Een goed begin is …

Eerste werkdag is aangebroken en we moesten er vroeg uit. Om kwart voor 7 zaten we aan het ontbijt (brood met ei) en smeerden we onze lunch.

Iedereen had zijn prachtige bouwschoenen en SHIB-shirt aan. We vertrokken om half 8 naar het Christ Crisis Centre (CCC) waar we met elkaar de bouw zouden openen. We zouden een uitgebreide opening krijgen samen met de burgemeester en opzetter van CCC. Alleen ging het op de Afrikaanse manier: De burgemeester kwam niet opdagen en de opening was kort. De opening bestond uit een kort verhaal over de functie van CCC (opvangcentrum voor misbruikte/mishandelde vrouwen en kinderen), een Bijbeltekst en een paar foto’s. Hierdoor konden we snel aan het werk, want alle materialen waren ook aanwezig.

We begonnen samen met de Afrikaanse werkers met het opbouwen van de steigers en het uitzetten van de lijntjes zodat we recht konden metselen, in ieder geval proberen. Al snel werd er christelijke muziek aangezet (Our God is an Awesome God), maar dit was van korte duur het werd namelijk snel gevolgd door gangster-rap. Zodra de steigers waren opgezet, zijn we gestart met het mengen van het cement en het verplaatsen van de bakstenen. Zodra dit was gedaan, zijn we begonnen met het metselen.

Tijdens het metselen hadden we grote schik met de Afrikaanse werkers en hebben we ze zelfs Nederlandse woorden geleerd: hoppa, iezerdraad, waterrrrpas. Aangezien we vandaag met zijn allen bij de bouw startten, moesten we de taken goed verdelen en elkaar voldoende afwisselen. We lunchten met zijn allen op de bouw en daarna ging de helft op weg naar het kinderwerk.

We hebben eerst kinderen verzameld en zijn naar het sportveld gegaan waar steeds meer kinderen aansloten. We zijn gestart met schminken, wat overigens erg uitdagend was. We kregen moeilijke opdrachten van de kinderen. Denk aan spiderman, piraten, eenhoorns en ridders. Zie voor de resultaten de foto’s. Ook hebben we nagels gelakt en balspellen gespeeld.

Om drie uur hebben we de spullen opgeruimd en zijn we met de hele groep naar de supermarkt Shoppies gegaan voor de hoognodige spullen zoals chips en cola.

Vanavond gaan we gezellig spelletjes spelen en vroeg slapen.

<< onder de foto’s staan de persoonlijke berichtjes van het groepje van vandaag >>

Aan de donkere cementranden kun je goed zien hoe ver we vandaag zijn gekomen!

Alicia

Wat leuk om al jullie berichtjes te lezen. Het gaat hier goed en de tijd vliegt! Hoe gaat het bij jullie? Missen jullie me al ?? Vandaag heb ik heel veel nageltjes gelakt van allemaal lieve kindjes en zelfs moeders. Om Oliver zijn vragen te beantwoorden: Er is een zwembad, maar dit is erg koud. Ik durf er nog niet in, maar AJ en Yvonne wel (stoere binken). Er zijn ook verkeersborden, dit kan AJ allemaal uitleggen als we terug zijn.

Nick

Hallo allemaal. Het gaat goed. Vandaag heb ik voor het eerst de bouw geleid en iedereen is thuisgekomen, dus beter dan verwacht. De groep is gezellig en met de jongens kan ik het heel best vinden op de kamer. Pa en ma, veel plezier op vakantie en tot de volgende.

Fleur

Hoi hoi, mooi dat oma haar operatie goed is gegaan. Vandaag begon ik ’s ochtends bij de bouw en later ging ik met de helft naar de kinderen in de shacks toe. Ik heb ze daar twee uur lang geschminkt en kon nog wel uren door gaan. Wat een lieve en dankbare kindjes, kan niet wachten om ze donderdag weer te zien. Zo mijn vier regels zitten erop… Ajuu (laten jullie weer een berichtje achter?)

Joanne

Hey, alles is goed hier. Vandaag de eerste ‘echte’ werkdag met metselen en kinderwerk. Metselen gaat beter dan verwacht, kan zo thuis in de woonkamer aan de slag gaan ?. Het slapen gaat prima, en ik heb het gelukkig warm genoeg ’s nachts. Groetjess. PS: Laten jullie even een reactie achter, die kan ik ook lezen ?

Iris

Hey hey mama, papa, lotte, anne en de rest, wat leuk dat het zaterdag ook leuk was met de e-chopper bij jullie!!. Het is hier gezellig. Vandaag was ik op de bouw. Ik dacht eerst oh dit vind ik niet erg leuk maar, ik zat er wel lekker in!. En ik vond het leuk!. ? Het eten is hier gelukkig redelijk te doen. We hebben al broodje hamburger, hotdogg en een soort pasta op wat erg lekker was. Het bed is ook lekker. ‘s Nachts is het hier wel erg koud. Ik heb drie dekens of zo, lekker warm! Ik mis jullie wel hoor! En ik denk aan jullie elke nacht!. Gisteren was het 18 graden maar poehh wat was het best warm. We gingen met z’n allen bij het zwembad zitten. Ik ben niet in het zwembad geweest, want dat is erg koud! Vanavond gaan we nog leuke spelletjes doen. Morgen ben ik bij het kinderwerk. Erg veel zin innn!!. Nou voor nu stop ik even want ik heb wel genoeg verteld. Is het al stil daara in het mooie Putten zonder mij?? tot het volgende berichtje!. Ps: opa moet ook even van zich horen, ik mis zijn leuke grapjes en gezelligheid wel op de zondag. Geef hem maar veel knuffels!!.

Yasmijn

Hoi iedereen, toen ik uit het vliegtuig stapte wist ik weer hoe het voelde om in Afrika te zijn. Heerlijk, echt weer thuiskomen! Groetjes en geniet nog van jullie vakantie!
En bedankt voor jullie berichtje Tessa en Annelie, leuk ?

39 Responses to “Een goed begin is …

 • Hi yvon,

  Wat schattig al die kindjes, zo leuk om te zien hoe blij ze zijn?

  Ook hilarisch dat jullie in korte mouwen lopen en dat al die Afrikanen met mutsen op lopen?

  In ieder geval veel plezier met de spelletjes en alvast welterusten!

 • Dirk en Ineke van Middendorp
  11 maanden ago

  Ha lieve Alicia en AJ,

  Natuurlijk missen we je Alicia?.
  Maar we zien ook hoe mooi het werk is wat jullie doen.
  Schattig zoals jij ze sminkt , Alicia.
  Wat zal het scheppen zwaar zijn geweest, jullie zullen goed slapen ?.
  Het is leuk om met jullie mee te kijken op reis.
  Dikke knuffel,
  Pap en Mam

 • Lieve Colinda , fijn om te zien dat het goed met jullie gaat . Wat zijn jullie goed bezig in de bouw en met het kinderwerk . Leuk al die foto’s kunnen we toch beetje meekijken . Met ons gaat het goed . Dikke kus van papa en mama en een knuffel van Boaz , Noud en Hannah .

 • Gerjanne van Middendorp
  11 maanden ago

  Lieve Alicia en Arend Jan, Aah wat leuk om weer met jullie mee te mogen lezen! Leuk Alicia dat je de kids en moeders daar zo blij hebt mogen maken met mooie nagels! Madelène zou het ook geweldig vinden! En ArendJan ook een echte kindervriend, super lief! Ja Oliver wil daar zeker alles over horen. Hij vindt het heel interessant dat jullie daar zijn bij de arme kindjes. Want hoe komt het dan dat ze geen geld hebben? Wij kijken elke keer weer uit naar het dagverslag! Hier gaat het goed, benieuwd naar jullie avonturen. Veel plezier met elkaar! Liefs van ons xx

  • Gerjanne van Middendorp
   11 maanden ago

   Oliver en Madelène vragen wanneer jullie weer terug komen? Want ze missen jullie wel! Oh ja en als jullie terug komen, willen ze ook geschminkt worden. Oliver wil als Spider-Man en Madelène als prinses. Kunnen jullie nu alvast oefenen?. Dikkekus van Oliver & Madelène

 • Samantha Hortensius
  11 maanden ago

  Lieve allemaal, Alicia en AJ,

  Wat lief om te zien hoe jullie aan het sminken zijn ♥️ En ook tof hoe hard jullie aan het werk zijn, zijn al ver gekomen zo te zien ?

  Ja uiteraard missen we je ? met wie moet ik nou alle ins en outs bespreken van het programma ‘B&B vol liefde’? Ik kan je alvast verklappen, de nieuwe afleveringen stellen niet teleur.

  Hier is het goed, zijn na de vakantie weer lekker aan het werk. Het weer is wel een beetje slecht hier, dat hebben jullie daar beter voor mekaar ☀️

  Geniet van de lekkere snacks en succes!

  Liefs Ezra en Sam

 • Wilma van dasselaar
  11 maanden ago

  Lieve Joanne, wat fijn om te horen dat het goed met je gaat. Erg leuk om iedere dag te lezen wat jullie gedaan hebben. Gelukkig dat je het warm genoeg hebt ‘s nachts. Ik maakte me al een beetje zorgen.
  Goed om te weten dat je kunt metselen, dan moet muren sauzen en schilderen ook lukken.
  Rino mist je wel hoor. Niemand om mee te voetballen☺️. Welterusten voor straks ?

 • Ha Joanne. Leuk om te lezen dat het goed bij jullie gaat?. Dat metselen je goed af gaat is fijn, maar wel te laat, we zijn inmiddels aan het sauzen in de woonkamer?. Welterusten!

 • Lieve mensen, goed bezig! Nick je bent een topper! Hou ze maar aan de slag. Geniet ervan.
  We leven met jullie mee.

 • Hoi Alicia,

  Leuk om zo te zien wat jullie daar doen. En wat zal jij het zwaar krijgen deze week (6;45 uur ontbijten) Hahaha.
  Zonder dollen maak er wat moois van. Ik leef met je mee. Je Broekhuis collega.
  En ja we missen je hier ook hoor !!

  Groetjes Willem-Jan.

 • Hey Nick, fijn om te weten dat het okay is daar. Hier ook prima, lekker met die Kia driften. Gaat steeds beter ? Super om te zien via foto’s hoe jullie bezig zijn. ? Heb het goed ?

  • Lieve Iris,

   Wat leuk dat je een persoonlijk verhaaltje mocht schrijven vandaag ?.
   Heb je nou mijn grijze broek met rafels aan……
   Ik heb hem nog niet gemist hoor maar volgensmij zie ik dat op de foto ?.
   Ik heb al wat tiktoks naar je toe gestuurd maar die zie je natuurlijk niet ?.
   Er is heel veel brand geweest in Rhodos… vandaag met tui gebeld maar we kunnen het nu nog niet omboeken en annuleren kost heul veel geld… dus dat is even een dipje. Nou slaaplekker weer en succes met het vroege opstaan?.
   PS. Jij hebt vast en zeker geen chips gekocht bij de choppies. Controleren ze nog steeds de bon bij de uitgang met krullen van pen?

   Liefs ?

 • Hey bouwvakker Iris
  Wat super leuk om een berichtje van jou zelf te lezen. De foto s zijn ook leuk maar daar heb ik jou nog niet op gespot, wel een bekend kleed, leuk ! Fijn dat je daar ook een lekker bed hebt met wel 3 dekens, nou thuis heb je het al warm met 1 deken, haha. Ik mis jou ook hoor schat maar ik vind het zo stoer dat je dit avontuur aangaat. Heb je nog een envelop gevonden in je tas ?? Morgen suc66 met het kinderwerk en misschien dan ook wel een foto van jou ?? Leuk dat jullie zoveel spelletjes doen, who s the man is ook leuk met zo n groep , musschien een idee !
  Heel veel knuffels uit Putten !!

 • Hé Direan mooi dat je ook metselen kan.
  En op de ouderwetse manier cement mixen?.
  Goed bezig.
  Jullie hebben er prachtig weer bij zo te zien.
  En als ik de reacties zo lees hebben jullie een leuke groep.
  En genieten jullie er heerlijk van.
  Hier gaat het verders goed beetje vochtig en niet zo zonnig als bij jullie.
  Werk ze morgen maar weer met plezier.
  Hartelijke groet van je ma en pa.

 • Hey Fleur en Esmee & de rest van de groep,

  Super leuk om jullie via deze berichtjes en leuke foto’s te kunnen volgen. Wij zijn wel benieuwd hoeveel hartjes en regenbogen ? je gesminkt hebt vandaag Fleur ?. Als jullie zo doorwerken met metselen staat er over 2 weken een mooi huis voor CCC. Mooi ook om te lezen dat de kinderen daar zo dankbaar zijn en dit moet jullie vast ook energie geven om er een mooie tijd van te maken. Stoer wat jullie daar doen en zeker wel een beetje jaloers. Liefs van ons en Nala. p.s. Mark vraagt of het jouw idee was om chips te gaan kopen? ? leer die bouwvakkers nog maar wat Spakenburgse woorden, gaat de groep vanuit Spakenburg in Oktober wel leuk vinden.

 • Hey Joanne, superleuk om alle foto’s te zien en te lezen wat jullie doen daar!! Jullie hebben in ieder geval beter weer dan hier?. Je hebt de boontjes bij het avondeten gemist?. Slaap lekker en geniet er verder van!!

 • Hey droppies,

  Leuk dat jullie zo vaak op de foto’s staan! Zo lijkt het net alsof jullie hard aan het werk zijn ;). Als jullie weer terug zijn moeten jullie mij maar een opfriscursus Afrikaans metselen geven!

  Veel plezier en succes daar en niet vergeten: wees gezegend en wees een zegen <3.

  Kusjes van mij xxx

  (Voor Direan, Haan, Nick en Ricardo)

 • Marcel en Mariska
  11 maanden ago

  Lieve Sarah,

  Wat een mooi gezicht jij op de bouw : )
  Je kunt zo aan de slag als bouwvakker : )
  We zijn benieuwd naar jouw verhalen, hoe je dit allemaal ervaart.
  Wij zijn blij dat we je steeds op de foto’s voorbij zien komen, zo hebben we een beetje een idee wat je allemaal doet,
  Hopelijk heb je het niet te koud daar, lees dat het nog best wel koud kan zijn.
  Veel plezier met jullie spelletjes avond!
  We missen je.

  Dikke knuffel van Papa, Mama, Lucas en Levi

 • Lieve Arendjan en Alicia , Ik zie dat jullie al druk zijn geweest. Nog steeds cement maken met de schep . Dat is zwaar werk maar het resultaat is er weer want de muur is hoger.
  Alicia jij duikt toch zeker wel het zwembad in ?
  lekker zo fris badje daar knap je van op
  Arendjan toch geen borden gemist zoveel staan er niet.
  Ik zie al blijde gezichtjes
  Groetjes mama Arenda

 • Greet van Zeumeren
  11 maanden ago

  Hoi Nadine, hier met Papa, rocher-over?.
  Ik ben weer terug uit Italië en ik zie dat jullie al lekker aan het werk zijn daar op jullie t shirts dus lekker weer. Heel veel plezier met elkaar en ik vind het heel leuk om jullie reisblog te lezen. Groetjes aan iedereen daar. Een hele dikke knuffel van Papa en ik pas goed op Mowgli hoor ?

 • Hey Esmee en Fleur en de rest van de groep, ontzettend gaaf om te zien waar jullie allemaal mee bezig zijn! Heel veel succes en plezier gewenst! Groetjes uit het zonnige Italië Pieter & Mendy, Renzo, Ivano en Sandro

 • Gwendolyn Bouwknegt
  11 maanden ago

  Hey meiden (Esmee en Fleur) en natuurlijk de rest van de groep! Wat is het genieten, in Emmeloord, om jullie verslagen te lezen over jullie belevenissen in Afrika.
  Enne hier ook met een bakkie chips ?.
  Jullie hebben al aardig wat gemetseld en de kindjes rennen vrolijk rond met beschilderde, blije gezichtjes.
  Fijn dat jullie zo met elkaar veel kunnen betekenen…zet’m op met elkaar, succes!!
  Lieve groet van ons Gwendolyn.

 • Greet van Zeumeren
  11 maanden ago

  Lieve Nadine, mooi om te zien dat je aan het metselen bent. Dat wordt spierballen kweken ??, of spierpijn?? ?. Geniet van alles wat je mee maakt en je hebt nu vast al veel verhalen te vertellen. Vandaag heeft Juul blauwe Bob opgehaald. O sorry Julia?. Ze zou hem niet te veel stil laten staan??. Ik ben benieuwd hoeveel dekens je op hebt snachts? Leuk om al die foto’s te zien ook. Nou slaap lekker en shap-shap?. Liefs mama

 • Lieve Fleur en Esmee en de rest van de harde werkers,
  Ik neem elke dag de tijd om even jullie berichtjes te lezen! En vandaag jou persoonlijke berichtje Fleur! Prachtig om te zien wat jullie doen en de foto’s die wij erbij te zien krijgen, Esmee ik hoop jou ook weer snel op de berichtjes te zien en de foto’s of misschien weleens een leuk filmpje van jullie! zet hem op!

  Dikke knuffel Wesley Geerlinde Hilvin en Hanna Mae ?

 • Lieve Suus,
  Leuk om jullie aan het werk te zien op de bouwplaats en met de kinderen. Wij kijken elke dag uit naar jullie blogs.
  Top dat je Mirjam kon bellen op haar verjaardag en jij ook nog gefeliciteerd met je zus.
  Best knap van je om sminken in 1 dag onder de knie te krijgen.
  Wij denken dat jullie daar geweldig werk doen. Geniet van de mensen om je heen en de ervaring.
  Liefs papa en mama en je krijgt de groetjes van Sen, Egie en Eekie.

 • Hey Iris,
  Wat leuk om al jullie verhalen te lezen en wat zijn jullie al ver met de bouw. Leuk om te zien, daar heb ik ook aardig wat weg geschept. Geniet maar van alles, want voor je t weet ben je alweer in Putten.
  Liefs, Krista

  Aan iedereen, GENIET! Afrika is zo prachtig.

 • Rik en Wietske Tigelaar
  11 maanden ago

  Lieve Nick, Yasmijn en Arend Jan,

  Wat gaaf dat jullie weer in Zuid-Afrika zijn met zo’n mooie groep jongeren!! Heerlijk om de blogs te lezen en zo jullie reis te volgen. Wij wensen jullie een prachtige tijd daar en Gods zegen. Dat jullie mooie momenten met elkaar mogen delen en ook veel plezier mogen hebben!

  Liefs,

  Rik en Wietske

 • Hee Direan

  Wie was nou dat leuke meisje?
  Ik ben even haar naam vergeten.?
  Enjoy en Gods zegen allemaal.

 • Ha Dir,

  Wat mooi om te zien dat je daar zo aan het bouwen bent, de mensen zullen jullie vast heel dankbaar zijn. Je hebt toch wel een duik genomen in het water ondanks de kou?
  Geniet van de mooie tijd daar en tot snel!

  Liefs je zus

 • Thijs Domselaar
  11 maanden ago

  Hoi Sarah,

  Ben je nou hard aan t stenen sjouwen of mocht je sminken?
  Iig zie ik dat je lekker bezig bent en geniet.
  Hier is t overdags fantastisch maar s avonds kan t weer omslaan en gebeuren er dingen die niet te verklaren zijn…
  Maar ach ja zoals Jan Smit t zegt: op een terrasje de wijn was koel, de zomeravond zo zwoel

  Enfin dat was m, hier gaat t best
  Hoor graag of t bij jou ook best gaat

  Mvg,
  Thijs van Domselaar

 • Hey Ricardo en Danique,

  Wat leuk om de verslagen te lezen en jullie zo aan het werk te zien?geweldig mooi wat jullie daar doen!!
  Vooral die foto’s met de kindertjes zijn zo schattig?
  Geniet er vooral van! We kijken weer uit naar het vlg verslag!
  Knuffels van Pa en Ma

 • Hoi Susan,

  Wat leuk om te lezen waar jullie je allemaal voor inzetten, vooral de foto’s.
  We zijn verbaasd te zien dat je zelfs fysiek werk kan leveren, sjouwen met stenen, metselen… ;). Goed om te weten voor als je terug bent met alle klusjes die gedaan moeten worden!
  Geniet ervan en we zijn benieuwd naar je verhalen als je terug in NL bent.

  Groetjes,
  Worky & co (oftewel je collega’s)

 • Heee Iris
  Wat leuk om je persoonlijk berichtje te lezen! Ik lees elke dag de blogs! Fijn dat je het leuk hebt, bijzondere ervaring daar meid! Je hebt vast beter weer dan hier in Nederland.. 😉 geniet ervan want dit doe je niet elke maand:) goed bezig met dat bouwen, kzie je foto’s uit Afrika wel tegemoet, Kzie en spreek je hopelijk snel weer. Liefss Hanneke

 • Maartje van Binsbergen
  11 maanden ago

  Hoi allemaal en lieve Yasmijn,

  Super om te lezen dat jullie gelijk flink aan de slag zijn. Het verschil maken!

  Yasmijn
  Jolieke is veilig aangekomen, maar werd wel een latertje. Fijn dat ze bij ons is.
  Wat hebben we veel bij te kletsen zodra we elkaar weer zien.
  Succes en zorg goed voor elkaar.
  Knuffels van Jurgen, Laura, Jolieke en Mama.

 • Lieve Esmee en Fleur,

  Hier een berichtje van oma.
  Ik ben vanmiddag weer thuisgekomen, en het gaat redelijk goed met mij. Nu gaat het revalideren beginnen. Leuk om jullie berichtjes en foto’s elke dag te zien.
  Succes met alles wat jullie nog gaan doen. En veel plezier met elkaar na het werken in de witte duif. Groetjes Oma en Opa de Graaf

 • Wat leuk om je bericht te lezen Iris en ik zag ook een hele vrolijke foto langs komen. Veel plezier bij het kinderwerk, goed bezig daar!
  Groeten,
  (tante) Henny

 • Ryanne de Graaf
  11 maanden ago

  Lieve Esmee en Fleur! Elke dag lezen wij met trots jullie berichtjes! Wat fijn dat jullie het zo goed doen daar, super!
  We hopen snel weer van jullie te horen!
  We denken aan jullie hoor!

  Liefs, Gerben, Ryanne en Jim

 • elbert franken
  11 maanden ago

  geniet van jullieverhal;en in oktober mag ik zef ook weer groetjes en nog veel plezier

 • Lieve iris , hier ook een berichtje van mij
  Ik ben weer lekker begonnen met werken , het was weer lekker druk in de lunchroom
  Gisteren weer lekker me appartement gesopt. Britt viert vandaag gezellig haar verjaardag op puttensteyn met een lekker taartje erbij Mmm , ik lees elke dag de leuke verhalen. Nog een hele gezellige , leerzame en mooi met zijn allen
  Tot de volgende keer
  Knuffel Anne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch