De groep zonder ritmegevoel!

Voor de eerste keer in een aantal dagen hebben we vandaag eindelijk uit kunnen slapen. Tot half 8, ja dat noemen we hier uitslapen! Voor het ontbijt hebben we een keer gele pap in plaats van roze, was best lekker. Na het ontbijt hebben we ons even rustig klaar kunnen maken en daarna is het grootste deel van de groep aan het lopen gegaan. De “manken” onder ons mochten met de kar naar beneden. Het was één groot zangfestijn op de kar, terwijl de rest door de hitte moest lopen. Het was namelijk vandaag goooeeeeed warm. Beneden aangekomen stonden de busjes al klaar en konden we op naar de zwarte kerk!

Aangekomen bij de zwarte kerk, was de dienst al begonnen die duurt namelijk van 10 tot 3 ongeveer. Wij kwamen rond een uurtje of half 11 aan. Het was een en al feest toen wij binnen kwamen. We werden namelijk hartelijk verwelkomd door alle mensen op het podium die ons toe zongen. Wij moesten bij iedereen op het podium gaan staan en zongen samen ‘re aga tempele ya jeso’. Dat is het Setzwaaneese lied dat wij geleerd hebben. Toen was het tijd voor ons om te shinen met ‘Build your kingdom here’. Vergeleken met de lokale bevolking van Reagile leek het nergens op, maar we hebben ons best gedaan. Vandaar de titel van dit blog. 

Wat ons is opgevallen, is dat iedereen er echt van genoot en dat de lokale bevolking heel monsterlijk kan zingen. Ze doen allemaal goed mee en betrokken ons er erg bij. We swingen door kerk, deden de rijdans/polonaise, zongen heel heel hard en veel. Het ging over het verhaal van Mozes. We hebben samen voor elkaar gebeden. We zijn ruim anderhalf uur gebleven en hebben daarna helaas afscheid moeten nemen van alle lieve mensen in de kerk.  

Je merkte in de groep dat eigenlijk vrijwel iedereen heel blij en opgewekt de kerk uit kwam. Bij iedereen is het liedje ‘we are marching in the land of God’ blijven hangen. In de bus hing de terugweg dan ook een gezellig sfeer. Eenmaal aangekomen weer bij de oprit van de Witte duif, gingen de “manken” weer op de kar en de rest weer lopen. Voor het eerst waren we ongeveer tegelijk boven aangezien de weg steeds weer droger wordt. 

Het was tijd voor lunch! We aten kippenpootjes, aardappel in saus, rode bieten en doperwten. Na de lunch was het bloedheet dus was het zwembad snel in gebruik. We waren op tijd terug van de kerk dus konden daar dan ook de hele middag van genieten. Er werd genoten van de zon, gezwommen, gekletst, spelletjes gedaan en gesnoept. 

Tegen 6’en begon het Wim-alarm. Nog 15 minuten…. Nog 10 minuten… ETUHHHHHH. Het was weer een warme maaltijd: Aardappels met Vis. Het was voor de een lekkerder dan voor de ander. En na het eten vertelde Jan: ‘om 8 uur gebak in de eetzaal’. Dus we zijn bezig en kijken er nu al naar uit!

Net was het hier ineens heel erg druk, zoals elke avond, want de verdeling van morgen stond op het briefje! Dus iedereen was benieuwd. We gaan morgen dus weer lekker aan de slag. KNALLENNN!!!

Dan nog een Ode aan Dennis en Roos (Denise en Rosanne), onze topbegeleiders. Iedereen is jaloers op ons want ze zijn zo leuk! Het is elke keer weer een grote gezellige boel bij de GMG (Goede Middag Gesprek). Komen daardoor wel vaak te laat voor t eten, maar dat hebben we voor onze toppers over! Roos heeft wel een goooeeddee manier van complimenten geven namelijk door het woord goed op een speciale manier uit te spreken, zoals in dit blog al te lezen is. GOOOOOEEEDDDD!!!

Tom

Goedemorgen familie van der Linden, familie Hassink, mevrouw van Meerveld en de rest. Bedankt voor alle berichtjes, met name de uitslagen vond ik erg interessant. Veel mensen konden er wel om lachen dat ik voetbal- en hockeyuitslagen als berichtjes kreeg. Ik heb erg genoten van mijn kinderwerk (zoals op de foto te zien is), morgen mag ik weer bezig met kinderwerk en shackrepair! Ook de safari was erg vet, ik heb veel dieren kunnen zien. Op de bouw gaat het ook erg goed, we hebben al heel wat muren staan! Oja, Norah Hofland doet me echt heel erg denken aan Anouk, hoe ze eruit ziet, maar ook hoe ze zich gedraagt, dus dat vind ik wel leuk. Ik vind het heel gezellig met haar, dus misschien thuis ook met Anouk. Ps. (voor opa en oma) ik ben helaas wel een beetje verbrand (balen), maar ik ben ook wel een beetje bruin geworden!! Pss. (voor Dorinka) het weer hier is echt heerlijk en ik heb geen zin in dat koude weer in Nederland. En de groetjes terug aan je moeder en Jonah! Psss. Het eten is hier echt heel lekker en ik krijg van iedereen extra op mijn bord omdat ik zo veel eet.

Deborah

Heyhey, Nogmaals bedankt voor jullie lieve berichtjes ik vind het elke ochtend weer super leuk om naar de laptop te lopen en de berichtjes te lezen! Ik vond de kerk vandaag echt heel leuk de mensen waren zo enthousiast en vrolijk! Ook de safari van gisteren vond ik erg gaaf en allemaal mooie dieren gezien! Morgen heb ik ‘s ochtends shackrepair en ’s middags kinderwerk na 3 dagen bouw achter elkaar, dus daar heb ik super veel zin in! Ik ben inderdaad al een echte pro op de bouw en hopelijk ook met de boor en de slijptol bij shackrepair. Lieve fam tot vrijdag op Schiphol, heb ik heel veel zin in! En vandaag even geen fotootje want stond er de afgelopen dagen steeds op en nu zijn de foto’s op 🙁 Enn Naäma alvast gefeliciteerdd van mij, Lieske, Nienke en alle andere vriendinnetjes hier 🙂 Baie drukkies van mij en XXXXX voor de fam. 

Norah 

Jojo fam en de rest. Ben ik weer, maar helaas ook de laatste keer een persoonlijk berichtje voor ik weer thuis kom! Ik wordt elke ochtend weer blij van jullie lieve berichtjes! Een goed begin van de dag. Ik heb trouwens afgelopen dagen flinke gains gekweekt op de bouw (zie foto, misschien ook klein beetje door schaduw. Ik heb hier ondertussen aardig wat bijnamen opgebouwd. (Worstje, Sis, Noortje, Wipneus, Noor en Hofland) Worstje komt van een bepaalde move in het zwembad die ik deed. En Sis komt van Tom, hij vindt mij op zijn zusje lijken dus vandaar. Ook wordt er hier ALTIJD als er een stoel valt Norah geschreeuwd omdat ik het 9 van de 10 keer ben. Ook als ik het niet ben. Oja leo even voor jou, ik mis jou ook! En heb zin in de trainingen weer, wil jij trouwens komende dagen even in de gaten houden wanneer mijn halve finale is? Mam, pap en Oma thanks voor t verbouwen van m’n kamer ben heel benieuwd als ik thuis kom! Tot Vrijdag op schiphol! Dianne, Noor, Eefje en floortje thanks voor updates in alle lieve berichtjes! Kusjes van Mij ?

Lotte

Hey papa, mama, Fleur, Vera, Mir, en alle mensen die felicitaties en berichtjes gestuurd hebben. Ik vind het zo het zo leuk elke keer die berichtjes van jullie, geniet er echt super erg van. Mis jullie heel erg, vooral Vera, Fleur en papa want jullie heb ik helaas niet kunnen spreken maar het is gelukkig wel super gezellig hier, het is echt een super leuke groep en iedereen hoort erbij. Arine, hoe ging de Beco presentatie? Neline en Naäma gefeliciteerd ofc! Mama, ben je niet vergeten om een kaartje te sturen naar de tweeling? Heb echt zin om jullie te zien op het vliegveld te zien maar Fleur heeft wel de eerste knuffel al geclaimed. Ben echt bruin al en niet verbrand als enige hier, Myrthe heeft dr hele lichaam al flik verbrand dus ik ben druk met smeren. Alles goed bij jullie? Als er nog nieuws is ff mededelen he! Heet mn team gister gewonnen? En Fleurs team? En Heren 1? Had vrjdag Shackrepair, was heel leuk, je hebt echt het idee dat je iemand echt helpt. Verder heel veel gebouwd, donderdag met 16 mensen 690 stenen gelegd! Lieve familie jullie kaartjes waren echt super lief, ben er echt heel blij mee lees ze elke avond. Ik verwacht nu wel ontbijt op bed straks he! En love naar je mooie foto veer, heel charmant, mis jullie! En ook opa en oma bedankt voor de mooie berichtjes. PS. Thx voor alle bijnamen in de berichtjes pap, Tom noemt me nu al de hele week Axo. Lieve kusjes en drukkies LY, Jullie lieve lotje.

Karlijn

Hey allemaal, heel erg bedankt voor jullie lieve berichtjes. Ik heb het nog steeds heel erg naar mijn zin en ik mis jullie eigenlijk niet (behalve de wasmachine). Paulien nogmaals heel erg bedankt voor die shirts, ze zitten heel erg lekker en drogen snel. Het is hier lekker warm, soms te warm, maar daar hebben we ijs voor. De safari was ook echt super leuk. Ik heb nu officieel de hele Big 5 gezien ? (in 5 jaar). Ik hoop dat het ook leuk is op skivakantie. En mam je hoeft echt niet eerder uit Oostenrijk te vertrekken hoor. En Jasper ik heb echt geen idee wat je met je berichtje bedoelde. Als het over huiswerk doen en leren ging, daar ben ik nog steeds niet aan begonnen. Het voelt hier te veel als vakantie, als je al het zware til werk niet mee telt. En ja ik let op mijn rug. Daar helpen andere mensen me ook mee. Ik heb vandaag echt een spin groter dan Arragog gezien hoor. Dat was echt niet leuk. Ik hou goed mijn boekje bij dus als ik zo meteen iets vergeet te vertellen kan ik het zo opzoeken. XXX Kar

Selinde

Mela moppies, Super leuk om jullie berichtjes te lezen. Het gaat heel goed hier. Ik ben heerlijk aan het genieten van het weer, tenminste bijna de hele tijd. Op het moment is het avond en het regent knijter hard en het onweert en bliksemt, maar wel heel vet. Inmiddels zijn mijn armen lekker bruin, maar de rest valt helaas nog mee. Het werken hier is echt super leuk en we hebben gewoon een heerlijke structuur. We werken de hele ochtend en dan in de middag lekker je eigen ding doen of gezellig wat samen. Reacties op jullie berichten:  Papa we gaan hier stuk om de berichten. Ik weet wel van wie ik dat heb, LOL. Btw ik hou de jongens wel heel hoor. Wim zei trouwens dat zijn zoete stem alleen in Zuid-Afrika is. (Stuur ook een berichtje naar Jan). Mama fijn dat je zo lekker met oma dan elke ochtend even kan lopen. Hopelijk gaat alles goed met haar. Tot wanneer is opa in Ethiopië? Ik kan op zich wel geloven dat het stil is in huis zonder mij, maar een voordeel is wel dat je nu geen last hebt van mijn en Nalas kattengejank. Nu heeft de rest hier last van ; )- Anneleen ik vind het ook echt geweldig dat jij een berichtje hebt gestuurd. Dat had ik niet verwacht, dus was ik echt even verbaasd. Love you en thanks voor de bikini en andere kleding! Oma wat leuk dat jij ook een berichtje stuurt. Ik praat eigenlijk altijd Engels met de mensen hier, vaker kunnen ze dat beter verstaan dan Nederlands. Van het stenen sjouwen heb ik een kleine blaar op mijn vinger, maar heb er geen last van. Love you

Rosanne & Denise

Wat hebben we vandaag een heerlijke dag gehad. Eerst gingen de heupjes (iets wat stijfjes) los in de kerk. Daarna terug naar de WD en een middagje aan het zwembad gehangen. De groep is nog steeds heel enthousiast en hebben super veel zin om morgen weer hard aan de bak te gaan bij de bouw, ShackRepair en het kinderwerk. We gaan nog een paar dagen knallen !

62 Responses to “De groep zonder ritmegevoel!

 • Janneke Hofman
  1 jaar ago

  Hey Jorike,

  Wat leuk. Twee verslagen vandaag. Wat een gave foto’s van de safari. Heb jij ook foto’s kunnen maken? Ik hoop dat je er van heb kunnen genieten.
  Ben ook benieuwd hoe je de kerkdienst heb ervaren. Nog een paar dagen en dan kunnen we al jou belevenissen aanhoren.

  Als jij dit bericht leest hebben wij er hier al een halve dag op zitten en zijn je vader en Renske aan het genieten van een Engels ontbijtje.

  Hou nog even vol deze paar laatste dagen. Geniet ervan. Liefs van ons allemaal.

 • Sandra Schalk
  1 jaar ago

  Hee Tijmen,
  En, behoor je tot de manken of de ongedeerden? We hopen natuurlijk het eerste alhoewel er wel wat privileges waren zo te lezen ?
  Kerk heel anders dan je gewend bent. Ook al heb je wel eens een kerkdienst in een ander land meegemaakt, dit is dan toch wel heeeel anders. Maar jullie gingen blij de kerk uit en mochten er misschien iets van proeven dat deze mensen veel liefde voor God hebben en al hun vertrouwen op Hem stellen.
  En dan gisteren een top dag door op safari te zijn geweest!! We kunnen niet wachten om straks al die verhalen van je te horen!
  Succes met het werk weer morgen! Kan je een beetje tegen de hitte?
  Dikke knuffel van je moeder

 • Heee Chananjaa!!

  Super om te horen en te zien wat je vandaag gedaan hebt. Het lijkt me ook echt prachtig om al die mensen te zien en horen zingen. Heel anders dan in Nederland. Je hebt het denk ik wel beter voor elkaar met dat weer daar dan hier:(). Ik hoop dat je van vis houdt. 😉 ily xx Dorien

  • Marieke hofland
   1 jaar ago

   Ha lieve Noor,
   Wat fijn om je bericht te lezen en je op de foto’s te zien. Dat vele turnen van je werpt zijn vruchten af in de bouw! Veel spierkracht nodig!
   En je kettinkje hangt niet meer aan je bed zo te zien!?. Sweet thing!!
   Je bijnaam van thuis zal ik maar niet verklappen, Nora B…D…, Die heb je daar al genoeg.
   De stoelen hier thuis staan nog steeds overeind.
   Heb je genoten van de safari en hoe was de kerkdienst?
   Nog ideeën opgedaan voor Bethabara?
   Maud komt woensdag een nachtje logeren, ik week 2 dagen en voor de rest veel huiswerk maken.
   Ik wens je nog fijne en goede dagen en groeten aan iedereen daar! Trots op jullie!!
   Xxxx Mama en Papa.

  • Martin Bobeldijk
   1 jaar ago

   Hoi Selinde, ik geniet van jullie blog. Heerlijk om te lezen hoe jullie het naar je zin hebben. En ik leer heel veel. Half 8 is uitslapen. Hoppa, we gaan de oude regel van opstaan weer invoeren. Welcome back ?. En een kerkdienst van 5 uur. Hoppa check. En dan wel 2x op zondag natuurlijk ??.
   Super mooie foto met Wilanda en de kinderen. Ik zie al helemaal voor me hoe je druk bezig bent. En swingen in de kerk en allemaal blij de kerk uit. Dat zou hier ook moeten. Jezus maakt blij ! Wat is onze Heer toch veelzijdig en creatief door christenen in verschillende culturen te plaatsen. Dan kunnen we onze strakke regels weer een beetje nuanceren. Haha, je weet wel hoe ik erover denk. Ben benieuwd naar je safari ervaring en al je verhalen. Denk nog maar niet aan vrijdag. Geniet van iedere dag en maak Zijn liefde nog zichtbaar de komende dagen. De Heer zegent je, en beschermt je, Hij doet Zijn aangezicht over je oplichten en is je genadig.

 • Rene van der Linden
  1 jaar ago

  Ha die Tom, het ziet er allemaal prachtig uit daar als ik de foto’s zo bekijk, leuk dat jullie allemaal zo naar het zin hebben. Schuilt er niet toch nog een bouwvakker in je? Jij mag zeker de hoogste rijen metselen, dat scheelt weer een steigertje bouwen. Ha, ha. Dan ff voetbal: Sparta-Utr. 0-3, dit betekent een gedeelde 6e plek met Sparta. Veel plezier nog de komende dagen! Groet, pa

 • Marieke hofland
  1 jaar ago

  Ha lieve Noor,
  Wat fijn om je bericht te lezen en je op de foto’s te zien. Dat vele turnen van je werpt zijn vruchten af in de bouw! Veel spierkracht nodig!
  En je kettinkje hangt niet meer aan je bed zo te zien!?. Sweet thing!!
  Je bijnaam van thuis zal ik maar niet verklappen, Nora B…D…, Die heb je daar al genoeg.
  De stoelen hier thuis staan nog steeds overeind.
  Heb je genoten van de safari en hoe was de kerkdienst?
  Nog ideeën opgedaan voor Bethabara?
  Maud komt woensdag een nachtje logeren, ik week 2 dagen en voor de rest veel huiswerk maken.
  Ik wens je nog fijne en goede dagen en groeten aan iedereen daar! Trots op jullie!!
  Xxxx Mama en Papa.

 • Hey nann!! Over de safari; heb je nog wat dieren kunnen spotten?? Ben je heel gebleven door de Big Five:) super vet om dat mee te maken. Zulke dieren te spotten en de natuur in te gaan. Vet gaaf! Heb je nog mooie foto’s gemaakt van de dieren en natuur?? Op dit moment ben ik aan het logeren bij mijn zusss wantt ik heb vakantiee. Echt heerlijk!! Als je terug ben van Afrika heb ik ook nog vakantie dus dan kom ik je zo snel mogelijk opzoeken, zeker weten!! Xx

 • Lieve Selinde,
  Echt super leuk om weer een berichtje van jou te lezen en wat een mooie foto van jou. Je enthousiasme straalt er vanaf.
  Ik heb je berichtje even doorgestuurd naar oma. Het gaat goed met haar. Ze mist opa wel, maar die komt dinsdag alweer terug.
  Opa heeft het enorm naar zijn zin in Ethiopië. Hij belde vanavond even en klonk super enthousiast. Alleen was de lift kapot in het hotel en nu met hij 8 trappen op en af. Dat valt wel tegen als je 86 jaar bent. Geen tractor met kar om hem naar boven te brengen 😉
  Weet je wat ik vooral mis: je piano spel. Altijd zo relaxed als jij speelt. Helaas nu stilte…..
  Melanie en tante Heidi hadden ook geprobeerd wat te sturen, maar het ze werden beide geweigerd en het lukte niet het te plaatsen zeiden ze vandaag.
  Heb je eigenlijk nog iets in je tas gevonden?
  Nog lekker genieten daar van het avontuur.
  Love you mama

 • Hey lieve Lot,
  Wat een mooi dagverslag vandaag. We voelen door jullie bericht hoe goed en gezellig jullie het hebben. Wat een stoere foto, je lijkt wel een echte bouwvakker! De shackrepair maakt bij iedereen wel indruk zo te lezen. Mooi dat jullie zulk goed werk doen. Zijn er ook beelden gemaakt van jullie fantastische optreden in de kerk? We zijn daar wel heel benieuwd naar nu! Wat goed dat je nu niet verbrand bent! Die arme Myrthe, is ze erg rood? Zorg maar goed voor haar. Jouw team was vrij gisteren en die van Fleur ook, het is hier nu vakantie hè. Heren 1 heeft 3-1 verloren. En ja ik heb een kaartje naar de tweeling gestuurd hoor. Isabel logeert hier, dus Vera wil graag in jouw bed slapen vannacht. Hier is verder alles goed. Die eerste knuffel is geen onderhandelen aan met Fleur, dus wij wachten wel op onze beurt dan. We tellen af naar vrijdag! Nog even de schouders eronder met het bouwen deze week. Maak er nog gezellige dagen van.
  LY Vera en mama

 • He Sofie!
  Wij zijn weer terug uit Berlijn waar het heeeeel koud was. We zijn jaloers op jullie als we alle mooie foto’s zien en het heerlijke weer daar… dat zal vrijdag wel een flinke omschakeling zijn. Die safari ziet er wel heel gaaf uit! En de kerkdienst was vast ook een hele belevenis, helaas konden we je op de foto niet vinden maar we zien je eigengemaakte foto in het weekend vast wel. Echt benieuwd naar alle verhalen. We missen je wel hoor maar houden het nog precies een paar dagen uit? Nog een paar dagen genieten daar van alles en nog even knallen met al het harde werk daar met mooie resultaten zo te zien. Ik zie alleen maar blije koppies bij die kinderen. Voor je het weet zit je hier weer aan de boerenkool met worst??
  Een dikke knuffel van ons en geef ook maar drukkies aan Lies en Mylene?
  Xxx mamma?

 • Hey Dani,

  Leuk dat jullie naar die swingende kerk bent geweest. Al staan jullie niet echt swingend op de foto? Verder lekker een relaxed dagje met veel zon. Hoop dat je niet al te bruin terug komt ?

  Super leuk foto van Wilanda trouwens met dat kindje op d’r arm!

  Hier alles prima, vanmiddag-avond bij oma Lili wezen thee drinken en eten. Was gezellig.

  En vanavond WIDM terug gekeken. Je Mol zit er nog in. Meer verklap ik niet, dat kan je zelf wel terug kijken deze week. ?

  Ben benieuwd wat je morgen gaat doen en wat je het leukst vind om te doen.

  Gezellig dagen, geniet er van!

  X papa

 • Heee Ruuu!

  Wat heeerlijk om de blogs van afgelopen weekend te lezen. Het was een chaos weekend, dus er was nu pas tijd voor… maar, je kamertje is af!!! De stinkgeur uit de keuken is inmiddels ook wel een beetje weg, vervangen door hamburgerlucht… wat ziet die safari er tof uit zeg!!! Wij zijn wel benieuwd of je onder de mankepootjes valt? We missen je, maar zijn ook enorm trots op je!!!

  Dikke kus je lieflingszus en zwager
  Love you!!

  • Willemien Versteeg
   1 jaar ago

   Ha Marthe,
   Wat gaaf dat jullie naar deze kerk zijn geweest. Wat moet dat een feest zijn geweest: zingen, swingen en polonaise…
   We vinden zo leuk om al jullie verhalen te lezen en te merken hoe jullie genieten!

   Liefs van papa en mama

   En nog een berichtje van Sarin:
   Ik hoop dat je nu toch wel snel weer thuis komt. Ik mis je best wel. Knuffeltjes van Sarin ?

 • Miloek versteeg
  1 jaar ago

  Hey ilvy,

  Volgensmij is het heel leuk in Afrika. Lekker warm enzo hier is het heel koud. En als je terug komt ben jij zeker weer helemaal bruin en ik wit, jaloers. Ik wil ook wel naar Afrika vooral met die leuke kindjes. Nog een keer jaloers. En je kamer wordt heel mooi. Ik vind dat zwarte gordijnen mooi zijn maar papa en mama vinden donker grijs. Dat vind ik zeker niet. Maar nog veel plezier!!

  Groetjes je liefste zusje

 • Martin Bobeldijk
  1 jaar ago

  Hoi Wim, wat lees ik nu. Is jouw stem alleen in Zuid-afrika zo mooi? Dus je komt niet naar Terschuur ??. Nu ik lees dat je ook een alarm bent, heb ik een goede tip voor de kids: weet je hoe je een alarmwekker uitzet? Door erop te slaan ??.
  #revenge haha?

 • Martin Bobeldijk
  1 jaar ago

  Hoi Selinde,
  Jullie hebben een enthousiaste groep, die de handen uit de mouwen steekt. Het verslag van de kerkdienst geeft ons veel herinnering aan ons bezoek in Z. AFRIKA. Fijne dagen en Gods zegen toegewenst.
  Opa en Oma B.

 • Ha lieve Sief,
  Zo leuk om te lezen wat jullie allemaal doen! Met z’n allen naar een lekker swingende kerk, heel mooi en indrukwekkend denk ik. Geniet maar van je tijd daar! Liefs, papa

  • Hahahaha Noor wat is het heerlijk om je berichtjes te lezen. Ik zit me heel erg af te vragen welke beweging jij in het zwembad hebt gemaakt om worstje genoemd te worden??? En jeeetje joh die spieren! Goed bezig hoor!! Heel fijn om te lezen dat je het gezellig hebt daar. Ik zie je snel weer 🙂 Liefs Juul

   Ohja, bij WIDM zijn ze ook op safari geweest, dus als je thuis bent kun je dat nog even terugkijken om na te genieten!

 • Lieve Iris

  Hoop dat je genoten heb van de Safari ???
  Vandaag met z’n allen naar de kerk geweest even de heupen los ?

  Het weekend heeft je nichtje even je bed geleend was een lekker bedje ?

  Als ik het goed heb komt er morgen nog één berichtje van jouw en dan moeten we wachten tot vrijdag.
  We gaan weer een paar dagen werken en dan is het bijna vrijdag op naar Schiphol ✈️
  Heel veel plezier en we zien uit naar jullie verhalen.

  Love you ?
  Papa, mama en Roderik

 • Janneke Ploeg
  1 jaar ago

  Lieve lieve Deborah,

  Heerlijk om jullie verhalen en jouw berichtje te lezen!
  Wat een mooie foto’s van de safari en van vandaag.
  De dienst is wel ff wat anders dan hier.
  Ik had je wel op de voorste rij verwacht. ?
  Goed om te lezen dat jullie zo vrolijk uit de dienst kwamen.

  Hier is het koud, maar wel lekker zonnig.
  We tellen de nachtjes af tot je thuis komt.
  En hopen evenwel dat je nog volop ervaringen mag opdoen de komende dagen.
  En dat je daar nog volop van kunt genieten.

  Morgen chack repair. Een nieuwe mooie dankbare taak.
  Zet hem op! We zijn ontzettend trots op wat je daar mag doen.

  ?????
  Papa & Mama, Hanno, Matthias en Esther

 • Fleur en Isabel
  1 jaar ago

  Heyyy lieve Lotjeee
  Wij zijn aan ‘t logeren we hebben net ligretto gedaan met mama.
  Wij hebben nu vakantie en ‘t zonnetje scheen al:). Oh ‘k zie hier dat ‘t gaat vannacht wel vriezen:(
  Ging je met de kar naar boven of kan je wel naar boven?
  Gaat ‘t met je knie? Mama heeft al nieuwe krukken voor je besteld. dus die staan al klaar:)
  Wij hebben pannenkoekjesss gegetennn:))))
  We gaan morgen zelf croissantjesss maken:))))
  Dikke knufff van je lievelings zusjee en nichtjeee hvjjj lyy
  xxx Fleurrr en Isabelll?

 • Lijnie minnaard
  1 jaar ago

  Hoi jorike je had wel een heel totaal andere kerkdienst als je gewend bent.
  Wat een indrukken doe je op .

  Jullie zijn echt kanjers wat jullie allemaal doen
  Nog een paar dagen dan hoop je weer in het koude nederland te zijn en wat zal jij veel te vertellen hebben .

  Groetjes tante lijnie

 • Heey Sief en Ru! Wat leuk om alle blogs weer te lezen zeg! Wat heerlijk ook die titel van deze blog, hahahah. Wel super leuk dat jullie je zangkunsten konden laten horen aan alle mensen daar in de kerk! Ik word helemaal enthousiast van deze leuke verhalen haha. Jullie hebben nog een klein weekje te gaan, veel plezier en geniet er maar van!! Ik lees vast snel weer iets van jullie 🙂
  Heel veel liefs van mij

 • Dicky van de Fliert
  1 jaar ago

  Hey Wilanda,
  Wat een mooie foto. Zat ik nog een reactie op het bericht van vanmorgen te typen, kwam het nieuwe verslag al weer binnen. Met een lieve foto van jou met Selinde en een paar blije kinderen. En Dani bij de kerkdienst vooraan, dus we hadden weer geluk door jullie beide even te zien. Oma vond t grappig dat jullie op een kar achter een tractor naar de Witte Duif worden gebracht, want we hebben gisteren samen foto’s op de site gekeken. Kon ze zien wat jullie daar aan het doen zijn. Nog een klein weekje daar, dus geniet nog maar even van het prachtige land, de mensen en het zwembad natuurlijk. XX

 • Lieve Sophie!
  wat leuk om die foto’s te zien en te lezen wat jullie allemaal uitspoken daar! Genoten in de kerk vandaag?
  Dit weekend met mama in Zutphen geweest, bij je opa en oma langsgeweest, gewinkeld, en zo, heel gezellig, en ook enorm genoten van de zon ☀️ Uitgegeten in Bronkhorst en in Steenderen overnacht?. Koen sliep bij oma en die hebben we daar weer opgepikt. Frenkie was blij dat we weer thuiskwamen ?.
  Geniet nog lekker van de dagen in ZA, van de sfeer en cultuur en van het helpen van de mensen daar?. Dikke kus, papa

 • Hey Lotte,
  Wat een leuk verslag hebben jullie geschreven!! Leuk om de belevenissen te lezen, maar ook benieuwd naar je live verhalen binnenkort!
  Succes nog de laatste dagen en geniet!!
  Tot snel
  X mamir

 • Hey Ruben,
  Denk aan jou vriend!
  Zo benieuwd naar je ervaringen
  Lfs pS

 • Koen Gardebroek
  1 jaar ago

  Joas! Hoe is het daar? Is het zwaar werk of is het allemaal goed te doen? Ik hoop dat je het naar je zin hebt man! Ben benieuwd naar jouw verhalen als je terug bent.
  Kusjes Koen

  • Opa en oma Versteeg
   1 jaar ago

   Hallo Lotte

   Wat een leuk verslag van jullie groep.
   Prachtige foto’s van jullie safari. Wat een mooi werk waar jullie mee bezig zijn. Nog veel succes deze week.

   Lieve groet
   Opa en oma

 • Weekendje weg groep :)
  1 jaar ago

  Hoi Anna, we missen je op het weekendje weg!? Heel veel plezier daar en groetjes van Richard, Joëlle, Aatienne, Wilco & Aline, Manouk, Elin, Evert, William & Anande, Alissa, Marlin, Brent, Christiaan & Susanne, Jelte, Michiel, Roan… en je familie natuurlijk ??

 • Weekendje weg groep :)
  1 jaar ago

  Hopelijk is het daar net zo gezellig als hier!??

 • hee Tom,
  Heel erg blij om te lezen dat je het naar je zin hebt daar. Ik ben vanochtend veilig geland in Budapest na een snelle en soepele vlucht, dus de groetjes uit Hongarije:). Het is hier alles nog kouder als in Nederland, dus ik blijf hier niet langer als een paar dagen hoor brrr. Maak er wat leuks van de laatste dagen en heel erg veel plezier verder!
  Groetjes,
  Dorinka

 • Hey Karlijn,

  Wat leuk om te kunnen lezen en te zien waar jij een beetje mee bezig bent daar! Volgensmij heb je een hele bijzondere tijd daar.
  Geniet er nog maar even vann en tot snel!

  Groetjes,
  Elise

 • Renske hofman
  1 jaar ago

  Hey jorike
  Hoe gaat het ik sta nu op het Schiphol . Helaas heeft onze vlucht vertraging.

  Ik hoop dat jij donderdag daar geen last van heb.

  Groetjes vanaf schiphol

 • Hi lieve Noa,
  Nu ik ‘manken’ lees hoop ik dat het goed gaat met je enkel. Gelukkig heb je je brace mee, maar toch……
  We hebben je vandaag weer gevonden op een foto…blijft leuk om je toch af en tot te kunnen zien?
  Klinkt als een gezellige kerkdienst die jullie hebben m’n gehad gisteren. Ben benieuwd of je ook sl shackrepair hebt gedaan. Dikke kus, Mama?

 • Hi Ilvy,

  Lekker man uitslapen tot half 8! Hahaha! Nou nog even en dan kan je echt uitslapen. Al moet je zaterdag eigenlijk wel korfballen en wij mogen rijden. Kijken wel ff hoe het gaat. Joppe en Miloek hebben nu lekker vakantie en papa en ik moeten gewoon werken. Vanaf vandaag krijg je bij de AH voetbalplaatjes met mensen van Vvop erop dus Joppe heeft alle tijd om bij de AH te gaan staan om zijn eigen plaatje te bemachtigen. Veel plezier vandaag en dikke kus van ons!

 • Sonja van Kruistum
  1 jaar ago

  Lieve Dani en Wilanda,
  Yesss…., ik zie jullie allebei op de foto’s voorbij komen. Zó leuk! Echt een smeltfoto van Wilanda met dat kindje op haar arm…. En staan jullie allebei op de 1e rij met het zingen in de kerk?
  Nog ‘n extra drukkie van mij voor jullie. Groetjes!

 • Sonja van Kruistum
  1 jaar ago

  P.S. : gisteren heb ik ook nog wat gepost, maar dat was pas laat. Hopelijk lezen jullie dat ook nog ?.

 • Ed en Marga Westerhuis
  1 jaar ago

  Lieve Noa,
  Wat n mooie foto’s van de dieren die jullie gezien hebben. Was vast n leuke dag!
  Nu weer kinderwerk of metselen of repareren. De 2 laatste lijken me best wel zwaar in die hitte.houd je dat n beetje vol?
  Gelukkig kunnen jullie af en toe een duik in het zwembad nemen.
  In ben benieuwd naar jouw berichtjes (als jij aan de beurt bent). Nog veel plezier en succes.
  Liefs opa en oma.

 • Remon en Evelien
  1 jaar ago

  Hoi Niels,
  wat een belevenissen. Ben heel benieuwd met welke verhalen je allemaal thuis komt. Super mooie foto’s heb jij er ook nog wat gemaakt hebt. Vandaag de zwarte kerkdienst gehad, hoe was dat? Lekker swingen met z’n allen ?, de sfeer zal er vast snel in hebben gezeten. lekker zwemmen om af te koelen, is het water al wat opgewarmd?
  Papa en Mark spammen me met foto’s vanuit Londen. Mama is vandaag maar een stuk wezen steppen, lekker in het zonnetje, helaas niet zo warm als bij jou. Geniet nog extra de laatste week daar, voor je het weet zit je weer in het vliegtuig terug naar het koude Nederland, Love you, dikke kus mama

 • Remon en Mark
  1 jaar ago

  Hoi lieve Niels,

  Wat fijn om te lezen dat je geniet en zo’n mooi safari hebt gehad! Maak ook zeker gebruik van dat zwembad om af te koelen, dat heb je zeker wel nodig als ik temperaturen zo zie! Wij zijn heel benieuwd naar je verhalen (en foto’s?).

  Dat is hier in Londen wel anders, erg frisjes, maar wel erg leuk om samen mee te maken.
  We hebben de London Eye (reuzerad) gedaan, Royal Airforce museum, de Big Ben, Harrods en Camden Market( allemaal kleine shopjes) bezocht. Als je terug bent laten we je de foto’s wel zien.

  Pak je rust waar het kan en geniet waar het kan, wij houden van je.

  Dikke kus en knuffel
  van papa en Mark uit Londen.

 • Oma en Opa vd Roest
  1 jaar ago

  Lotte

  Wij kijken er ook naar uit om je weer te zien en je verhalen te horen
  En het dansen in de kerk leek nergens op volgens de leiding
  Kun je nagaan als wij daar gaan dansen, dan kwamen ze niet meer bij van het lachen
  Ook leuk om te lezen, dat ze dankbaar zijn als jullie iets maken
  Wat sta je leuk op die laatste foto, anders ook hoor, maar deze is erg leuk
  Als Fleur de eerste is om je te knuffelen, mogen wij dan 165 en 166e zijn

 • Hanneke Mudde-van Kruistum
  1 jaar ago

  Hoi hoi Dani en Wilanda,

  Super leuk om jullie verhalen te lezen en de foto’s te zien. Gaaf dat jullie zoveel kunnen doen voor de mensen daar en zelf ook zo genieten. Jullie zijn tot zegen voor hen en zij ook weer voor jullie ?.
  Wat een prachtige foto van jou en Selinde met de kids, Wilanda!
  Groetjes voor alle bekenden en genietse nog deze week!

  Groetjes Hanneke

 • Hey Wilanda.
  Mooi om te lezen en te zien dat jullie een erg mooi weekend hebben gehad. Prachtig om die wilde dieren te zien op safari. Zo dicht bij sommigen. Je hebt er later niet over gedroomd?
  En dan zondagmorgen de vrolijke en swingende kerkdienst van ev vijf uur, maar niet zolang voor jullie. Leuke foto’s van het zingen en die blijde kinderen op de arm. Wat zul je van dat alles genoten hebben! Ook van het zwemmen natuurlijk. Dan zal het vandaag ws weer kinderwerk of bouwen worden. Fijn om de mensen zo te helpen. Supermooi van jullie!
  Succes!!
  Groeten ook aan Dani, Selinde en Jorike

  • Tobias en mama
   1 jaar ago

   Lieve Yosie,

   Volgens mij hadden jullie dikke pret tijdens het zingen in de kerk?! Ik ben vandaag naar superhelden gym geweest en bij de Hema al om 10:00 poffertjes gegeten. Nog hele fijne dagen en ik kijk uit dat ik je mag ophalen bij het vliegveld.

   Dikke kus van Suus!!!!

 • Janneke Hofman
  1 jaar ago

  Hoi Jorike,

  Ik hoop dat je dit berichtje nog leest. Ik moet je de hartelijke groeten doen van opa en oma. Helaas lukt het oma niet meer om een berichtje te plaatsen. Dit vindt ze zelf ook heel jammer. Je heb in opa en oma zeer trouwe fans die alles lezen.
  Ze denken heel veel aan je. Namens opa en oma een dikke knuffel.

  Ps oma vind het wel heel leuk dat je haar sjaal hebt uit gekozen

 • Eyy Sophie!! Wat een superleuke foto’s en ook dat jullie aan het zingen zijn is erg leuk om te zien! Jij zong natuurlijk volop mee!☺️ Ik heb gisteren bij oma geslapen en ik hoorde misschien wel 5 keer: ‘Ja wat een prachtige foto’s van sophie!’ ‘Ik gun het haar heel erg’ Het ging heel goed met haar! Morgen ga ik bij opa slapen. Sophiee geniet ervan! (doe je toch al)
  Groetjes daar ??

  Ps: met frenkie gaat het heeeeeel goed. Hij eet wel heel veel..

 • Hi Noa,
  Super gaaf om mee te lezen hoe het bij jullie gaat, de safari, het bouwen en kinderwerk.. en het eten :-)… Ben je al weer aan een tosti toe :-).. Het gaat nu snel, misschien wel sneller dan je zou willen. Veel succes en plezier nog komende tijd!
  X Jacco

 • Philippine van Kleeff
  1 jaar ago

  Hoi Matthias,

  Ik had je gisteren (zondag) al een berichtje gedaan, maar die is er niet door gekomen. Nieuwe poging dus. Wat een mooie avonturen beleven jullie zo. Grappig dat je juist het kinderwerk zo leuk vindt. En heerlijk op safari geweest, dat is een prachtige belevenis. Als ik het zo allemaal lees komt onze eigen Afrika-ervaring weer helemaal naar boven. Ik had je graag zien swingen daar in de kerk ;-), was vast ook wat ongemakkelijk. En lekker relaxen bij het zwembad is natuurlijk ook niet verkeerd. Je hebt vast al een lekker kleurtje. Succes nog deze laatste dagen en geniet vooral. Groetjes van ons allemaal!

 • Peter, Thea, Sofie, Esmee en Maud
  1 jaar ago

  Hoi Norah H,
  Leuk om jullie verhalen te lezen, mooi avontuur! Veel plezier nog, geniet vd laatste dagen!
  Lieve groetjes,
  Peter, Thea, Sofie, Esmee en Maud

 • Hii Ruben!

  Wat leuk om je verhalen terug te lezen!! Hier was de weervrouw je zeker niet vergeten maar wel druk met andere dingen (lees weekend kamp)! Wat leuk die safari en fijn dag jullie wel ook beter weer hebben! Ben zo benieuwd wat jij vond van de kerkdienst waar je bent geweest!! Morgen in koster mogelijk een buitje maarr verder heerlijk weer!

  Knuffel Jo

 • Hi Lotte,

  Wat leuk een bericht! En wat gaaf die safari ook, we zijn wel een beetje jaloers hoor;-)
  We zijn benieuwd naar al je verhalen als je weer thuis bent. Geniet er nog van de laatste dagen.

  Liefs van ons

 • Opa en oma Twigt
  1 jaar ago

  Ha Jorike hoe is nu nog een paardagenñu gaan jullie af tellen Pobeer nog wat te genietenWekunnen haast niet wachten totwe al jou belevenissen van jou zelf mogen horenopa enoma zijn trots opje hooreen hele dikke kussenen knuffel van ons

 • Lijnie minnaard
  1 jaar ago

  Hoi jorike
  Wat vond oma het vervelend dat ze jou zelf geen berichtje kon sturen hoorde ik vanmorgen van oma. ben ik na het eten even naar opa en oma gegaan heb ze even geholpen en heeft ze zelf het berichtje voor jou getypt en verstuurd wat was oma trots dat het gelukt was.??
  P.s . Ze waren nog aan het eten en ze liet er haar pap voor staan want eerst moest het berichtje weg je ziet al helemaal voor je zeker.
  Oma is gewoon een beetje verslaafd aan de reisblog ze geniet van jullie verhalen en foto.s

  Groetjes tante lijnie

 • Leonie Huijsmans
  1 jaar ago

  heee Norah H ? Goed nieuwsss, de poule indeling is bekend! Je hebt op 12 maart in Volendam individueel en 19 maart in Rotterdam teams 🙂 en jemig je bent echt kast geworden hahaha, tot over n paar daagjes xx Leo

 • Renske hofman
  1 jaar ago

  Hey jorike
  Ik ben al een tijdje geland in Londen en het is er super leuk we zijn al ie een Londen bus geweest en we zijn al een paar keer in de metro ge west ik hop dat je nog een paar leukken dagen nog kan hebben want dan gaa ik dat ook doen

  Groetjes uit Londen

 • Ha Lieve Sief, Wat een mooi dag verslag weer. De dienst klinkt echt geweldig! Heb je lekker meegezongen? Je weet het he; Het hoeft niet mooi te zijn, als het maar hard is!
  Ik hoop dat je ons nog steeds niet echt mist:) Wij zijn er onderhand wel aan toe om je weer te zien! Geniet nog maar even van Afrika liefje.
  Tot gauw mama xx

 • Janine van der Meij
  1 jaar ago

  @karlijn

  Het lukt telkens niet om een berichtje te plaatsen. Dat komt waarschijnlijk omdat we in Oostenrijk zitten… sorry!!! Dit bericht heb ik zondag avond geschreven:

  In Oostenrijk hebben we de eerste skidag gehad, Jiska, Ivana, Brent en Jasper hadden we bij de skischool gedumpt, Branko was ziek en Oma en Margot waren bij Elin gebleven. Er is verse sneeuw gevallen en papa is heel blij met zijn sneeuwkettingen. Je helm is stuk (vizier er afgebroken) en Michiel is zijn skistokken vergeten.

  Wat zien die safari foto’s er gaaf uit! Zullen we voor jou ook maar een plekje reserveren van de zomer. Mogen wij ook even klagen dat we jou niet op de foto’s zien? Zou het helpen? Dat klagen?

  Oma gaat morgen mee skiën, ze heeft hele kicke skischoenen gehuurd. We gaan er morgen weer een leuke dag van maken. Larissa mist je hier ook heel erg. Volgende keer moet je weer mee hoor!!!

  We hebben net met Elin de Bumba-stop dans gedaan met z’n allen ? ?

  Nog veel plezier.

 • Janine van der Meij
  1 jaar ago

  @Karlijn
  Tweede skidag ben ik niet gaan skiën, maar met Elin gaan zwemmen. Papa is met oma gaan skien (bejaarden skiclub;-)) Brent en Jasper zitten bijelkaar in de skiklas, crazyteens!

 • Hoi Lukas en Ruben,
  Ik wilde een berichtje achterlaten, maar werdt geblokkeerd, tja dat lag er waarschijnlijk aan dat ik in Oostenrijk zit. Daarom hier het berichtje dat ik had willen sturen. Ik ben nu lekker aan het skiën dus kan niet even op de kalender kijken wat er staat. Jullie houden die voor morgen tegoed.

  Gisteravond laat aangekomen in Oostenrijk, dus ik kan weer bij de kalender! Die luidt vandaag als volgt: ‘Ik begin langzaam te veranderen in die persoon die zegt dat vroeger alles beter is.’ Gelukkig heb ik daar zelf nog niet heel veel last van.

  Ik moet zeggen dat ik jullie nauwelijks op de foto’s staan. Zijn jullie daar wel aan het werk? Of zitten jullie iedere dag gewoon lekker in de schaduw te kijken naar hoe de anderen hard werken. Ik kan niet wachten om de verhalen over afrika te horen, ik krijg bijna zin om weer naar school te gaan. Met nadruk op bijna, ik ga morgen lekker skiën en dat doe ik toch wel liever dan naar school gaan.
  Groetjes Jacco

 • Heyy Deborah, Lieske, Nienke en alle andere meisjes daar,

  Super bedankt voor de felicitaties, echt super lief dat jullie eraan gedacht hebben!! En Deb, wat staat roze je mooi ;). Wat super gaaf wat jullie allemaal mee maken en ik ben zo benieuwd naar jullie verhalen als jullie weer thuis komen! Veel plezier nog de laatste dagen daar en tot snel :)).

  Liefs, Naäma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch