Ons is goed op pad

Vanochtend mochten we uitslapen. Zeker een kwartier langer dan gister ?. We zaten om 07:30 uur aan het ontbijt. We hadden weer brood met scrumbled eggs en jam, maar we hadden ook iets vertrouwds uit Nederland: hagelslag en pindakaas. Ook bestond de keuze uit yoghurt met muesli. Nadat iedereen ontbijt op had gemaakt en zijn broodtrommel weer had gevuld, gingen we weer de bus in (die dit keer een Zuid-Afrikaans kwartiertje te vroeg was in plaats van te laat ?) .

De weg naar de witte duif was weer gemaakt, dus we hoefden nu niet om te rijden. Dit scheelde wel 10 minuten. De groep van de bouw werd op de bouw afgezet (dit was de groep die gisteren het kinderwerk deed) en de groep van kinderwerk reed met het busje verder naar de sloppenwijken.

De bouw

Op de bouw gingen we verder met metselen aan de muren waar de andere groep gisteren aan begonnen was. Omdat we gisterochtend allemaal op de bouw konden oefenen, hadden we vandaag een productieve dag. We hebben tot bovenaan de deuren en raamkozijnen gemetseld. Vandaag hebben de Afrikaanse mannen op de bouw weer een nieuwe woord geleerd: plopkoek.

Joanne was gepromoveerd tot ‘lijntjesuitzetter’, maar helaas viel deze droom snel in duigen. Nadat ze de spijker in de muur geslagen had, hoorden we allemaal ‘kgrrrr’. Daarna zagen we een lap stof aan haar been hangen en wisten we allemaal hoe laat het was. Gelukkig waren de jongens stenen aan het uitladen, dus die hebben er niks van meegekregen. Behalve een Afrikaanse man die er wel om kon lachen ?. Snel een vest om der middel gedaan en het was alsof er niks was gebeurd. De bouw liep wat uit, omdat aan het einde van de middag de draagbalken van de kozijnen boven op de muur gemetseld werden.

Kinderwerk

We kwamen aan bij het veld waar het kinderwerk plaatsvindt. Yvonne, Sarah en Colinda gingen met de social worker de kinderen uit de sloppenwijken halen. ’s Ochtends waren er ongeveer 30 kinderen, waarmee wij het verhaal Noach hebben verteld. We hadden een laken waarop allerlei dieren getekend waren en waar een poort in zat, waardoor de kinderen de ark in konden gaan. De kinderen waren zo enthousiast dat we de ark niet meer uitwilden. Helaas moest de ark op een gegeven moment toch echt ‘sluiten’ en gingen we dierenmaskers maken.

Even snel lunchen op de bouw en daarna weer terug naar het veld. De school was uit, dus stroomde het veld vol met honderd kinderen. Arend-Jan ging een poging doen tot springtouwen, maar het verliep niet zoals hij had gedacht. We hebben de kinderen goed vermaakt met liedjes zingen, lummelen, schminken en voetballen. De kinderen waren erg enthousiast en kunnen niet wachten om ons morgen weer te zien.

Toen we weer terugkwamen op de Witte Duif, gingen we in ons GMG-groepje goede gesprekken houden. Daarna gingen de jongens lekker zwemmen in het zwembad en om 17:30 stond het avondeten alweer klaar. Dit keer hadden we pasta met salade. We hebben er allemaal erg van genoten en kunnen er weer een hele avond tegenaan.

Sien jou môre!

<< PERSOONLIJKE BERICHTEN VAN DEZE GROEP ONDER DE FOTO’S >>

Colinda

Hay pap en mam, het gaat echt super goed hier. Ik heb het heel erg naar mij zin, de groep is erg leuk en we hebben veel lol met elkaar. Gisteren heb ik geholpen op de bouw, en vandaag heb ik geholpen bij het kinderwerk. Het was bij de bouw erg leuk en vandaag bij het kinderwerk ook, de kinderen hebben ontzettend genoten van de fijne dag. Dikke knuffel pa en ma en ook aan Boaz, Noud, en Hannah.

Arend-Jan

Hooi iedereen! Hier gaat alles goed! Leuk om weer dingen te herkennen van de vorige keer. Helaas zijn de lolly’s niet meer verkrijgbaar bij de shoppies……. ?

Leuk om al jullie berichtjes te lezen en dat doet ons goed.

Oliver en Madelene jullie snoepjes zijn heel erg lekker!! En als we terug komen gaan we jullie zeker schminken.

Doei doei

Danique

Hallo allemaal! Leuk om jullie berichtje te lezen. In Zuid-Afrika gaat het heel erg goed. Ik heb de smaak te pakken met metselen nadat we het gisteren geleerd hebben. We hebben ook kennis gemaakt met de kinderen uit de sloppenwijk die allemaal erg enthousiast waren (erg leuk om te zien)! Met de groep is het ook erg gezellig en leren we elkaar steeds beter kennen, mede ook door de spellen die we doen.

Direan

Hallo allemaal! Hartelijk bedankt voor al jullie lieve berichtjes, het doet me goed. Hier gaat alles goed, we zijn lekker bezig in de sloppenwijken met de kinderen en lekker bezig op de bouw. Daarnaast hebben we als groep veel lol.

Beste Mattheus, bedankt voor je bericht. Ik weet niet wie je bedoelt, is het die in het blauwe shirt? Daarnaast zou het fijn zijn als je de volgende keer je echte naam zou gebruiken……?.

Susan

Hoi allemaal! Leuk om al jullie berichtjes te lezen. Ik heb het hier erg naar mijn zin en de dagen vliegen voorbij. Mirjam ik hoop dat je een leuke verjaardag hebt gehad! Mijn cadeautje houd je nog tegoed ?. Ik hoop dat Senna het een beetje uithoudt zonder ons. Groetjes!

30 Responses to “Ons is goed op pad

 • Ha Ricardo en Danique, wat fijn te lezen dat jullie het leuk en gezellig hebben!! Het leren metselen samen met de groep, ziet er gezellig uit?Heel veel succes voor morgen, ook voor de hele groep 🙂
  Groetjes van Pa en Ma??

 • Lieve Alicia en AJ,

  Het is geweldig wat jullie doen. Fijn om te weten dat Alicia ook kan voegen, als we gaan verbouwen kan ze meehelpen?
  Volgens mij valt de kou nog wel mee hè.
  AJ wat leuk die maskers die jullie hebben gemaakt en wat zijn de kindjes er blij mee.
  Bijzonder gaat het verder allemaal goed, er blijft alleen wat eten over elke dag
  Geniet met de groep en we kijken uit naar het volgende bericht.
  Dikke knuffel,
  Pap en Mam

 • Wilma van Dasselaar
  11 maanden ago

  Dus, Joanne, is de eerste oude broek al gesneuveld?. Dit moet je natuurlijk niet iedere dag doen.
  Mooi om te horen dat jullie allround zijn, bouwen en kinderwerk doen. Dus al met al weer een
  bezige dag. Nu lekker uitrusten

 • Gerben en Marinca
  11 maanden ago

  Hey Ricardo en Danique,
  Leuk om iedere keer jullie berichtjes en foto’s op deze manier te lezen. Fijn dat het goed gaat en dat jullie plezier hebben.
  We kijken uit naar de volgende foto’s! Succes met bouwen en veel plezier met de kinderen daar!

  Liefs,
  Gerben, Marinca, Ruben en Julia

 • Hee D. Nou bij deze dan mijn echte naam. Wat tof om zo een beetje met jullie mee te kunnen kijken. Aan de ene kant de schattige kindjes helpen en aan de andere kant praktisch aan de slag. Mooi om zo met een groep leeftijdsgenoten echt een verschil te kunnen maken. Weet zeker dat papa en mama Bakker super trots zijn op hun “kleine” jochie. Ga met God en we spreken elkaar snel weer.

  Groeten Sander

  • Ha Dir,

   Goed om weer van je te horen! Was je een beetje moe vandaag? Echte metselaar, je bent vast blij dat je je pet mee hebt… Ja Peter heeft het goed, we zijn super trots op je!! Veel plezier met elkaar en de kinderen in de sloppenwijk. Succes met bouwen!! We kijken al weer uit naar het volgende bericht en een leuke foto van je! Groetjes papa en mama

 • Hey Colinda,

  Fijn om te lezen dat het goed gaat. Aan de verslagen en foto’s te zien is het erg gezellig. Zo te zien zijn de kinderen daar ook erg blij dat jullie er zijn! Veel succes met het werk daar en vooral veel plezier!

  Groetjes, Rick, Margreet en een dikke kus van Noud (hij heeft je gemist vandaag).

 • Ha Joanne, hoe bevalt het ontbijten? Ik heb de kippen al gevraagd extra eitjes te leggen als je terug bent?. Lijntjesuitzetter, haha??.

  • Geja Lagerweij
   11 maanden ago

   Hoi Direan,

   Je ontpopt je als een echte metselaar !
   Zo zie je maar : elk mens heeft verborgen talenten !
   Je hanteert het motto van Pipi Langkous : “ik heb het nog nooit gedaan, maar ik denk dat ik het wel kan !”
   Echt knáp hoor ! Dit is echt een ervaring voor het leven. Prachtig om te mogen zien ! Maak er iets moois van . Komt wel goed met jou !
   Groeten van Martin en Geja

 • Arend-jan Hoi hoi, hier weer een berichtje van mij. Vandaag lekker gezwommen met annerie en Lois en ja de glijbanen en wild waterbanen ook door geweest. Dat was wel een ding wat ik ging niet meer zo snel. Wat een leuke maskers hebben jullie met de kinderen gemaakt. Op de foto’s kan je zien dat er veel plezier is en met enthousiasme word gebouwd. Fijn dat jullie het met de groep leuk en gezellig hebben.
  Groetjes en tot morgen. Ik kijk uit naar het volgende verhaal.
  mama Arenda

 • Hoi Suus,

  Leuke blog weer! Goed bezig en fijn dat je het zo naar je zin hebt!! Geniet van de komende weken ?

  Groetjes Tessa

 • Marcel en Mariska van den Berg
  11 maanden ago

  Hey Sarah,

  Wat ontzettend gaaf wat jullie allemaal doen, zo te zien genieten jullie allemaal en de mensen om jullie heen ook.
  De sloppenwijken waren misschien wel heftig om doorheen te lopen, dat kunnen wij in Nederland ons niet voorstellen.
  Mooi dat jullie de mensen en kinderen blij maken, en wat creatief zijn jullie met de ark namaken.
  Klinkt als geslaagd als de kids er niet meer uit willen.
  Hier gaat het ook goed, al vinden we het wel heel stil aan tafel zonder jou.
  Charlie is weer helemaal gewend thuis, maar ze zal jouw vast wel missen.
  @direan heb je het spel valse motten al gespeeld? Dat hebben we speciaal voor jou in de tas gestopt ? Dat spel ga jij sowieso winnen ?

  Groetjes aan iedereen en we kijken weer uit naar het volgende verslag.

  Dikke knuffel van papa , mama, Lucas , Levi en een ? van Charlie

 • Hey Iris
  Leuk om weer een verslag van jullie te lezen. De foto s zijn ook super leuk, het enthousiasme spat er van af, zeker ook bij jou, volgens mij heb je het wel naar je zin. Hier is het rustig, overdag ben ik veel alleen, kan ik lekker mn eigen ding weer eens doen, ff niet voor jou van alles regelen, pufpuf. Dat heb ik met liefde gedaan hoor, haha. Morgen zal ik opa dit ook laten lezen, vindt hij vast leuk ! Morgen weer suc666 met dat wat jullie gaan doen !
  Xxxxx vanuit Putten

  • Heeey Yvon, wat leuk dat jullie zo’n plezier hebben met de kinderen! Ga vooral zo door, het is echt mooi om al die foto’s te zien.
   We hebben vanmorgen San opgepikt van het vliegveld en zijn nu in Terracina aangekomen. Het is net ‘t groene hekje’! Heel veel wind en dus hoge golven, dat wordt nog lachen….
   We missen je hier, hoor?
   Morgen weer bouwen, heel veel succes en liefs van ons allemaal, lofjoe papa mama en Sanne

 • Hoi Suus, leuk om te zien op de foto’s dat je lekker aan het werk bent met de groep.
  Ga zo door en geniet ervan!
  Senna komt helemaal tot rust, maar als hij je naam hoort dan gaat hij toch even kijken of je soms thuis komt.
  Hier gaat alles goed en helaas geen nieuwtjes.
  Groetjes van ons.

 • Greet van Zeumeren
  11 maanden ago

  Hey Nadine,
  Je was vast blij dat je wat “langer” in je bed mocht liggen. En wat zul je van het broodje hagelslag genoten hebben. Leuk om te zien hoe je aan het bouwen was gisteren. En vandaag lekker creatief aan de slag. Wat een blije snoetjes allemaal. Zijn ze ook goed in voetballen daar? Je kunt ze vast wel iets leren?. En die Joanne, scheurt gewoon uit haar broek. Wat een lol zullen jullie hebben gehad. Heb je al in het koude water gelegen of kies je liever voor een powernep in het zonnetje? Hier gaat alles zijn gangetje. Gezellig werken en berichtjes naar jou schrijven?. Je boek heb ik al terug gestuurd dus dat komt goed. Heel veel plezier daar en we kijken uit naar een berichtje van jou.
  Liefs mama?

 • Heee lieve Ali en AJ,

  Wat vinden we het leuk om te zien hoe jullie het daar hebben.

  Trots op de bergen werk die jullie verzetten en de kinderen die jullie blij maken. Geniet er nog van en heel veel succes.

  Dikke knuffel
  Isabo, Anouk en Kiki

 • Hoi Iris,

  Wat zie je er blij uit! Leuke foto’s…
  Ook kregen we in de thuis front whatsapp groep een foto van jullie achter de laptop,de reacties aan het lezen op jullie blogs.
  Hier lijkt het wel herfst vakantie… niks aan.
  Slaaplekker weer en werkse morgen?

 • Suzanne van Beek
  11 maanden ago

  Lieve Ri,
  Heel leuk om te volgen wat jullie doen en mee te leven door de verhalen heen 🙂 Super lief ook om je zo tussen de kids te zien op de foto van gisteren! Je zonnebrand heb je zeker niet meegenomen, want je ziet er al aardig verkleurd uit!! Ik hoor je al zeggen: ‘vandaag een tomaatje, morgen een chocolaatje’ ?

  Ben je inmiddels wel het water in gesprongen? Heb gelachen om het eerste verslag dat jij er te oud voor bent, nooit te oud voor een duik in het zwembad toch??

  Afspraak vandaag ging goed 😉 en met je auto gaat het ook nog steeds goed overigens :p Benieuwd hoe vaak je m’n rebus al hebt opgelost, nou ik mis je wel enorm hoor ? Hopelijk geniet je mega want voor je het weet is het alweer voorbij..

  Heel veel knuffels,
  Suzanne

 • Arie en Alicia,

  Jullie zijn zeker goed op weg, leuk dat kinderwerk, al die blijde kinderen, gaat jullie goed af !
  Arie,alleen wat moeite met springtouwen hoor ik.:-)

  Morgen weer bouwen, neem ik aan, succes.

  Hartelijke groet,

  Pa Jans

 • Mirjam de Haan
  11 maanden ago

  Hey Suus!
  Ik heb een hele leuke verjaardag gehad. We zitten nu in Italië aan zee en gaan morgen door richting een meer.
  Je komt nog met spierballen thuis door het metselen?
  Heel veel plezier nog!

  Groetjes,
  Bas en Mirjam

 • Gertine Vermeulen
  11 maanden ago

  Ha lief broertje,

  Wat ben jij goed bezig zeg! Je kan wel een mooi huisje voor ons bouwen zo te zien. Ben je ook al bij de kinderen geweest?
  Geniet ervan, wij gaan een dagje naar de dierentuin.

  Dikke knuffel van Elin, Finn en Mint

 • Judith van de Bunt
  11 maanden ago

  Hee Suus!

  Leuk om zo op de hoogte te blijven van je avonturen daar!
  Zo te zien ben je goed bezig, succes nog daar?
  Geniet ervan!

  Groetjes Judith

 • Hey Yasmijn,

  Sorry dat ik nu pas reageer. Ik heb vanmorgen vroeg de belevenissen van de afgelopen dagen gelezen. Stom dat ik dat niet eerder gedaan heb. Wat zijn jullie daar weer goed bezig?.Trots op jou en je mede SHIB-ers. Mijn klussers hart gaat hier zeker sneller van kloppen.
  En wat zeg je dat ook weer mooi….Afrika blijft voor jou toch altijd weer een beetje thuiskomen. Mooi gezegd ♥
  Ik kijk uit naar meer verhalen en meer foto’s en je berichten.
  Stay safe!

  Groetjes
  Jurgen
  xxx

 • Hoi Esmee en Fleur,
  Ik ben Mark, ik mag zelf wat schrijven.
  Ik mis jullie heel erg want Mika en Rivano zijn op vakantie. Ik vind jullie foto’s heel leuk?
  De tijd gaat hier heel langzaam omdat jullie niet thuis zijn. Het is steeds aan het regenen hier.
  Ik ga straks naar de Spakenburgse dag met Mama. Fleur je kan goed metselen? en Esmee jij maalt de kindjes blij? vinden jullie het eten daar lekker? Missen jullie mij en Nala ook? Ik laat Nala nu vaak uit? ze mist jullie heel erg! Heel veel plezier met de groep, zijn jullie ook al wezen zwemmen? Liefs jullie broertje Mark ???

 • Marie-Louise De Graaf
  11 maanden ago

  Hey Lieve Co!
  Ik zie dat je geniet! Heel veel succes nog met alles en spreek je snel!
  Dikke knuffel, Marie-Louis

 • Ha Ricardo en Danique. Leuk om jullie zo te volgen. Leuk om jullie zo te zien samenwerken met de bouw. Roept bij mij (theo) ook weer veel herinneringen op. Mooie tijd wensen we jullie daar toe. Gr. Theo en Rina Jelink

 • Goedeavond esmee en fleur!

  Hoeistiee??
  Ik kan zien aan de foto’s dat jullie het goed naar jullie zin hebben. En wist niet heel niet dat jullie konden metselen want dat had me een hoop geld bespaard met mn huis haha. Jullie zijn goed bezig toppers!

  Ohja met mij gaat het trouwens heel goed! (Dus geen zorgen) Moet nog een week werken en dan heb ik eindelijk vakantie!!

  Vandaag had je weer de spakenburgse dag hier en dean liep de hele dag in zn boezeroen haha. Jammer dat ik hier geen foto kan plaatsen anders hadden jullie hem even kunnen zien.

  Zet hem op nog anderhalve week en maak vooral veel plezier met zn alle daar.

  Wij zijn nu al trots op jullie!

  Groetjes Ome wesley,Tante jenny en dean

 • Arno en Rachel
  11 maanden ago

  Hoi Sarah,

  Wat een leuke foto’s, veel plezier daar.

  Groetjes ons ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch