Werkpaarden en sierpaarden

Na het lekkere ontbijt zijn we met z’n allen eerst naar de bouw gegaan, omdat ze gisteren extra mankracht nodig hadden voor de elektriciteit. Maarrr… op z’n Afrikaans kwamen ze niet opdagen en ging het feestje niet door. Nu maar hopen dat ze morgen wel komen.

Vandaag op de bouw hebben we een flinke slag gemaakt. Het gebouw waar ze gaan eten, studeren en waar de zieken komen, is nu tot het dak aan toe gemetseld. Aan het einde van de dag zijn we zelfs begonnen met het metselen van de slaapkamers. Dit hadden we van tevoren niet kunnen bedenken. Terwijl wij lekker aan het zweten waren door het werken, lag er een bouwvakker in de kruiwagen te chillen. Nadine kon zich er helemaal in vinden en ging er heerlijk in mee als een echte sierpaard.

Daarnaast was het lachen gieren brullen (stiekem ook beetje doorwerken), want zo heeft Nick z’n nieuwe profielfoto gevonden, werden Yvonne en Nadine later in de kruiwagen rondgereden door Nick en Ricardo, hebben we meegeblèrd met de top2000 en nam Esmee haar moeders hoogtevrees over op de hoge steigers. Al met al was het een gezellige en werkzame dag op de bouw!

Bij het kinderwerk werd het Bijbelverhaal verteld over de schepping. Gisteravond hebben we per dag de schepping uitgetekend, zodat het verhaal voor de kinderen duidelijk was. De kinderen mochten daarna zelf een bloemetje knutselen en kregen daar een lach op hun gezicht van.

Ook hebben we met de kinderen gespeeld, geknuffeld, geschminkt en zelfs een dansbattle. Maar wij stijve Hollanders werden vol uitgelachen door de kinderen, want hoe soepel zij zijn, daar kunnen wij niet tegen op. Anne-José kreeg tussendoor ook nog even les van een Afrikaanse oma over de meest ergonomische manier van hoofd-schouders-knie-en-teen.

De leerlingen van Direan hadden een kleurplaat gemaakt voor de kinderen hier. Deze hebben we uitgedeeld aan alle kinderen. De kinderen vonden dit erg leuk. Als dank kreeg hij te horen dat hij grote spierballen heeft. Of het waar is, laten we even voor wat het is… 😉

Elke dag eten we gezellig gezamelijk op de bouw waar we verhalen uitwisselen en eten als lompe bouwvakkers. Die bammetjes goan erin als woater.

Na het harde werken zijn we als GMG-groepje bij elkaar gekomen om te praten over de rijkdom die wij in Nederland hebben. Hierdoor kwam Esmee erachter dat het drie jaar zeuren om een airco erg luxe is, dus ouders van Esmee, gooi die maar weer in de kast als ze thuis is 😉

Wie lewe gaan nie om geld en besittings nie, maar oor wie jy is en watter skat in jou hart

dagtekst

<< PERSOONLIJKE BERICHTJES ONDER DE FOTO’S >>

Sarah met de kindjes die zich altijd om haar heen verzamelen
Sarah en Anne-José volop aan het schminken met altijd een onuitputbare rij kinderen
Lekker die muur omhoog knallen! ❤

Esmee

Hee, wat leuk dat jullie elke dag een reactie achterlaten. Na het werken gaan we gelijk de reacties lezen die binnen zijn gekomen. Ik heb het naar mij zin hier, maar het is wel confronterend om te zien en van dichtbij mee te maken. Overag is het hier erg warm, alleen in de avond koelt het heel snel af en heb ik een dikke trui aan. Hee Mark, wat jammer dat je vriendjes op vakantie zijn, kan je mooi leuke dingen doen met nala;). Het eten is heel lekker, wel een beetje pittig af en toe. Ik heb nog niet gezwommen, het zwembad is daar net iets te koud voor. Heb je het leuk gehad vandaag?? Dikke kus en knuffel van mij. En de rest die reageert heel erg bedankt, ik zie jullie snel!

Sarah

Hee allemaal, wat leuk om jullie berichtjes elke dag te lezen. het is heel erg gezellig hier! maandag heb ik een dagje op de bouw gehad was veel leuker dan verwacht, maar heb nu wel mega droge handen want ja te eigenwijs om handschoenen aan te doen. de rest van de dagen ben ik bij de kinderen geweest, super leuk al die lieve kinderen maar wel heel erg confronterend om te zien hoe ze erbij lopen en hoe ze wonen. daarom erg blij als ik een lachje op die lieve gezichtjes zie. als iedereen aan het voetballen is met de kinderen zit ik vaak lekker op een kleedje met allemaal kinderen op schoot en om me heen. verder is het in de ochtend en avond echt best koud hier maar in de middag zweet je weg in de 16 graden hier. dikke kus en knuffel van mij aan jullie allemaal!

Nadine

Hey pap en mam! Super lief dat jullie elke dag een berichtje achter laten, leuk om na een dag werken te lezen 🙂 Fijn dat het gelukt is met het ophalen van blauwe bob door Juul. App haar maar even dat ze mag laten weten hoe het is op in die pracht bak te rijden 😉
Gisteren samen met onze buschauffeur gevoetbald en mijn bijnaam is nu the soccer girl dus het voetballen gaat hier lekker, ook met de kids! Het metselen gaat ook steeds beter. Ik heb wat van de metselgenen van opa gekregen denk ik haha. De nachten zijn hier koud, maar de dikke dekens helpen goed. Het zijn dezelfde die we op de camping van oma altijd hadden, dus koud het ik het zeker niet!
Veel liefs hier uit het zuiden. En geef Mowgli ook maar een kus 😉 Hou van jullie en tot snel!

Yvonne

Joehoee allemaal! Wat zijn jullie lekker op dreef met de berichtjes, super leuk 🙂 Wat fijn dat jullie goed zijn aangekomen in Italië. Nu is de rust wel voorbij dat jullie Sanne hebben opgehaald van het vliegveld hahah. Wat super leuk dat het een look a like is van het groene hekje huisje. Geniet er maar lekker van, ik ben jaloers hoor. En speciaal voor opa, we hebben even met z’n allen naar de kraan gekeken en ja hoor hij draait andersom en ook de maan is op z’n kop haha. Lofjoe too <3

Ricardo

Hey allemaal, leuk al jullie berichten te lezen en dat jullie zo met ons meeleven! We hebben het hier super fijn! Het metselen gaat super, en die ene middag met de kinderen was ook super! Hier ga ik morgen meer van zien, dus ben erg benieuwd! Ha Suus! Het is hier genieten en ondanks m’n leeftijd (;P) ben ik inmiddels 2 keer het ijskoude water ingeweest. Fijn dat het gisteren goed gegaan is! Love you!

40 Responses to “Werkpaarden en sierpaarden

 • Ha Ricardo en Danique, weer een prachtige dag? wat mooi om te zien hoe jullie ervan genieten. Fijn dat de bouw goed vordert Ricardo, echt top?? Leuk Danique jou zo te zien met al die kleine kindjes?
  Weer op naar de vlg dag, heel veel plezier en geniet ook vd avonden samen met de groep!!
  Knuffels van pa en ma???

 • Goedenavond Esmee en Fleur wat leuk dat we alles kunnen volgen van wat jullie daar doen. Fijn dat jullie ondanks dat je ermee geconfronteerd wordt het naar de zin hebben. Dankbaar werk dat jullie dat ook mogen doen. En die kindertjes zo lief. Groetjes aan de anderen van de groep, O ja, wat gaan jullie hard met het werken aan het project. Toppie??

  • Hoi Nick,
   Dit is volgens mij echt de meest zwoele foto die ooit van je is genomen, sjongejonge;).
   Maar fijn dat de bouw goed vordert, goed bezig! Succes weer & fijne tijd samen.
   Liefs Marleen.

 • Hallo Yasmijn,

  Daar is ek weer. Ek is nou verslaaf aan jou stories.
  Ek sien al daardie pragtige Afrikaanse tekste, so ek probeer ook.
  Julle doen soveel werk, sorg vir al daardie gelukkige gesigte en kuier ook lekker saam. Baie mooi almal.
  O ja. Versoek van my kant af. Kan jy seker maak jy is bietjie meer geregeld op die foto ?

  Groete,
  Jurgen
  xxx

 • Heejj Collie!!

  Wat ben je lekker bezig! Super leuk om zo je reis een stukje mee te maken! Geniet er van!
  Even een nieuwtje van laris!! ? Do is op zijn knieën gegaan!!

  Dikke knuffel en zegen van Laris, Lies en Rein❤️

 • Hey Esmee en Fleur, volgens mij is het een groot feest daar of niet, zo leuk met al die kindjes, ze zijn echt blij.
  En zo leuk helpen in de bouw, zo leren jullie nog wat haaha, hij is het heel raar weer, af en toe een zonnetje veel regen, heel veel succes daar nog ok de rest van de groep,

  Liefs Wijnanda

 • Ha Alicia en AJ,

  Wat leuk om jullie samen aan het werk te zien.
  Wij kijken uit naar jullie berichtjes elke dag.
  Hoever zijn ze? Wat doen ze?
  Leuk om dit op afstand mee te mogen maken.
  Vandaag waren Oliver en Madelène bij ons.
  Ze hielpen mee met tuinieren, ze hingen de schoffel en hark in de boom en klaar is Kees?
  Hier gaat alles goed.
  Dikke knuffel,
  Pap en Mam

 • Hey Iris,
  Wat leuk om al jullie verhalen te lezen, ik denk dat ik volgend jaar maar weer mee ga! Je straalt helemaal op de foto’s, zie je wel dat Afrika fantastisch is:) Jullie krijgen lekker te eten lees ik, heb jij even geluk. Nog een hele fijn tijd daar met zijn alle.
  Liefs, Krista

 • Hey lieve Colinda
  Wat fijn dat je het zo naar je zin hebt , ook mooi om te zien hoe de bouw gaat , en hoe jij natuurlijk met de kindjes bezig bent . Wij zijn een paar dagen naar Texel vandaag was het een lekker Hollands weertje lekker gewandeld langs het strand . Je krijgt de groeten van opa en oma en een dikke kus . Veel plezier vanavond leuk spelletjes doen ?we vinden de verhalen heel leuk om te lezen . Dikke kus papa en mama .

 • Marcel en Mariska
  11 maanden ago

  Hey lieve Sarah,

  Wat een mooie foto’s van jou met al die kindjes.
  Zo te zien ben je echt aan het genieten.
  En een tikkeltje eigenwijs met die handschoenen, van wie zou je dat hebben : )
  Leuk om te horen dat je de bouw ook leuk vind.
  Wat een contrast hé, maar zo zie je maar die kinderen hebben niet veel en zijn toch heel blij en dankbaar.
  Daar kunnen wij nog heel veel van leren!
  Ook super hoe blij ze worden van de tekeningen die Direan mee heeft genomen, mooi om te zien.
  En wat gaan jullie hard met de bouw, echt fantastisch!!
  Jullie zijn met z’n allen echt super goed bezig.
  Meerdere mensen ( onder andere de oma’s) proberen jou een berichtje te sturen maar komen er niet door.
  Morgenavond gaan wij ze daar even bij helpen als ze op de verjaardag van papa komen.
  Geniet van jullie avond, maar zo te zien lukt dat wel met zo’n leuke groep.

  Dikke kus en knuffel van ons allemaal ?

  • Arno, Rachel en kids
   11 maanden ago

   Hey lieve Sarah,

   Maar even zo! Want echt lukken willen de reacties nog niet! Wat een prachtige foto’s!
   Genieten, meis!!

   Dikke knuffel uit Nijkerkerveen van ons allemaal!!

 • Marcel en Mariska
  11 maanden ago

  Sarah je krijgt de groetjes van Oma,
  Ze apt net of ik dat even door wil geven omdat haar berichtjes niet aankomen : )

  • He lieve meid
   Ik zie en hoor dat alles goed gaat met je. Dat is fijn om te horen, niet dat ik daar bang voor was maar je weet maar nooit in zo n ver en vreemd land. Als je het maar goed naar je zin hebt met alles om je heen. Zo kun je bij thuiskomst weer veel nieuws en mooie verhalen vertellen. Je maakt me nu al nieuwsgierig. Tot een andere keer !
   Van je lieve opa + knuffels en een dikke kus

 • Heeey Arie en Alicia!

  Ohhhh wat is het leuk om al jullie verhalen te lezen en de foto’s te bekijken!! T kriebelt toch wel weer! 🙂 Wat gaat het super goed op de bouw! Jullie zijn goed beziggg! En arie de kindjes hebben je weer gevonden?! Geef ze maar een extra knuffel van mij!! Heel veel plezier de komende week ! GENIET!!

  Ps: Jullie ontbijt mis ik ook, dat eitje! Mmhh 😉 ?

  Doe de groetjes aan nick en de rest van de groep natuurlijk!

  Groetjes, M&M

 • Wouw wat gaan jullie snel met de bouw er staan al hele muren . Arend-jan je staat er weer mooi op. Dat metselen vind ik ook leuk werk.
  Haha dat chillen in de kruiwagen komt me bekent voor.
  En kijk eens naar al die blijde kindjes jullie hebben een heel leuk groepje zo. Alicia ben jij dat nou op die foto met dat kindje in roze trui?
  Leuk hè dat kinderwerk. Ik krijg echt weer zin om in oktober te gaan.
  Nou ik kijk weer uit naar een nieuw verslag. succes allemaal en vergeet niet naar de mooie sterrenhemel te kijken als het donker is.
  Doeg mama Arenda.

  • Hey Yvon, de bouw schiet goed op zeg.
   Lekker bezig?!
   De rust is idd over nu je zus er is?
   We deden de oven aan om broodjes te bakken, knalde gelijk de stroom eraf….dan maar op de bbq, dat wil ook prima?
   Vandaag hadden we een stranddagje, was lekker.
   Zal t tegen opa zeggen van t water
   Heel veel succes morgen weer en veel plezier!
   Ciaociao ? papa mama en Sanne

 • Hoi lieve Esmee en Fleur ( en groep) Wat een gezellige warme foto’s en berichten, we genieten van jullie dagverslagen! Het is werken maar ook genieten lezen we. Met het warme weer daar zullen jullie wel als twee Afrikaantjes terug keren. We kijken uit naar jullie verhalen!
  Dikke knuffels van opa en oma Broer.

 • Hooooooiiiii nick!!!

  Doe je niet te wijs met die spierballen ! 😉
  Wat gaat de bouw super goed!! Komt dat door jou bouwleiding? ?

  Geniet van het mooie Afrika!!
  En succes op de bouw! Geef al de kindjes maar een extra knuffel van mij! Succes ?!

  Ik mis het toch ook wel als ik jullie verhalen lees en foto’s zie ! Wie weet ooit weer mee ?

  Groetjes marjolein

 • Hi Yvon,

  Gaat lekker zo te horen!
  Super goed dat jullie al zo ver zijn met de bouw??

  Ik ben nu bij papa en mama in het huisje en het is top! Vandaag lekker met papa de zee in geweest met hoge golven en zo lekker met mama een spelletje doen?

  Jij veel plezier vanavond met waarschijnlijk ook spelletjes!

 • Lieve Esmee & Fleur,

  Die airco hebben wij hier helaas niet nodig ? beetje fris in Nederland, lijkt soms ook wel winter.

  Leuk om te zien en te horen dat het daar zo gezellig is met de groep (vanuit hier ook een bedankje aan de groep ??) Zo gaaf om samen mooie herinneringen te maken.

  Heel veel liefs en wie weet krijgen jullie het dak er nog op komende 1,5 week ??

  Komen nu net terug van een wandeling met Nala bij kasteel Groeneveld. Gelukkig wilde ze niet het water in!

  Groetjes van ons en pootje van Nala

 • Haha Esmee, en mij maar uitlachen met mijn hoogtevrees ??

 • Hé, Direan jullie hebben met ze alle de gang er aardig in met bouwen. En volgens mij heb je er nog plezier in ook. Lekker de hele dag buiten bezig zijn. En vandaag de kinderen bezig gehouden. Daar ben je een meester in natuurlijk.
  Maar ze kunnen je beter inzetten met stenen sjouwen, de spierbundels moet je natuurlijk goed benutten?. Hier is het een beetje vochtig, wil nog niet echt zomers worden. Maar na regen komt zonneschijn. Nog 1 dag werken en dan hebben we heerlijk vakantie.
  Nog veel plezier daar, geniet ervan.
  Gr en shalom van je ma en va

 • Hey Iris
  Wat leuk om het verslag weer te lezen en wat een prachtige foto s, jij stond er ook weer stralend op, Volgens mij zijn jullie samen super aan het genieten en zo hard werken in de bouw, top ! Thuis wordt je wel gemist hoor, chips wordt er bijna niet gegeten en de elektrische fiets maakt ook geen kilometers meer, dus ……. Ik kijk uit naar weer een persoonlijk verslag van jou !
  Liefs mama

 • Tjerry en Esther
  11 maanden ago

  Lieve Fleur en Esmee,
  Wat leven wij hier met jullie avontuur mee! Wat een prachtig werk doen jullie, daar hebben we veel bewondering voor.
  Zet hem op daar!
  Liefs,
  Tjerry, Esther en Cato

 • Wilma van dasselaar
  11 maanden ago

  Hey Joanne, superleuk om al die foto’s te zien.
  Erg leuk om zo iedere dag te lezen en zien wat jullie gedaan hebben.
  Opa en oma lezen de verhalen ook iedere dag.
  Dikke knuffel en kus van ons allemaal en een pootje van Rino

 • Willeke van Veluw
  11 maanden ago

  Heey alicia en haantje .
  Wat een leuke foto van jullie samen en ik zie het al hoor jullie gaan je eigen huisje vast zelf bouwen ,metselen lukt samen al prima ?
  Super leuk om jullie zo te volgen en te zien dat jullie het ook leuk hebben zo met de hele groep
  Groetjes en knuffel van ons

 • Hi Sarah,

  Wat een prachtige plaatjes komen er voorbij zeg?.
  Sanne is hier erg jaloers op jou.
  Jullie gaan echt super hard met de bouw.

  Heel veel plezier en een dikke knuffel vanaf deze kant.
  Spreken je snel voor alle belevenissen.
  Dikke knuffel van Fam Schut

 • Willeke van Veluw
  11 maanden ago

  Heey Sarah, wat super leuke foto’s van jou met al die kindertjes .
  Leuk om jullie zo te volgen wat jullie daar allemaal doen .
  En als je weer met stenen ga sjouwen toch maar weer handschoenen aan hé ?
  Nou meis heel veel plezier en succes nog
  Groetjes van ons

 • Willem de Graaf
  11 maanden ago

  Aan de TOPPERS
  want dat zijn jullie allemaal wat doen jullie mooi en dankbaar werk.
  geniet ook van deze ervaring .
  en maak ook plezier met elkaar.
  ik hoop ook te gaan in oktober .
  Groetjes Willem de Graaf.

 • Greet van Zeumeren
  11 maanden ago

  Lieve Nadine,
  Wat een harde werkers zijn jullie. Zelf cement maken en het hoger op de steiger mikken. Goed voor je conditie ?. Tsja en jij in die kruiwagen.. het verbaast mij niet eens. Werken en plezier maken met zulke mooie mensen om je heen, het is je gegund. Je kunt er straks wel een boek over schrijven verwacht ik over alles wat jullie mee maken. Oma geniet ook van je foto’s en verhalen. Ze doet haar best om mee te lezen hoor. Papa is vandaag weer gaan werken. Als afsluiting wilden we gisteren jullie dinerbon besteden. Met afrekenen kwamen we erachter dat het niet kon. Zó vervelend want nu moeten we wéér uit eten ?. Haha. Liefs van ons allemaal en tot schrijfs. Hou van jou❤️

 • Hey Sarah,

  Lekker bezig hoor, zo te zien gaat het hartstikke goed daar.
  Heel veel plezier nog!

  En als ik straks een muurtje gemetseld moet hebben dan weet ik je te vinden 😉

  Groetjes Martin, Ilona, Sem, Micha en Joah!

 • He Arie en Alicia,

  Jullie zijn goed bezig, samen aan het metselen, nog effe doorgaan dan volgende week het dak er op !
  Veel plezier en werk, je hebt tenslotte werkpaarden, sierpaarden en e…ls
  Nog 1 dagje werken en dan gaan wij op vakantie.

  Groet, pa jans

 • Samantha Hortensius
  11 maanden ago

  Hi Alicia en AJ,
  Wat ontzettend leuk om zo met jullie mee te kunnen kijken ♥️ en die foto van jullie twee op de bouw, leuk ?
  Deze blogs geven al een goede indruk, maar we kijken uit naar al jullie verhalen!
  En trouwens heel fijn om te weten dat jullie zo handig zijn ?
  Liefs Ezra en Sam

 • Hallo hallo, Tuinboertje ,Danique en Nick en de rest ook.

  Wat leuk om alles te lezen en de foto’s te zien. Bekend en onbekend voor mij.
  Fijn dat het bevalt succes en geniet ervan

  Groetjes Gerben & Lise

 • Henk en Annie Wernsen

  Hoi Ricardo en Danique,
  Wat een leuke foto’s en mooie berichtjes leuk om dat te volgen
  Schattig zo’n klein kindje op je arm Danique!!
  En samen metselen ziet er goed uit!
  Veel succes en een gezellige tijd samen met de groep!!
  Groetjes, Henk en Annie Wernsen.

 • Familie van Domselaar
  11 maanden ago

  Ha Sarah,
  Ja hoor we hebben de blog gevonden, dankzij de tip van Thijs ?
  Erg leuk om te lezen al jullie belevenissen.
  Heel veel plezier daar met elkaar en fijne tijd toegewenst.
  Groetjes, Familie van Domselaar

 • Hoi Sarah wat fijn dat jullie het leuk hebben allemaal en veel werk doen mooie foto jij met dat kindje op de arm ik kijk elke avond uit naar de berichtjes van jullie leuk om te lezen groetjes van oma en opa van de braak

 • Ha Nadine, geweldig, jij in die kruiwagen “soccer-girl”!
  Iris wat sta je weer vrolijk op de foto, fijn dat je het zo naar je zin hebt, mooie tijd verder!
  Gr Henny

 • Lieve iris , wat een super leuke foto,’s van jou ! Zo leuk met de kindjes
  Volgens mij heb je het wel naar je zin , wat leuk dat jij ook iets mocht schrijven.
  Je bent aan het genieten , ik heb vandaag ook weer een lekker dagje in de lunchroom, mag morgen lekker een dagje in de winkel werken , je hebt weer lekkere dingen ingeslagen bij de shoppies , lekker chips zeker mmm , nog heel veel plezier, en werkse , geniet ervan
  Tot de volgende keer.

  Knuffel Anne

 • Heyy Sarah,

  Gek he om te zien hoe blij die kinderen kunnen zijn om de kleinste dingen. Kunnen wij ons echt niet voorstellen! Leuk om te lezen en te zien dat je het naar je zin hebt! Ben echt zo jaloers!!
  Kom na afrika gezellig een keer langs voor nogmeer foto’s en verhalen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch