De laatste volle werkdag 28 febr. 2023

Shack Repair (Aron en Noa)

Vandaag zijn we weer verder gegaan met shack Repair. In de ochtend hebben we de shack van gister afgemaakt, door de deur te monteren. Daarna zijn we doorgegaan naar de volgende shack. Dit was een hele kleine shack waar net een tweepersoonsbed in past, hier sliep een gezin van 4 personen. We hebben hier gaten gedicht, het dak rechtgezet en verstevigd door een extra steun pilaar te plaatsen. Vervolgens de zijdes van de shack verstevigd en deels ingegraven voor extra stevigheid en bescherming tegen ongedierte. We deden dit vandaag met Noa, Aron, Selinde, Wilanda, Mirthe en drie lokale vaklui. Het is zwaar maar dankbaar werk.

Bouw (Karin en Sofie)

Op de bouw zijn we vandaag erg goed bezig geweest, want we hebben wel 730 stenen gelegd. De muren zijn nu op een hoogte van 1.70 m. Daarnaast hebben we stenen gesjouwd, wat erg zwaar was. Veel handschoenen zijn na deze weken wel aardig versleten en ook het goede humeur van sommige mensen begint wat scheurtjes te vertonen. Gelukkig veranderde dat na een heerlijke lunch met knakworstjes, komkommers, tomaten, fruit, pindakaas en brood onder een schaduw doek. In de avond bleken er toch veel verbrande huidjes bij te zijn gekomen, dus de aftersun was geen overbodige luxe.

Vandaag was de één na laatste dag voor onze groep om hier aan te werken, daarom is er alvast een groepsfoto gemaakt met de bouwers en we hebben ze een bedankje gegeven. Ze waren hier heel erg blij mee. Omgerekend het geld wat de bouwers hier verdienen is 54 euro per week. Het eten is hier wel goedkoper dan in Nederland, maar alsnog is dit erg weinig. 

Na de bouw hebben we op de Witte Duif een plons in het zwembad genomen, waarna we heerlijk gewokte groente met vlees hebben gegeten (Chinese braai). We beseffen ons heel goed het contrast met de vier mannen die op de bouw werken en slapen om het terrein te bewaken. Helaas gebeurt het hier in Zuid-Afrika vaker dat er spullen worden gestolen op de bouw. 

Kinderwerk (Lieke en Nienke)

Kinderwerk was erg gezellig. Als eerste zijn we weer naar het schooltje geweest, daar hebben we even met de kindjes geknuffeld. We zijn gelijk de sloppenwijk ingegaan en hadden redelijk wat kindjes verzameld. Toen hebben we lekker met ze gespeeld, getekend en geknutseld. Ook hebben we met wat baby’tjes geknuffeld. Op het einde hebben we samen een liedje gezongen. Daarna hebben we  knuffeltjes, kleurboeken en potloden uitgedeeld. De kindjes waren enorm blij, het was heel leuk om ze zo gelukkig te zien met zo weinig. ’s middags zijn we weer terug gegaan de sloppenwijk in. Met een andere groep kindjes hebben we toen lekker in de schaduw gezeten. Ook daar hebben we op het eind cadeautjes uitgedeeld. Ze waren hier weer super blij mee! Weer terug op de Witte Duif hebben we lekker gezwommen en gezond. Het was een leuk en gezellig dagje!

Noa

Hoi allemaal, bedankt voor alle berichtjes.Hier is alles goed, wel een beetje warm, maar dat is ook wel weer lekker. Ik heb ondertussen gemetseld, kinderwerk gedaan en vandaag shack Repair gedaan. Ik vond het erg leuk om een shack te verbeteren en het dan te zien opknappen. Mama, ik draag m’n brace elke dag dus gelukkig niet zo veel last van m’n enkel. En Jacco ik lust zeker wel weer een tosti. Pap, Tim en Nicole hoe is de sneeuw in Mittelberg? En Myla hoe was je ruilmiddag op school? Heb je veel leuke dingen geruild? Fleur, ik hoop toch wel een beetje dat de looptraining van Robert meevalt, want ik heb niet zo veel conditie meer. Ik mis jullie wel een beetje hoor, maar ik zie jullie vrijdag. Oh ja en ik heb best wel zin in sushi, dus zullen we dat vrijdag eten mam? Kusjes Noa

Aron

Bedankt voor alle berichtjes 🙂 het gaat goed hier ik heb nu twee keer shack Repair gedaan. Drie keer bouw en nu ook kinderwerk. Er zijn heel veel leuke foto’s (op heel veel verschillende SD kaartjes) dus die komen vanzelf wel. De mensen hier zijn heel blij met de hulp. Ik Krijg vast genoeg Vitamine D binnen Mama. Morgen nog een halve werkdag en dan is het klaar. Tijd is heel snel gegaan ik ben wel een beetje bruin geworden maar ik heb een T shirt zoals gewoonlijk. Tot snel Pa, Ma, Esri, Kelan en de rest. Britt, heeel veel succes 2 maart, te quiero.

Karin

Hallo allemaal, wat heb ik genoten de afgelopen weken van de gezelligheid van de groep en leiding. Er liep geen dag zoals gepland was, dus hebben veel moeten schakelen als leiding maar ook is er veel flexibiliteit van de leerlingen gevraagd. Daar krijgen ze van mij zeker een compliment voor. Wat heb ik genoten van het kinderwerk in de township. De allerkleinste dingen zijn waardevol voor hen, een glimlach maakt al een verschil. Het bouwen was ook een supergave ervaring, teambuilding, ontzettend veel doorzetters en strijders van het begin tot het einde in de hitte. Tot snel. Liefs, Karin

Sofie

Haai iedereen, Nog maar een paar daagjes en ik ben weer in het koude Nederland helaas. Het is hier erg gezellig, waardoor de  twee weken hier heel snel voorbij zijn gegaan. Morgen nog een laatste dagje aan het werk en dan weer inpakken. Ik heb de afgelopen weken gebouwd, shacks opgeknapt, kinderen blij gemaakt en lekker wezen genieten van de groep. Het was erg dankbaar werk, maar ook wel raar om te beseffen hoe groot het verschil is tussen iedereen op de wereld. Zelfs met zo weinig kunnen de mensen hier gelukkig zijn, waar ik met mijn hoofd niet goed bij kan. De berichtjes die jullie allemaal hebben gestuurd vind ik erg leuk om te lezen, maar zorgen er wel voor dat ik jullie toch een beetje aan het missen ben. Ik zie jullie snel weer en dan horen jullie het hele verhaal. Ik heb veel geleerd deze reis en probeer deze lessen ook mee te nemen naar Nederland. Doeii,Soof

Lieke

Hoihoi allemaal, schoonheden ?. Kinderwerk is zo ongelooflijk leuk. Kreeg op gegeven moment een baby in mn handen geduwd, ze was 6 maanden oud. Nou ik paniek want ik heb nog nooit een baby vastgehouden. Met beide handen dat nekje vasthouden, zoooo schattig helemaal lachen bij kiekeboe. Was echt heel lief. Hele schattige foto drbij maar mag maar 1 foto dus heb ik deze gekozen met een selfie met ik en echt het liefste kindje ooit. Ze weigerde me echt los te laten. Het is nog harstikke gezellig, maar heb wel slaaptekort dus word beetje chagrijnig ?. Moeders vergeet me niet op te halen om tien over tien. Niet verslapen. Hoop dat alles lekker gaat daarr. Metselen is wel prima beetje warm. Heb beetje gejankt met kindje op mn schoot omdat het gwn zo mooi was. Het is super dankbaar werk. Goed ik klets een beetje ik ga lekker naar bedje toe. Slaap lekker!! Hou van jullie. Kusjes Lieke

Nienke

hi hi, Dankjulliewel voor de lieve berichtjes xx. Ik mis jullie wel hoor, maar we gaan alweer bijna lekker+ naar huis. Pap je berichtje is gelukt hoor! Kinderwerk is heel leuk, morgen nog ff een half dagje metselen en nog even kinderwerk dus dat is leuk. Doe ze maar de groetjes terug bij de Daltons, ik mis het wel hoor om te frituren. Mam ik heb dat berichtje van oma ook niet gezien, maar de rest wel volgens mij. Ik ben gewoon al bruin he ben je trots? Kinderwerk is heel leuk, maar ik vertel wel verder als ik thuis ben. En Kimmie t is hier lekker walm. Ik heb echt gestreden en ben zeker al sterker dan jij xx. Ik ben bang dat ik een beetje teleurgesteld ga zijn, maar geeft niet ik ben wel benieuwd wat je allemaal hebt uitgespookt :). Jeltje heb je lekker vakantie, ga je nog wat leuks doen? Doe iedereen de groetjes van me en tot over 3 daagjes xx Nienke (Oh ja en vergeten jullie me niet op te halen op Schiphol vrijdag?)

81 Responses to “De laatste volle werkdag 28 febr. 2023

 • Ha lieve Lieke.wat een superlieve foto van jou met de baby !! Goed bezig meid ❤️. Ja het zal wel zwaar zijn voor de nachtrust. Lekker slapen in t vliegtuig. En nee, ik ga je niet vergeten op te halen, ik ben op tijd want vlieg zelf ook morgen terug naar NL. En ik heb nu een trillende watch dus gaat helemaal goed komen vrijdag! Ik kijk er naar uit. Dikke kus en geniet, mama

 • Hey Ilvy! Nog een halve dag werken morgen? Wat gaat het allemaal snel joh. En wat doen jullie gaaf werk daar met z’n allen. Misschien horen we morgen nog wat van je en anders kunnen we het hele weekend foto’s kijken en verhalen van je horen. Geniet er van want volgende week mag je je werkhandschoenen weer voor echte handschoenen omruilen op de fiets in de kou?.
  Hele dikke knuffel van ons!!??
  Papa

 • Aalt Hofland
  1 jaar ago

  Hoi Norah H, wat zijn wij trots op je, wat fijn dat jullie in een relatieve korte tijd zoveel goed kunnen en mogen doen. Kijk er wel erg naar uit dat je weer bij ons bent. Veilige terugreis. En tot snel op Schiphol. We houden van je. Liefs Mama en Papa xxx

  • Hé Aar,
   Nou zoals je hoort hebben we allemaal weer heel veel zin om je te zien en je ervaringen te horen.
   Ik hoop dat je hebt genoten van je laatste dagje bouw!
   Wat geweldig dat jullie dit met zijn allen zoveel werk hebben verzet.
   De weken zijn echt omgevlogen inderdaad.
   Ga vanmiddag en vanavond nog maar fijn genieten.( ook van het warme weer)
   Het is hier goed koud! 😉
   Een hele goede en veilige terugreis gewenst.
   We zien je op Schiphol!
   Love you
   Mam

 • Johan & Marja
  1 jaar ago

  Lieve Nathan,

  Prachtig om te lezen en zien met welk goed werk je bezig bent. Je bent tot zegen voor de mensen/kinderen daar. Vergeet niet ze de handen op te leggen en ze te zegenen. We zien uit naar je komst en verhalen. Tot morgen.
  Kus pap en mam

 • Hendri en Marieke van de Pol
  1 jaar ago

  Lieve Norah P, jullie verzetten bergen met werk! Wat een voorrecht om hier aan mee te kunnen werken. Mooi gezongen ook in de kerk, we herkenden je meteen?. Niet te geloven dat het avontuur er alweer bijna op zit. Nog 2 nachtjes slapen, dan hopen we je weer in onze armen te sluiten (en dat zijn er veel?) Geniet nog van de laatste dagen in de warmte, bij thuiskomst wachten je maartse buien…. Liefs en dikke kus van ons allemaal ?

 • Rianne v/d Linden
  1 jaar ago

  Hé Tom,

  Inmiddels ben je al een ervaren bouwvakker, zie ik.
  Anouk en ik zijn 2 daagjes in Amsterdam geweest: Anne Frankhuis, Upside down museum en natuurlijk lekker wezen shoppen en uit eten. Ook zijn we naar de film geweest (was een heel klein en gezellig filmzaaltje). Tot vrijdag op Schiphol.

  Groetjes van mama

  PS. Jouw hockeyteam heeft de oefenwedstrijd tegen AHC afgelopen zondag verloren met 2-1

 • Lieve Iris, Sanne en de groep uiteraard

  Heel veel plezier vandaag met de laatste dag.
  Ontzettend bedankt voor jullie berichten wij als thuisfront vinden dit echt super fijn om te lezen.
  Geniet van alles en wij zijn vrijdag op Schiphol
  Fijne terugreis en doe voorzichtig
  Drukkie uit Barneveld

  Sanne gefeliciteerd met je vader ?

 • Hoi lieve Sief,
  Wat een prachtige verhalen weer. Zo te lezen zijn jullie allemaal onder de indruk wat jullie hebben meegemaakt. En dat geldt vast ook voor jou! Zet ‘m op die laatste werkdag, nog ff en dan zien we je weer 🙂
  Liefs, Papa

 • Marianne van de Heg
  1 jaar ago

  Hej Ruben,
  Wat maken jullie een boel mee in zo’n korte tijd en wat doen jullie mooie dingen. Succes met het laatste werk dat jullie verzetten en wij kunnen niet wachten tot we je vrijdag weer zien! Liefs

 • Lieve Noa, wat fijn dat je het naar je zin hebt! Knap hoor hoe jullie dat allemaal doen, petje af!!
  In Mittelberg is het heerlijk. De eerste twee dagen enorm veel sneeuw gevallen. Sinds gisteren Kaiser Wetter ? We sjeesen door de tiefschnee en de bosjes, dus dan weet jij wel hoe laat het is… ??
  Geniet nog even en alvast een goede vlucht terug naar Amsterdam! Liefs van ons allemaal uit Mittelberg. XX

  • Hoi lieve Nien.
   Het aftellen is begonnen, vrijdag weer terug in het koude nederland!
   Geniet nog ff lekker !
   Hopen je snel weer een knuffel te geven!
   Dikke kus van oop en ooms?

 • Danielle van Laar
  1 jaar ago

  Hé lieve Nan,
  Fijn je op de foto te zien. Je bruine kleurtje is helaas door de zwart- wit foto niet te zien ?
  Het zal een groot verschil qua temperatuur zijn voor jullie. Hier vriest het ‘ s nachts en ook overdag is het koud.
  Vandaag wordt de trap af gemaakt, tenminste dat hopen we…je weet het nl niet zeker?
  Het is hier rustig. Alleen Joachim en Thijs zijn er, maar die slapen nog. Vanmiddag gaan we Thijs wegbrengen en gaat Joachim naar Maud.
  Donderdag trouwt Geerte…de eerste uit de vriendengroep. Ws ga ik naar de kerkdienst.
  Hé lieve dame…veel plezier weer met een dagje Zuid Afrika.

  Lieve groet,
  Papa, mama en de jongens en ook groetjes van Thijs

 • Hé Iris & Sanne, dit avontuur waar jullie zo naar uitgekeken hebben zit er bijna op. Wij hebben genoten van jullie verhalen. Succes met afscheid nemen. We wensen jullie een goede reis toe en tot vrijdag! Groetjes van ons!

 • Jullie zijn fijn bezig jongelui ?
  Geniet van de laatste daagjes.
  Tot vrijdag Aron!
  Groetjes van Reina ook.
  Doei !!
  Pa

 • Hi Ilvy,

  Wat hebben jullie hard gewerkt! Lekker bezig hoor! Papa, Miloek en Joppe zijn gisteren naar de film geweest en zijn daarna gaan squashen. Verder doen we hier niet zo veel bijzonders.
  Doe nog ff je best daar in het zonnetje en geniet er nog even van. Dikke kus

 • Tobias en mama
  1 jaar ago

  Lieve Anneloïs,
  Vandaag was de laatste dag aan het werk in de bouw enz Kijk je er naar uit om weer naar huis te gaan of zou je dat nog wat langer willen? Wij kijken er in ieder geval heel erg naar uit om je op te halen vanaf Schiphol!!!
  Morgen nog een hele fijne dag.

  Veel liefs van de Sruytjes

 • Joas…

  Nog 2 nachtjes slapen
  Dan zien we je weer ?
  Blij als je weer veilig thuis bent…
  Maar voor nu… nog even genieten daar lieve schat!
  Hoe bijzonder om daar iets te mogen betekenen..
  was als kind altijd m’n droom en nu mag jij het doen.. wow! Trots op jou!!

  Als ik je niet meer spreek… een hele goede terugreis.. we staan op je te wachten vrijdag ?
  Wij hebben vandaag ook een bijzondere dag, en hebben er zin in. Zo eerst naar de notaris ?

  Nou lange knuffel en een trotse moederrrrzoen op je wang! Tot heeel gauw ??❤️

 • Martin Biebelebons
  1 jaar ago

  Lieve Selinde, wat een verhalen. Indrukwekkend dat je shacks hebben mogen repareren. Er is een prachtige christelijke film met dezelfde naam. Je skills zijn flink bijgewerkt de afgelopen dagen. Ik lees hier en daar dat de vermoeidheid toeslaat. Hoe is het met jou? Je mag wel op m’n rug als we je ophalen op Schiphol ;-). Trek wel al je kleding hebt over elkaar aan, want vannacht was het hier -5….brrr…. de vluchtelingen krijg ik met geen mogelijkheid naar buiten :-). “Koud man, Koud man. Wij zonnetje lekker warm. Hier zonnetje maar is koud. Hoe kan dat?”. Dat ga jij ook ervaren. Geniet vooral nog de komende tijd, en denk pas aan thuis komen als je in het vliegtuig zit ;-). Hou van jou!

 • Dicky van de Fliert
  1 jaar ago

  Lieve Wilanda en Dani,
  Wat vliegt de tijd. Zo lang naar uit gekeken en dan nu al weer de laatste werkdag. Afscheid nemen van een prachtig land en een bijzondere tijd. En natuurlijk jullie privé zwembad. Maar zeker ook de mensen daar. Wat hebben jullie veel gedaan in een korte tijd. Ik ben super trots op jullie. En dan naast de cultuurshock straks thuis ook weer de realiteitsshock….toetsweek. Hopelijk hebben jullie al wat kunnen leren en anders maar niet ;-).
  Maar nu nog even een dag geniet van jullie mooie verblijf en van alles wat jullie gedaan hebben voor de mensen daar. Soms is gewoon er zijn en tijd en aandacht al genoeg. Goede reis terug en we kijken er naar uit om jullie weer in onze armen te sluiten. Dikke knuffel en tot op Schiphol!.

 • Hoi Mylène,
  Geniet van deze laatste dag!
  Een goede reis voor de hele groep toegewenst.
  Ik zie er naar uit om je weer te zien!
  KUS

 • Ha lieve Sief, Niet te geloven toch dat dit avontuur er nu bijna op zit. Maar eerst vandaag nog even de mouwen opstropen.
  Sterkte met afscheid nemen van alle mooie mensen daar en Afrika zelf. Want dat kan best lastig zijn.. Het hielp mij altijd om te denken in ‘Tot ziens!’ Wij staan vrijdag op je te wachten Sief❤ Liefs mama xx

 • Gerco van de Fliert
  1 jaar ago

  Hey Wilanda en Dani,

  Wat gaan die tweek weken snel zeg! Als we alle verhalen zo lezen, is het duidelijk dat jullie hard hebben gewerkt. Het is voor thuis ook handig dat je nu twee rechterhanden hebt in plaats van twee linkerhanden. Hopelijk hebben jullie ook voldoende uitgerust bij het zwembad, maar Wilanda kennende gaan we daar wel vanuit. Succes nog de laatste dag en tot maandag (want we gaan een weekend weg).
  Groetjes Esther en Gerco

 • Hey Lotte,

  Nog even en dan kan ik je weer pesten. Geniet er nog even van en voor straks een goede reis. Jullie dan nog steeds mooi werk. Je wordt al een echte bouwvakker.

  kus papa

  • Oma Hofland
   1 jaar ago

   Hoy Norah H. Vannacht nog nachtje in de witte duif, en dan in het vliegtuig je slaapje doen verwacht ik! Wat hebben jullie mooie dingen gedaan!! Goede reis terug en lieve groetjes van oma tot gauw.

 • Ed en Marga Westerhuis
  1 jaar ago

  Lieve Noa,
  Fijn nog een berichtje van je te lezen! Het gaat goed daar! Mooie projecten!
  Ook al vind je het erg warm, geniet er nog maar even van: hier vriest het weer, maar wel met een lekker zonnetje!
  Kunnen we je inhuren voor een paar klusjes, want het opknappen gaat je goed af, lees ik! ??
  Succes en lieve groet,
  Opa en Oma

 • Joeeee Anna,

  Wat een verhalen weer allemaal, super leuk om dat zo te volgen.
  En dat zwembad haha jullie boffen daar maar mee!

  Nu nog even door bikkelen en alvast een veilige terug reis gewenst.

  Liefs Carolien en Jos

 • Hoi Aron,
  Mijn band is lek:) dus je handigheid is hier ook nodig. Ben benieuwd naar de foto’s! Tot vrijdag.

  Liefs je zusje

 • Hoi arie ik heb heeeeeeeeeeeel veel zin om je weer te zien vrijdag. Want ik kom ook naar schiphol. Ik hoop dat je daar nog wat mensen kan helpen of nog wat huizen af gaat bouwen en dat je daarna snel hierheen komt!

  GROETJES VAN KELAN!

 • Hoi Dani,

  Je zit waarschijnlijk al langer op dit bericht te wachten (of niet omdat je met heel andere dingen bezig bent). Maar er waren wat technische problemen bij de TU/e met het versturen van de uitslag van de motivatietest van de (we hebben er nog over gemaild omdat het niet op de afgesproken tijd in de mail zat), maar de uitslag is gisterenmiddag binnen gekomen:

  Advice ‘Abilities & Skills’ = Green
  Advice ‘Motivation study-choice & Orientation’ = Green

  Dus dat is top, je krijgt dan nog een individueel gesprek met een student coach (i.p.v. met een study-advisor)

  Heb al een paar dagen niet wat geschreven, maar wat een gave foto’s van de safari en ook leuk om jou te zien metselen! Er staat al een behoorlijk hoge muur!

  Ben benieuwd of je ook nog shack repair hebt gedaan of niet en hoe dat was. Maar dat horen we vast wel als je weer thuis bent.

  Nog een paar daagjes en dan zien we je weer in het koude Nederland, dat zal wel ff wennen worden na dat mooie weer in ZA ?

  Groetjes en tot vrijdag!

  • Opa en oma Nap
   1 jaar ago

   Lieve Sifra, Goeie terugreis gewenst en we kijken er naar uit om je weer te zien❤️ Dikke kus van opa en oma

 • Jeroen Hofman
  1 jaar ago

  Hallo Jorike, hier in Londen zijn we nu aan de laatste dag begonnen en vanmiddag vliegen wij al weer naar huis. Renske heeft heerlijk genoten hier en haar verhalen hoor je vrijdag wel. Jij nog een halve dag daar even aan de bank en dan komen wij je ophalen van Schiphol. Succes en geniet daar nog even van het mooie land Groetjes van Renske en papa

 • Hii R & L + de rest van de groep!
  Jullie laten het zonnetje schijnen met jullie verhalen in Nederland! Keileuk om mee te lezen! Het moet vast heel snel gegaan zijn de afgelopen twee weken. Ruben kan niet wachten om de weer te zien en je verhalen te horen 🙂 Geniet daar nog van het fijne weer en de mooie avonturen

  Drukkie uit Edinburgh

 • hey aron,
  nog 2 nachten, dan ben je weer terug 🙂
  ik ben zo benieuwd naar je verhalen!!! ik heb je echt heel erg veel te vertellen ook. morgen begint stage. maccie is afgerond ( eindelijk ). ik mis je. te quiero.
  zie je snel ?
  britt

 • Sonja van Kruistum
  1 jaar ago

  Hé lieve Dani en Wilanda,
  Niet te bevatten dat de 2 weken nu al weer bijna voorbij zijn… Als ik jullie berichtjes lees, lees ik nog niet echt over vermoeidheid of naar huis willen, dus geniet nog maar even extra deze laatste daagjes.
  Stiekem kijk ik er wel naar uit hoor om jullie weer lekker in de buurt te hebben. Mis jullie gezelligheid en de reuring!
  Liefs van mij.

 • Ha lieve Myrthe,

  Aftellen nu…voor jou, maar ook voor ons! Ilse mist je behoorlijk, ze heeft je heel wat te vertellen. Hopelijk kun je in het vliegtuig terug wat slapen en ben je niet al te moe bij thuiskomst?

  Geniet van je laatste Afrikaanse dagen, heb een veilige thuisreis en hopelijk zien we je dan vrijdag bruin gebakken, gezond en wel op Schiphol!

  Kus van ons allemaal

  • Hoi lieve Nien.
   Het aftellen is begonnen, vrijdag weer terug in het koude nederland!
   Geniet nog ff lekker !
   Hopen je snel weer een knuffel te geven!
   Dikke kus van oop en ooms?

 • Lydia Hendriksen
  1 jaar ago

  Ha die Luuk!
  Tsjonge…tis alweer woensdag, ben benieuwd of de tijd voor jou voorbij is gevlogen…wij worden stiekem wel een beetje happy omdat we je vrijdag weer op mogen halen ☺️! Het blijft zo leuk om elke x weer te lezen wat jullie gedaan hebben maar ik kijk er ook naar uit om van jou te horen hoe jij het beleefd hebt. Hier is alles nog redelijk onder controle ?….Aika wil graag spelen, Henk wil niet meer naar buiten ? en oma wil alles over je weten maar “zou iezig blij wezen as dat jong weer thuus is ?”
  Ik hoop dat jullie nog een mooie tijd hebben, maak het lekker gezellig met elkaar!
  Dikke groet, mam ?

 • (Norah P) Hi skattie, wat een avontuur beleef je daar in Afrika ! Zo mooi en leuk om te lezen en zien hoe jullie het hebben, heel benieuwd naar je verhalen en foto’s. Ik ben oneinig trots op je en in gedachten ben ik altijd bij je ♡ Je slaapkamer is ondertussen al prachtig paars (want ik kon niet kiezen tussen oranje en rood ; ) Veilige terugreis vrijdag alvast! Soen, mama !!!

 • Jo Matthias,

  Kom potje fortnite

 • Thamar de glee
  1 jaar ago

  Heee sief,

  Ik heb van maandag op dinsdag met Daphne op jou kamer geslapen. We hadden het super gezellig, dus ik wil je daarvoor even voor bedanken. Er staat een klein bedankje in je kamer, je zult het heel leuk vinden :). Ik ga zo je kamer nog even opruimen zodat je in een schone kamer terug komt. Tom en Kevin kunnen niet wachten tot je komt, want ze missen je (Dat hebben ze in een soort morsecode tegen me gezegd). Ik mis jou ook❤ Ik hoop dat je een goeie reis hebt morgen. Hou van jou!

  Xx tum

 • Matthias, een hele goede reis terug, we hopen je gauw weer te zien op Texel.liegs van opa en oma Tessel.

 • Daan de Glee
  1 jaar ago

  Jo Siefje! Nog minder dan 48 uur en dan ben je weer in het koude Nederland (het was vandaag op z’n warmst 8 graden hier). Ik ben super benieuwd naar je verhalen en naar de foto’s!
  Afgelopen maandag had ik de donatie, alles ging goed en ik was voor de lunch weer klaar. Daarna heb ik met mama een broodje gegeten in het restaurant. Inmiddels ben ik weer helemaal fit, dus ik ben er gewoon bij op Schiphol :D.
  Veel plezier nog en een goeie terugreis gewenst :).
  x Daan

  PS. De schuur is niet alleen stiller, maar ook een stuk opgeruimder nu jij er niet bent 😉

 • Hey Wilanda en Dani.
  Nog een klein dagje wat werk doen en heerlijk ontspannen in het mooie ZA. En dan weer die reisdag. Wat hebben jullie met z n allen geweldige dingen gedaan en gezien.
  Om dankbaar op terug te kijken! Complimenten voor de leiding en dank jullie wel! Nog even genieten op de Witte Duif (in het zwembad ed.). Ik wens jullie een fijne reis terug! Tot vrijdag, gezond en wat bruin {hopelijk niet verbrand}, op Schiphol!!!
  groetjes en een knuffel

 • Hoi Niels.
  Wat is het snel gegaan. Het was leuk je zo te kunnen volgen, we hebben de blog dagelijks gelezen.
  Alvast een goede terug reis, thuis zullen ze wel blij zijn als je er weer bent.
  Bo heeft je ook nog gespamt de afgelopen 2 weken?.
  Miranda en Mario.

 • Hi Noa,
  Fijn weer een berichtje van je te lezen (& een foto van je te zien, ook al is het je rug ?). We kunnen zeker komend weekend sushi eten hoor, gaan we regelen! Lijkt me heel bijzonder om shack repair te doen. Met vrij weinig middelen kan je hun woning toch net weer verbeteren en toch zo een beetje aan hun woning verbetering/wooncomfort bijdragen.
  Vandaag zal wel jullie echte laatste ‘werkdag’ zijn. Je zusje kan niet wachten tot het vrijdag is….(gelukkig heeft ze nu een logé deze 2 dagen dan gaat de tijd wat sneller voor haar. En voor ons ??).
  Fijn ook dat het met je enkel goed te doen is.
  Geniet nog even van het lekkere warme weer want hier is het s’morgens de ramen van de auto krabben.
  Veel plezier nog?

 • erika schut
  1 jaar ago

  Hey Lieve Sanne en Iris en groep.

  Wat een belevenis en zo lang naar uitgekeken en nu al bijna weer terug.
  Wij zitten te wachten maar jullie willen misschien wel nog een weekje blijven.

  Je zult wel moeten wennen hier vriest het snachts maar overdag is het echt genieten.

  We staan vrijdag zeker klaar als je gaat landen in het koude kikkerlandje.

  Tam en Nina zijn helaas werken.
  Goed je knie bewegen in het vliegtuig he.

  Liefs mama

 • joo Sophie ! Wat zijn jullie allemaal goed bezig hé! toppers! Over 2 dagen ben je alweer terug. Het was net zo lekker rustig ? Frenkie wacht al op je op je bed! Geniet nog even van het prachtige zuid-afrika! Oh ja trouwens… Zijn jullie niet gewekt door Wim? Opa frankrijk vind het ook leuk om dit allemaal te lezen en het ging goed met hem. Oke dannn doeiii groetjes he niet vergeten

 • Opa en oma v d brink
  1 jaar ago

  Hoi niels hier nog even een berichtje van ons het zit er weer bijna op voor jullie het is haal erg snel gegaan we zullen blij zijn wanneer je weer veilig thuis bent goeie reis terug morgen geniet nog even groetjes opa en oma v d brink

 • Hoi Matthias, Nog een fijne laatste dag. Goede reis gewenst. Je spullen zijn al bij de fam. M en je brommer ook. Vrijdag zijn we er niet, maar kom zaterdag gerust even langs. Groeten en tot gauw.

 • Daan de Glee
  1 jaar ago

  Hoi Siefje, nog een berichtje van mij :). Mama vroeg net of ik even kwam helpen, je planten hadden namelijk wat aandacht nodig. Ze staan er inmiddels weer een stuk beter bij (en je hebt twee nieuwe!). Ik heb ook even naar je vissen gekeken, maar daar heb ik helaas niet zo veel verstand van. Ze keken volgens mij wel blij cx. Met de rest van de veestapel gaat het ook goed, ze kunnen niet wachten tot je er weer bent. Groetjes van mij en van de beesten
  x Daan

  PS: de smiley achter ‘blij’ moet een vis voorstellen cx 😉

 • Lieve Mylene, geniet nog even van je laatste avond in je verblijf. Ik hoor van de week alle verhalen en dingen die je heb meegemaakt Een hele goede reis voor morgen en tot vrijdag op Schiphol. Xxx Papa

 • Ciao Niels,
  Vandaag was alweer laatste dag, morgen richting vliegveld. Je zult wel poepie bruin zijn, je benen waarschijnlijk minder, en je armen als een bouwvakker ?. De straat nu droog zodat de bus jullie bij de witte duif kan ophalen? Het is toch al zo’n lange reis! Nu snachts, kunnen jullie lekker slapen. Je zult wel bekaf zijn! Ik ben heeel benieuwd naar all3s wat je beleefd hebt! Nog 2 weken en dan ben Ik er!! Jij hele goeie reis en knuffel van mij en ome Mauri
  Ps. Nu onderweg naar andere disco en op terugweg komen we langs bar met de lekkerste bomboloni ??

 • Opa en oma Twigt
  1 jaar ago

  Ha jorike
  Je laatste uren in zuid afrika goede reis en wel thuis liefs en dikke knuffel van opa en oma twigt

 • Lijnie minnaard
  1 jaar ago

  Hoi jorike
  Zit er bijna op in zuidafrika wat is het snel gegaan jullie hebben echt veel beleefd.
  Was best wel zwaar allemaal denk ik maar ook mooi om te doen.
  Goeie reis voor morgen en welkom in het koude nederland wat zal jij veel hebben om te vertellen als je weer thuis ben als je weer bij opa en oma kom hoor ik graag je verslag en hoop ik dat je fotos bij je heb
  Groetjes van tante lijnie

 • Heey Sief! Je avontuur zit er alweer bijna op, die twee weken vliegen zo hard voorbij. Ik kijk er naar uit om je na de vakantie weer te zien op school en om al je verhalen te horen en foto’s te zien! :)) Daarnaast kan ik niet wachten om je op de hoogte te brengen van dingen die ik heb meegemaakt hier want geloof me, hoe saai mijn leven de afgelopen weken ook was vergeleken met jouw avontuur, deze gebeurtenissen móet je horen hahaha. Ik mis je Sief! Bij deze wens ik je alvast een fijne reis en veel plezier daar die laatste uurtjes in Afrika! ❤
  Heel veel liefs van Wil

 • Lieve Lot,
  Het laatste dagje Zuid-Afrika. Wat een geweldig avontuur en wat hebben jullie een mooi werk gedaan. Maar wat zijn we ook dankbaar als jullie vrijdag weer gezond en wel op Schiphol staan. Succes nog de laatste dag en tot vrijdag schatje!! Heel veel liefs mama

 • Ed en Marga Westerhuis
  1 jaar ago

  Hoi Noa, het is je laatste dag morgen en ik weet niet of je morgen je berichtje nog kunt lezen.
  Ik hoop dat jullie een goede reis hebben morgen zonder die “obstakels” van de heenreis!
  Geniet nog een paar uurtjes; morgennacht zit je in het vliegtuig terug.
  Ik wens jullie een heel goede terugreis!
  We zien elkaar vast snel.
  Dikke kus van opa en oma!

 • Lieve Sief,
  Ik hoop dat je veilig en snel terug komt.
  Groetjes Abeni

 • Remon en Evelien
  1 jaar ago

  Lieve Niels,

  Wat gaat de tijd snel en toch ook weer niet! Wij vinden het heerlijk om je weer thuis te hebben, nog een paar uurtjes (oké ietsje meer) ..

  Maak er samen die laatste dag nog wat leuks van, en duik dat zwembad nog maar in, hier in NL duurt het nog wel even voordat je voor de verkoeling het water in springt.

  Dikke knuffel en goede reis,

  Tot snel je ouders en broertje!

 • He Ann,

  Al bijna weer de laatste dag in Afrika. Wat is de tijd hard gegaan zeg en wat hebben jullie veel gedaan. We missen je hier wel hoor en kijken uit naar vrijdag om al je verhalen te horen.
  Heel veel succes met de terugreis alvast. Hopelijk gaat dit iets makkelijker dan de heenreis?.

 • Hoi Joas,
  Je twee weken in ZA zijn zowat alweer voorbij. Ik hoop dat je een leuke tijd hebt gehad! Nog een goede reis en doe een beetje voorzichtig:)
  Groetjes

 • Hoi Deborah,

  Wat een super gave ervaring!
  Leuk jullie verslagen te lezen en foto’s te zien.
  Geniet er nog even van een een hele goede reis naar huis, hopelijk gaat het iets sneller dan de heen weg ?

  Groetjes,

  Ome Karel, tante Leontien, Anne-Roos, Robert, Jelle & Suze

 • Hee Ruubje,
  How are youuu?? Ik mis je! Bijna ben je weer thuis gelukkig! Ben zo benieuwd naar alles wat je mee maakt!! Helaas kan ik niet mee ophalen vrijdag, want ik heb een dagdienst, maar betekend wel dat ik er ben voor patatdag! Hoop dat jij daar ook weer naar uit kijkt!! Love you
  Dikke kus uit Leiden van je lieflingszus

 • Hoi Niels,
  Ja ja het zit er bijna weer op, wat zal je lekker bruin zijn haha. Nog een dagje en dan weer een lange reis naar huis.
  Alvast een hele goede terug reis en maar lekker slapen in het vliegtuig!
  Tot snel en liefs van opa en oma.

 • Lieve Loïs,

  We hopen dat je dit nog leest voordat je de lange reis terug naar huis begint! Alvast heel veel plezier op de zwarte markt en een hele goede reis terug toegewenst, we kijken er heel erg naar uit om je weer te zien!!!!
  We gaan je weer volgen op de FlightRadar!

  Heel veel liefs en tot snel! Kus van papa, mama, Elias, Suus en Tobias

 • Tijs van Veldhuizen
  1 jaar ago

  Hey Sofie,
  Lekker bezig geweest daar op de bouw zover ik kan zien! Een goede terugreis toegewenst!
  Liefs Tijs

 • Janine van der Meij
  1 jaar ago

  @de leiding en begeleiding
  Bedankt voor alle goede zorgen! Veel bewondering voor jullie bevlogenheid, inzet en flexibiliteit om met zo’n groep jongeren een resultaat neer te zetten die er toe doet en bij te dragen aan hun levenservaringen.

  @ allemaal
  Goede reis, wel thuis!

  Van de ouders van Karlijn

 • Hey Ruben,
  Lees ik nou dat je zus rekent op een patatdag? Ze is zeker vergeten dat jij mag kiezen wat we eten vrijdag! Misschien patat maar wellicht heb je meer zin in boerenkool! Ik mis je vriend!

  Liefs pS

 • Hannah de Glee
  1 jaar ago

  Hey Sief,

  Ik hoop dat je een fijne en veilige terugreis hebt!
  Geniet nog maar lekker van je laatste uren in Zuid-Afrika!

  x

  Hannah

 • Marc hofman
  1 jaar ago

  Hoi jorike
  We heben net renske op ge haalt en ik an niet wacht om jou opte haalen fijne rijs nog naar huis ik zie je dan
  Groetjes je male broertje marc 🙂

 • Janneke Ploeg
  1 jaar ago

  Lieve lieve Deborah,

  Vandaag was je laatste werkdag.
  Morgen naar de zwarte markt.
  Succes met afdingen ? en bovenal nog een fijne laatste dag in ZA.

  We kijken uit naar je thuiskomst!
  We staan vrijdag met z’n allen op Schiphol op je te wachten.
  We nemen wat warme kleren en je jas mee.
  Je kent je moeder ? beter mee verlegen dan om verlegen. ?
  Qua temperatuur zal het een flinke overgang zijn.
  We ruziën wie de eerste knuffel mag geven / krijgt.
  Word een groepsknuffel denk ik. ?

  Heel goede en veilige terugreis!
  Dikke dikke knuffel van ons allemaal.
  Tot (over)morgen!

  -XXXXX-
  Papa&Mama, Hanno, Matthias en Esther

 • Gerben en Hilde
  1 jaar ago

  Hi Soof,

  Leuke foto! We kijken er naar uit om je weer te zien en al je verhalen te horen. Kom maar op!

  Tot vrijdag op Schiphol.
  Groeten, Pap

 • Janneke Hofman
  1 jaar ago

  Hey lieverd,
  Nou Joruke je zus en je vader zijn ook weer thuis. En wij maar wachten en wachten op zoek naar een roze jas. Staan ze opeens achter ons. Stond het verkeerde aankomstnummer op het bord.
  Vrijdag zal dat wel goedkomen.

  Je broer kan niet wachten tot je weer thuisbent.
  We wensen jou een hele goede terugvlucht.
  We nemen een lekkere warme trui en je winterjas mee. Die heb je hier wel nodig.

  Ik heb verschillende mensen gesproken die graag een berichtje hadden willen plaatsen maar dat lukte niet…
  Ze hebben wel alles van je gevolgd..

  Groetjes maar weer. En een hele dikke knuffel. We kunnen niet wachten om je er vrijdag weer een te geven.
  Love you. Papa mama, Marc, Renske en Anouk

 • Hi Lotte,
  Wat hebben jullie veel mooie dingen gedaan de afgelopen 2 weken! Geniet morgen van je laatste dagje daar❤️. Alvast een hele goede terugreis gewenst en ben benieuwd naar je verhalen!
  Tot snel!!
  X Mamir

 • Heyyy Lotte,

  Wat zie jij er zo mooi uit op deze foto’s bijna net zo mooi als in het echt?
  Ik mis je heel erg, ik kan niet wachten je weer op school te zien?

  Liefs Lucas

 • Rens Versteeg
  1 jaar ago

  Hey Marthe,
  Aan het eind van de reis ook nog even een berichtje van mij (ik was het totaal niet vergeten hoor ?). Het lijkt erop dat je het erg naar je zin hebt gehad en de safari zag er vet uit. Ik heb je wel een beetje gemist, maar het was wel lekker om meer chips en cola te hebben?. Met Sam gaat het ook goed (hij ligt nu op mijn bed te slapen) en ik weet zeker dat hij jou ook mist.
  Zie je snel weer!
  Groetjes Rens

 • Jan & Lia Gardebroek
  1 jaar ago

  Yo Joas!

  Geniet nog van de laatste dag South Afrika! Goede reis terug en tot morgen op Schiphol.

  Groetjes pa & ma

 • Willemien Versteeg
  1 jaar ago

  Ha Marthe,
  Wat een gave verhalen lezen we over wat jullie doen. Jullie zijn daar echt een zegen en maken verschil. Heel bijzonder.

  En dan reizen jullie vandaag weer terug. We zien er naar uit om je morgen weer in onze armen te sluiten. Goede reis en tot morgen ?

  Liefs papa en mama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch