Tweede keer gaat altijd sneller

Toen we aankwamen op de bouw zagen we dat een van ons mooi gemetselde muren neergehaald was. Ook kregen we te horen dat nog een bestaande muur neergehaald moet worden, omdat beide muren blijkbaar niet haaks waren op de rest van het gebouw. Dit is bij de fundering al fout gegaan en dit moet nu opgelost worden. Maar na een zeer inspirerende en mooie speech van Nick, ging de groep weer met volle moed aan de slag.

Na het maken van het cement en het verplaatsen van de steigers, ging de groep van het kinderwerk naar het sportveld. De bouwgroep ging deels verder met metselen en een deel ging het puin ruimen en de bakstenen schoonmaken van de gesloopte muur. Hier hebben we de hele ochtend mee kunnen vullen.

Het kinderwerk begon met een aantal liedjes, gevolgd door het toneelstukje. Vandaag was het verhaal van Jona en de walvis aan de beurt. Ricardo was de meest overtuigende Jona, en bij deze wil hij aan zijn werk laten weten dat hij een carrièreswitch maakt.

Toen het toneelstuk klaar was, gingen alle kinderen bidden met een lied, wat vergelijkbaar is met het ‘Onze Vader’. Hierna gingen de kinderen een tekening maken van Jona en de walvis, wat een groot succes was, want iedereen was geconcentreerd.

De komende tijd hoeft niemand van het kinderwerk naar de sportschool, vanwege de hoeveelheid kinderen die omhoog gegooid zijn (Jonassen).

Jonassen na aanleiding van het Bijbelverhaal

Tijdens het kinderwerk gingen sommige kinderen een meter van de groep uit het niets plassen, waar Arend-Jan zich heel goed in kon vinden, zie afbeelding.

Na de lunch gingen we met de hele groep naar de crèche in Mazista, een vorig SHIB-project. Hier kon iedereen het resultaat zien van het harde werk van de vorige groepen. Het was bijzonder om te zien hoe goed er gebruik wordt gemaakt van het gebouw. Er waren ongeveer 20 kinderen in het gebouw. De rest van de 280 kinderen was er niet omdat het te koud was.

We hebben speelgoed en stickers aan deze kinderen uitgedeeld en gezellig met ze gespeeld. Het viel ons op dat de ruimtes waar de kinderen in sliepen, verhit waren tot 32 graden.

Na het bezoek aan de crèche zijn we naar verschillende supermarkten geweest om inkopen te doen, in een wanhopige onsuccesvolle zoektocht naar de bekende lolly’s. De rest van de middag hadden we vrij.
Het GMG-gesprek wordt deze avond met de hele groep bij het kampvuur gehouden.
Ende

<< PERSOONLIJKE BERICHTJES NA DE FOTO’S >>

Crèche in Mazista

Nick

Hallo allemaal, het gaat goed hier. Bedankt voor de berichten. Pa en ma, veel plezier op vakantie. Sanne, geniet van jouw ‘vakantie’ wanneer pa en ma weg zijn. Marjolein, zoals je vandaag zult lezen, het zal zeker niet door mijn bouwleiding komen. @Sharon, alvast gefeliciteerd met je verjaardag, volgende jaar hoop ik erbij te zijn 😉. Tot de volgende.

Joanne

Hoihoi, bedankt voor alle leuke berichtjes na mijn vorige oproep 😉. Leuk dat jullie, en opa en oma, de blog zo trouw volgen. Het gaat hier verder zijn gangetje met het kinderwerk en de bouw. Het is erg gezellig met de groep, en elke avond worden veel spelletjes gedaan, waaronder ook hartenjagen, dus ik ben helemaal klaar voor onze vakantie. Groetjes allemaal!

Alicia

Wat super leuk dat jullie allemaal reacties achter laten. Ik vind het heel leuk om te lezen. Ik las al dat we hierna nog niet klaar zijn met verbouwen haha. Verder gaat het hier super goed! De eigenares heeft heel lief allemaal glutenvrije spullen gekocht. Gisterenavond hebben we sterren gekeken, echt heel mooi! We zagen zelfs een paar vallende sterren. Het is wel erg koud hoor zodra de zon verdwijnt. Ik heb weer ouderwets mijn bed helemaal ingestopt, net zoals jullie vroeger altijd deden, dan is de kou wel te doen 😉. Morgen heb ik weer kinderwerk en daar kijk ik naar uit, de bouw is trouwens ook erg leuk. Kusjes!

Fleur

Yoo thuisfront, alles gaat goed hier. Ik lees elke dag jullie berichtjes! Leuk dat jullie allemaal zo enthousiast reageren! Heb het erg naar mijn zin hier, maar mis wel een lekker visje van Wesley… Mark jij had ook een leuk berichtje getypt, wij missen jou ook! Over een weekje zijn we er weer. Zorg jij dat we wat lekkers eten? En Wes en Jenn, stuur die foto van Dean maar door, dan kan ik hem op het vliegveld van Londen openen 😉 Ik ga nu snel naar het kampvuur, spreek jullie over drie dagen weer. Ajjuuuss

Iris

hey hey Papa, Mama , Lotte , Anne en de rest, wat leuk om jullie reacties te lezen (lief en leuk van tante Henny en Krista en natuurlijk niet te missen van opa, ik mis jullie wel allemaal hoor!!). Gisteren had ik weer kinderwerk en dat was erg leuk , we hebben ook de bellenblaas gebruikt, dit vonden de kinderen erg leuk!. Ook hebben we weer veel liedjes gezongen en veel geknuffeld met de kinderen. Vanochtend had ik weer bouw, ik heb alleen de schoenen van Nadine geleend want Lotte haar oude is niet meer te redden, helaas!. Lotte ik heb jouw oude broek niet an heur wees maar niet bang deere, heb gewoon een oude van mij zelf aan. Alleen de ochtend want we gingen in de middag naar de crèche. Erg leuk want we hebben de spullen van Krista uitgedeeld. Nu ga ik snel naar het kampvuur, tot over drie dagen weer! Veel liefs en knuffels van mij!

Yasmijn

Lieve Wietske en Rik, bedankt voor jullie lieve woorden 😊
Lieve mama en Jurgen, leuk om jullie reacties te lezen. En wat kan je goed Afrikaans Jurgen! Volgende keer ga je dus mee? 😉 Groetjes aan de rest van de fam!

33 Responses to “Tweede keer gaat altijd sneller

 • Hey Anjo❤️
  Super leuk om elke dag jullie berichtjes te lezen, zo te horen heb je het weer helemaal naar je zin daar! Geniet er nog maar even flink van!
  Liefs Arie, Mathilde & natuurlijk de dikste kus van je vriendje Aron

  • Greet van Zeumeren
   2 maanden ago

   Hoihoi Nadine, wat een heerlijk zonnetje hebben jullie daar. Zo schattig als je die kids met mutsjes op ziet en jullie lekker op een shirt. We genieten van alle verhalen en foto’s. Het is hier hollands weer, de hele dag regen. Maar alles groeit hierdoor wel lekker goed. Wat leuk dat jullie bij een vorig project hebben gekeken. Geeft moed om morgen weer verder te bouwen 💪🏼 🤗. En heb je nog lekkere dingen gekocht? Vast wel. Smul er lekker van en blijf genieten ❤️Liefs mama

  • Hoi Susan en de rest van het team,

   Ooit zei iemand dat als je werk in een ontwikkelingsland doet, je er rekening mee moet houden dat je een keer teleurgesteld raakt. Donderdag hadden jullie waarschijnlijk zo´n dag. We zijn ervan overtuigd dat jullie groep zich daar overheen kan zetten. Jullie doen ontzettend goed werk, ook al moet je soms een stapje terug doen.

   Volhouden loont en met z´n allen er weer voor de volle 100% tegenaan! Dat zal vast wel lukken.

   We wensen jullie veel plezier tijdens de safari en hopen dat jullie veel moois gaan zien.

   Groetjes, Aly en Marcel

 • Dirk en Ineke
  2 maanden ago

  Ha Alicia en AJ,

  Wat fijn om een berichtje van je te lezen, Alicia.
  Het is even wennen met de kou lezen we.
  We zijn met Willeke en René even wezen eten in Apeldoorn😉. AJ dat had je denk ik wel lekker gevonden.
  Succes morgen bij de kindjes.
  Knuffel Pap en Mam

 • Hoi Nadine, ik had al wat reacties gegeven maar die zijn niet aangekomen ik had vergeten op de ( robot ) te klikken. Ik lees elke avond jullie reisblog maar je bent een echte bouwvakker aan het worden Nadine en dat heb je zeker van opa 👴🏻 en dat voetballen weet ik ook van wie je dat hebt 😉 veel plezier met z’n allen en ik mis je wel en mowgli ook maar dan hebben we wat om naar uit te kijken hou je haaks👷🏼‍♀️ bob de bouwer 💪 en ik doe gauw weer een berichtje😘. Groetjes Papa

 • Hoi lieve Sarah , fantastisch wat jullie daar doen , en jij met die kindertjes , zooo leuk , we zijn super trots op je , dikke knuffel van opa en oma

 • Heeee Alic,

  Heel erg leuk om zo te volgen op afstand. Wat zal je straks goed kunnen metselen en tekenen! Dat je leuk met kinderen kunt, was natuurlijk niet nieuw. Wordt je nog geen tante Alicia genoemd daarzo?😉
  Kijk stiekem ook wel heel erg uit naar al je verhalen in het echt, het ziet er op de foto’s in ieder geval heel erg gezellig uit.

  Hoe is het met je Afrikaans?

  Liefs van Leo xx

  Groetjes aan AJ.

  • Hey Iris
   Wat leuk om weer een persoonlijk berichtje van jou te krijgen, ja die werkschoenen van Lotte, die eigenlijk ook al van Anne zijn geweest hebben het dus niet meer gered. Fijn dat je ze van Nadine kan lenen, terwijl zij in de kruiwagen aan het uitrusten is, haha, grapje hoor Nadine ! Maar ik denk toch dat jij de 2 de week voor het kinderwerk gaat kiezen en dan geen werkschoenen meer nodig hebt ! Heerlijk zo n kampvuur, kunnen we hier ook wel gebruiken, het regent hier al de hele dag namelijk. Voor straks welterusten en morgen weer een mooie, nieuwe dag !
   Liefs mama

  • Maartje van Binsbergen
   2 maanden ago

   Lieve Yasmijn,
   Ik lees hier en daar over de kou in de nacht? Slaap jij goed?
   Nog geen spierpijn van de bouw of ben jij meer met kinderwerk bezig?

   Wij zijn ingepakt en gaan vanavond dus terug.
   Ik ben behoorlijk lekgeprikt. Nog nooit zo meegemaakt. Dus goed om thuis weer lekkerder te kunnen slapen.
   We zullen wel even moeten wennen van het temperatuursverschil.

   Jurgen een keer mee? Lijkt mij een mooi plan. Wie weet!

   Knuffels van Mama en de rest!

 • Hey toppers (Esmee en Fleur), wat super gaaf om al jullie verhalen te lezen. Wat een enthousiasme van iedereen en wat een dankbaar werk! Wat hebben jullie een plezier met elkaar! Gaaf om te zien! Succes nog even.

  Liefs Pieter en Mendy, Renzo, Ivano en Sandro😘😘😘😘😘

 • Yoo Fleur en yoo Esmee, wat leuk om te zien dat jullie het zo naar jullie zin hebben! Leuke foto’s, ook om jullie zo bezig te zien, balen dat de muren afgebroken moeten worden..Esmee misschien kan jij nu beginnen met de onderste lagen ;). Fleur, het lijkt of je het net zo naar je zin hebt als op de Eemlandhoeve :). Vlgs mij is het bij jullie mooier weer dan hier in NL, wat een regen hier….Ome Cor en ik wensen jullie nog een hele mooie tijd. Dikke kruup X

 • Lieve tante Colinda,

  Ik wilde even laten weten dat ik enorm trots op je ben en dat ik je heel erg mis. Elke dag kijk ik op mijn iPad naar onze foto samen! Ik ben nu gezellig bij opa en oma aan het logeren op Texel! Kan niet wachten tot ik je weer een knuffel kan geven.

  Tot die tijd dan maar een hele dikke afstandskus en knuffel❤

  Boaz

 • Hey Iris,
  Zo leuk dat de spulletjes die ik heb meegegeven een juiste plek hebben gekregen. Wat een avonturen beleven jullie toch, super tof! Heb je al veel foto’s gemaakt voor een mooi herinneringsfotoboek Iris? Bij mij komen alle herinneringen ook weer omhoog, ik pak mijn fotoboeken er ook weer eens bij. Veel plezier daar xx

 • Lieve Colinda,

  Wat leuk om al die berichtjes te lezen over hoe het daar is en wat voor goed werk jullie neerzetten. Fijn dat je het zo naar je zin hebt!

  Liefs,

  Robbert, Daniëlle, Boaz en Hannah

 • He Direan,

  Het blijft leuk elke dag weer, de verhalen van jullie. Leuk met die kinderen, kun je even checken of je nu echt wel in het juiste beroep zit….hoe is het met eten, lekker? Of heeft de supermarkt een goeie aan je🤭. Hier heeft het de hele dag geregend, de caravan is gepakt dus morgen gaan we. Veel succes nog met bouwen en de kinderen!! En wanneer gaan jullie wilde dieren kijken?
  Liefs papa en mama

 • Henk Visscher
  2 maanden ago

  Hoi Colinda,

  Hierbij een berichtje vanuit Texel. Wel balen dat jullie alles moesten afbreken, maar ik weet zeker dat het met jullie goed komt.
  Trots op de groep dat jullie zo goed werk verrichten.
  Wij blijven nog een nachtje op Texel en Boaz slaapt vannacht bij ons en morgen gaan we naar de zeehondjes.

  Gr. Pa en Ma

 • Heey Iris,

  Wat leuk dat je alweer een persoonlijk berichtje mag schrijven.
  Ik heb buikgriep… ik hoop voor zaterdagochtend beter te zijn anders kan ik niet mee naar truckstar.
  Oh die bouw schoenen, nou laat ze maar lekker daar hoor heb je weer meer ruimte voor souveniertjes.
  Gaan jullie eigenlijk nog naar de zwarte markt? Zaterdag zullen jullie wel op safari gaan. Maak je genoeg foto’s op je telefoon?
  Stel als ik nog een keer naar Zuid Afrika zou gaan zou luus ook graag mee willen🥰.
  Oh het leek echt op mijn grijze broek🤣🤣.
  Wat ga jij volgende week kiezen? Bouw of kinderwerk?
  Ik heb al heeeel veel tiktoks naar je toegestuurd dus je heb thuis genoeg om te kijken.
  Update over onze vakantie…
  Er worden weer vliegtuigen met vakantiegangers richting het noorden van Rhodos gebracht dus ik denk dat wij gewoon ‘moeten’ gaan… 😳
  Het is hier al de hele dag aan het regenen. Lekker hollands weer..

  😘Lotte

 • Marcel en Mariska
  2 maanden ago

  Lieve Sarah,

  Fijn om je net even aan de telefoon te hebben.
  Papa was helemaal verrast dat je even mocht bellen voor zijn verjaardag.
  Heerlijk hoe je daar geniet.
  Wij gaan nog even verjaardag vieren, dikke kus en knuffel van allemaal 😘

 • Lieve Esmee en Fleur😉

  Wat een toppers zijn jullie en knap hoe jullie dit allemaal presteren met elkaar. Fleur de metselaars staan in de rij voor je om je een baan aan te bieden! Het ziet er makkelijk uit maar dat is het zeker niet. Esmee ook jij bent lekker bezig om het de kinderen naar hun zin te maken. Ga zo door allebei. Jullie zijn goud waard!! Groetjes van Roy,Amanda en Lyam xxx

 • Hee Direan.

  Ik denk dat de supermarkt een goede aan je heeft. (Ow ow ow,…zal je moeder zeggen) hoe gaat het met het niet roken. Ben je er sagerijnig of valt het mee. Onze eerste vakantie zit er bijna op. Morgen gaan we weg uit kootjebroek en op naar het vakantiepark. Wat een luxe als ik het vergelijk met jullie. Was het vorige kopje niet…werkpaarden en luxe paarden. Ook leuk om eens een werkpaard te zijn??

  Ciao

 • Mirjam de Haan
  2 maanden ago

  Hoi Suus,

  Leuk om te lezen wat jullie allemaal meemaken!
  Wij zitten nu aan een bergmeer in Italië. Het is hier heel mooi!
  Heel veel plezier en succes nog!

  Groetjes,
  Bas en Mirjam

  • Annerie Htoo-Haan
   2 maanden ago

   Hoi Arend-jan en Alicia,

   Wat leuk om jullie ervaringen te delen. Balen dat de bouw vandaag even tegen zat, maar zo te zien gaan jullie vol goede moed verder. Leuk om jullie te zien op de foto’s met de kinderen.
   Hier gaat verder alles goed.
   Succes morgen!

   Liefs Annerie, Si en Loïs
   Ps, Loïs heeft het maar steeds over de kindjes en het sminken 😉

 • Hey Joanne, haha wat leuk dat jullie hartenjagen daar! Je moet natuurlijk wel op Dennis als geduchte (jaja weer zo’n mooi woord😉) medespeler rekenen, want ik ga niet mee … Veel plezier en succes nog daar!

 • A. vanDasselaar
  2 maanden ago

  Opa en oma Das!
  Hoi Joanne, ja we lezen elke dag jullie verhalen.
  Ook van jou kapotte broek!
  Leuk de foto’s , alleen kan ik jou daar niet op vinden.
  Kruip je weg?
  Groeten uit Putten!

 • Suzanne van Beek
  2 maanden ago

  Heee Ricardo,

  Dat je de beste toneelspeler bent verbaast me helemaal niks, haha! Als je huidige werk niks wordt wilde je circusartiest worden toch? Hopelijk bewaar je nog een beetje kracht om weer te crossfitten want vanochtend deed ik een lesje alleen en dat was wel behoorlijk saai zo zonder jou.

  Kan mij voorstellen dat het een domper was vandaag toen jullie op de bouw aankwamen.. gelukkig klinkt het alsof jullie veel steun aan elkaar hebben en elkaar aanmoedigen! Veel succes weer de aankomende dagen <3

  Liefs Suzanne

 • Hoi Esmee en Fleur, ik ben Mark,
  Ik ga proberen een visje 🐠🦐 te vangen voor je Fleur 🤪 maar anders zorg ik dat er wat anders lekkers klaar staat voor jullie. Morgen gaan wij lekker mijn lasagne eten. Dikke knuffel van mij en Nala 😘

 • Harry en Anja
  2 maanden ago

  Hey Nick, leuk om je even te zien met de kinderen. En natuurlijk met de bouw. We zijn wel benieuwd naar je verhalen. Succes daar ook al gaat het soms anders dan je dacht. Langzaam gaan we voorbereiden om weg te gaan. Dikke drukkie voor jou en de rest 😉

 • Hoi Alicia,

  Ik weet niet of jullie op de 1 of andere manier muziek kunnen opzoeken en luisteren, maar ik moest na het lezen van dit verslag denken aan een nummer van Enya, namelijk Storms In Africa.

  Nog veel succes daar en ga vooral door met het goede werk.
  Willem-Jan.

 • Hey meiden, wat een geluk voor ons dat jullie in 2 verschillende groepen zitten 😂 krijgen wij mooi een paar berichtjes extra.

  Hier gaat alles goed en bijna vakantie. Vandaag nog even speculaas en appelbeignets geproefd en goed gekeurd. Daar is het nu trouwens wel weer 🌦 voor.

  Maar gelukkig stralen onze zonnetjes in Afrika. Geniet met elkaar en groetjes en dikker knuffel van ons.

 • Ha Joanne. Leuk zo’n dagelijks blog en nog goede teksten ook, doen jullie goed! Ik heb mijn laatste dagje werken erop zitten en heb nu echt vakantie😁. Groetjes van ons vieren thuis. O ja, ook van Rino

 • Heey Yvon, wat jammer dat de muur moest worden afgebroken. Gewoon doorgaan! We zagen je lekker kleuren met de kinderen, leuk!
  We gaan morgen een dagje naar Napels met de trein.
  Zin in!
  Jullie weer veel succes gewenst met jullie goede werk daar!
  Liefs van ons allemaal🥰

 • Lieve Arend-jan en Alicia Het gaat hier goed hoor. Alleen die regen mag wel weer stoppen. Wat jammer dat die muren zij afgekeurd. Maar goed stenen schoon en weer met nieuwe energie op nieuw onder de leiding van Nick. Het is net een breiwerk. Fout uithalen en dan overnieuw.
  En zo ik op de foto kan zien met super cement.
  Alicia hopelijk raak je een beetje aan de temperatuur gewent. Afrika kan s’nachts koud zijn. Wat zijn wij dan verwend met onze warmen huizen kleding en bedden. Ik hoop dat je verder wel een mooie tijd hebt .Zo op de foto,s te zien wel. Jullie en de rest weer een mooie dag toegewenst. Er is al weer een week voorbij. Groetjes vanuit Barneveld.
  Liefst Mam Arenda

 • Thijs Domselaar
  2 maanden ago

  Hoi Sarah,

  Wat jammer van die muur, kan me voorstellen dat t een minder fijn klusje is om alles op te ruimen.
  Zie dat je kinderhart ook vol aan staat doe je goed.
  Ik mag morgen weer op huus an en dan snel naar m’n vlucht ff weekje bijkomen.
  Raad de zanger: kijk eens naar de zon waarmee de dag opnieuw begon.

  Dat was m weer, hoor graag of t goed met je gaat en of de oortjes goed hun werk doen.

  Groet,
  Thijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch