Noodzaak van het crisiscentrum

Pastor Venessa, leider van het team van het centrum: “In 2015 ben ik met het Christ Crisis Centre gestart in een woonhuis in Swartruggens. Ik besefte dat er grote behoefte was aan een veilige plek voor vrouwen en kinderen, die misbruikt of mishandeld zijn.  De statistieken over misbruik in dit gebied zijn schokkend hoog. Gedurende twee jaar werden deze mensen opgevangen in een gewoon woonhuis met vier slaapkamers. Ruim 200 slachtoffers zijn in die tijd daar geholpen. Ze kwamen binnen als slachtoffers en vertrokken als ‘genezen’ mensen.

Omdat een woonhuis niet voldoet aan de eisen voor een veilige omgeving voor deze kwetsbare doelgroep, is de bouw van dit centrum noodzakelijk. Pastoor Venessa: “We realiseren ons dat we misschien pas over enkele jaren de deuren van het crisiscentrum kunnen openen. Maar wanneer ik zoveel gebroken mensen zie, zoveel misbruikte vrouwen, vertrouw ik op de Heer dat we eerder kunnen beginnen. Zo kunnen we snel het verschil maken, geknakte levens veranderen, en familierelaties herstellen, onder andere door hen kennis te laten maken met onze enige ware hoop: onze Heer Jezus Christus.” 

Ook de krant blijft de projecten van SHIB bijzonder vinden. Ze hebben er al over geschreven, maar blijven dat doen omdat het zo’n mooi gebaar is dat enthouasiaste mensen uit Nederland komen om daar te helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch