Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw

We werden wederom wakker gemaakt om 6 uur door Wim. Eindelijk een volledige blauwe lucht. We ontbeten lekker en maakten ons klaar om naar de bouw en het kinderwerk te gaan. De groep was verdeeld: 10 mensen gingen kinderwerk doen, en de rest ging naar de bouw om te metselen aan het opvangcentrum voor vrouwen en kinderen (Christ Crisis Centre).

Vandaag gingen we op de bouw verder met het werk waar we gisteren geëindigd waren. We begonnen weer met stenen sjouwen, ongeveer een uurtje. Vervolgens begonnen we met specie maken en daarna gingen we metselen. Dit was erg gezellig, maar wel heel erg warm. Tussen het metselen door hadden we genoeg drink- en eetpauzes, en tijd om ons even in te smeren. Er zijn continu Afrikaanse bouwvakkers aanwezig, die aanwijzingen geven en ons helpen met het voorbereiden van de volgende laag stenen. Uiteindelijk hebben we vijf lagen op de fundering gelegd, die er door de vorige SHIB-reis al was aangelegd. De achterste muur is na een dag bouwen al 60 cm hoog. Al met al was het een gezellige en warme metseldag.

De groep die vandaag het kinderwerk deed, kwam als eerste aan bij een school die al bij een eerder project van SHIB was gebouwd. We liepen de zaal binnen, waar de kinderen al op ons wachtten. In het begin wisten we allemaal niet zo goed wat we met de kinderen moesten doen, omdat het de eerste keer voor ons was. Op een gegeven moment kwam iedereen wel los en stormden de kinderen op ons af voor een knuffel en een high-five. Ook vonden ze het leuk als we ze oppakten en met ze rondliepen. Sommige van ons hielden wel meerdere kinderen vast. Later liepen de kinderen ons omver en lagen ze op ons. Na het bezoek aan de school zijn we de sloppenwijken ingelopen, om kinderen op te halen voor het programma dat we voor ze hadden gepland. Het verhaal van de barmhartige Samaritaan werd voorgelezen aan de kinderen, daarnaast hebben we met ze geknutseld. Ook hebben we ballonnen aan ze uitgedeeld.

Vervolgens zijn we terug naar de school gelopen en hebben we gepauzeerd. Na het eten werden we door Sarah naar een ander deel van de sloppenwijk geleid. Daar hebben we onderweg veel kinderen verzameld om mee te doen aan de spellen die we voor ze hadden bedacht. We hebben gevoetbald en gespeeld met een ronde parachute met handvaten. Tijdens het spel met de parachute werden een paar mensen uitgenodigd om met Sarah mee te kijken hoe de mensen leven in een shack. We kregen te horen hoeveel geld de mensen daar wekelijks verdienen/krijgen. Zo was er een familie die niet kon werken. Zij kregen ongeveer 120 Rand (6 à 7 Euro) voor een familie van vijf. Als we terug kijken op de dag, vonden we het een indrukwekkende maar toch leuke en gezellige dag.

Persoonlijke berichtjes na de foto’s

het dagverslaggroepje van vandaag
elk kind verdient onverdeelde aandacht en veilige geborgenheid
spelletjes met de kinderen uit de township Borolelo
okay … jullie mogen trots zijn
Geen kinderachtige metselstenen
stenenpolonaise
en morgen de stapel weer ergens anders 🙂 ?
mooie rechte muurtjes !
wat betekent het veel voor een kind om gezien te worden (en dat geldt niet alleen voor kinderen)

Nathan

Ik vond het een geslaagde dag, ondanks de vertraging bij de reis. Ik ben een beetje verbrand maar het valt mee hoe erg. Ik hoop dat jullie het leuk vinden dat we op deze manier schrijven en ik zie jullie wel weer snel.

Jorike

Heyy familie en de rest,

Vandaag mocht ik kinderwerk doen dit was echt prachtig om te doen als is thuis ben vertel ik er alles over! Wat leuk Anouk dat je mee mocht doen met Renskes team en ligt mijn bed nog steeds lekker? En Marc ik mis het ook om jouw te plagen. Renske, ik weet niet echt of ik nog wat kan sturen voor dat je weg gaat. Ik hoop van wel maar anders alvast heel veel plezier in Londen.

En de rest van de familie bedankt voor de reacties het gaat hier er goed ik hoop jullie snel weer te zien. O ja en de blauwe lucht is hier inderdaad prachtig.

Dani

Hallo allemaal! Bedankt voor alle lieve en leuke berichtjes, ook namens Wilanda! Ik heb het hier zeker naar mijn zin en geniet enorm van het lekkere weer en de natuur. Het kinderwerk was echt super leuk en ook het metselen was erg gezellig en leuk om te doen. Fijn dat het ook goed met jullie gaat. Heb natuurlijk het carnaval wel gemist :(). @mama: Ik heb natuurlijk gewonnen met volleybal ?. Ik heb nog wel een paar vragen voor jullie: Hebben mijn teams (A1 en D2) gewonnen? En zouden jullie het resultaat van mijn motivatievragenlijst van de TU Eindhoven willen sturen? Ik krijg die via mijn mail. Jojooo!

Chananja

Hoihoi, wat een lieve berichtjes, ik waardeer het heel erg! Ik heb het hier heel erg naar mn zin! Het is gezellig en het weer is een stuk beter als in Nederland. Het metselen vond ik best leuk om te doen maar wel heel vermoeiend en het kinderwerk vond ik echt geweldig! Het was wel heftig om te zien, maar het voelt zo fijn om een lach op hun gezichtjes te toveren. @Dorien heb je je een beetje gedragen met carnaval? En fijne vakantie liefie, ik mis je! Papa en mama en de jongens ik hou van jullie en heel veel sterkte deze week ik denk aan jullie! Xx Chananja

Iris

Hoi, hoi, super bedankt voor jullie berichten vindt het super leuk om het te lezen. De afgelopen dagen heb ik op de bouw gewerkt, dit was super gezellig met z’n alle. Na deze vakantie hoef ik in ieder geval niet meer naar de sportschool. Ik kijk ook erg uit om het kinderwerk en het shack repair te doen om meer van de mensen te zien. Maar ik geniet hier heel erg en kijk uit naar de volgende dagen.

Myrthe

Heyhey schatjesss ik mis jullie thuis allemaal heel erg. Het is hier leuk, heel gezellig met iedereen en het is zo lekker weer! Ik wordt eindelijk bruiner dan jullie allemaal! Ik ben zowat een bouwvakker met al dat metselen, maar het is leuk om te doen. Binnenkort mag ik kinderwerk doen, daar heb ik echt zoveel zin in. Ilse veel plezier op trefpunt kamp, niet teveel zoenen met Tim hè ;). Juultje de lama die je hebt gemaakt vond iedereen heel knap gemaakt en slaapt elke nacht bij mij in bed. Timon en Stefan ik mis jullie natuurlijk het meest en heb zin om jullie weer te zien op Schiphol bij alle vliegtuigen, vinden jullie vast cool. Papa en mama bedankt voor de berichtjes en ik heb zin om jullie alles te vertellen en foto’s te laten zien. Veel liefs en kusjesssss van mij!!

Hein en Susanne

Hier alles goed. Leuke groep!!! Geweldig om met 35 pareltjes op pad te zijn! Dankjewel lieve ouders voor het vertrouwen dat jullie ons geven om met jullie kinderen deze reis te beleven!

Ps. Lieve Roosje, van harte gefeliciteerd met je 18e verjaardag. We houden van je en zien je snel weer! Kusjes Noa en Frederique

88 Responses to “Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw

 • Lijnie minnaard
  1 jaar ago

  Who jorike wat een leuke foto van jou met het kindje leuk dat het zo afwisseld gisteren stenen sjouwen en nu met de kinderen bezig zijn geniet maar van alles is vast heel indrukwekkend allemaal voor jou en de groep maar wel mooi om te doen

 • Lieve Iris

  Wordt echt onwijs blij van jouw foto. Super trots op je ❤️
  Kus mama

  • Hey Dani, leuk om een berichtje van je te lezen en een foto van het metselen. Tot nu toe bevalt het dus prima. Kinderwerk leuk, metselen leuk, sfeer goed! Gaaf!

   Morgen volgens mij een dagje Afrika bekijken, dat zal ook mooi zijn. Natuurlijk is die regen niet echt fijn, naar zorgt wel voor een groenere natuur ipv kale zand vlakten.

   De A1 heeft afgelopen zaterdag gewonnen met 18-19. (stond al in mijn bericht van zaterdag of zondag ?) De D2 was vrij.

   Volgens mij is er nog geen nieuws van de TU Eindhoven, maar ik zal nog ff goed kijken en het in de gaten houden. Mocht je het willen weten…je Mol zit er nog in! ?

   Groetjes papa

  • Tygo en arien
   1 jaar ago

   MAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAATHIAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAS

 • Goed bezig met zijn allen en Iris je sta beter op de foto dan in de krant?

  • erika schut
   1 jaar ago

   Hi Iris en Sanne.

   Wat een leuke foto’s komen er voorbij.
   Leuk iets van van jullie te zien en te lezen waar jullie mee bezig zijn. Super mooi werk?
   Goed smeren, goed werken, en super veel genieten
   Liefs Erika

 • Nou Sophie we moeten wel heel veel geduld hebben om foto’s van jouw werk of het spelen met de kinderen te zien….. maar geduld is een schone zaak en zeker in Afrika heel normaal? dus we wachten rustig af! Groeten uit Zutphen. Mag nu pesten met oma en ze vertelde waarom de kaarten blauw zijn:-) Het gaat heel goed met haar en heeft alweer praatjes voor 10! Dag lieverd, dikke knuffel van ons❣️

  • Gerard, petra, niels & joost
   1 jaar ago

   Hey Iris en de rest.

   Super leuk om jullie verhalen en foto’s te zien.
   Fijn dat jullie er ook van genieten.
   Nou heel veel succes nog. En geniet ervan!

 • Fijn dat je het na je zin heb iris,
  Heel veel plezier nog komende dagen.

  Groetjes ome jef & tante sharon 😉

 • Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw! Wat heerlijk. De komende week in Koster vooral veel zon!! De witte duif zal denk ik wat meer opdrogen en het zwembad steeds wat fijner worden! Ruben ik ben wel echt benieuwd naar een fotootje van jou! Ben benieuwd wat je vindt van daar!!

  Xx Jo de weervrouw

 • Hee lieve Sief, t Is hier een héél stuk stiller in huis. (Begin zelfs je metalherrie te missen?)
  Hoop dat je het te druk hebt met genieten om ons te missen! Mooie verhalen weer op jullie blog! We zagen je op de foto’s in de stenenslinger staan. Je ziet er stoer uit in je werkkloffie. Goed bezig liefje! Dikke knuffel van ons 7en en tuurlijk ook van Morris xxx

  • Johan & Marja
   1 jaar ago

   Hoi Nathan,
   Heel erg leuk om jullie verslag te lezen en foto’s te zien. Je hebt de kinderen iets belangrijks gegeven: je tijd, aandacht en liefde. Super. Geweldig hoe jullie omgaan met de steeds verrassende omstandigheden. Mooie lessen om ook dan goed samen te werken. Wel blijven smeren met de zonnebrandcrème, haha. Veel plezier morgen bij de Afrika-proefdag. Als je terugkomt dan is het hier ook anders, dan staan er 7 bomen, doe worden morgen geplant. We bidden je/jullie Gods zegen en bescherming toe. Liefs pap en mam

 • Edwin Evers
  1 jaar ago

  hey iris leuk dat je er zoveel plezier heb geniet er van

 • Lieve Loïs,

  Wat kijken we elke keer uit naar het dagverslag van de groep. De foto’s turen we af om de kijken of we een glimp van je kunnen opvangen. Heb je al spierpijn van het bouwen en zitten de schoenen een beetje!
  Morgen is de Afrika-proefdag we zijn benieuwd naar je belevenissen. Geniet van de natuur, de warmte en het zware werk!

  Dikke knuffel van papa en mama ?

 • Hey Iris,
  Klinkt goed bouwvakster! Worden de muurtjes een beetje recht? ? volgens mij hebben jullie t goed naar je zin, want de foto’s zijn stralend! Je gaat vast nog wat mooie en ook heftige indrukken opdoen bij t kinderwerk en shack repair. Maar daar kwam je voor. Geniet en heb t goed daar!

 • Vader van de weervrouw
  1 jaar ago

  de vader van Jo de weervrouw denkt aan jullie!

 • Hey Hey,

  Wat een feest om elke dag jullie blog te mogen lezen! Super tof ook dat jullie eindelijk mooi weer hebben en daarmee dan eindelijk de handen uit de mouwen kunnen steken!

  Geniet van de blije gezichten, van al het moois dat Afrika jullie te bieden heeft! En blijf ons verblijden met jullie mooie foto’s!

  Suus, Donna doet het super, ik denk wel dat ze je mist! Zoals ik jou uiteraard ook ❤️

 • Hé Iris, wat een gave foto van jou! Super gaaf om jou zo te zien stralen! ? jullie zijn ontzettend goed bezig! Ben benieuwd naar al je verhalen. Tot de volgende blog! ?

  • Danielle van Laar
   1 jaar ago

   Lieve Nan,
   Fijn dat het goed met je gaat. We missen je bij ons, maar we voelen je wel in ons hart bij ons.
   De bijbeltekst van opa is in het Afrikaans nog mooier..U troue liefde is meer werd as die lewe;
   daarom sal ek U prys.
   Psalm 63:4
   Hé lieve schat geniet en verwonder je over alles wat je doet en ziet. Wat ik over opa ga zeggen is o.a. dat hij zich zo verwonderde over Gods schepping. O.a. daar zijn we heel benieuwd naar, hoe Gods schepping in Zuid Afrika is. Tot snel weer…kus van ons allemaal

 • Hey Ilvy! We hebben je gespot op de foto met de stenen polonaise. Flinke bakstenen hoor, zwaar werk. Gelukkig heb je veilige stoalen neuzen. (Ze zijn ook daar veilig bezig Jan!). Hier gaat het goed en we missen je wel hoor. Joppe dacht gisteren dat hij je zag fietsen. Toen hij riep ‘hè da’s Ilvy!’ dacht hij ineens dat je in Afrika zit. Heeeel veel plezier met die leuke groep en alle Afrika activiteiten morgen! Dikke kus van ons 4tjes! ??

 • Willie evers
  1 jaar ago

  Hoi iris.

  Nou ik weet wel als er nog eens gemetseld moet worden wie ze daar voor kunnen vragen.
  Je bent zo van alle markten thuis..
  Veel plezier nog

  Groetjes oma evers

 • Hi Noor, ziet er leuk uit! niet verliefd worden daar want dan moet ik helemaal naar Zuid-Afrika komen om het vriendje van mn zusje goed te keuren (of word wel verliefd heb ik een extra vakantie naar Zuid-Afrika) oja groetjes aan Mevrouw Schussler, is iets anders dan skiën dit?.

  groetjes je grote broer

 • hoi Anna,

  Wat leuk om je zo te zien op de bouw. Als je terug bent kun je zo helpen op de bouw bij Paula ?. Pittige workout denk ik zo, al die stenen sjouwen. We zijn benieuwd wat je morgen allemaal gaat zien op de afrika proefdag.
  We kijken elke avond uit naar jullie berichten.
  Veel plezier morgen, en dikke knuffel en kus van ons

 • Janneke Hofman
  1 jaar ago

  Hey Lieve Jorike,

  Wat maak je veel mee daar. Zo leuk om hier in Nederland ook een klein beetje mee te mogen beleven. Wat een gave foto van jou en het kindje. Geniet er maar van.
  Lukt het een beetje om zelf ook foto’s te maken. Wij zijn heel benieuwd naar al je verhalen.

  Vandaag ben ik bij opa en oma geweest. Opa moest voor controle naar het ziekenhuis. Alles was goed. En hij heeft genoten van zijn uitje. Hij zat weer vol grapjes. Hij is supertrots op jou… en oma natuurlijk ook. Iedere dag wachten ze vol spanning op het dagverslag..

  Succes nog met bouwen en het kinderwerk. Laat je hart maar spreken fan komt het allemaal goed.
  Liefs en een dikke knuffel van je moedertje.

  Ps natuurlijk ook van de rest

 • Hannah de Glee
  1 jaar ago

  Heyy Sief,

  Ik hoop dat je het leuk heb daar, ziet er goed uit! Ik vind het erg leuk om de verhalen te lezen en natuurlijk ook de foto’s te zien. Ik ben trots op je❤️

  x

  Hannah

 • Lieve Noa, hoe gaat het met je? Kus Nicole en Xander

 • Hee Nien, ik weet niet zo goed wat jij nu gedaan hebt (bouwvakken of kinderwerk). Hopelijk komt er nog een foto van jou met de kindjes. En als je al gemetseld hebt; ging het goed?! Want jij had natuurlijk die metsel-oefen-avond gemist. Maar ik denk dat je er een natuurlijk talent voor hebt dus komt vast goed. Toot mist je ook. Zei ie tegen me ;-). En wij natuurlijk ook. Elke avond wacht ik met smart op het reisblog. Geniet er nog van mop!! Dikke kus!

 • Hee Tijmen,

  Leuk om jullie verhalen te lezen! Mooie avonturen beleven jullie daar. Hoop dat je een goede tijd hebt!
  Probeer maar ff een foto te bomben, zodat ik jou ook op de foto’s voorbij zie komen 😉

  Liefs,
  Je breur Robin

 • Sonja van Kruistum
  1 jaar ago

  Hé stoere metselaar!
  Dank voor jullie leuke verslag en prachtige foto’s.
  Leuk dat je nu ook de bouw al hebt meegemaakt. Nog geen blaren van je spliksplinter nieuwe werkschoenen? Zo te zien is het iig geen overbodige luxe dat je goede werkhandschoenen hebt.
  En ‘n heerlijk zonnetje dus vandaag. Beter!
  Jullie gaan als jekko met die bouw. Heeft Wilanda daar ook al aan bijgedragen of worden haar superbouwpowers tot later bewaard ??
  Genietse morgen van wat jullie allemaal gaan zien en meemaken. Hoop voor jullie dat je dan tot 7 uur ofzo mag uitslapen :-)!

 • Heee lieve Iris, wat ben je ontzettend goed bezig ouwe bouwvakster! ?? Deze foto gaat je moeder inlijsten, geloof me! ? Wij zijn heel benieuwd naar een foto van jou met de kindjes. Geniet ervan.

  Liefs, Evan & Paula
  & dikke knuffel van Saar & Fien

 • Danielle van Laar
  1 jaar ago

  Hé Nan,

  Fijn om je op een foto te zien….en nog wel als bouwvakker. Mooi dat je het kinderwerk zo bijzonder vind, het lijkt op de bijbeltekst; Een vrolijk hart brengt en lach op het gezicht, blijmoedigheid maakt het leven tot een feest. Spreuken 15:13 en 15:15.
  En in het Afrikaans;
  En mag die God van die hoop julle vervul met alle blydskap en vrede deur die geloof, dat julle oorvloedig kan wees in die hoop deur die krag van die Heilige Gees!
  Al die dae van die bedrukte is sleg, maar die vrolike van hart het gedurigdeur fees.
  Schitterende taal, het zegt nog beter wat er bedoeld wordt. Hé lieffie, we zien of horen graag van je. Dikke kus van ons

 • Janneke Ploeg
  1 jaar ago

  Hey lieve Deborah,

  Fijn om (persoonlijke) berichtjes en foto’s van je/jullie te ontvangen. Wat sta je er mooi op met dat kindje op de arm.

  Vandaag stoer op de bouw. ?? Flinke stenen zeg. ? Spierpijn?

  Matthias wil je nog ff laten weten dat hij je zeker zondag heeft gemist. Er was niemand die meteen riep ‘Ik doe mee met een spelletje’ dus het werd schaken ♟️ daarvoor hoef je niet met meer dan 2 te zijn. Hij zei verder: Deborah ik hoop dat je het super leuk hebt. Succes!!

  Veel plezier morgen bij het proeven van Afrika.

  Dikke knuffels uit Barneveld. -XXXXX-
  P&M, H, M en E

 • Ha Joas. Mooi wark, metselen met mooi weer. Het ziet er goed uit. Hard werken maar dat ben je wel gewend.
  Veel plezier vandaag en geniet van dagje Afrika!
  Groeten Pa

 • Lieve, lieve Lotte,
  Van harte gefeliciteerd!!!! Het was even wachten, maar eindelijk ben je 16! En dan nog wel een verjaardag in Zuid-Afrika, dat vergeet je je leven nooit meer. Is de postbode (Norah) al langs geweest? Zo zijn we er toch een heel klein beetje bij vandaag. Maak er een geweldige dag van en geniet van alles!
  We zien dat je goed bezig bent met metselen, je zal wel spierballen krijgen zo. Hoe gaat het met je voeten?
  Maak er een geweldige dag van en geniet van alles!
  Hele dikke knuffel van mama

 • Lénora Hendriksen
  1 jaar ago

  Heyyyy Luuk, fijn om te zien dat je het zo erg naar je zin hebt. Ik zie altijd wel een glimlach van jou op de foto’s echt leuk! Ik mis je wel thuis hoor, want tja het is iets TE rustig zonder jou in huis?.
  Groetjes Leentje je liefste zusje?. En natuurlijk groetjes van de liefste hond Aika??.

 • Hiep, hiep, hoera!

  Lieve Lotte,

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Maak er een mooie dag van met elkaar. We lezen elke dag wat jullie allemaal doen, leuk om zo op de hoogte te blijven. Veel plezier daar en succes met het metselen;-)

  Veel liefs en een dikke kus ?van Mark, Mirjam, Bjorn, Isabel en Twan

 • Thamar de glee
  1 jaar ago

  Heyy sief,
  Ik heb je al op veel foto’s gespot en ik kan zien dat je het naar je zin hebt! Het is raar stil hier in huis zonder jou. Het gaat goed met je vissen (ik voer ze iedere dag en dat waarderen ze). Het is wel lastig om Tom te voeren omdat Kevin veel sneller is, maar ik heb nu een manier gevonden die redelijk goed werkt. Ik mis je.♡♡

  XX Tum

 • Hoi Ruben en Lukas
  Hier weer een nieuwe tekst van de kalender, die luidt als volgt: ‘Omdat we steeds corrector willen zijn, worden we steeds incorrecter.’

  Ik hoop dat jullie het nog naar jullie zin hebben en nog niet verbrand zijn. Ik mis jullie wel een beetje in de pauzes hoor. Het is ongewoon rustig nu. Ik zou zeggen niet te hard werken en dat jullie nog veel leuke, mooie en bijzondere dingen mogen meemaken daar.
  Groetjes Jacco

 • HJ en Wilma
  1 jaar ago

  Hi Lotte, van harte gefeliciteerd met je 16e verjaardag. Maak er een mooie dag van daar. Het is heel leuk om te zien hoe jullie bezig zijn. Heb nog een mooie tijd daar!! Liefs HJ en Wilma

 • Hey lieve stoere Iris,

  Wat ontzettend knap werk doe je daar! Snap wel dat je vader en moeder super trots op jou zijn! Dat zijn wij ook! Ga zo door en maak mooie herinneringen!

  Fijne tijd nog!

  Heel veel liefs Ardi, Anja, Duuk & Kiki.

 • Lieve Frederique, zo te zien en te lezen een hele belevenis. Jullie zijn zo wel goed en gezellig bezig met die kinderen. En ging het metselen goed ? Knap hoor wat jullie doen. We zijn trots op je. Geniet ervan we bidden voor jou en de hele groep. Groetjes opa en oma Heimensen

 • Hi Noa,
  We grapte gisteren al of je wel mee bent gegaan, we hebben je namelijk alleen nog op de groepsfoto bij aankomst kunnen ontdekken ?
  We zijn erg benieuwd hoe je het hebt. Ik ben ook erg benieuwd wat jullie vandaag aan het doen zijn, wat zou ‘Afrika proeven’ precies zijn?
  Hoe is het verder met je werkschoenen, ik hoop nog geen blaren ondanks dat je ze niet ingelopen had?
  En snurken je kamergenoten een beetje??
  Heel veel plezier vandaag en dikke kus, mama

  • Lekker bezig iris bij terug komst ken je mooi bij mij thuis metselen

   • Eyyy Lotte
    GEFELICITEERD!!!!!!!! Hoop dat je een leuke verjaardag hebt. Heel veel plezier voor de rest nog op Afrika en mis je trouwens wel echt bij de training
    Groetjes Thirsa

   • Danielle van Laar
    1 jaar ago

    Hé Nora (vd Pol)
    Hoe gaat het meissie? Geniet je van je Afrikaans avontuur? We zijn heel benieuwd hoe je het ervaart. Het werken, maar ook het kinderwerk. Wie weet kun je nog eens stage lopen als je met je vervolgopleiding bezig bent. Of vind je het te ver van huis? Geniet je van alles? Als je terug in Nederland bent hopen we dat je het een keer komt vertellen.
    Lieve groet van ons allemaal.

    De Van Laartjes

 • Heyy Lieve Lotteeee
  Gefeliciteerd met je verjaardaggg!! Eindelijk 16!!!
  Ik hoop dat je een leuke verjaardag hebt in Afrika!!
  Ondanks dat we er niet bij kunnen zijn hopen we dat het jouw beste verjaardag wordt! Hoewel dat bijna niet kan zonder ons 😉 Haha
  Liefs van Fleur Lyyy

 • Opa en oma Versteeg
  1 jaar ago

  Lieve Lotte

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. We hopen dat je een gezellige dag hebt, met je groep.
  Wij vinden het heel erg leuk om je te volgen. Het metselen gaat je goed af zo te zien, wat een lieve foto met dat meisje We wensen je nog hele mooie dagen toe

  Lieve groet
  Opa en oma Versteeg

 • Geline van de Fliert
  1 jaar ago

  Heee lieve Wilanda en Dani (Dilanda? Wilani?),
  Wat leuk om alles zo mee te lezen; bedankt voor jullie felicitaties, mede daardoor heb ik een leuke verjaardag gehad 😉 Wat balen van al die regen, maar gelukkig nu eindelijk aan de bak! En wat een weertje zeg, jaloers!!! Beter komen jullie niet te bruin terug (vooral jij Wilanda), want dan ben ik echt een spook naast jullie. Ben benieuwd wat jullie op deze vrije dag voor uitje gaan doen; ik zie de foto’s vast weer verschijnen. Geniet er maar goed van!! Ps. Grey goose mist jullie

 • Tygo en arien
  1 jaar ago

  Maaaaaathiaaaas

  • Danielle van Laar
   1 jaar ago

   Hé Myrthe,

   Hoe gaat het met jou? Geniet je van Zuid Afrika en wat je daar doet? Het zal een mooi gezicht zijn, blonde haren en een lekker bruin kleurtje. Veel plezier daar en maak er een mooie tijd van.

   Lieve groet,

   De Van Laartjes

 • Oma Groenendijk
  1 jaar ago

  Hoi Myrthe wat leuk die foto’s en heel fijn dat jullie zo genieten, wij genieten mee, Lydia is bij ons aan het logeren en vind het supergaaf wat jullie doen, geniet maar lekker hoor en duizend kussen van opa en oma Groenendijk en een hug van Lydia

 • Hoi Lotte,

  Van harte gefeliciteerd met je 16e verjaardag! ???
  Wie kan het later vertellen dat je op je sweet 16 verjaardag ergens een geweldige en bijzondere ervaring opdoet? Jij in ieder geval!!

  Geniet van deze mooie ervaring!
  En natuurlijk lezen we verder mee wat jullie allemaal nog doen en meemaken.
  Heel veel plezier meis!
  En een hele mooie en speciale verjaardag!

  Dikke knuffel van
  Woody & Jessica , Amber en Lynn ?

 • Aan Deborah,

  Heel leuk om je berichtjes te lezen.
  Fijne dagen, veel plezier!

  Groetjes van Opa en Oma Ploeg

 • Hi Lotte,
  Eindelijk 16????!!
  Van harte gefeliciteerd en maak er een mooi feestje van in Afrika!!
  Druk aan het metselen zie ik op de foto?.
  Veel plezier nog❤️.
  Liefs Mamir en natuurlijk ook van Erik, Luuk & Emma

 • Emma van Dijk
  1 jaar ago

  heee Lotte!
  van Harte gefeliciteerd met je 16e verjaardag!!
  Ik hoop dat je daar een leuke verjaardag hebt om nooit meer te vergeten!
  ik wens je nog heel veel plezier en succes!!

  Doei doei! liefs Emma

 • Hey Nienke, Deborah en Lotte,

  ten eerste, Lotte, gefeliciteerd met je verjaardag!!! Is toch anders dan normaal, maar het is in ieder geval bijzonder. Ik hoop dat je een leuke verjaardag hebt, maar dat zal wel lukken. Ik zal als aandenken aan je verjaardag zo wel even Antman gaan kijken 🙂

  Ik mis jullie wel met bedrijfseconomie, maar ik kijk nu al uit naar jullie verhalen!! Het kinderwerk ziet er heel leuk uit, super schattige foto’s ook. Ik hoop dat jullie het ook naar jullie zin hebben, nog heel veel plezier!!

  Groetjes,
  Arine

 • Floor-Anne Hendriksen
  1 jaar ago

  Hey luuk, Ik zei nog zo dat ik je niet ging missen. Maar dat is goed mislukt! Ik hoop dat je een enorm leuke tijd beleeft.

  Gr. Floor-anne

 • Heee Ruubie!

  Hoe is het daar?? Lekker man, al dat werken!! Kan je het een beetje redden met alle kinderen? Ben benieuwd hoe je dat doet!!
  Sorry dat ik geen mopjes stuur zo als beloofd, maar ik weet geen mopjes… misschien als je thuis bent!!

  Dikke kus van je lieflingszus

 • Heeee Ruub!
  Ook vandaag de dag zijn wij nog moe van braatweekend. We hoorden nu net van jouw mentor dat deze vermoeiheid na je 30ste alleen nog maar erger wordt hahahah. Naast deze mooie opmerking, krijg je nog de groetjes van hem. We hopen dat je nog leeft, want we hebben je nog niet op foto’s gespot en ook heb je verhalen nog niet in de blog kunnen lezen. Hopelijk ben je snel aan de beurt voor het dagverslag. 🙂
  Liefs van Noa, Myrthe en je mentor

  Ps. Ook de groetjes namens wak.
  Pps. De volgende keer houden we t bericht wat korter.
  Ppps. Mand.
  Pppps. Sorry voor dit lange bericht
  Ppppps. Hier is een patato.

 • Heeeey lieskee,

  Ziet er erg gezellig uit zo met de groep! Vergeet je niet in te smeren he want onze ginger huidjes zijn niet zo geschikt voor zoveel zon haha.

  Ik heb al wel wat van je truien aan getrokken sorry not sorry. Super handig zo’n extra kledingkast van jou erbij:) Wel super jammer voor je dat je Niall’s nieuwe nummer nog niet hebt kunnen horen hahah ik zal m wel voor je draaien in de auto als je terugkomt! Ik hoop dat je nog een mooi duet van breaking free met iemand doet!

  anyways nog heel veel plezier daar!!!
  Groetjes Roos <3 (en de rest thuis)

 • Hey Lotte,

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!! Ik hoop dat het een leuke dag was. Ik mis je <3
  .
  Kusjes Vera

 • Dicky van de Fliert
  1 jaar ago

  Hoi Wilanda ,
  Vandaag een ontspannen Afrika-proef dag. We zijn benieuwd wat t is. Elke dag krijgen we leuke foto’s , waar we jullie regelmatig op zien. Het is voor jullie steeds spannend wat je gaat doen en of het doorgaat. Nu jullie zo flexibel moeten zijn, komen jullie vast heel relaxed terug, haha.
  Ben benieuwd!
  Liefs xx

 • hoi Anna

  Wat leuk om je zo zien te werken,met ons gaat het ook goed. Ik ben vrijdag tot zondag op kamp van muziek geweest en toen was ik uit een stapelbed gevallen terwijl het niet eens nacht was?. Ik hoop dat je het leuk en gezellig heb daar. Maandag tot gisteren ben ik naar de nacht van betekenis geweest en toen heb ik met mijn groepje gewonnen en de winnaars kregen een chocolade reep?, maar ik heb mijn chocolade reep helaas al op.

  Hele dikke kus Julia

  • Zeg Julia,

   Heb je niet eens een stukje chocola voor mij bewaard? ?

   Groetjes je Tante

 • Hey Aron,
  Je zusje hier:) Mis jou en heb zin om je weer te zien. Ben benieuwd naar de verhalen als je terug komt. Ben heel trots op jou en wat je allemaal bereikt.

 • Lieve Myrthe,

  Ik mis jou echt heel erg, ik heb zelfs een nachtje in jouw bed geslapen. Op school hebben we nu een bouwhoek, ik heb al wat getimmerd. Op zwemles mocht ik zonder kurk zwemmen. kusje-kusje, Stefan.

  Vanmiddag heb ik een school-schaaktoernooi, ik hoop dat ik ga winnen! Mijn andere oor was ook ontstoken, maar ik heb nu geen pijn meer. Volgens mama hoor ik wat minder, maar dat valt reuze mee: alles wat ik wil horen, hoor ik wel 😉 Ik hoop dat je nog een leuke tijd hebt en dan zullen we wel zien of je bruiner dan ik bent als je thuiskomt. Knuffel en tot snel!

  Met de rest hier in Nederland gaat het ook goed. Juul had een hele gezellige nacht van betekenis, met allemaal leuke workshops en natuurlijk midden in de nacht spellen als levend stratego en trefballen in de gymzaal. ze was ‘s morgens dan ook nog lang niet moe…Met de info over Ilse loop je wat achter: T is niet meer in beeld, misschien gaat ze in de herfstvakantie afspreken met …?? Papa is afgelopen week een hele dag naar Den Helder geweest, natuurlijk veel gezien en hard gewerkt 😉 Zondag was hij in Duitsland. Afentoe is er hier nog maar een klein clubje 🙁 En nu jouw kamer zooo netjes blijft, en de wasmand een stuk leger verveel ik me bijna?De eerste spullen uit je kamer zitten dus al in dozen.

  Wat leuk dat je nu binnenkort aan de beurt bent voor het kinderwerk! We speuren de foto’s af om je te spotten…en natuurlijk zijn we erg benieuwd wat jullie vandaag gezien en beleefd hebben.

  Fijne dagen nog en heel veel liefs van ons allemaal

  P.s. feliciteer Lotte maar van ons met haar 16e verjaardag.

 • Lieve Lotte,
  gefeliciteerd, maak er een mooie dag van een ervaring voor het leven.

  ly,
  papa

 • Oma van weervrouw Jo
  1 jaar ago

  Hoi Ruben, wat leuk de de blog te lezen en de foto’s te zien van het mooie werk dat jullie daar mogen doen. Ik hoop dat je het daar naar je zin hebt. Geniet er van. Veel liefs van mij.

 • Lieve Sief.
  Wat leuk om mee te kunnen lezen/kijken.
  Hier zit een hele trotse tante 🙂
  Veel succes met het bouwen en het kinderwerk.!
  Tot snel! En dan kletsen we even bij he.
  Een hele dikke knuffel van mij.
  Liefs,
  Tante Janny X

 • He sanne en Iris, mooie foto’s en gaaf dat de eerste stenen al gelegd zijn. Trots op jullie en werkse

  @sanne we missen je wel hoor kusjes papa en mama

  • Hoi Chananja, even een berichtje om te laten weten dat je met ons mee gaat in gedachten deze dag om onze opa te begraven. Gelukkig hebben we een God die over grenzen gaat. Sterkte vandaag

   Liefs van ons, Jidde, Joas, Elin

 • Hey Lotte,

  Gefeliciteerd met je verjaardag!! Ik hoorde van Vera dat je het daar erg leuk vindt en ik hoop dat je nog een leuke tijd hebt!

  Groetjes Daan

 • Hoi lieve sanne,

  Wij missen je inmiddels al wel een beetje hoor. Het poetsen bij top ging toppie, zaterdag ga ik weer smiddags met thirs! Wij hebben gister het huis getekend dus dat is ook officieel!! De bouw is wat vertraagd dus misschien kun jij ze straks een handje helpen met je metselskils. Ik hoop dat je het nog steeds naar je zin heb en dat je knie je niet teleursteld. Tommy mist je ook een beetje, hij kruipt lekker tegen mij aan als ik thuis kom uit stage. Ik hoop van jou net zulke mooie foto’s te zien als die van iris, want iris die is cool zeg! Kan aan je zien dat je aan het genieten bent super fijn!

  Marco wenst jullie ook nog veel plezier en heeft zin om sanne weer lekker te pesten ;).

  Dikke kus jullie zus en nicht

 • Danielle van Laar
  1 jaar ago

  Hoi Lotte,

  Als eerste….van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Bijzonder dat je 16 jaar wordt en helemaal bijzonder dat je je 16e verjaardag in Zuid Afrika viert. Geniet je van je Afrikaans avontuur? Mooi dat je zowel metselen als kinderwerk doet…het kinderwerk zal je vast goed afgaan.
  Veel succes en voor vandaag…maak er een mooie verjaardag van.
  Lieve groet,
  De Van Laartjes

 • Lieke Kieft
  1 jaar ago

  Hee Dani,

  Super leuk om alle berichtjes te lezen en de foto’s te zien! Beetje jammer van de regen maar zo te zien schijnt de zon ook lekker. We hebben zaterdag trouwens 18-19 gewonnen van Woudenberg! We stonden eerst 3-11 voor, dus we hadden eigenlijk dikker moeten winnen maar ja zo ook prima natuurlijk. De uitslag van de D2 kon ik alleen niet vinden in de knkv app, mis dat ze niet hebben gespeeld. Maar ik zal het nog even aan rhode vragen voor je. Ik ben benieuwd naar de rest van de updates. Heel veel plezier nog en geniet ervan 🙂

  Liefs Lieke

 • Hi Noa,
  Heb je een leuke dag gehad? Ik heb gisteren het kadootje aan Roos gegeven en die had een pyjama aan met allemaal foto’s van Bram er op. Zag er heel grappig uit. Ik heb mijn rapport gekregen en die is heel goed. Morgen heb ik ruil beurs op school, dan mag ik speelgoed ruilen. Ik ben heel benieuwd wat jullie vandaag hebben gedaan. Dikke kus en knuffel, ik mis je. Myla X

 • Ha lieve Chanan

  Wat superleuk om jullie blogs te lezen en te lezen dat je zo geniet van de kinderen daar, veel herkenning?!

  Blijf vooral genieten en herinneringen maken. Topper!!!

  Liefs julia

 • Raoul Thomassen
  1 jaar ago

  Hey Lotte!

  Gefeliciteerd met je verjaardagggg!!!
  Veel plezier daar!!!

  Groetjes Raoull

 • heeyy Lotte

  van harte gefeliciteerd met je verjaardag
  en nog veel plezier

  groetjes Daniel

 • Ciao Niels,
  Jullie zijn goed aan de gang!! En dat met de warmte! Lekker na t werken in het zwembad plonzen? We volgen de reisblog op de voet, leuk om te zien. Wij zijn ook druk aan de gang, caravans slopen! Elke dag eentje, tot nu toe maar het is ook pas dag 3. Weekend werken in disco. Aftellen naar de vakantie, heb super zin je te zien!! En al je verhalen te horen! Voor nu succes verder en knuffel van ome Mauri em mij.

 • Hoi Niels

  Dit is de derde poging van het versturen van een berichtje, het zit even niet mee.
  Leuk je op de foto te zien.
  Hard werken met dat hete weer, knap hoor.
  Geniet ook van de mooie dingen daar.
  Wij volgen de blog met plezier.
  Miranda en Mario.

 • Hey Lindje!

  Wat leuk om allemaal te lezen! Echt genieten van de verslagen. Ik was je filmpjes op insta aan het sturen, maar nu toch maar even gestopt. Anders heb je straks 1000 filmpjes om te kijken?
  Helemaal trots dat je zo de leiding hebt gepakt en lekker hard werkt op de bouw.

  Tot snel ❤️
  Liefs Anneleen

  Ps. Ik kijk wel wie is de mol door, dus daar moet je even een inhaalslag maken voor maken als je thuis bent ?

 • Remon en Evelien
  1 jaar ago

  Hey lieve Niels,

  Wat mooi om te zien dat jullie aan het werk kunnen! Hopelijk was vandaag een mooie en bovenal leuke dag om mee te maken!

  De eerste paar dagen zitten erop, nog een aantal mooie dagen op komst, genieten van alles!

  Wij houden van jou,
  Papa, mama en Mark

 • Joeeeehoee ANNA

  Wat ontzettend leuk om de avonturen zo te kunnen volgen en al die foto’s te zien!!
  Heb je al spierpijn van al het sjouwen? ?
  En Jos vraagt of je de BIG 5 al heb gespot?

  Goed bezig daar, we zijn trots op je!

  Groetjes Jos & Carolien

 • Hee nann!!! Super dat je reageert!! Echt blij om weer iets van je te horen. Ik mis jou ook super erg en ben blij als we eindelijk weer samen zijn<3. Ik heb me heel goed gedragen tijdens carnaval;). Hele leuke foto’s om te zien. Ik ben blij dat je het er naar je zin hebt!! Ik laat zeker nog wat van me horen.

  Liefs Dorien?

 • Tom van de Bruinhorst
  1 jaar ago

  Beste Matthias Pranger,

  Toch flink aan de beun zo te zien. Tygo ik en Arien genieten toch wel flink van de blog vanuit Griekenland. Laat je je spieren wel flink aan elke dame zien? Maak er een mooie tijd van daar!

  Groetjes Tygo, Ariën en Tom

 • Wilma van Laar
  1 jaar ago

  Hey Chananja,
  Wat een prachtige verhalen lees ik en wat leuk om te lezen dat je het zo naar je zin hebt? Afrika is een prachtig land en een lach toveren op al die mooie kindjes is fantastisch om te zien ?
  Nog ff doormetselen want het muurtje is nog niet af 🙂 en daarna spelen met de kinderen. En Ohja je maakt me jaloers met die zon ☀️ en blauwe lucht.
  Veel plezier nog,
  Liefs tante Wilma

 • Mirjam Ploeg
  1 jaar ago

  Hoi Chananja,

  Een speciaal berichtje voor jou vanuit de kerk in Wekerom. Wat mooi om te lezen wat jullie mogen doen en meemaken in Zuid-Afrika. We wensen je een heel mooie tijd. Tegelijk zal het ook heel dubbel voor je zijn, omdat je niet bij je familie kan zijn nu jullie afscheid moeten nemen van je opa. Sterkte!
  We bidden voor je, weet dat God bij je is.

  Groetjes namens het jeugdpastoraat,
  Mirjam Ploeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch