Oë op probleme? Of …

Bid met jou oë op God, nie op jou probleme nie’.

dagtekst

Na een heerlijke nachtrust (we hadden nog wel eventjes kunnen liggen, maar de kerk wacht) kregen we een fantastisch ontbijt. Yoghurtje en een lekker scrambled egg, er kwam zelfs een gewaagde opmerking langs: ‘ik zou willen dat mijn moeder zo’n eitje kon maken’.

Lekker hobbelend met het busje naar de kerk, langs de weg liepen impala’s, struisvogels en gnoes. Nadine ontdekte een groepje giraffen die de hele groep behalve Yvonne nog net zag, dus Yvonne gaat nu toch maar aan de slag met lenzen.

Eenmaal bij de kerk kregen we een hartelijk welkom en werden we meteen naar de kinderen verwezen om daar mee te gaan spelen. Het viel ons meteen op dat de kleine gemeente één grote familie leek ondanks de verschillen in cultuur, huidskleur en misschien ook rijkdom, daar kregen we niet een heel goed beeld van, het kwam op ons over of er vrij veel armoede heerst in deze gemeente. De dienst was heel anders dan we gewend zijn, heel veel klappen, dansen en interactie. Wát een losse heupjes zagen we, daar kunnen wij nog wel wat van leren. We hebben onszelf nu als doel gesteld dat we volgende week bij de andere kerkdienst al iets soepeler zijn en mee kunnen doen.

Na een paar mooie liederen werd de helft van ons gevraagd om mee te helpen met de zondagsschool. Een klein mannetje liep direct naar Arend-Jan om bij hem op schoot te komen zitten, die vond meteen een grote vriend. Sarah had voor de dienst haar zinnen al gezet op het vasthouden van een schattig jongetje, en ze kreeg het heel snel voor elkaar. De kinderen en wij deden eerst een voorstelrondje, daarna kregen we al snel de vraag om de zondagsschool te leiden, we zijn maar overgegaan op Afrikaanse en Nederlandse liedjes zingen, de ‘kgg, kgg’ van ‘is je deur nog op slot’ liet ze maar vreemd naar ons kijken.

De mooie dienst, geleid door voorganger Venessa, ging over de leeuw en het lam. Ze vertelde over hoe Jezus als een Lammetje aan het kruis ging, maar als een Leeuw weer opstond. Wij mogen dat vuur en die kracht ook in ons dragen.

Als afsluiter van de dienst zongen we een lied in het Nederlands en het Engels en kregen we als beloning voor ons prachtige gezang een hotdog én nog veel meer sportieve activiteiten. Er werden zelfs wat tranen gelaten toen we wegreden.

Weer thuis hebben we heerlijk met de hele groep om het zwembad gelegen en van het zonnetje genoten. (en ín het zwembad voor een aantal, het water is héél koud)

Nu zitten we hier in het donker met een zaklamp te typen en foto’s uit te zoeken, want tussen 19 en 21:30 is er hier geen stroom. Voor de geïnteresseerden, zoek maar even op wat loadshedding is. ? Wij gaan nu lekker spelletjes doen, tot morgen!

Gnoedenacht allemaal!

Yvonne, Esmee, Nadine, Sarah, Anne José & Ricardo

Arend-Jan en z’n vriendje
Het liedje dat de kinderen voor ons hadden voorbereid
De zondagsschool
Voetballen voor de kerk
Sarah en haar vriendje
Volleyballen na de kerk
Ons gmg (goedemiddaggroepje) groepje in het zonnetje

Yvonne

Bongiorno fam,

Zijn jullie al aangekomen in Lucca? In ieder geval heel veel plezier in Italië!

Wat super leuk San dat je ceremoniemeester mag zijn!

Het is super leuk hier! Vandaag heb ik een poging tot zwemmen gewaagd, maar het zwembad was wel bijna echt te koud (en zoals San zegt, te is alleen goed bij tequila ?)

15 Responses to “Oë op probleme? Of …

 • Marcel en Mariska van den Berg
  9 maanden ago

  Hé lieve Sarah,
  Die foto was te verwachten! We vroegen ons hier vanmorgen af hoe lang het zou duren voor je met een kindje rond zou sjouwen, mooi om dat te zien. We realiseren ons dat we je veel meer missen dan we dachten! ( pinken hier allebei stiekem een traantje weg )
  Geniet van de natuur, cultuur en elkaar.

  We zijn erg benieuwd naar jullie volgende verslagen en foto’s!

  Dikke kus van ons!

 • Heeee Alic en Arend Jan,

  Goed om te horen dat jullie veilig zijn aangekomen.
  Ben nu al heel benieuwd naar deze dagen, fijn om zo mee te lezen de dagverslagen.
  Maak mooie herinneringen en geniet van elk moment.

  Liefs van Leonie
  Ben nu al trots op jullie !

  • Ha Yvon, jaa we zijn in Lucca nu, práchtig!
   We moesten zó lachen om die giraffen, t wordt écht tijd voor lenzen?
   Ciao bella, geniet van alles!

   • Geja Lagerweij
    9 maanden ago

    Goedemorgen alkemaal,

    Er is gisteren in diverse diensten zowel in de Goede Herderkerk als Oude Kerk voorbede gedaan voor jullie en jullie prachtige werk in Afrika. We hoorden het in de ochtend- en de middagdiensten voorbij komen. Mooi om te mogen weten dat er een gemeente achter jullie staat, die voor jullie bidt en aan jullie denkt daar in dat verre Afrika. Misschien is het een idee dat wanneer jullie weer terugkeren er een avond gehouden kan worden, zodat er gelegenheid is om jullie verhalen en ervaringen te delen met anderen (ook voor de ouderen!)uit de gemeente ? Hoe mooi zou het zijn om dit gemeentebreed te delen en misschien anderen ook weer te enthousiasmeren om dit soort missies te gaan ondernemen ?
    Prachtig om te lezen wat voor mooie dingen er al in één dag plaatsvinden…?
    Heel erg bijzonder ! Geniet van de ontmoetingen én van elkaar !
    Groeten van Martin en Geja

 • Hi Yvon,

  Hahahahah zo typisch dat iedereen het ziet behalve jij?
  Wordt inderdaad snel lenzen uitzoeken?

  De kerkdienst klinkt wel als een super leuke ervaring!

  Heel gaaf allemaal!

  Geniet er nog ff van en succes morgen!

 • oma en opa de haan
  9 maanden ago

  Dat is nog eens wat anders dan een gewone huis-tuin en keuken zondag in Nederland. Mooi al die nieuwe indrukken. Waardevol !

 • Ha Dir,

  Fijn om met jullie te kunnen meeleven en elke dag een verslag te krijgen. Een hele belevenis, prachtig weer en mooie natuur! Geniet ervan en denk af en toe even aan de tekst die je kreeg bij je belijdenis. Het is hier heeeeeel erg stil….na 1 dag missen we je al?. Veel succes met ‘werken’ morgen!

  Groet je papa en mama

 • Dirk en Ineke van Middendorp
  9 maanden ago

  Ha Alicia en AJ,
  Wat leuk om jullie op de foto’s te zien.
  De kerkdienst zag er vrolijk uit.
  Lieve groet van ons.
  Dirk en Ineke van Middendorp

 • Lieve Iris,

  Wat een gezellige dag hadden jullie vandaag. Morgen gaat het echte werk beginnen denk….
  Ik ben vandaag met familie van Spijkeren naar de jbiza ( hippie) markt geweest en geluncht aan de boulevard in Harderwijk. S ‘ avonds ook nog met ze allen naar de kermis geweest. Voor morgen heel veel succes en plezier tijdens het metselen of tijdens kinderwerk. Ik kijk uit naar een persoonlijk verhaaltje van jou. Slaaplekker deerne! ? ( maar dat doe je vast al ) PS. Heb je wel chips gegeten vandaag want het is weekend 😉

 • Hey Iris
  Wat leuk om te lezen over jullie belevenissen vandaag. Wij hebben vanavond weer met de blokjes gespeeld, het blijft een leuk spelletje, vooral voor opa, jouw grote vriend. Suc6 morgen als het echte werken begint, ik ben benieuwd hoe jij dat zal gaan vinden !
  Liefs uit Putten

 • Heyy Sarah,
  Wat leuk om dit allemaal te lezen. Komt me allemaal zo bekend voor! Geniet van je reis, ben echt super jaloers! Doe toe de groetjes voor me? maak er een mooie tijd van daar!

  Zal de blogs in de gaten houden!!

  Kusjes van Sanne!!

 • Lieve Arendjan en Alicia
  Wat mooi om een kerkdienst in Afrika mee te maken. Andere cultuur en gewoontens maar de zelfde God met Zijn liefde hoop en troost . In de kerk werd voor jullie gebeden.
  De kindertjes hebben je al weer ontdekt Arendjan. Zorg maar voor een blijde lach. Een mooie foto. Morgen begint het werk in de township. Heel veel succes allemaal.
  Groetjes Arenda

 • Goedemiddag allemaal, hoi Esmee en Fleur?
  Wat een mooie foto van het goedemiddaggroepje in de zon? Wat leuk om jullie dag mee te beleven. We kijken elke dag uit naar het dagverslag. Mark en Nala missen jullie heel erg, maar we kijken de foto’s elke avond met elkaar, En Mark en wij zijn trots op jullie?
  Oma haar operatie is goed gegaan, opa is net gebeld door het ziekenhuis. Dus ik ga straks even bij haar op bezoek. Succes met alles wat jullie nog gaan doen! Kus van ons alle vier??

 • Arie, Alicia,

  Goed bezig met de bouw, een betonmolen zou toch wel handig zijn.
  Mooi om jullie zo bezig te zijn, ook met het kinderwerk.
  Werk ze morgen.

  Groeten,

  Pa Jans

 • Hey Arie en Alicia,
  Mooi om de blogs weer mee te lezen. En snel de foto’s te kijken of we jullie spotten. Goede, fijne tijd met de groep gewenst!
  Groeten Leen en Aline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch