Op pad met de benenwagen

Vanochtend mochten we heerlijk uitslapen. Om 8.30 gingen we ontbijten en kregen we te horen dat we om 10.00 een kerkdienst op ons verblijf hadden. ’s Ochtends was het hard aan het regenen, dus konden we niet naar de kerkdienst waar we eigenlijk heen zouden gaan. Wim heeft de dienst begeleid en we hebben een stukje geluisterd over dat je God net als de wind niet kan zien, maar hem wel kan voelen en dat hij altijd van ons houdt.

Gelukkig kwam ‘s middags de zon goed door en was het lekker warm. Veel mensen gingen zwemmen of volleyballen. Ook kon een deel ervoor kiezen om te gaan wandelen. De wandeling was over het pad van het verblijf en een deel was door de regen nog ingestort. Hierdoor was het een gezellige, maar toch avontuurlijke wandeling. Het avondeten was een broodje worst, want in de middag hadden we warme kip gegeten.

Tijdens het eten kregen we te horen dat we morgen eindelijk aan de slag gaan. Iedereen is er blij mee dat we nu eindelijk de bouw en het kinderwerk gaan ondernemen. Voor vanavond hebben we een vrij programma. Wel moeten we er morgen om 6.00 uit… Vandaag is het verslag wat korter, omdat we met deze 30 graden niet heel veel speciaals hebben gedaan:)

Liefs,

Frederique, Norah, Marthe, Lukas, Niels, Anneloïs en Elsbeth

Het dagverslaggroepje van vandaag
De kerkdienst op locatie
wandeling langs de kapotgeregende paden
de dieren zijn 10x groter hier

Frederique

Hoi iedereenn, het is echt super super lekker warm hier en ik kom helemaal bruin terug denk ik. Ik mis jullie wel een beetje, maar heb het echt naar mijn zin. Ik ben er ook achter gekomen dat elk dier hier 10x groter is dan in Nederland. Dus in dat opzicht ben ik wel jaloers op jullie. (een mier hier is net zo groot als een spin in Nederland)

Kusjes en vandaag een extra kusje voor Silas <3

Niels

Hoi allemaal, lekker warm hier en erg aar mijn zin, vandaag niet zo veel gedaan(helaas). Erg lekker eten hier veel vrije tijd wat op zich niet verkeerd is. Lekker gewandeld en veel gezwommen en gevolleybald. Morgen eindelijk aan de slag en lekker werken erg veel zin in. We hadden ons eigen volleybalnet in elkaar geknutseld van een stapel stoelen en een vlaggenlijn.

Liefs, Niels 🙂

Anneloïs
Hallo allemaal, het is echt super leuk en gezellig hier. De groep is ook heel leuk. Vandaag heb ik voor het eerst gezwommen in het iets te koude zwembad, maar was wel lekker verfrissend. Morgen mogen we eindelijk naar de bouw of kinderwerk doen, daar heb ik echt super veel zin in. Heel erg bedankt voor alle leuke berichtjes en zeg maar tegen Tobias en Suus dat ik ze ook heel erg mis.

Knuffels van mij!

Marthe
Heyy allemaal, het gaat heel goed met mij. Het is hier echt lekker warm, veel beter dan in het koude Nederland. Ik heb vandaag lekker een stukje gewandeld, omdat ik het een beetje zat werd om de hele tijd hier te blijven. Het eten vind ik ook echt heel lekker, daar geniet ik wel van. Oja, heel erg bedankt voor de chocola en het lieve kaartje opa en oma, ga ik zeker van genieten!

Knuffels en kusjes van mij

Lukas
Heyo, vandaag een rustig maar wel erg gezellig dagje gehad. Het weer was vandaag al een stuk beter en we zijn wel lekker actief bezig geweest. Morgen mogen we toch eindelijk aan de slag bij de bouw en met kinderwerk. Ik weet nog niet welke van de twee ik ga doen maar ik kijk er vooral erg naar uit lekker bezig te zijn en echt mee te maken hoe de cultuur hier is.

Groetjes thuis, Lukas

Norah
Hoihoi, ik denk dat het heerlijk rustig thuis zonder mij! Met mij gaat alles goed hoor. Het is na al die regen dagen heerlijk weer geworden, dus ik kan lekker bijkleuren. Mijn stem is ondertussen wel weg, maar dat houdt mij niet tegen. We zijn heel veel aan het zwemmen en volleyballen, dus dat is erg gezellig. Morgen kunnen we eindelijk beginnen met werken, ik begin met het kinderwerk. Succes met school en werk daar!

Liefs, Norah <3

Elsbeth

Na een heerlijk dagje ontspannen is iedereen nu echt opgeladen. Zoals ondertussen wel duidelijk is gaan we morgen echt los waar iedereen naar uitkijkt! Wat hebben we een groep flexibele toppers meegenomen, trots op ze?.

38 Responses to “Op pad met de benenwagen

 • Remon en Evelien
  1 jaar ago

  Hey Niels!

  Leuk om te zien dat je je volleybal ook in Zuid Afrika bijhoudt 😉
  Mooie foto zo samen op de trekker, nou morgen lekker samen aan de slag. Maak er wat moois van!

  Kus ons!

 • Hey Dani, leuk om weer een verslag te lezen! Jammer dat de kerkdienst niet door kon gaan. Hopelijk krijgen jullie nog een kans. Maar morgen eindelijk aan het werk! Ben benieuwd wat je morgen ga doen Dani! En hoe je het vindt. Geniet ervan!

  Hier alles prima.

  Groetjes, ook aan Wilanda!

 • Hey Marthe,
  Fijn om van je te horen. Klinkt allemaal behoorlijk avontuurlijk daar! Goed om te horen dat je t naar je zin hebt. En… mooie trekker!
  Liefs papa… xxx

  • Willie evers
   1 jaar ago

   Hoi iris..
   Leuk om de berichtjes te lezen..

   Dus morgen gaat het echte werk beginnen.
   Veel succes.
   Lekker warm daar lees ik net
   Groetjes oma evers

 • Hey Selinde,
  Zie ik jou daar nu het vlaggenlijntje vastknopen. Echt iets voor jou! Altijd werken aan een oplossing. Morgen aan het echte werk. Succes!

 • Janneke Ploeg
  1 jaar ago

  Lieve Deborah,
  Eindelijk aan de slag morgen.
  Zet hem op! ?/✂️??
  -XXXXX-
  P&M, H, M en E

 • Sonja van Kruistum
  1 jaar ago

  Hé Dani en Wilanda,
  Prachtige, creatieve volleballocatie! Wie van jullie heeft er gewonnen?
  Morgen eindelijk buiten de Witte Duif aan de slag… Ben heel benieuwd wat jullie gaan doen/meemaken!

  In the meantime here: Nick heeft dit weekend carnaval gevierd en wij de verjaardag van ome Arjan 🙂

  Nog n extra drukke voor morgen van mij. Zet em op!

 • Johan & Marja
  1 jaar ago

  Lieve Nathan,
  We hopen dat je beetje bent bijgekomen van de lange reis. Fijn dat je het naar je zin hebt daar. Morgen een gezellige dag gewenst als jullie gaan metselen. We hopen je op een foto te zien. Liefs pap en mam xxx

 • Kees Hendriksen
  1 jaar ago

  Nou Lukas, dat gaat vast lukken morgen. Mooi om zo een beetje met je reis mee te leven. Geniet en wees dienstbaar.

  Groetjes van oma en opa

 • Hoi Ann,

  Weer een dag voorbij. Lekker gevolleybalt zo te zien. We waren hier al een beetje aan het discussiëren. Zal ze mee zijn gegaan met de wandeling. Op zondag wandelen dat is wel een dingetje voor je?. Succes morgen met de eerste werkdag. Hopelijk geniet je ervan, maar dat gaat vast goed komen. En we zijn druk bezig met Levi aan het lopen te krijgen als je terug bent komt hij je lopend tegemoet. Dikke kus van ons allemaal.

 • Marianne van de Heg
  1 jaar ago

  Hej Ruben,
  Gaaf: morgen beginnen met waar het allemaal om draait. Ben benieuwd waar je mee bezig gaat en hoe je het vindt! Geniet ervan dat alles anders is en je op een andere manier van betekenis kunt zijn.
  Liefs

 • Hi Ilvy,

  Vandaag dan echt aan de slag! Ben benieuwd wat je gaat doen. Veel plezier!

  Dikke kus

 • Heel veel succes vandaag Iris en natuurlijk de hele groep!
  Nu alweer benieuwd naar het verslag van jullie eind van de dag ?

  -xxx- mama

 • Familie Top
  1 jaar ago

  Hoi allemaal

  Fijn te horen dat jullie het leuk hebben en lekker kunnen genieten ook al gaat het niet zo als het bedacht is.
  Vandaag lekker gaan bouwen en kinderwerk gaan doen
  Veel genieten en we lezen jullie verhalen met plezier

  Marthe lekker genieten ?

  Groetjes
  Evert jan Bianca zisanne colinda en yorick top

  • Lieve Ruben, Lukas, Myrthe, Lotte, Deborah en Iris

   Wat heerlijk om te lezen wat jullie al hebben meegemaakt! Heel veel succes met het bouwen en het kinderwerk. Ik denk aan jullie!

   Liefs,
   Leanne

 • Dicky van de Fliert
  1 jaar ago

  Hoi Wilanda en Dani,
  Het lijkt of jullie al voor de wedstrijd aan het bepalen zijn wie er gaat winnen, aan die handen te zien haha. Jammer van de kerkdienst met de bevolking daar, want dat is leuk om te ervaren. Wie weet komende zondag . En vandaag aan het werk! We zijn benieuwd naar de verhalen en foto’s. Succes beide!!

 • Hoi Lotte,

  Leuk om over jullie te lezen, veel plezier en liefs. Papa

 • Noa Wolswinkel
  1 jaar ago

  Heyy Kar!
  Hoe is het daar? We snappen wel dat het leuker was geweest als wij er ook bij waren, maar ja, shit happens. Even een update over M.. (boogschutter) Hij heeft vandaag een nieuwe trui aan, matching met zn schoenen. In plaats van Maccie zijn we overgestapt naar pannenkoekenrestaurant de schaffelaar, in de hoop dat het een succes wordt.
  Wij hebben dit weekend allemaal gewonnen met onze sport, Mare heeft van Ties gewonnen en Noa is 2e geworden in haar competie. Thirsa is saai. Haar opslag ging wel goed.
  Braat weekend was leuk, maar geen slaapzakken race gedaan, dus niet helemaal compleet.
  We zullen woensdag weer een nieuwe update geven.
  Xxx Mare, Thirsa en Noa (je bestie’s for life)

  • Rianne v/d Linden
   1 jaar ago

   Hé Tom,
   Volleybal….. dat is nog eens een goeie sport ?
   Overigens heeft jouw hockeyteam afgelopen donderdag de oefenpot tegen Voordaan verloren met 1-2.
   Anouk heeft zondag een oefenpotje in de zaal gespeeld tegen JB. Grappig genoeg is het 2-2 geworden. Dat vonden de jongens niet zo leuk. De meiden uiteraard wel ?
   Liefs van mama, papa en Anouk

 • Liewe Norah, wat fijn om te lezen dat jullie het na een aardig pittige reis nu zo lekker hebben! Veel regen dus maar vast een stuk warmer dan thuis, brrr… Heel benieuwd hoe jullie het werk met de kinderen en bouwen vinden vandaag, heerlijk dat dat eindelijk kan, je keek er ook echt naar uit hé? Je matcht met je shirt goed bij de trekker, leuke foto !!! Otto zal trots op je zijn ; ) We missen je wel maar flink aan ‘t werk in je nieuwe kamer, joehoe! Baie pret, ek het jou lief en soen van mama ♡

 • Hey Lotte,
  Ben je weer een beetje bijgekomen? Wat jammer dat de Afrikaanse dienst niet door kon gaan voor jullie! Nou hopen dat jullie vandaag echt aan de slag kunnen, want daar zullen jullie wel zin in hebben.
  Je hebt zaterdagavond toch wat puntjes verloren, maar ik heb nu alles volgens afspraak ingezet, je staat 2e. Dan ben je weer op de hoogte, maar je hebt daar veel belangrijker dingen om te doen. Geniet van alles en maak er wat gezelligs van!
  Liefs en dikke knuf van mama

 • Thamar de glee
  1 jaar ago

  Heey Sief! Vandaag moest ik met bio een oog opensnijden en hield t bijzonder goed uit zonder jou hhaha. Dit was nog t minst ranzige practicum, maar ik miste je wel hoor meid! Hoe waren jouw dagen? Ik hoop snel iets van je te lezen :))
  Veel liefs van Myrthe
  Ps. Ik word weer eens geblokt van de site dus doe t daarom via Thum 🙂

 • Opa en oma v d brink
  1 jaar ago

  Niels hele fijne dagen in afrika geniet ervan

 • Noor en Dianne
  1 jaar ago

  Hee schatjes
  Wij missen jullie super erg en het ziet er super huts uit wat jullie allemaal aan het doen zijn. We zijn blij dat jullie heel zijn aangekomen en al lekker aan het sporten zijn. We hopen dat jullie het naar jullie zin hebben en ervan genieten. Wij hebben nu Engels literatuur (boringg) dus jullie missen niks hoor!!
  Kusjes van ons

 • Willemien Versteeg
  1 jaar ago

  Ha Marthe,
  Leuk om jullie verslagen te lezen! En dan vandaag echt aan de slag. Ben benieuwd hoe je dat gaat ervaren…

  We missen je hier wel hoor! Gisteren zeiden we nog: ‘We zijn Marthe vergeten te roepen voor het eten…’ ?

  Zet ‘m op daar en ik zie uit naar jullie nieuwe verhalen!

  Dikke knuffel van mama ❤️

  En van ? en ? (hij mist je ook ?)

 • Jo de weervrouw
  1 jaar ago

  Hii allen (& Ruben)!

  Misschien moeten jullie vandaag nog een stukje zwemmen in plaats van lopen over de wegen! Maar goed nieuws vanaf vandaag en morgen begint het zonnetje vol op te schijnen daar bij de Witte Duif. De wolken maken plaats voor de zon!! Zo benieuwd naar jullie verhalen over de eerste dag! Zo leuk om foto’s te zien!

  Veel liefs uit een grijs Nederland

  Xx Weervrouw Jo

  Ps. Is er al iemand die heeft geklaagd omdat het te heet was?

 • Hey Ruben en andere reisgenoten,

  Even laten weten dat ik aan jou en jullie denk. Vanavond mag ik namens de schoolleiding de ‘nacht van betekenis’ openen. Prachtig dat jij/jullie, maar vannacht dus ook andere JFC leerlingen van betekenis willen zijn.

  Ik heb chatgtp erop na geslagen. Van betekenis zijn betekent volgens de chatrobot dat je belangrijk bent voor de ander. Dat kan onze wereld wel gebruiken! Jongeren die tijd vrij maken en hun talenten geven ten dienste van de ander. Ik ben trots op jullie!

  Liefs pS

 • Opa en oma v d brink
  1 jaar ago

  Hoi niels we proberen het nog een keer kijken of het nu lukt

 • Hey Lieske,

  Hoe heb je het daar een beetje? Papa en ik waren een beetje geschokt over de groene kleuren van het veld bij de Witte Duif, bijna meer regen dan hier in Nederland 😉 Hoop dat je een beetje lekker kan slapen, ook al heb je daar maar 1 kussen Ipv 4 haha. Buddy heeft vandaag weer een zakdoek gepakt en die wilde hij uiteraard niet afstaan… op welke kamer zit je eigenlijk? hoop dat je lekker veel rijst mag eten en een beetje mag genieten van de mensen om je heen, voor je het weet is het weer voorbij namelijk! Groetjesss Iris

 • Julian Braal
  1 jaar ago

  Haa Norah,

  Wat een mooie foto’s! Super trots op wat jullie doen! Groetjes, Julian

 • Lieve Loïs,

  Wat waren we blij om van jou te lezen hoe het gaat, fijn dat het zo’n leuke groep is. Wat een griezelige insecten zijn daar, daar helpt een racket niet tegen. Als je in Tsjechië al kan zwemmen, dan komt het daar vast ook helemaal goed 😉 Tobias vond vooral de foto met jou op de tractor heel mooi.
  Vandaag heb je voor het eerst kinderwerk of metselwerk gedaan. We zijn erg benieuwd hoe je dat vond? Hier is het een stuk kouder dan bij jullie, vanochtend zeven graden vanmiddag was het elf graden. Elias is vandaag, na de stage, weer naar school gegaan, het was sportdag. Zal toch wel gek geweest zijn zonder jou.

  Dikke kus!!!

  papa, mama, Elias, Suus en Tobias

 • Hoy Tom,
  Ben je vandaag aan het bouwen geweest?
  Cato leert nu skiën van Arno en ze is vandaag opa’s piste af gegaan. Verder is hier alles prima. Veel plezier en groetjes van ons allemaal uit Oostenrijk.

 • Hey Fred!!
  Wat super leuk om van je te horen ?
  En dat de dieren groter zijn dan in Nederland ?
  Ben je ook al spinnen zo groot als jijzelf tegengekomen? ?
  Love you! ??

 • Hoi Annelois,

  Wat leuk dat we je kunnen volgen! Super dat je dit doet, heel veel plezier!

  S&S

 • Hee lieve Sief, 21:57 uur.. Check, check. Ja ik heb een nieuwe avond routine:))
  Maar nog geen nieuwe blog te zien. Dus nu eerst thee en dan weer terug. X mama

 • Lotte
  we hebben vandaag bericht gekregen van Vera, dat we ook wat kunnen schrijven.
  we zien, dat je het leuk hebt. Geniet er maar lekker van!

  dikke pakkerd van Oma en Opa vd Roest

 • Hoi Wilanda,

  Hopenlijk blijven de enorme regenbuien een paar weken weg zodat jullie kunnen bouwen en kinderwerk doen. Maar mooi dat jullie je zondag ook goed vermaakt hebben door leuke en sportieve dingen te doen. En de aangepaste kerkdienst. Fijn dat het een gezellige boel is bij jullie. Geniet ervan! Veel succes!

  Groetjes, ook voor Dani en de anderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch