De start van het werk is een achtbaan

Alsnog het dagverslag van gisteren. Ook al heb je al berichtjes geplaatst, je kunt hier ook gewoon op blijven reageren.

Vandaag is het alweer 20 februari en we gaan eindelijk beginnen. We worden lekker wakker gemaakt met de zoete stem van Wim. De groepen zijn ingedeeld. 25 mensen naar de bouw en 10 naar het kinderwerk. Daarna hebben we een lekker ontbijt met brood en eieren.

Nu begint het bijna. Eerst maken we ons gauw nog even klaar en dan gaan we op weg. We stoppen ons in een safaribus met de mensen die naar de bouw gaan. Op de middelste bank zitten we volle bak. Hoe doen we dat? We zitten lekker bij elkaar op schoot. De reis vanaf de Witte Duif is een achtbaan (niet letterlijk natuurlijk), er zitten namelijk veel hobbels in de weg door de regen van de afgelopen dagen. Dan eindelijk zijn we bij de hoofdweg, is de bus er niet. Het gaat allemaal op het Zuid-Afrikaanse tempo. Niet dat dat erg is, we hebben veel plezier. Dan is de bus er eindelijk en moeten we proppen. Sommige mensen moeten staan. We gaan op weg en rijden verkeerd, maar daardoor kunnen we wel goed het verschil tussen de sloppenwijken en de goede huizen zien. Hier staan ze ook wirwar door elkaar, dat is toch wel even heftig om te zien. Eindelijk komen we bij de bouw aan en smeert iedereen zich nog even in (het zonnetje schijnt ?). Hup iedereen de handschoenen aan, we gaan beginnen! Op het terrein waar we werken, staat een mega stapel met stenen die allemaal om de hele fundering gestapeld moeten worden. We doen dit gelukkig niet alleen, we hebben ook nog 3 mannen, Gift, Abram en Daniël, die ons helpen. Zij doen dit werk dagelijks. Iedereen gaat in een slinger staan en zo kunnen we de stenen makkelijk aan elkaar doorgeven/gooien. Het loopt meestal soepel, maar soms laten een aantal toch nog wel eens een steen vallen. Het is ook wel echt zwaar werk, dus dat is niet gek. Alleen levert het niet door kunnen werken dan wel wat frustraties op, maar dat is een goede start van het leren samenwerken. Bij de eerste pauze zijn er al wat handschoenen kapot, gelukkig zijn er een paar mensen met meer en kunnen die worden gebruikt. Natuurlijk wel blijven drinken, want hydratie blijft wel belangrijk. Na een poosje werken komen onze grote redders Jan en Wim met een heerlijke lunch en nog wat water. Nu kunnen we even uitrusten. Al snel willen een aantal mensen weer door, dus we beginnen weer. Hop steen, hop steen en dan… REGEN! Een aantal mensen blijven nog doorwerken (Wat een strijders). Zodra het stopt komt de rest weer helpen en zo gaat het een beetje op en af. Tot het zo hard regent en onweert dat we toch wel even met z’n allen moeten schuilen.

De andere 10 mensen die naar het kinderwerk reden 40 minuten later ook weg. Eenmaal aangekomen in de sloppenwijk gingen we eerst langs de door SHIB gebouwde school. Het was een bijzondere eerste ontmoeting. De kinderen waren erg blij dat we er waren en hebben genoten van het dansen en spelen. Even later gingen we door naar de sloppenwijk, hier schrokken we best wel van. Veel kinderen zonder schoenen, gescheurde kleding en vaak wel 6 of meer mensen in een kleine shack. We hebben ongeveer drie kwartier gelopen door de straten om kinderen op te halen om mee te gaan naar de speelplek, door de liedjes die we zongen kwamen kinderen na een half uur om ons heen en gaven ons een handje om mee te gaan naar de speelplek. Aangekomen op het grote speelveld midden in de sloppenwijk waren er ongeveer 40 enthousiaste kinderen die graag mee wilden doen. We hebben eerst het verhaal van Noach verteld en toen hebben we met de kinderen verschillende dierenmaskers gekleurd. Sommige vonden dit best wel lastig, ze waren nog klein en we hebben ze hier bij geholpen. Hierna hebben we ook nog gezongen en gespeeld met het parachutedoek en ging Dani voetballen met wat oudere jongens. We merkten dat de kinderen het lastig vonden om afscheid te nemen en dat ze sowieso graag knuffelden (een drukkie). Dat maakte het voor ons erg lastig om weg te gaan.

Na het kinderwerk en bouwen is de bus er weer en gaan we naar de supermarkt. Lekker dingen kopen. Als iedereen zijn inkopen heeft gedaan, stappen we weer de bus in. Het heeft bij de WD veel geregend. Hierdoor moesten we even wachten bij een plaatselijke kerk in het plaatsje Koster. Daar kunnen we even bij kletsen van een geweldige dag. Daarbij spelen een aantal met Jan toepen en helaas verliezen ze van hem. De rest ligt buiten heerlijk te zonnen. Dan komt een bus die de eerste helft van de groep naar de WD kan brengen. We gaan weer lekker op pad. Bij de oprit staat een trekker met een hele grote kar erachter en daar passen we met gemak in. Zo gaan we weer met de achtbaan ’de trekker’ en foute muziek omhoog. We hebben net heerlijk gegeten, rijst met een stoofvlees en aardappel prutje. Vanavond nog even zwemmen en spelletjes doen zolang het licht is, want we hebben al de hele dag geen stroom en waarschijnlijk vroeg naar bed.

Lotte

Hey, mama, papa, Vera en Fleur. (en Mir)

Ik mis jullie natuurlijk heel erg maar het is wel heel leuk hier! ‘Ik heb helaas wel hele zere voeten van mijn schoenen’ maar ik hoop dat dat straks wat beter gaat. Thx voor de update Fleur, goed gedaan trots op je, balen dat jullie mac eten zonder mij ik zit hier aan de rijst. Vandaag eindelijk aan de slag gegaan en was ingedeeld bij kinderwerk, het was echt super leuk, echt van genoten. Er was een meisje en ze kwam gelijk bij me liggen, heeft wel mijn hele broek onder gekleurd want ze snapte het niet helemaal maar ze was cute. Over 2 dagen 16!!! Zin in, hopelijk kan ik jullie dan even spreken! Doe de groetjes aan de hele fam natuurlijk. Het is ook eindelijk lekker weer dus ben niet meer spierwit maar heb wel een shirt in mijn armen staan. Bedankt voor jullie berichtjes, laat ze maar blijven komen word er heel blij van.

Ik mis jullie en tot 2 maart!

Norah H

Jojo fam en de rest (oma trots op je dat je berichtje is gelukt haha, kusjes van mij)

Het is heel echt heel heel leuk en gezellig. Eigenlijk te weinig tijd om jullie te missen maar toch doe ik het stiekem. Oja thanks voor alle felicitaties, het was een lange wachtende verjaardag hahah maar wel heel leuk! K heb echt nog een coole KLM kaart gekregen voor m’n verjaardag. Vandaag naar de sloppenwijk geweest, gezellig met alle kindjes werkjes maken. Er was 1 meisje die de hele tijd naar me terug kwam echt super cute. Juul trouwens thanks voor de snap’s ik hoop dat je t gezellig hebt met m’n vrienden. Mam, ik heb opzich niet heel veel aan ‘ik ga voor je kijken’ hahaha. De zon scheen vandaag eindelijk en ben nog geen rode kreeft. Net wel lekker gezwommen, en nu eindelijk weer stroom na de hele dag niet gehad hebben. Maar denk dat dat bij jullie erger zou zijn hier is het vooral balen dat dan de broodroosters het niet doen ☹. Maar verder pas 2x rijst dus prima. Wel jammer trouwens dat jullie nu mijn hoflanden humor 2 weken moeten missen. Voor Noor, Eva, Dianna en Floortje thanks voor de berichtjes bro’s. Oja eva al een hele stap van Eva naar Eef, nu nog van Eef naar Eefje. En ik wil ff jullie weekend verhalen horen.

Dus joe!

Deborah

Hey lieve pap, mam, Hanno, Matthias, Esther, Opa en Oma en de rest,

Ik vond het heel erg leuk om jullie berichtjes te lezen. Heel erg lief Hanno, Matthias en Esther dat jullie allemaal aparte berichtjes hebben achtergelaten! Ik mis jullie ook en Esther hele dikke drukkie voor jou! Vandaag gingen we naar de sloppenwijk in Swartruggens om kinderwerk te doen. De foto is in de school waar we eerst heen gingen. Ik vond dat heel erg leuk! De kinderen waren zo vrolijk en wilde heel graag knuffelen. Het weer was vandaag ook heerlijk en al een beetje bruin geworden 🙂

-XXXXX-

Kusje voor jullie terug van mij!

 Tom

Goedenavond papa, mama, Anouk, opa, oma, Dorinka of wie er ook mee leest.

De bedden zijn helaas niet lang genoeg voor mij, dus na afgelopen nachten met mijn voeten buiten het bed te hebben geslapen, heb ik nu meerdere muggenbulten op mijn voeten. Vandaag ging ik leuk naar de bouw om stenen te sjouwen en het ging erg goed tot het ging regenen. Alles werd modderig en smerig en dat was best jammer. Met mij zijn er geen ongelukken gebeurd op de bouw dus dat scheelt alweer. Het warme water van de douche en de stroom zijn erg schaars soms, maar we redden ons zeker. Ik vind het een gezellige groep en heb veel nieuwe mensen leren kennen (zoals op de foto met Nienke en Ilvy), dus hopen dat het de komende tijd gezellig blijft. Morgen ga ik kinderwerk doen, daar heb ik ook erg veel zin in en nu ga ik mijn kleren wassen en straks alweer slapen haha.

Groetjes Tom

Selinde

Heey heey schatjes,

Vandaag heb ik lekker hard gewerkt op de bouw. Daar heb ik weer lekker goed mijn leiders kunsten kunnen uiten, jullie zouden trots zijn ?.  Tot nu toe heb ik nog geen spierpijn, dus dat is top. Ik heb ook heel veel met de mannen die ons hielpen gepraat en dat was echt heel leuk. Ik weet nu hun namen en van eentje ook een beetje over zijn leven en dat hij heel veel gospel zingt.

Bedankt voor jullie leuke berichtjes. Papa we gingen echt stuk om jou en dankjewel mama, ik heb heerlijk geslapen. Ik hoop dat daar alles goed gaat daar.

Love you

Karlijn

Hey, ik heb het hier heel erg naar mijn zin! Het is echt super gezellig! Vandaag konden we eindelijk gaan bouwen en het was erg leuk, maar ook super zwaar. Mam je voorspelling is niet uitgekomen, ik lig niet iedere dag in het zwembad, maar dat maakt de regen wel goed. Ik ben zo blij met de zeepjes. Ze zijn echt heel erg fijn! En mama ben al klaar met inpakken voor de skivakantie? Voorderest gaat het goed met me en ik wens jullie veel plezier met de vakantie en ik zie jullie snel weer.

Xxx Kar

Rosanne en Denise

Het is een fantastische dag geweest vandaag. Eindelijk mochten we doen waar we voor zijn gekomen. De leerlingen konden niet wachten om op wat voor manier hun handen uit hun mouwen te steken. Het kinderwerk was een enorme ervaring en de bouw heeft keihard en goed samen gewerkt. Heel trots op iedereen. De sfeer is goed, energie zit er in en we gaan er de komende dagen tegen aan. Op naar de volgende dagen en ervaringen.

Hieronder het oude bericht.

LOAD SHEDDING

Het is voorlopig nog niet gelukt om het dagverslag van vandaag te ontvangen. Helaas. Ik heb gelukkig wel twee keer telefonisch contact gehad met de reisleiding. Het gaat goed met iedereen. Dat is belangrijk. En, wat ook belangrijk is, is dat ze vandaag zijn begonnen met bouwen en met kinderwerk.

Waarom is het soms moeilijk om e-mail te krijgen?
Het elektriciteitsnetwerk in Zuid-Afrika lijdt enorm onder achterstallig onderhoud en te laat gestarte nieuwbouw. Gevolg is dat ze het gebruik moeten verdelen over het land. Dat noemen ze load shedding, of in het Afrikaans Beurtkrag (om de beurt krijg je ‘krag’ = elektriciteit).

8 stages

Afhankelijk van de verwachte vraag gecombineerd met de uitval door reparaties, wordt een bepaalde mate van ernst bepaald. Dat noemen ze een ‘stage’. Hoe hoger de stage voor een bepaald gebied hoe minder uren stroom beschikbaar is. Soms krijg je drie blokken van twee uur geen stroom, soms moet je het meer dan de helft van de tijd zonder stroom doen.

De regen lijkt na vandaag wel te stoppen voor een paar dagen. Dus hopelijk komen er ook een paar ‘normale’ dagen aan voor de groep. Maar het blijft Afrika, dus je weet het nooit zeker …


Ondanks dat jullie geen persoonlijk bericht van de groep krijgen, kunnen jullie wel berichtjes voor hen achterlaten. Het is iets waar ze aan het einde van de dag voor in de rij staan – dus kom maar op met jullie verhalen, wensen, et cetera !

93 Responses to “De start van het werk is een achtbaan

 • Floralie van de Fliert
  1 jaar ago

  Lieve Willie en Gans, ik mis jullie heel erg. De pauze is anders zonder jullie :(. Hoe gaat t met jullie? Overleven jullie t nog daar? Doe voorzichtig! Ik hou van jullie. Kusjes, Alie.

  PS: Dani, ik moest je de groetjes doen van mevrouw Koetsier.

 • erika schut
  1 jaar ago

  Hi Sanne, hoe was het vandaag om voor het eerst aan het werk te gaan? De regen gelukkig een beetje minder?
  Hier gaat alles goed hoor. Lekker druk aan het werk allemaal.
  Succes en maak een mooi recht muurtje he?

  • Hé Aron,
   Hoe is het gegaan vandaag?
   Hebben jullie vandaag kunnen bouwen?
   Is het uit te houden met de warmte?
   Allemaal vragen, zo benieuwd hoe je het hebt daar!!
   Ook heel benieuwd naar foto’s van de bouw.
   Ik dacht jij klussen ik ook maar klussen.
   Probeer deze week de voorzolder af te schilderen. 🙂
   Liefs, mams

 • richard Gielen
  1 jaar ago

  Hallo Nienke.
  Wij hopen (en gaan er stiekem ook een beetje van uit) dat je het er naar je zi

 • Ha Liek! Benieuwd hoe de eerste werkdag was voor jou ! Hier ging het goed ! Dikke kus, mama

 • Hey Noa, heb je het naar je zin? Wel balen dat het zoveel geregend heeft, maar jullie zullen ondanks dat vast veel plezier hebben. Ik lees ook dat jullie de eerste dag gewerkt hebben… hoe was dat?

  Hier gaat alles goed en we bereiden ons voor op het weekje skien. Papa zn haar is eraf… ?? Hij vond het heel spannend, maar is er ook wel blij mee nu!! Vond het wel heel stoer van hem…

  Veel plezier weer en pas goed op jezelf!! :-*

  • Lieve Frederique, alweer een aantal dagen daar. Hopelijk de komende 2 weken voor jullie wat minder regen. Bij ons verder geen bijzonder nieuws. We missen je, je bent zo ver weg. Maar geniet ook van Zuid Afrika, de mensen en het landachap.
   Dikke kus van Pa, Ma, Jeanine, Alexander en Silas xxx

  • Oma Hofland
   1 jaar ago

   Hoy Norah H.leukdie foto’s en ookde leuke dingen volgen die jullie doen! Oma blijft jullie volgen,veel plezier daar en gr. Liefs van oma H.

 • Ha Sief, daar ben ik weer! Thee (plus 3 paaseitjes) op. Beetje nieuws op de blog, maar nog niet het echte. Dus ik blijf voorlopig nog maar even iedere 4 minuten checken voor jullie laatste verslag:) Lekker gemetseld vandaag? Of was het een dagje kinderwerk? Ook geweldig tuurlijk. Inmiddels vierde eitje achter de kiezen. Hopelijk komt jullie blog voordat de eitjes op zijn…

 • Hi Iris en de rest van de groep

  Ik zat met smart te wachten op jullie verhaal maar helaas we moeten nog iets langer geduld hebben.
  Morgen een extra lang verhaal ?
  Lieve Iris het is hier stil zonder jouw?
  Dikke knuffel papa, mama en Ro

 • Marieke hofland
  1 jaar ago

  Ha Norah H.
  Vandaag aan het werk geweest bij de kinderen en op de bouw? Is het gestopt met regenen?
  Doe je de groeten aan Nathan, Ilvy en Lieke?
  Hier gaat alles goed, morgen ga ik je kamer verder afmaken. Je wedstrijd weet ik nog niet wanneer, ga ik aan Indy vragen.
  Bij Hunted zijn Famke en Denzel eruit!
  Xxx papa en mama

 • Lieve Noa, hoe gaat het met jullie daar? Hebben jullie een goede start gemaakt met het metselen? Gaat vast heel mooi worden! Ik heb de tondeuse erop gezet en heb nu hele korte haren ???. Hebben jullie al wilde dieren gezien? Zo benieuwd naar jullie verhalen en ervaringen. Groet, Nicole en Xander

  • Anja Withaar
   1 jaar ago

   Hoi Anna, Norah H en de rest,
   Geen stroom en daardoor nog geen verslag, je kunt je dat hier niet voorstellen, dat je soms wel en dan weer geen stroom hebt. Ze hebben hier in de wijk gisteren een speelplek aangelegd: mn oppaskindje genieten! Er zijn geen schommels, dus blijft de Egge denk ik favoriet.
   Ben erg benieuwd wat jullie gebouwd hebben en of de kinderen genoten hebben van jullie knutsel/spel aanbod.
   Groetjes uit Voorthuizen, Anja

  • Sandra Schalk
   1 jaar ago

   Hoi Tijmen,
   Lukt het een beetje, het werken in de blubber?? Zo stellen wij ons dat iig voor na dagen met veel regen. We hopen dat jullie nu goed gas kunnen geven met het werk waarvoor jullie er zijn. De spierballen (of spierpijn ?) zullen wel flink groeien. Veel succes vandaag en eveneens heel veel plezier en vreugde met alles.
   Liefs, papa en mama

 • Hey Joas, ben zooo benieuwd naar je verhalen.. en hoe het gaat met je! Wat vliege de dagen voorbij zeg..Hoop dat je geniet van deze bijzondere dagen.. ik denk elke dag aan je
  Dikke kus van je mams

  • Nou Sanne de eerste handschoenen al versleten? Leuk om te lezen wat er zoal gebeurd en hoe je merkt dat daar alle luxe die je hier normaal vindt daar niet zomaar aanwezig is.
   Werkse en je weet hoe je moet metselen he, netjes aan het lijntje en allemaal even recht ??

 • Jeroen Hofman
  1 jaar ago

  Hi Jorike,
  Je wordt hier thuis door iedereen gemist maar we denken veel aan jou daar zo ver weg. Heb je vandaag eindelijk kunnen werken waarvoor je daar heen wilde?
  Geniet daar maar lekker van het mooie land en het mooie weer.
  Groetjes van iedereen hier thuis

  • Danielle van Laar
   1 jaar ago

   Lieve Nan,

   Hoe gaat het in Afrika? Terwijl het bij jullie regent is het hier aardig droog. Kyona wordt steeds vrijer…ik denk dat je haar bij thuiskomst kunt aaien. We missen je hier. Geniet van alles wat je mee maakt en doe iedereen de groetjes.

 • Hey myrt,

  De pauzes zijn saai zonder jou en Lars mist je? Ik mis jou ook. In de vakantie ga k met je weet wel afspreken en ik heb zoveel te vertellen nu al. heb je ondertussen mn brief al gelezen? Hoe is het met jou? Heeel veel plezier en lekker bruin worden daar. Juul is vannacht bij de nacht van betekenis ben benieuwd of ze wakker blijft… Timon en Stefan zijn de hele dag aan het voetballen en we sturen je allemaal veel kusjes en knuffels

  Xxx Ils

 • Hi Ilvy,

  Het blijft wel spannend hoor wat jullie vandaag gedaan hebben!
  Wij (of eigenlijk papa) zijn druk bezig in je kamer. Je vakjes zijn al zwart en er zitten 2 banen behang op je muur. Wordt mooi! Heel veel plezier daar!

  Dikke kussen van ons

 • Janine van der Meij
  1 jaar ago

  @Karlijn
  Ondertussen in Barneveld; Braat-weekend was leuk, eerste 9 scenes erdoor (Deborah)
  Wel een beetje recht metselen (papa)
  Duits, pitch engels, nwe patties (Jasper)
  Skispullen check, zodra jij weg was ? (mama)
  Oma kijkt er al naar uit met jullie (zomer)
  Xxx

  • Haaaai lieffie! Wat leuk om je berichten te lezen! Stoer wat je allemaal doen! Luf joe! Corien

  • Hi Karly! Wat een stoere verhalen. Heb je al spierpijn of eerder spierballen? Ben erg benieuwd naar jouw indrukken van de township. We gaan je vreselijk missen op de skivakantie! ? van tante Pau & zo

 • Janneke Ploeg
  1 jaar ago

  Hey Deborah,

  Alles goed met jou? Hoe was je eerste werkdag?
  Hier gaat alles z’n gangetje, maar wel stil zonder jou. ?

  Esther was vanmorgen met de playmobil paarden met eigen gemaakte slee onderweg naar Zuid Afrika. (vd woonkamer naar de keuken) ? Ze is met haar gedachten dus ook echt bij jou.

  Heel veel succes daar bij alles wat je doet / jullie doen.
  Geniet van deze bijzondere tijd.

  5x een dikke knuffel.
  P&M, H, M en E

 • Gerben en Hilde
  1 jaar ago

  Hi Sofie,

  We zijn benieuwd of jullie vandaag aan het werk konden. Geniet maar van wat je daar ziet en van alles wat je daar kunt betekenen.

  Groetjes, pap en mam!

  • Tobias en mama
   1 jaar ago

   Lieve Anneloïs, Tobias en mama hebben net het verslag gelezen van maandag. Zo leuk dat we vanmorgen toch nog een berichtje kregen.
   Veel liefs van Tobias en mama.

 • Lieve Lotte,
  We kijken echt uit naar jullie berichtjes en jullie vast ook naar die van ons! Ben heel benieuwd naar je verhalen van vandaag. Het is echt wel stil zonder jou hoor. Fleur is vannacht op het JFC, dus die heeft nog een lange nacht voor de boeg. Ly xxx mama

 • Leonie Huijsmans
  1 jaar ago

  hoiii Noor! trainingen zijn saai zonder jou 🙂 hopelijk heb je het naar je zin daar, ik ben heel benieuwd naar al je verhalen! heel veel plezier nog de komende weken, ik mis je wel hoor x Leo

 • Ed en Marga Westerhuis
  1 jaar ago

  Hoi Noa, geen verslag van jullie vandaag: slechte verbinding! Ja het blijft Afrika natuurlijk.
  Vandaag “echt gewerkt”; ben zeer benieuwd naar je ervaringen! Als het goed is wordt het de komende dagen droger (en warmer) bij jullie. Heel veel plezier en lieve groet. Opa en Oma

 • Heee Ruubje,

  Vandaag bericht van Myrthe en Noa, ze kunnen niet reageren. Daarom even via mij, dus bij deze! Love you en dikke kus van je lieflingszus!!!!

  Ps je nieuwe kamer is zo goed als af!

  Heey Ruub! Ondertussen zijn we nog niet bijgekomen van braatweekend, hahah. Op braatweekend hebben wij tot diep in de nacht raadsels besproken, waaronder deze: Ik maak een driehoek van Noa, naar jou, naar Myrthe. Van wie is de driehoek? Denk je van jou? Nee, fout. Hij is van Myrthe hahahahah. Hoe waren jouw dagen verder? We hopen snel weer iets van je te lezen! 🙂
  Liefs van Noa en Myrthe

  Ps. Als je terug bent, vertellen we je hoe het raadsel zit. 😉
  Pss. Wij worden steeds geblokt van deze site en hebben al op heel veel apparaten van iedereen op school geprobeerd een bericht achter te laten voor jou, maar zonder resultaat.
  Psss. Je bent een toffe peer!
  Pssss. We stoppen nu want wij vinden onszelf te grappig.

 • Lieve Noa,
  Ik ben zo benieuwd welk werk je vandaag gedaan hebt; gemetseld of kinderwerk….ik ga snel morgenochtend kijken of er dan wel een verslag gelukt is up te loaden met hopelijk foto’s.
  Hier weinig spannends; life as usual….
  Dikke kus, mama

 • Lieve Iris, ons geduld wordt aardig op de proef gesteld, wachten duurt lang ? hoe was je eerste dag? Heb je vandaag kinderwerk, bouw of shack-repair gedaan? Ik ben heel benieuwd. Hopelijk krijgen we snel bericht van jullie kant! Een hele fijne dag vandaag! Knuffel, Anke

 • Anouk Hofman
  1 jaar ago

  Goedemorgen jorike
  Ik moet een bril dus en ik wil niet op jouw lijken ik hoop dat je het leuk vinden Afrika
  Groetjes anouk

 • Remon en Evelien
  1 jaar ago

  Hoi Niels, hoe was je eerste werkdag? Wat heb je mogen doen, lukte het allemaal een beetje zonder /met weinig stroom ? Ben heel
  Benieuwd om je verhalen te horen. Hier de verjaardag van Opa Boonstra gevierd gisteren. Vandaag mogen we weer aan het werk. Heel veel succes daar met z’n allen en geniet met en van elkaar. Dikke kus van papa, mama en Mark

 • Lijnie minnaard
  1 jaar ago

  Hoi jorike wat beleef je veel het gaat allemaal heel anders als in nederland een heel andere cultuur daar je gaat daardoor steeds meer beseffen dat wij wel heel erg in weelde levenliefs en groetjes van je tante en oom uit het zeeuwse

 • Hoi Ruben en Lukas,
  Hier is de tekst van de dag weer en die luidt als volgt: ‘Om dingen te laten groeien, is alleen licht niet voldoende… Soms moet het gewoon regenen.’

  Ik hoop dat jullie het naar je zin hebben, veel plezier daar en tot over 2 weken!

  Ps. Op de foto’s ziet het er leuk uit.
  Groetjes Jacco

 • Lieve Noa en Fred,

  Hoe is het daar in het avontuurlijke Afrika? En fred hoe was de eerste x vliegen? Ik ben heel erg benieuwd naar al jullie verhalen. Ik heb al vast een fles wijn koud gelegd voor als jullie terugkomen, voor alle tea :))
  Hier gaat alles ook goed, alleen wel saai zonder jullie op school
  Heel veel plezier en succes meisjess

  Liefs Roos

 • Hey Dani & Wilanda,

  Wat fijn dat jullie vandaag echt aan het werk kunnen! en wat is Afrika mooi he..? Hopelijk genieten jullie van dit avontuur met volle teugen… We spreken elkaar snel als jullie terug zijn.. Liefs Ome Johan en Tante Alice

 • Opa en oma v d brink
  1 jaar ago

  Hoi niels alles goed daar lekker warm zeker hier niet groetjes van opa en oma v d brink

  • Koos hofland
   1 jaar ago

   Hoy Norah H. Leuke foto met dat kindje en jou, zoals ik lees hebben julliehet gezellig! Zo doorgaan ,ben je gordijnen aan het naaien dus als je terug kom ook weer wat nieuw. Groetjes en liefs van Oma.

 • Hé Nathan,
  Zo leuk om foto’s van jullie te zien en ook jou te zien op de foto’s. Even meekijken hoe het daar is. Ik ben blij voor je dat je dit avontuur kan en mag meemaken. Vandaag je tweede dag werken. Zie op de foto’s wel wat je eerst doet, metselen of kinderen blij maken.
  Ek wens jou baie pret en God se se”en toe.
  Liefs mam

 • hoi, nathan,

 • Hi San,
  hoe is het met je knie? Wat fijn dat jullie lekker kunnen beginnen, oefen maar goed dan kun je straks mooi helpen met ons huis ;). Veel plezier en doe voorzichtig.
  En Iris hoe vindt jij het daar, geniet er maar lekker van samen!!

  kusjes Nina

 • Julia Hofland
  1 jaar ago

  Lieve Noor (H),
  Ik hoop dat alles goed met je gaat! Tot snel! Liefs Juul

 • Hoi nienke,
  ik hoop dat alles goed gaat en je nog een beetje bruin aan het worden bent 🙂
  Hier gaat alles goed, is wel een beetje saai zonder jou.
  Ik wens je alvast veel succes met al mijn vlogs terugkijken als je terugbent en veel succes nog met je kip met lijst eten
  xx kimmie

 • Peter, Thea, Sofie, Esmee en Maud
  1 jaar ago

  Lieve Norah H,
  Leuk om jullie in actie te zien en mooie foto van jou met dat kindje!
  Je hebt thuis iig al goed kunnen oefenen met je 3 nichtjes, haha. Veel plezier nog daar!
  Liefs van ons 5’en!

 • Hoi Tijmen,

  Hopelijk heb je het naar je zin in Afrika! We hopen dat je een fijne 2 weken hebt en we je snel weer terug zien. Veel plezier daar nog!

  Groetjes,
  Je liefje Sabine, Rochje, Ruben, Wouter, Bente, Joris, Tessa, Mark, Jasper, Yannick, Marit, Milan, David^2, Marcus, en last but not least Donna

  • Hoi Ilvy,

   Wat leuk om steeds jullie over jullie te lezen!
   Volgens mij hebben jullie het wel leuk met z’n allen. En wordt er pok nog hard gewerkt. Goed bezig! Veel plezier.
   Groetjes Corine

 • Lieve Joas
  Wat leuk om elke dag te horen hoe het jullie vergaat in zuid Afrika .!
  We leven met je mee hoor!
  we zijn zo benieuwd naar je eigen verhalen.
  Heerlijk warm daar we zijn super trots op je!
  Lieve knuffels van opa en oma Griffioen

 • Hey lieve Selinde,
  Echt leuk om te lezen en om de foto’s te zien. Hier gaat het goed. We zijn terug van ons weekendje weg. Hug me was erg blij, maar ze rende ook nog naar de auto net alsof ze verwachte dat jij er ook nog moest zijn.
  Gisteren ruim 10km met haar gewandeld, dus toen crashte ze thuis op haar kussen;)

  Opa is inmiddels dichter bij je in Ethiopië! Dus nu ga ik vaak wandelen met oma.
  Nog heel veel plezier!
  Mama

  Hoi lieverd, ik moet denken aan dat liedje van een meisje huilend op een steen… nou dat ben jij niet. Jij weet van wanten, o nee.. jij weet van handschoenen :-p en gaat aan kop met stenen smijten. Laat je die mannen wel heel :-). Lekker bezig . Ben sowieso trots op je. Hou van jou! Papa

  Ps: de groeten aan je kamer genoten. Wilanda en Jorieke gezellig met elkaar op één kamer?

  • He Norah H, wat superleuk dat jullie verslag doen. Zo blijven we mooi op de hoogte en zien leuke foto’s voorbijkomen. Wat mooi te zien dat de kindjes daar zo blij met jullie zijn. Ontroerend!!! Een hele fijn tijd nog daar met zn allen. En let je wel een beetje op Hein?

   Liefs Marijanne xxx

  • Johan van de Pol
   1 jaar ago

   Hallo Selinde, Wilanda en Jorieke,

   Met veel plezier heb ik jullie verslag gelezen en ik kan eruit halen dat hard werken is. Of het nu bij de kinderen of helpen met de bouw is. En hoe is het om offline te zijn voor zo’n lange tijd? En te leven met onzekerheid of er wel stroom is? En dan ook nog die armoede en de slecht gebouwde huizen.

   Wat mooi dat jullie een rol kunnen spelen voor de mensen daar. Ook al is jullie tijd daar beperkt, ik kan me goed voorstellen dat de tijd daar iets is wat je leven lang meegaat. Jullie kunnen daar met woord en daad een lichtje zijn. Maar thuis zijn jullie ervaringen ook waardevol om te delen. Mooi om te zien hoe jullie op deze manier Jesaja 58 in de praktijk brengen.

   Ik hoor graag de verhalen als jullie terug zijn.

   Groeten Johan
   Jeugd ouderling Zwartebroek/Terschuur

 • Floortje Harthoorn
  1 jaar ago

  Hee lieve Norah,
  Fijn om te horen dat je het leuk heb! En wat een ontiegelijk schattige foto van jou en dat meisje. Ik mis je hofland humor heel erg hoor, ik zit nu bij maatschappijleer en in wel saai zonder jou. Heb nu al weer zin om je rode kreeften koppie weer te zien als je terug ben. Kusjes Floor<33

 • Ed en Marga Westerhuis
  1 jaar ago

  Hoi lieve Noa.
  Leuk verslag van je “collega’s van gister! Ik ben benieuwd wat jij hebt gedaan en de komende dagen gaat doen. Ik zie uit naar jouw (uitgebreide) verslag. ?. Geniet nog van deze bijzondere ervaring. De 2 weken zijn zo voorbij.
  Dikke kus! Opa en Oma.

 • Hii moppies,
  Hoe gaat het met jullie?
  Ik mis jullie allemaal super erg. Norah wat is die foto met dat meisje leuk!! Helemaal jaloers. Het ziet er super gezellig uit allemaal en ik heb echt spijt dat ik niet mee ben gegaan
  Hier gaat het goed, net wiskunde gehad en ik had weer een paar moordneigingen naar 2 mensen ( Ilvy ik denk dat je wel weet wie ik bedoel ) Zometeen weer lekker een uurtje wiskunde, ik leef in een droom.
  Trouwens Nathan, bouwvakker spelen staat je goed hoor! Misschien toch bob de bouwer worden?
  En voor Norah onze weekend verhalen: Het was carnaval dus Fabienne is paar keer over d’r gier gegaan. Ik moest werken, dat was jammer. Ik heb mijn stage klaar bij dat verzorgingstehuis en ik vond het super leuk.
  Nou in ieder geval, ik mis jullie en ik hoop dat jullie het naar jullie zin hebben
  xxx Dianne

 • Sonja van Kruistum
  1 jaar ago

  Lieve Dani,
  Helemaal blij en trots om te lezen in het verslag van vandaag (maandag) dat je letterlijk je beste beentje hebt voorgezet door met de oudere jongens in de sloppenwijk te gaan voetballen. Word ook extra nieuwsgierig naar hoe je alles beleeft.
  Gelukkig hebben jullie naast regen ondertussen ook zo’n. Hoop voor jullie dat de balans zal doorslaan naar alleen maar zon. Je hebt tenslotte niet voor niks 2 flessen zonnebrand meegesleept ?!
  Dikke knuffel van mij voor jou!

 • Floortje Harthoorn
  1 jaar ago

  hee,
  Ik heb nu heel leuk alleen iets naar Norah gestuurd omdat zij de enige was met een verhaaltje maar ik kan natuurlijk nu ook wat naar de rest sturen dus bij deze hahahah. Ilvyyy, ik mis jou echt heel erg in de pauze, we hebben natuurlijk geen lessen samen maar ik mis je gezelligheid heel erg. Ik ben nu al benieuwd om je verhaaltje te lezen<3 Nathaannnnn, het is minder avontuurlijk hier op school, er is opeens veel minder randomheid maar ik hoop dat je het daar heel erg leuk heb! En liekeee babe, ook jou mis ik heel erg in de pauzes, ik hoop dat het daar gezellig is en dat je mooie tas met je mooie kunst er nog is hahahah. Ga genieten moppies<33 Groetjes Floor!

 • Hans Minnaard
  1 jaar ago

  Ha Jorike
  Wat een belevenissen allemaal, geniet van je reis
  Groetjes ome Hans

 • Hey Lot,
  Super om te lezen wat je allemaal meemaakt. Wat een gave foto van jou met dat meisje wat zo lekker bij je zit te kleuren. Zo te lezen en te zien geniet je met volle teugen. Zere voeten? Oei, oei, toch niet goed genoeg ingelopen die schoenen. Misschien even aantrekken met natte sokken? Dan wordt het leer wat soepeler.
  Fijn dat je al een beetje kleur krijgt, op de eerste foto’s zag je wel erg wit. Wel goed blijven smeren hè!
  Nog 1 nachtje slapen…………! Dat zal wel lukken na een dag hard werken.
  Leuk dat je geniet van onze berichtjes, we zullen ze lekker blijven sturen. Opa en oma volgen de blog ook heel trouw en lezen steeds gezellig mee.
  Dikke knuf van ons allemaal!

 • Marianne van de Heg
  1 jaar ago

  Hej Ruben,
  Ben benieuwd bij welke shift jij was ingedeeld en nog meer naar hoe je het vindt. Sowieso trots op je! Je kamer hier is al helemaal afgetakeld en je nieuwe kamer staat vol spullen. Je kunt direct door met klussen als je terug bent ?
  Liefs!

 • Hey Noor (pol)! Ik had een berichtje gestuurd maar kreeg rare melding, dus die is denk ik niet doorgekomen. En toen nog een keer en kreeg ik dezelfde melding, dus je hebt nu of 3 berichten of alleen deze. Maar in ieder geval. Hoe is het daar? Is het een beetje wat je gedacht had? Je Afrika outfit al aan gehad? Ben benieuwd naar je verhalen als je terug bent! Ik lees de updates en de fotos allemaal! Tot de volgende update! Love you❤️. Xx Sanne?

 • Hey Kar!

  Wat leuk om te lezen! Ben stiekem beetje jaloers ? wat een gave ervaring moet dit zijn! Geniet van de ervaringen en indrukken die je daar op doet! Ben erg benieuwd naar al je verhalen ?

  Dikke knuff ?

 • Dicky van de Fliert
  1 jaar ago

  Lieve Wilanda,
  Als je dit leest ben je al twee dagen aan het werk geweest. Ben benieuwd wat je gedaan hebt. Maar jou kennende, vermaak jij je overal wel. En aan de verhalen van iedereen te lezen, is t gezellig met elkaar.
  Ben natuurlijk weer benieuwd naar de verhalen en foto’s van vandaag. Altijd een leuk moment als we een appje krijgen dat er weer iets is geplaatst door jullie!! En geen AVG’tjes, dus jij geniet vast van het eten daar. Veel liefs en groetjes, ook aan Dani en de anderen

  • Arno en Corien
   1 jaar ago

   Hey Sofie,
   Superleuk om al jullie ervaringen te lezen! We missen je gezelligheid hier wel en zijn benieuwd naar al je verhalen.
   Hele fijne tijd nog met met z’n allen, geniet ervan!
   Liefs en groetjes; Arno, Corien, Tijs & Lotte

 • Heey Sieff, wat leuk dat jullie eindelijk zijn gestart zeg!! Ik hoop dat je het leuk hebt gehad, en ben benieuwd naar al je verhalen als je terug bent!
  Dikke knuffel van mij 🙂

  • Hey Sofie, veel plezier in Zuid-Afrika! Hopelijk verbrand je niet, smeer je maar goed in. Ik hoop dat het leuk is. Liefs van Lotte en Bo?

   • Alette van der Hoef
    1 jaar ago

    Zet hem op Deborah, klinkt allemaal mega gaaf! En wat een prachtige foto van je, helemaal op je plek!

    En je weet het hè, je komt hier maar mooi helpen met de verbouwing, nu je een pro in wording bent.
    Oja en kom je in het crèche gebouw in koster een scheve muur tegen.. dat weet je wie de veroorzaker is?

    Succes en geniet ervan!
    Nu al zin in al je verhalen.

    Groetjes, Harold en Alette

 • Hee neef Tom! Geniet van alle gave ervaringen daar in Zuid-Afrika! Groetjes van Mats en Tess

 • heeyy noortje,
  hoe is het daar? overleef je het een beetje zonder je favoriete zus 😉
  wij missen jou thuis! wees voorbereid op mega veel knuffels van mij en sammie als je weer thuis bent!
  love you <3
  xx luun

  (berichtje voor Norah P, maar ook een dikke knuffel voor Norah H, trots op jullie meiden! )

 • Opa en oma Twigt
  1 jaar ago

  HaJorike je hebt vandaag eindelijkkunnen bouwen best zwaar werk he Prbeer er ook nog van te genieten kusjes van opa en oma we denken veel aan je

 • oma en opa vd roest
  1 jaar ago

  lotte ,

  dat klinkt allemaal leuk. dus geen big mac daar, maar gelukkig lust je graag rijst.
  je hebt nu stenen doorgegeven, maar ook al gemetseld?
  ga zo door je bent goed bezig

 • Hey Lotte,
  goed bezig daar. tarreltje van 15 jaar. Morgen ook nog een kleine meid, maar iets dichter bij volwassenheid.

  x dad

 • Hi Lotte,
  Wat leuk dat jullie nu eindelijk aan de slag kunnen!! En wat een schattige foto van jou met dat meisje!
  Hoop dat je zere voeten snel over gaan! Leuk om jullie berichten te lezen!!
  Veel plezier nog en morgen eindelijk 16????.
  Tot snel??

 • heeej noor, hier Noor en Eef. wat een super leuke lieve foto❤️we vinden het zo leuk om alles te zien en te lezen! we missen jullie nog steeds heel erg, maar je vroeg wat we dit weekend hadden gedaan. dus hier onze weekend verhalen: vrijdag zijn we naar floortje geweest we wouden in Ede maccie pakken. alleen reden de treinen niet dus dat was jammer:( dat hebben we zaterdagavond natuurlijk even ingehaald met de jongens rond half 11 waar aardig wat mensen dronken waren van carnaval. maar wij hebben weer even lekker wat kipnuggets gegeten, beter dan rijst haha:) we hebben 2 nachtjes samen geslapen❤️want we moeten elkaar nu wel een beetje vermaken nu jullie er niet zijn! dit was ons weekend veder praten we je in Nederland bij, want hier kan iedereen meelezen haha. fijne avond nog en succes morgen met opstaan. ?

 • Sem van Westerneng
  1 jaar ago

  Hee Sanne,
  Hoop dat t ondertussen weer helemaal goed gaat met je knie! Goed dat jullie aan het bouwen zijn! Hier gebeurd niet veel bijzonders (buiten dat ik gister jarig was om?), maar toch hou ik je op snap op de hoogte van de dingen die ik hier thuis allemaal beleef, zet hem op morgen!

 • Ik mis mijn wandelmaatje in de ochtend

  ??? – Mazzel

 • Hey Lot,
  Leuk om de berichtjes mee te lezen, wat een leuke foto met dat meisje, heel schattig. Je hebt blijkbaar toch niet hard genoeg rondgestampt met je dikke schoenen. Fijn dat je iets minder geest bent nu. Ik hoop dat je een hele leuke verjaardag hebt morgen, geniet ervan. Ik dacht trouwens dat je 3 maart terug kwam? Je wilde het graag weten als je cijfers terugkreeg, je hebt een 9,6 voor je Engels luistertoets, lekker bezig!
  XX Vera

 • Rianne van der Linden
  1 jaar ago

  Ha die Tom,

  Wat lees ik nu: je gaat je eigen kleren wassen! Mooi zo, dan kun je dat thuis ook gaan doen ……..

  Op mijn werk leeft iedereen ook mee. Ik laat mijn collega’s dan de foto’s uit deze blog zien. Dan hebben ze een indruk wat jullie allemaal doen. Ook de meiden uit mijn volleybalteam zijn blij te zien dat de wijn die ze hebben gekocht om jouw reis te bekostigen nu eindelijk omgezet is in een mooi en leerzaam avontuur.

  Ik ben heel benieuwd hoe je het kinderwerk vindt morgen. Veel succes in ieder geval.

  Groetjes van ons alledrie

  PS. We krijgen van de familie die op wintersport is allemaal jaloersmakende filmpjes toegestuurd in de familie-app-groep.

 • Hoi ilvy,
  Hoe is het met je ? Ben je al lekker bruin? Ze zult wel spierpijn hebben van het stenen gooien. Je kunt vast nu goed slapen.
  Groetjes oma taxi

 • Opa en Oma van den Berg
  1 jaar ago

  Hoi lieve Deborah ,
  Wat leuk om zo mee te kunnen leven en te kijken wat jullie allemaal zoal doen , geweldig !! Super trots op je !!
  Zie dat er veel wordt geknuffeld , daar doen we graag aan mee !! Heeeel veel drukkies he van opa en oma vd Berg

 • Hey ruubsje,

  Hoe is het met je?? Hannah heeft gelijk ga eens voor die camera staan;) zaterdag ga ik je kamer mooi maken! Mis jou♡♡

  Liefs en drukkies Eva

 • Marieke hofland
  1 jaar ago

  Ha lieve Noor!
  Wat leuk om je op de foto te zien bij het kinderwerk! Net waren Maud en Sofie hier, ze vinden 15 nachtjes weg wel veel hoor!
  Je Hoflanden humor missen we wel of niet….ook missen we de slappe lach van jou!
  Als je vrijdag 3 maart thuis komt, gaan we rijst eten denk ik maar.
  Oh ja, 11 maart geen wedstrijd maar wanneer wel wist Indy ook niet….
  Vandaag je kamer helemaal schoon gemaakt, nu nog de gordijnen en dan klaar!!
  Was je niet benieuwd naar onze weekend verhalen?
  Xxxx Papa en mama.

 • Marien Geelhoed
  1 jaar ago

  @Sofie Noot

  Hoi, Sofie,

  ben je al een echte bouwvakker geworden? We hopen dat je het naar je zin hebt en veel plezier maakt! We passen op Pip, hij krijgt extra eten.

  tante Ria & oom Marien

 • Hey Ilvy!

  Wat leuk een foto van jou! Ziet er uit alsof je het goed naar je zin hebt. Ben erg benieuwd naar jouw verhalen! Wij doen hier niet zo veel bijzonders, gewoon werken en naar school. Heb je het gezien? Oma taxi heeft ook een berichtje voor je achter gelaten. Groetjes en een dikke kus van ons

 • Jo de weervrouw weer!
  Zoals eerder in het dagverslag te lezen, na regen komt zonneschijn! Veel plezier met jullie werk daar! Geniet hier van de fotos en de verhalen! Zet hem op Ruben & de rest!

 • Willemien Versteeg
  1 jaar ago

  Hoi Marthe met Sarin hoe is het daar ?
  kom je snel terug
  stuur een paar coole foto’s
  Nienke heeft gelogeerd.
  LOVE YOU
  Dikke knuffel van Sarin ?❤️

 • Hoi Iris en Sanne,

  Hoe gaat het daar ? Hebben jullie daar ook lekker eten of mis je het van thuis of het t’ spin?
  Kun je een beetje slapen met zn alle of eten de muggen jullie daar op.
  Wel rechte muurtjes maken he.

  Liefs oma en opa dekker

 • Philippine van Kleeff
  1 jaar ago

  Ha Matthias,

  Zie dat je aan het werk geweest bent vandaag. Goed bezig! Hier gaat het goed hoor! Levy’s verjaardag was heel geslaagd.
  groetjes van ons allemaal!

 • Lydia Hendriksen
  1 jaar ago

  Hey Kreukelkip?
  Je vader en ik hebben al een berichtje gestuurd maar we hebben last van een vertraging op de lijn ?…waarschijnlijk krijg je onze reacties dus wat later…hoop ik?!
  Zo niet dan proberen we het morgen gewoon weer ??

 • Naäma Bates
  1 jaar ago

  Heyy Lieske, Nienke en al mijn andere vriendinnetjes,
  Wat leuk om iedereens verhalen te lezen! Op school is het best saai nu iedereen weg is, maar we hebben gelukkig bijna vakantie! Debb, wat een super mooie foto van je! En Nienn, wat leuk om te zien dat je nieuwe vrienden maakt! Liess, ik hoop ook nog meer van jou te lezen! In Nederland schijnt de zon amper sinds jullie weg zijn, dus helaas heb ik nog niet zo veel zonsondergang foto’s voor je. Veel plezier nog daar en knuffels van mij xxx

 • Lotte

  van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal ( 16 jaar ) wat een leeftijd
  maak er een leuke dag van, maar dat zal wel lukken
  wij denken aan je

  groet
  Oma en Opa vd Roest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch