Waarom kan Boipelo nu niet worden geholpen?

Wat gebeurt er nu met de slachtoffers van huiselijk geweld en seksueel misbruik in de
sloppenwijken in het Noordwesten van Zuid-Afrika? Dat is een vraag die rijst nu de voor 2022 geplande reizen niet door kunnen gaan. Wat betekent dit voor Boipelo* (haar naam betekent ‘trots’) en haar dochtertje Keamogetse* (‘ik
heb (haar) ontvangen’)? En voor de ongeveer 50 andere vrouwen met hun kinderen die zouden
worden geholpen als het gebouw in 2022 in gebruik zou worden genomen?


Venessa heeft zich toegewijd om Boipelo en anderen te helpen. Ze doet dit vanuit haar eigen huis
waar ze slaapkamers heeft gemaakt om vrouwen als Boipelo op te vangen en gedurende enkele
maanden intensief te begeleiden naar herstel. Dit is natuurlijk geweldig van Venessa, maar haar huis voldoet niet aan de wettelijke eisen. Daarom wil SHIB het Christ Crisis Center bouwen zodat Boipelo, Keamogetse en al die anderen
niet langer in neerwaartse spiraal zitten, maar kunnen herstellen. Zelfs zo herstellen dat zij
een positieve invloed in hun directe omgeving gaan bieden.


Als het gebouw er niet komt, missen per jaar 40 tot 100 vrouwen met hun kinderen deze redding. Hoe kunnen we dat voorkomen? We willen niet voortdurend kijken wat we niet meer kunnen doen door de coronapandemie. Wat kunnen we – op afstand – wel doen? Heb jij ideeën? Laat het ons weten! Wie weet wil jouw bedrijf zich verbinden aan dit specifieke doel. Misschien krijg jij een idee om geld in te zamelen zodat het gebouw door lokale bouwers snel afgerond kan worden.

Wil je helpen? Stuur je ideeën, oplossingen, voorzetjes en eventuele sponsoring naar info@shib.nl. Meebouwen kan natuurlijk ook nog steeds door het sponsoren van materialen via onze webshop. Je vindt hier precies wat er nog nodig is om het gebouw af te maken.

Denk je, aan het begin van het nieuwe jaar, mee over hoe we 2022 voor Boipelo en Keamogetse zou kunnen verbeteren. Bedankt!


*De echte namen van Boipelo en Keamogetse zijn bij SHIB bekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch