. Yvonne kwam met het idee om naar een uitzichtpunt te lopen waar Arend-jan en Yasmijn al eens waren geweest. Toen we 10 minuten onderweg waren, besefteN we toch hoe ver het lopen was en draaide we toch maar weer om. Direan vond de terugweg nog een schedel van zwijn die hij trots mee nam als een souvenir.

We hebben weer heerlijk gegeten daarna en gaan straks weer vroeg naar ons bedje.

<< PERSOONLIJKE BERICHTJES NA DE FOTO’Sen de 2 video’s !! >>

Esmee

Haii familie. Vandaag zijn we op safari geweest en dit was super vet. We hebben de leeuw, olifant, neushoorn, zebra, giraffe en nog veel meer gezien. Zonder internet was even wennen, maar bevalt nu super goed. Fijn dat oma haar operatie goed is gegaan! Papa, neem je vrijdag ook even wat appelbeignets mee? Mark wij aten gisteren ook lasagne, maar hier hadden we wel met groente ?
Dikke knuffel van mij

Sarah

hee lieve allemaal. Het was vandaag een super mooie dag, prachtige dieren gezien en daarna lekker rondgeneusd in het winkelcentrum. Met mij gaat alles ook goed, heb het mega naar mijn zin hier met deze leuke mensen om me heen. Wat super leuk trouwens dat pepper een pup heeft gehad, die kom ik zeker gelijk bezoeken. Morgen ochtend gaan we naar de kerk en daarna weer lekker een middagje niks.
Kus van mij!

Ricardo

Hallo allemaal, leuk dat jullie allemaal zo meelevend zijn, dat waarderen we! @Suus: we doen snel weer een wod’tje als ik terug ben, plan die dinsdag maar vast in ?! Groetjes!!
Yvonne: Holaaaa vakantiegangers! Hoe was jullie dagje Napels? En hebben jullie al veel pizza’s op? San, geniet van je laatste dagje in Italië! Ik heb gister inderdaad weer op de bouw gestaan, heel leuk dat metselen. Ik maak m’n bouwvakkersachternaam wel een beetje waar hahaha. Kinderwerk vind ik ook echt leuk, maar is wel spierballen kweken om al die kindjes in de lucht te gooien.
Nog heel veel plezier daarzo! Lofjoe <3

Nadine

Hello thuisfront! Hoe is het daar in Putten? Weer een beetje kunnen wennen pap na het italiaanse warme weer? En super lief dat jullie elke keer wat schrijven ? Zoals jullie gelezen hebben, is vandaag de safari geweest en dit was echt onwijs gaaf! Beekse Bergen was er niks bij ? Ik heb Pumba ook kunnen spotten, alleen liep Timon er helaas niet naast… En ik heb mijn GMG-groepje ook over je GNOEEE geleerd pap haha. Na deze dag een koude duik genomen in het zwembad en nu gezellig napraten met de groep. Ik schrijf jullie snel weer. Hou van jullie!!

Anne-José

Lieve Napjes en andere schatjes, thanks voor jullie lieve berichtjes, heerlijk om te lezen. Ik ben hier keihard aan het genieten van Afrika en de fantastische groep. En wát een dag op safari, vertel maar dat grote zus/tante Anjo weer fantastische dieren heeft gezien én heel veel foto’s mee gaat nemen daarvan. Heel veel knuffels en (alvast) een fijne vakantie voor iedereen die lekker op reis gaat. En uiteraard een dikke kus voor m’n kippenhoudervriendje, ik kom graag snel een vers eitje eten. Tot snel!


Volg jij SHIB al op de socials?

Blijf tijdens projectweken dagelijks op de hoogte,
en tussendoor iets minder frequent (het kan ook teveel worden!)
via Facebook of Instagram.

Facebook: volgSHIB

Instagram: shibnl

26 Responses to “Dagje Beekse Bergen XXL

 • Wow , wat mooi !!!!!! , een belevenis zeg , vergeet je vast niet meer , een fijne goede zondag Sarah . Liefs opa en oma Vd Berg

 • Ha Alicia en AJ,

  Wat gaaf wat jullie hebben gezien, een belevenis.
  Konden jullie uit je bed komen? Windkracht 10 is even wennen. Morgen weer naar de kerk, en daarna jullie welverdiende rust.
  Wij zijn vandaag naar de zandsculpturen geweest,
  was heel gaaf.
  Lekker patatjes gegeten. Oliver heeft bramen geplukt. Madelène wilde ook plukken maar die vond alles au.
  Dikke knuffel,
  Pap en Mam

 • Haa Yvon, hoe was de safari? De foto’s en filmpjes zijn echt prachtig! Hier gaat alles goed, Napels was weer helemaal leuk, Sanne bleef filmen. Helaas moet ze morgen alweer weg…..
  Lachen dat je metselen leuk vindt! Ga zo door!!
  Liefs van ons 3tjes

 • Hey lieve Colinda
  Wat prachtig mooi al die dieren in het echt te zien . Dit vergeet je nooit meer .
  Mis je ons al een beetje ?
  Hoop dat je mooie foto’s hebt gemaakt leuk voor Boaz ,Noud en Hannah. ?
  Morgen een fijn zondag toegewenst .
  Liefs papa en mama ?

 • Wilma van dasselaar
  12 maanden ago

  Wow Joanne, wat moet de Safari een geweldige beleving zijn geweest. Bijzonder om zulke dieren van dichtbij te zien.
  Hier thuis is alles goed. Papa is klaar met sauzen van de woonkamer en hal. Is mooi geworden.
  Voor morgen een goede zondag.
  We kijken nu alweer uit naar het volgende verslag

 • Ha Direan en andere groepsleden,
  Wat een prachtige dag hebben jullie gehad, heel indrukwekkend om live te beleven denk ik. Jullie lijken een leuke en gezellige groep die veel lol hebben met elkaar, super!! Fijne dienst morgen en lekker meezingen en dansen. Veel plezier met elkaar, mooie dienst en gezellige dag!

  Groetjes en liefs uit Duitsland van pa en

 • Haihaii Alic,

  Wat gaaf om zo te zien, vast wel ietsje anders dan in een dierenpark 😉 Wanttttt grappig genoeg zijn wij vandaag met de familie naar Ouwehands dierenpark in Rhenen geweest. Met daarin Afrikahuis waarin ik natuurlijk gelijk aan jullie moest denken.
  Nova was helemaal fan van de panda’s en kan nu tijgers nadoen als de beste!

  Ps: heb je wel weer zo’n mooi plekje in de bus kunnen vinden als richting Toscane :p ?

  Knuffel van Lenniee

 • Hey Fleur en Esmee,
  Wat gaaf!!! Mark en ik zijn jaloers. Zijn vanavond bij tante Ada op visite geweest en hebben haar jullie mooie bouwwerken en smink talenten laten zien ? Jullie krijgen de groetjes van haar en veel liefs. Fijne zondag en we missen jullie ?

 • Oh ja wij hebben pizza gegeten vandaag en cake met slagroom bij de koffie ? (Mark mocht kiezen vandaag). Oh ja die beignets probeer ik te fixen maar heb nu lekker vakantie ??

 • Hi yvon,

  De foto’s zien er echt mega mooi uit! Echt heel erg gaaf? die baby olifant is ook echt heel erg leuk!

  Hahaha lekker bezig?? je zal inderdaad best spierpijn hebben van al die kinderen?

  Napels was echt mega leuk! Heb m’n ogen uitgekeken daaro!

  Vandaag was weer een heerlijke dag hier, lekker gezwommen, in de zon gelegen en zalm gegeten. Helaas morgen weer naar het regenachtige Nederland☹️ Maar komt helemaal goed hoor haha!

 • Marcel en Mariska van den Berg
  12 maanden ago

  Hé Sarah lieverd, wat is dat mooi zeg, al die mooie dieren!! Goed om te lezen dat je van alles geniet en zeker ook van de groep.
  Was vandaag in de tuin bezig met onkruid plukken met Charles naast me en ze zat af en toe te janken. Ik vroeg of ze je ook miste en toen hebben we het er even over gehad, heb haar gezegd dat het nog een weekje duurt 😉
  Love you lieverd!
  Dikke kus van ons allemaal?

  • Arno, Rachel en kids
   12 maanden ago

   Hey Sarah,

   Wat een gave ervaring! Die kan van je bucketlist!
   Erg leuk om te lezen hoe het je vergaat daar! Maak er nog een mooie week van!!

   Liefs van ons allemaal

 • Hey iris
  Wat hebben jullie een super dag gehad vandaag, wel heeeel vroeg je bed uit maar niet voor niets zo te zien, wat een prachtige foto s en filmpjes, superrr ! En heb je al inkopen gedaan in het mooie winkelcentrum of gaan jullie ook nog naar de zwarte markt ? Geniet morgen van een rustige zondag zodat je daarna nog een weekje kan knallen. Vanmiddag ben ik naar het oogstfeest bij de Mariahoeve geweest, waar opa ook stond te pronken met zn mooie trekker. Het was er gezellig druk !
  Liefs mama ♥️

 • Hoi Nadine, zo dat was een echte Safari dat is iets anders als met mij mee in de dierentuin ?. Echt leuk en ik merk al wel dat je ook klein beetje gek bent met je gnoes van wie zou je dat toch hebben?. Geniet van jullie vrije middag en tot Gnoesss maar weer groetjes Papa?

  • Hallo Arend-jan en Alicia. Wat is de Pilanesberg toch mooi hè en wat hebben jullie ook veel dieren gezien. Prachtig die olifanten die oversteken blijft indrukwekkend. Fijn dat jullie zo genoten hebben.
   Bij ons gaat het goed hoor wij zitten Epen Limburg. Wel veel dooi tussendoor maar goed dat is Nederland.
   liefst en groetjes van mama arenda

 • Heeeey Cooo,

  Ziet er echt gaaf uit die safari. Noud is wel jaloers haha. Noud heeft ze gisteren in de dierentuin ook gezien?.
  Veel plezier en succes daar nog laatste week en nog een fijne zondag! Dikke kus van Noud!

  Groetjes, R&M

 • Opa en oma van de Braak
  12 maanden ago

  Hoi Sarah, wat een leuke dag hadden jullie gisteren. Prachtige foto’s en jullie genieten allemaal zo te zien, het is ook een gezellige groep volgens mij.
  Fijn dat je het nog steeds leuk vind.
  Groetjes van opa en oma van de Braak en dikke knuffel.

 • Goedemorgen Fleur & Esmee,
  Wat zagen de foto’s en filmpjes er gisteren mooi uit. Ik ben benieuwd naar alle foto’s en verhalen.
  Ik heb eens op de site gekeken van Pilanesberg National Park, wat ziet dat er mooi uit daar????
  Jullie als groep ziet er ook heel erg leuk en gezellig uit, fijn dat het zo goed gaat met elkaar?
  Hebben jullie nog iets gekocht in het winkelcentrum? Zal vast wel?
  Wij zijn al uit de kerk, maar ik denk dat jullie dienst vandaag wel wat langer duurt dan bij ons?
  Ben benieuwd wat jullie van de zwarte kerk vinden.
  Geniet van alles wat jullie nog mee gaan maken. Fleur we zijn weer benieuwd naar je verhaaltje vanavond. Mark en wij zitten er elke avond klaar voor. Groetjes van ons en pootje van Nala?

 • Hee Nick,
  Tof je safari gisteren. Leuk ook dat je een neushoorn hebt gezien:), zeldzaam tegenwoordig, heb ik niet kunnen spotten in Malawi/Zambia. Benieuwd hoe jullie dag vandaag eruit ziet, nog cajon gespeeld/gedrumd in de kerkdienst;)? Pa en ma zijn op weg naar Duitsland nu, ik zit in de trein naar Nijmegen, lunchen/bijkletsen met studievriendinnen. Fijne dag en succes weer op de bouw komende week. De tijd vliegt vast voorbij nu, geniet ervan! Maar snel een x pizza eten oid met zn 3’en als je terug bent:).
  Hug, Marleen.

 • Hoi Susan,
  Wat een bijzondere safari hebben jullie meegemaakt. Wij zijn toch wel een beetje jaloers.
  Goed van je dat je aan de vitaminen denkt. De frikandellen waren zaterdag wel teleurgesteld dat ze in de vriezer moesten blijven.
  Ga met z’n allen genieten van de week die voor jullie ligt. We genieten elke dag weer van jullie leuke blogs.
  Groetjes van ons

 • ???????????????????????????????????
  ? ?
  ? Lieve Iris, ?
  ? Wat moet dit weer een gave belevenis zijn geweest! ?
  ? Supermooie plaatjes en leuke filmpjes. ik kan niet wachten om jou mooie foto’s te bewonderen. ?
  ? ?
  ? Heb je nog wat voor mij gescoord, bij het grote winkelcentrum van Afrika? ? ?
  ? En ben je er al aan toe gekomen om, who’s is the man te spelen met de leuke groep? ?
  ? ?
  ? Wij hopen dat je het naar je zin hebt, want dat blijkt wel uit de leuke foto’s ?
  ? ?
  ? Verder nog in je reisdagboekje geschreven? ?
  ? ?
  ? Groetjes, Anne & Ronald ?
  ? ?
  ? ?
  ???????????????????????????????????

 • ?????????????????????????????????

  Lieve Iris,

  Wat moet dit weer een gave belevenis zijn geweest!
  Supermooie plaatjes en leuke filmpjes. ik kan niet wachten om jou mooie foto’s te bewonderen.

  Heb je nog wat voor mij gescoord, bij het grote winkelcentrum van Afrika? ?
  En ben je er al aan toe gekomen om, who’s is the man te spelen met de leuke groep?

  Wij hopen dat je het naar je zin hebt, want dat blijkt wel uit de leuke foto’s.
  Verder nog in je reisdagboekje geschreven?
  Groetjes, Anne & Ronald

  ?????????????????????????????????

 • ?????????????????????????????????

  Lieve Iris,

  Wat moet dit weer een gave belevenis zijn geweest!
  Supermooie plaatjes en leuke filmpjes. ik kan niet wachten om jou mooie foto’s te bewonderen.

  Heb je nog wat voor mij gescoord, bij het grote winkelcentrum van Afrika? ?
  En ben je er al aan toe gekomen om, who’s is the man te spelen met de leuke groep?

  Wij hopen dat je het naar je zin hebt, want dat blijkt wel uit de leuke foto’s.
  Verder nog in je reisdagboekje geschreven?

  Groetjes, Anne & Ronald

  ?????????????????????????????????

 • Greet van Zeumeren
  12 maanden ago

  Hey Nadine, ik had vanmiddag al een berichtje gestuurd en zie net dat die niet aangekomen was. Ik had een heel verhaal klaar ?. Maar goed, wat een schitterende dag hebben jullie gisteren gehad. De big five kun je afstrepen??
  De dieren op de foto’s heb ik een paar keer bekeken, maar stiekem ook wel omdat jij er met een lachende snoet opstaat. Ik ben benieuwd wat je de komende week gaat doen, de bouw of kinderwerk? Ws past de afwisseling jou het best.. Maak er samen een mooie week van en we gaan alweer een beetje aftellen richting zaterdag. Zet m op????
  Veel liefs mama?

  • Greet van Zeumeren
   12 maanden ago

   Ff google gecheckt en ik had het mis? Je hebt er 3 van de big five gezien als ik de foto’s bekijk. ????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch