Hakuna Matata

Lieve allemaal,

We hoorden dat het rond de 3 graden is in Nederland, wij zitten hier net zo best met onze 35 graden per dag. Er wordt hier al gezegd; ‘vliegtuig paar dagen later pakken, geen probleem’. 

Na een korte nacht, met vrij weinig water, stapten we om half 3 vrij slaperig ons bed uit. De een met iets meer energie dan de ander, lees; de een ging iets eerder liggen dan de ander. Gelukkig hielp de rit van 1,5 uur voor een aantal van ons om wat bij te tanken. Op de donkere parkeerplaats zagen we de eerste impala’s ons al met verschrikte ogen aankijken. Na een plassessie en een Afrikaanse 10 minuten wachten op de gids (ca. 30 minuten), konden we eindelijk inblikken in de safarikarren. De groep werd verdeeld over 3 karren, de ene chauffeur ging met iets meer tempo het park door dan de ander. Met een mooie zonsopgang begonnen we de safaririt, het leek net alsof we door een Windows achtergrond reden. Maar goed we kwamen niet voor de zonsopgang, maar voor de dieren. 

We zaten allemaal vol spanning op de Big Five te wachten, maar voor de meesten werd dit de Big Three (neushoorn, olifant en leeuw). Over het zien van de leeuw wordt nog wat gediscussieerd, op de foto’s lijkt het in de verte net een grote steen. Maar we geloven onze reisgenoten, want ze hebben het toch echt door de verrekijker gezien. Stiekem is de rest een tikkeltje jaloers dat ze geen leeuw gespot hebben?. Naast de Big Three zagen we giraffen, zebra’s, gnoes, nijlpaard, jakhals, vogels en sporen van een luipaard. Die sporen van het luipaard brachten enige sensatie met zich mee.. Volgens de gids was hij echt ergens in de buurt, maar helaas helaas naast de sporen geen glimp van een luipaard opgevangen. 

Dus vol gas door naar onze grote vriend de olifant. Deze vriend was lekker aan het genieten van een hapje boom waar wij vol interesse naar keken. Vervolgens kreeg de olifant wel interesse in ons en kwam zelfs zo dichtbij dat we hem in principe konden aanraken. Maar wees gerust, alle handjes bleven binnenboord. Gelukkig had Frederique haar stalen neuzen aan dus was ze totaal niet angstig, ze dacht dat ze hem wel aankon maar zat stiekem met ingehouden adem. 

De chauffeurs van een van de bussen was een tikkeltje te laat vertrokken, dus hield zijn voet goed op het gaspedaal (terwijl hij wel goed oplette waar de dieren zaten). Op de terugweg zag hij tot grote vreugde van een deel van de groep in de verte een leeuw lopen. 

Toen het bij jullie 8u ’s ochtends was hadden wij er dus al een hele safari opzitten en gingen we op weg naar een shopping mall. Het was een grote mall, die ons een beetje terugbracht naar Europa. Het grootste deel van de groep ging linea recta naar de Wimpy’s (fastfood keten vergelijkbaar met de Mc Donalds). Over het algemeen is alles hier veel goedkoper, behalve in deze mall. Het viel ons op dat hier met name veel blanke mensen liepen. Ook werden we zoals gewoonlijk veel aangestaard en -gesproken vanwege onze prachtige blauwe SHIB shirts. Rond een uur of 12 verzamelden we weer bij de bus om terug te keren naar de Witte Duif. 

De meeste spullen en reisgenoten met zwakke enkels en knieën dumpten we op de kar en de rest van de groep bikkelde in de volle zon naar boven. En daar wachtte een grote beloning op ons; het ZWEMBAD! De rest van de middag hebben we heerlijk kunnen relaxen, waar iedereen van genoot. Morgen gaan we naar de zwarte kerkdienst, waar iedereen naar uitkijkt. Kunnen we eindelijk ons lied zingen en onze prachtige dans tonen (we hopen dat we niet worden uitgelachen om onze Nederlandse dansmoves). Want stiekem dansen 3-jarige in de sloppenwijk nog beter dan wij. Slaap lekker allemaal, poets je tanden en geniet van jullie koude weekend/vakantie. Wij genieten nog even lekker door van de zon, bruinen onze huid en nemen genoeg Vitamine D op. Dag zonnestraaltjes! Liefs Lukas, Niels, Norah P, Frederique, Anneloïs, Marthe en Elsbeth (het leukste GMG groepje of course). 

Frederique
Lieve familie en vrienden, ik heb het echt super leuk hier. Het leven hier is super rustig en relaxed. Toch is het ook echt wennen, omdat dit echt het tegenovergestelde is van Nederland. Ik vind het kinderwerk super leuk om te doen en ook het metselen gaat me super goed af. (er is nog geen muur omgevallen). Ik kreeg zelfs een compliment van onze taxichauffeur dat mijn vader geluk heeft met een dochter zoals ik (hij zag me golfplaten door slijpen met de slijptol en ging er denk ik vanuit dat ik dat elke week doe). De kinderen in  de sloppenwijken zijn super blij als wij er zijn en ik word van alle kanten geknuffeld. Op mijn foto is te zien hoe ik een meisje help met een stift vasthouden. Ik mis jullie allemaal echt super erg en ik vraag me telkens af wat jullie aan het doen zijn en hoe laat het daar is. Nog 6 nachtjes en dan gaan we terug. Stiekem ben ik best zenuwachtig om weer dat vliegtuig in te gaan… Heel veel kusjes van mij en tot over een weekje xxx

Lukas
Dag mensen, hier gaat het prima. Lekker zwoegen met het stenen sjouwen/kruien en metselen. Op de bouw vermaak ik mij best. Ook geniet ik heel erg van het kinderwerk, het is zo mooi hoeveel je voor zo’n kind kan betekenen door gewoon simpelweg met ze te spelen, knutselen en een hand toe te reiken. Ook heb ik even mogen kijken in een paar shacks. Hierdoor besef je wel een stuk beter hoe de mensen het hier hebben, want zodra je die shack binnenloopt, merk je dat het meteen minstens tien graden warmer is dan de al hete 35 graden buiten. Ook hebben we de mensen wat vragen mogen stellen zoals; met hoeveel ze dan eigenlijk in zo’n hutje zitten.  Dit kunnen echt wel 5 tot 8 mensen zijn. Ook kregen we te horen van een man hoeveel hij nou per maand had te besteden. Dit was 700 rand (45 euro) per maand om een gezin van vijf te onderhouden. Nu ik dit weet heb ik erg veel bewondering voor, dat de mensen de hoop er in houden. Helaas heb ik nog niet mogen meemaken hoe ShackRepair is, maar het lijkt me in ieder geval erg mooi en dankbaar werk. Ik hoop dat ik snel ook zelf mag meemaken hoe het is. Groetjes thuis.

Anneloïs
Hallo allemaal thuis, het gaat heel goed met mij en ik heb het hier heel erg naar mijn zin. Ik ben al twee keer naar de bouw geweest, waar we lekker hebben gemetseld. Ook heb ik twee keer kinderwerk gedaan, de kindjes hier zijn super lief en ik vind het heel leuk om met ze te spelen. Dat is ook mijn favoriete ding om te doen hier. Ik heb alleen nog geen shackrepair gedaan, dus hopen dat ik dat binnenkort mag doen. Het is echt super lekker weer hier, dus elke dag gaan we ook nog even zwemmen in het zwembad. De safari vandaag was ook heel leuk en ik heb veel dieren gezien en zelfs een olifant die op een meter afstand van onze safari bus stond. Ook naar de mall was een hele leuke ervaring. Bedankt allemaal voor alle leuke berichtjes en nog even vol houden zonder mij ?. Dikke knuffel en kusjes van mij! 

Marthe
Heyy iedereen! Met mij gaat het super goed, ik geniet helemaal van de zon. Vandaag zijn we op safari geweest en dat vond ik zo gaaf! Het was super mooi, net een Microsoft achtergrond. Ik ben nu drie keer naar de bouw geweest, we zijn echt hard op weg! Het kinderwerk vond ik echt super leuk om te doen, die kindjes zijn echt zó schattig. Ik hoop dan ook dat ik dat nog een keer kan doen. Ook zou ik graag nog even shackrepair willen doen. Ik hoop dat het goed gaat thuis en ik mis jullie ook wel een klein beetje?(grapje hoor, ik wil jullie graag een knuffel geven!) @Roan: ik word niet gedwongen dit deel van het bericht te sturen, ik doe het wel vrijwillig. Ik wens je een fijne vakantie! Veel groetjes en knuffels van mij, veel plezier in dat koude Nederland (en geef een knuffel van mij aan Drop en Sam) 

Norah
Hoihoi liefies! Ik heb het heerlijk naar mijn zin hier, dus met mij gaat het goed. Ik geniet van het lekkere weer, de gezellige groep en de lieve mensen in Afrika. Ik ben nog niet heel veel op de bouw geweest, maar dat komt nog wel. Ik heb al wel 2x kinderwerk gedaan en dat vond ik super leuk! Ik maak veel nieuwe vriendjes/vriendinnetjes met de kinderen in de sloppenwijken. En ook heb ik veel nieuwe mensen goed leren kennen in de onze groep. Vandaag zijn we op safari geweest. Het was super vroeg, maar heerlijk genoten van de zonsopgang. Daarna ook zeker van het uitzicht en de dieren waar we natuurlijk voor kwamen. Ik heb ook je lievelingsdier gezien pap, de olifant! Ik denk dat het thuis allemaal wel goed met jullie gaat. Als ik er aan denk om al terug naar huis te gaan, mis ik Afrika al. Dus daar denken we nog even niet aan! Ik ga nog genieten van de mensen, het werk en de groep. En dan ben ik over een weekje weer thuis met al mijn verhalen! Zoals Jan zegt: ‘Het gaat jullie goed!’.  Liefs, Norah

Niels

Hoi allemaal in het koude Nederland. Het is hier echt heerlijk warm, lekker zwemmen, hard werken en kinderwerk doen. Morgen naar de zwarte kerk, lekker zingen en dansen. Vandaag en gister een geweldige dag gehad vrijdag eerst kinderwerk gedaan, bloemen geknutseld met de kinderen veel highfives uitgedeeld, ook nog wat beren gemaakt van papieren bordjes, erg leuk dus. Na het kinderwerk lekker geslapen in een lodge. Vanochtend vroeg opstaan om op de safari te gaan. Wij hadden toch wel de beste chauffeur, was wat te laat maar gaste lekker door ‘Ferrari safari’. Veel dieren gespot zoals olifanten, giraffes en een leeuw. Aan het begin van de safari ging er een flits af waarvan we dachten dat wij op de foto werden gezet, later hadden ze de beelden teruggekeken en bleek er een luipaard langs de auto te zijn gelopen, helaas hebben we die niet gezien omdat het donker was. Voor de rest een hele leuke tijd hier. Tante Thea veel succes met het slopen van de caravans ;). Veel plezier in Londen papa en mark en mama ook veel plezier met de feestjes en een huis alleen. Veel liefs, Niels

Elsbeth

Wat hebben we een mooie eerste week achter de rug! Er is keihard gewerkt door wat ik ze noem onze beunhazen. Ik geniet enorm van ze! 

47 Responses to “Hakuna Matata

 • De.tegenstelling is groot. Wij hebben het koud en hebben als enige dier vandaag een boomertje gezien:-)

 • Oma van weervrouw Jo
  1 jaar ago

  Hallo Ruben, wat lees ik mooie verhalen over de bouw, het werk met de kinderen en natuurlijk de safari. En wat is het heerlijk warm bij jullie. De foto’s zijn erg mooi. Je hebt vast zelf ook prachtige foto’s gemaakt. Kan bijna niet wachten om ze te zien. (jou ook hoor). Veel plezier nog daar en tot gauw!

 • Lénora Hendriksen
  1 jaar ago

  Heyy Lukie, ik hoor vanuit je berichtje dat je veel leert hoe die mensen daar leven. Ook leuk om te lezen dat het je ook wel raakt. Ik kan niet wachten om al je verhalen thuis te horen! En nog iets leuks als je thuis komt kan je gelijk de eitjes zien jammergenoeg moeten we nog wel ff wachten to ze uit komen???.
  Groetjes Leentje!?

 • Hé Luuk,

  Elke dag zitten we vol spanning op jullie berichten te wachten. En natuurlijk op de foto‘s!! Ik zie dat jij echt fotogeniek bent, zelfs zonder hoofd ben je te herkennen.??‍♂️. Mooi om te zien dat je beseft, dat we het hier ontzettend goed hebben. Je ondergaat wel een complete cultuurshock. Mooie ervaring, waar je altijd op terug kunt kijken! Hoop dat jullie nog een mooie week hebben. Wij hebben vanmorgen lekker geswingd in de kerk, maar ik denk dat bij jullie het dak er af is gegaan.(als er al een dak op zat)
  Maak er nog een onvergetelijke week van. Voor jullie zelf, maar ook voor degenen die jullie nog tegen gaan komen!

  Trots op je! Martijn

 • Lydia Hendriksen
  1 jaar ago

  Ha die Lukas!
  Wat fijn om weer een bericht van jou te lezen ☺️! Wat een andere wereld ben je binnengestapt…, je verwoordt het mooi. Ik hoop dat jij ook ShackRepair mag gaan doen, daar heb je echt zin in hè. Vandaag ben je naar de kerk geweest, begrijp ik uit een ander bericht, ik hoop dat je daar ook van hebt genoten!
  Hier is alles goed…..het weer is wel een beetje aan de koude kant ?, maar we hebben een lekker zonnetje ?! We zijn nu met kabouter Kwebbel ? spelletjes aan het spelen. Ik hoop dat je nog prachtige dagen hebt….tot vrijdag ?

  • Nelie Pranger-Smit
   1 jaar ago

   Dear Matthias,

   We bidden iedere dag voor je. We zijn trots op je dat je de mensen daar blij maakt met wat je doet! Veel sterkte hoor! Hou vol!

   Big hug van opa en oma Tessel

 • Danielle van Laar
  1 jaar ago

  Hé Nan,
  Wat een schitterende foto’s van jullie safari. Hoe vond je het? Beetje andere big five dan bij ons in het Wekeromse Zand. Heb jij ook nog foto’s kunnen maken? Je zult wel je hele kamer vol kunnen hangen met foto’s uit Afrika. Vandaag sprak ik iemand uit de kerk wiens dochter ook met Shib en het JFC naar Zuid Afrika is geweest. Hun dochter vond het ook heel indrukwekkend. Hier schijnt het zonnetje, maar het is koud. En helaas doet de warmtepomp nog niets, dus we moeten een beetje in beweging blijven:)
  Joachim en Abe hebben lekker geskeelerd en Joachim is op zoek naar een nieuwe racefiets. Morgen gaat hij ruim 100 km fietsen.
  Gian is aan het bikkelen voor zijn studie. Papa gaat morgen weer werken en ik heb vakantie. Studeren, naar oma en verder….vrijdag jou ophalen !!! Wij kijken er al naar uit, maar dat hoef jij nog niet te doen hoor. Geniet er maar lekker van.
  Lieve kus
  Papa, mama en de jongens

 • Aalt Hofland
  1 jaar ago

  Hoi Narah, wat zien jullie toch veel. Wat een leuke verhalen. Heel bijzonder…geniet ervan. Love You. Papa

 • Danielle van Laar
  1 jaar ago

  Hé Norah,
  We hebben je gespot op de foto’s. Samen met een klein mannetje, zo lief. Genoten van de safari?
  Heb je mooie foto’s kunnen maken? Maar nog belangrijker, neem de herinnering mee in je hart, daar kun je je hele leven van genieten.
  Geniet nog een poosje van het moois van Zuid Afrika..
  Groetjes uit Wekerom

 • Hee Marthe, Vandaag ook even een berichtje aan jou, want wat sta (zit eigenlijk) je heerlijk relaxed op de foto! Mooi muurtje ook! Ik denk dat je straks thuis de schuur zelf wel even verbouwd? Groetjes Elly & family

 • Lieve Loïs,

  Wat hebben we genoten van het dagverslag, de foto’s en je bericht! Wat gaaf zo’n safari met zoveel dieren die vrij rondlopen. Leuk dat je zo dichtbij de olifant was. Tobias is erg onder de indruk van de neushoorn zonder hoorn. Suus vind giraffe erg leuk! Elias zit achter de computer ;- ) Wat heerlijk dat je elke dag kan zwemmen terwijl ‘s ochtend met sjaal en wanten lopen.

  Van Suus: ik heb mijn klein tafel diploma

  Kus van papa, mama, Elias, Suus en Tobias

 • Ha Sief, Wat een prachtige foto’s van jullie safari! Polsbandjes omgehad? Of wordt je in zo’n open jeep niet ?… Dan wordt t misschien tijd dat we onze trouwe blauwe family truck inruilen.
  Nog een weekje Sief, maak er iets moois van!
  Dikke knuffel mama xxx

 • Ha Lotte,
  Wat een ervaring hebben jullie opgedaan! De foto’s die we hier zien, zijn echt prachtig! We zijn razend benieuwd naar al je verhalen en nog meer foto’s. Hoe was de kerkdienst vandaag?
  Hoop dat je snel weer aan de beurt bent om een berichtje te schrijven.
  Hier verder alles goed. Het zonnetje schijnt hier nu ook heerlijk, maar de temperatuur is wel een heeeel stuk lager dan bij jullie. Gisteren heb je je punten trouwens weer verdubbeld.
  We kunnen nu al bijna aftellen. We kijken er wel erg naar uit om je vrijdag weer te zien. Geniet nog maar lekker daar!
  Dikke knuffels en groetjes van ons allemaal

 • Hee AnneLois, Ook een berichtje voor jou, dan heb ik jullie nu alle3 een berichtje gestuurd? Hebben jullie het gezellig op de kamer? Het zal wel meer lachen dan slapen zijn vermoed ik:))
  Groetjes Elly&fam

 • Erik en Mariska
  1 jaar ago

  Hey Niels! Zo te lezen en zien heb je het erg goed naar je zin daar, gaaf man! Je werkt ook wel een beetje hard toch? 😉 Geniet er vooral van daar, zo’n mooie reis maak je niet heel vaak!

  Groetjes vanuit het zonnige Nederland!
  Erik, Mariska & Fabian

 • Hoi Aron, wat leuk om de verhalen te lezen en de foto’s te zien! Wat werken jullie hard! Goed bezig. Natuurlijk ben ik heel benieuwd naar jouw persoonlijke verhaal. Dat horen we nog graag te zijner tijd. Heel veel plezier nog daar, geniet ervan! Marianne en Ethan

  • HJ en Wilma
   1 jaar ago

   Hey Lotte, wat gaaf dat jullie ook op safari zijn geweest. En dan ook nog eens zingen en dansen in een zwarte kerkdienst. Zoveel gave belevenissen, dat is echt bijzonder om mee te maken. Geniet nog volop van de komende dagen.

   Gr. HJ en Wilma xxx

 • Hey Lotte,
  Wat een toffe foto’s van de safari. Zal vast heel gaaf geweest zijn om dat mee te maken!! Weer een mooie ervaring, bovenop alle andere mooie ervaringen in Afrika!
  Als het goed is, ben jij ook bijna weer aan de beurt om een stukje te schrijven, leuk leuk?.
  De zwarte kerkdienst zal ook wel een gave swingende belevenis geweest zijn!
  Geniet nog lekker daar❤️.
  Liefs Miriam?
  En de andere van Dijkjes?

 • Marianne van de Heg
  1 jaar ago

  Hej Ruben,
  Als ik zo de foto’s zie en de verhalen lees, is het toch echt een andere cultuurshock dan een blokje om hier, of een andere kerkdienst. Daar neem je vast wat van mee. En je nieuwe kamer kan wel wat mooie foto’s uit Afrika gebruiken. Misschien wil je nu toch Safari geel? Geniet nog lekker van de warmte daar deze week. Verschil met hier is behoorlijk qua temperatuur hoewel de zon hier ook heerlijk schijnt.
  Liefs

 • Hé Aar,
  Wat een geweldige ervaring moet dat zijn, midden in de nacht op en dan op Safari. Wat een geweldige foto’s zijn er al gemaakt.
  Ik hoop dat je geweldig heb genoten.
  Zo benieuwd naar alle verhalen.
  Vandaag nog een dagje rust voor jullie denk ik en morgen weer aan de slag met de bouw.
  Daar heb je vast ook weer zin in
  Succes met bouwen weer morgen en laat alle indrukken maar goed op je inwerken.
  Dikke hug van ons
  Esri, kelan en mams

 • Willemien Versteeg
  1 jaar ago

  Ha lieve Marthe ❤️
  Eindelijk weer een berichtje van jou. En een mooie foto met een blij meisje ?

  Zo fijn om te lezen dat je het naar je zin hebt. En wat een gave foto’s van de safari! Zo dichtbij lijkt het… Terwijl jij op real safari was, zaten wij safari te kijken bij Wie is de mol? Jullie foto’s zijn zeker zo mooi.

  We vinden het superfijn dat je zo geniet. We hopen dat er nog tijd is om nog een keer kinderwerk en shackrepair te doen.

  Sam ? is inmiddels ‘overgelopen’ naar Rens, dus misschien moet je eigen ‘leeuw’ meenemen…

  We zijn nu onderweg naar Friesland samen met Sarin. En als tussenstop naar de kerk geweest in Zwolle. We maken er een gezellige dag van.

  Geniet van alle avonturen die nog komen! We love you! ?

  Groetjes van Rens, Sarin, Roan en papa en mama

 • Lieve Frederique, wat leuk dat je dit allemaal mag meemaken. Ook fijn dat het weer beter is geworden. Mooi dat je toch veel wilde dieren heb mogen zien. Bij ons gaat alles zijn gangetje.
  We gaan je snel weer zien! Geniet nog heerlijk dikke kus van pa, ma, Jeanine, Alexander en Silas

  • Hoi Niels, Super leuk ook eens wat van jou te lezen wat je allemaal doet.
   En wat een mooie foto’s hebben jullie al gemaakt zeg. Morgen weer een nieuwe week, wij kijken al weer uit naar jullie nieuwe belevenissen.
   Veel liefs van opa en oma.

 • Corien van Veldhuizen
  1 jaar ago

  Ha Sofie, wat maak je veel gave dingen mee! Supermooie foto’s van de safari, zal vast prachtig geweest zijn. Heerlijke temperatuur ook, hier is het ook zonnig, maar een heel stuk kouder. Geniet nog van de laatste dagen! Groetjes vanuit Lunteren?

 • Hi Ilvy,

  Wat een gave foto’s! Wat een geweldige dag! En dat weer. Wat lekker joh! Geniet er maar lekker van. Wij zijn met Bertje, Hennie, Jaan en Maartje gaan zwemmen bij Bosbad in Putten. Jaan vond het geweldig vooral de glijbaan. Miloek en Joppe ook hoor! Gaan nu Wie is de Mol kijken. Kunnen we een beetje mee genieten van Zuid-Afrika.
  Veel plezier en een dikke kus van ons

 • Hi Lieke,

  Wat ziet het er gaaf uit zeg! Prachtige dieren 🙂 Geniet ervan, hopelijk krijgen we nog een berichtje van je hoe het met jou gaat ?.

  xxx, floor

 • Hi ukkie (Norah vd Pol), wat fijn om je eindelijk weer eens op een foto te zien, en hoe! Je straalt ?. Ook leuk om te lezen dat je het zo naar je zin hebt. En hoe tof was die morning gamedrive!!! ? ???. Dat je ZA gaat missen kunnen wij ons helemaal voorstellen, maar des te meer reden om er nog eens heen te gaan, een mooi doel om te stellen. Geniet nog maar lekker van je voetjes op de rode Afrikaanse grond ❤️, want voor je het weet moet je het weer inruilen voor Hollandse klei.
  Hier gaat alles goed. Sanne en ik hebben gisteren erg gelachen en genoten van Lewis Capaldi en Nova had vanmorgen weer de grootste lol toen ze je zus ging wakker maken.
  We denken aan je en hopen snel weer over en van je te horen. Dikke kussen “ome” Tom, Tantie en je nichtjes ?
  Ps. Je hebt naar aanleiding van het bericht van een paar dagen geleden, vast al je reisgenoten wel even verteld dat je 155 cm bent ipv 150 cm ?

 • Alette van der Hoef
  1 jaar ago

  Hee Deborah,

  Wij genieten op afstand mee van jullie prachtige verhalen en leuke kiekjes. Geniet nog maar met volle teugen!

  Groetjes, Harold en Alette

 • Isabel Pluimers
  1 jaar ago

  Heeeee Dani, Wilanda en Noa,

  Ik wilde even een berichtje naar jullie doen om te zeggen dat ik hoop dat jullie het heel leuk hebben daar!! Ik ben heel benieuwd naar alle verhalen die jullie hebben als jullie terug en stiekem ben ik ook wel een beetje jaloers hoor ;p hahaha
  Nee, maar even serieus het ziet er allemaal echt heel leuk uit en ik zie jullie over een klein weekje weer. Zin innnnn hahaha.
  Heel veel succes nog daar en vermaak je daar nog maar effe en geniet van de warmte, want hier is het bizar koud :((( hahaha

  Joejoe kusjes ies <3

 • Hoi Frederique
  Goed om te zien dat jullie het naar je zin hebben.
  En die beste man in afrika heeft gelijk, ik heb ook geluk met jouw als dochter?
  Ik mis je ook en je positiviteit knuffels?, maar nog een paar nachtjes en dan zie ik je weer?
  Doe je best en tot vrijdag.
  Groetjes pa

 • Heee Frederique,

  Leuke foto’s en leuke verhalen! Ik mis men maatje wel hoor. Is niet zo leuk zonder jouw hier, want ik mis me zus enzo. Maar heb heel veel plezier daar en geniet van het warme weer want hier is het koud en ik wil zomer. Geniet van de dieren en gezelligheid en neem geen vogelspin mee naar huis. Xx Jeanine

 • Lieve Mylène, wat een mooie dieren en omgeving tijdens de safari. Ik hoop dat je er van heb genoten. Ook mooi om te zien dat je lekker aan het metselen bent. De bouwwerken zien er super goed uit. Ook goed om te lezen dat jullie er allemaal veel plezier aan beleven. Geniet er lekker van en vergeet je niet in te smeren. Nog een weekje buffelen en de kinderen vermaken. Xxx papa

 • Rianne v/d Linden
  1 jaar ago

  Haii Tom,
  Na veel vraag van mama moest ik ook maar even bericht sturen. Ik heb de toetsweek ook weer overleefd. Het waren natuurlijk ook HEEL VEEL toetsen. En heerlijk de rust in huis :). De excursie is bekend en ik zit bij Toscane. Niet mijn eerste keus maar wel een hele gezellige groep. Ik hoop dat jij daar geniet van de super leuke ervaring. Ik zie je snel weer. Doei lange.
  Groetjes het allerleukste zusje Anouk

 • Dit berichtje is voor Ruben, Lukas en Selinde! Leuk om even door verslagen te struinen. Wat een indrukwekkende reis zeg! Supermooi dat jullie dit doen en we wensen jullie nog goede dagen toe daar. We zijn hier om 01:04 uur nog keihard Hollandse meezingers aan het zingen in de keuken terwijl het andere deel van de kampgroep Black Stories speelt. Gekkigheid alom! En een totaal andere wereld dan daar in het verre zuiden. Gek om zo die cultuur verschillen te ervaren hè? Groetjes van alle EH Connecters uit Bladel: Jorik, Floor Anne, Anne Wil, Richard, Bernhard, Norah, Daan, Joas, Alize, Emma, Marik, Christiaan, Micha, Coen, Ezra, Julia, Julian, Tom, Niels, Thomas, Nienke, Rens en Willeke

  • Hé Sophie! Ik ben jaloers op jullie Safari!!! Wat moet dat geweldig zijn geweest om al deze dieren in het wild te zien. We zijn heel benieuwd naar de foto’s❣️ In Zutphen gaat alles goed! Oma loopt alweer met flinke pas! Geniet nog van deze dagen in het mooie Afrika! Dikke knuffel van ons!

 • Sonja van Kruistum
  1 jaar ago

  Hé Marthe! Leuk om jullie reisverslag te lezen en jouw eigen bijdrage waaruit blijkt dat je het enorm naar je zin hebt. Top! En dan die prachtige foto van jou: als een volleerde metselaar hard aan het werk met n brede smile op je gezicht. Geweldig. Genietse verder van het heerlijke weer, de mooie omgeving, elkaar en het waardevolle werk dat je doet! Groetjes, Sonja

 • Sonja van Kruistum
  1 jaar ago

  Hey Dani,
  Wat n prachtige foto’s zie ik voorbij komen… Die safari moet heel gaaf zijn geweest! Ben ook erg benieuwd hoe jullie de kerkdienst vandaag hebben ervaren. Zo anders, maar wellicht ook zo herkenbaar omdat je dezelfde Jezus volgt. Hoop dat je komende week naast t kinderwerk en het metselen ook nog n keer de shack repair mag doen, want dat heb je nog niet gedaan toch? Ga lekker door met genieten, goed werk doen en onvergetelijke ervaringen opdoen. Liefs van mij

 • heyy nienke, hoe is het daar? In ieder geval warmer dan hier hoor ik, ik ben stiekem wel een beetje jaloers hoor. Je staat wel weer mooi op de foto, misschien je broek ff een keertje wassen 🙂 Pak maar niet het vliegtuig een paar dagen later, ik heb nu al genoeg te vertellen en als je nog langer aan het metselen bent wordt je straks nog sterker dan dat ik ben. Ik hoop dat als je al mn vlog terugkijkt je niet te boos wordt van wat ik vertel xx. Hier gaat het voor de rest goed, veel plezier nog xx

 • Hoi Karlijn! Wat een stoere verhalen om te lezen! We leven helemaal met je mee. Hecht je niet te veel aan de Impala’s want volgens pappa zijn dit de hot dogs ? voor de Big 5 ? Wij hebben de eerste dag skiën erop zitten en we missen je vreselijk. Gelukkig weten we dat jij daar een gave tijd hebt, dat helpt. Dikke knuffel van Pappa, Mamma, Tante Pau, Branko, Michiel, Margot, oma, Larissa, Jasper, Brant, Jiska, Ivana, Elin en de hele Paw Patrol ?

 • Hoi Jorike, Wilanda en Selinde,
  Vanmorgen is er gebeden in de kerk voor jullie. Dat jullie goed werk mogen doen voor jullie naaste en dat het impact mag hebben op de mensen daar, maar ook op jullie eigen leven.

  Hoe was jullie kerkdienst daar? Vast heel bijzonder, we zijn benieuwd naar die ervaring

  Alle drie: werkse komende week.
  Groetjes

 • Hi Noa,
  Wat ziet die Safari er geweldig uit!
  Hoe onwijs mooi om die dieren zo dichtbij in hun natuurlijke leefomgeving te zien hè…..
  Nog 4 nachten in Afrika en dan reis je al weer richting Nederland, wat gaat het onwijs snel. We zijn zo nieuwsgierig naar alle foto’s, verhalen en ervaringen. We zagen jou niet op deze foto’s, maar wel een bekende sticker? (met jouw hand?).
  Geniet van je laatste dagen!
  Dikke knuffel mama?

  • Tine Nagelhout
   1 jaar ago

   Hej Sofie, wat een gave belevenis, deze reis naar Afrika. Wat een mooi werk doen jullie daar en lekker cultuur snuiven hè! En ook op Safari geweest, geweldig. Veel plezier en we zijn benieuwd naar alle foto’s. Goede reis terug. Groetjes Jos en Tine.

 • Tijs van Veldhuizen
  1 jaar ago

  Hey Sofie,
  Wat mooi om al die dieren in het wild te kunnen zien! Ik heb misschien toch lichte spijt dat ik niet mee ben gegaan. Mooi dat jij nu de weg weet zodat we nog een keer samen kunnen? Ik hoop dat je nog niet verbrand bent want zover ik het hoor hebben jullie het daar goed warm. Ik kijk uit naar vrijdag, nog maar 5 dagen. Zie je dan!❤️
  Liefs, Tijs

 • Lieve Selinde,
  Wat een prachtige foto van de olifant. Je lievelingsdier. Ik hoop dat je hem goed hebt kunnen bekijken in het wild.
  Echt zo gaaf om zo’n safari mee te maken.
  Gisteren bij wie is de mol gingen ze ook op safari in Zuid Afrika. Dus we hadden gelijk een beetje beeld bij hoe het daar is.
  Liefs mama

 • Dicky van de Fliert
  1 jaar ago

  Hoihoi Wilanda en Dani,
  Prachtige foto’s van de Safari. Wat zullen jullie genoten hebben met z’n allen. Hopelijk zat je in de laatste kar Wilanda, voelde het een beetje alsof ik er bij was ?. En vandaag de kerkdienst met de mensen daar. Hopelijk genieten ze net zo van jullie als andersom.
  Veel liefs

 • Hennie Meerveld
  1 jaar ago

  Heeee Ilvy!

  Wat ontzettend stoer en een unieke mooie ervaring… Jaan wil ook naar zuid Afrika zegt ie om een cheeta te zien.. hahahha.. daar was hij al vroeger eens..

  Geniet nog maar een paar dagen en tot snel! X!

 • Sophie!! Ik en oma , want daar sliep ik, vonden de foto’s echt prachtig!! Heeft ze ook vaak verteld ?? Wat maak je toch ook een mooie reis mee he! Heel vet die dieren !! Lijkt me echt geweldig!! Geniet van het zwembad en knap van je dat je om 3:00 op stond! respect?? Nou groetjes van oma en de rest natuurlijk. Opa Zutphen vond de foto’s ook heel erg mooi! We hebben ze laten zien. Okee goed zo ?? Groetjes aan iedereen
  En met frenkie gaat het wederom goed ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch