Bouw mee aan het Christ Crisis Center

Dit jaar is SHIB gestart met de bouw van een Christelijk Crisis Centrum in Swartruggens (NW Provincie Zuid-Afrika). Pastor Vanessa Joubert is een van de initiatiefnemers van het Crisiscentrum.

Zij schrijft: “In 2015 ben ik met het Christ Crisis Centrum gestart in een woonhuis in Swartruggens. Ik besefte dat er grote behoefte was aan een veilige plek voor vrouwen en kinderen, die misbruikt en/of mishandeld zijn.  De statistieken over misbruik in dit gebied zijn schokkend. Gedurende 2 jaar werden deze mensen opgevangen in een gewoon woonhuis met vier slaapkamers. Ruim 200 slachtoffers zijn in die tijd daar geholpen. Ze kwamen binnen als slachtoffers en vertrokken als ‘genezen’ mensen.

De lokale overheid, politie, sociale dienst werken samen met het centrum. Ze brengen de misbruikte vrouwen en kinderen naar dit huis. Daar leren deze vrouwen vaardigheden, ze worden begeleid in gesprekken, en maken kennis met de ware genezer, Jezus Christus.

Drie jaar geleden wonnen we een prijs van Bonjanala Municipality. Daarvan hebben we een beveiligingsmuur gebouwd rond het land dat we kochten. De Nederlandse vrijwilligersorganisatie SHIB heeft contact met ons opgenomen om ons te helpen. Zo zijn we nu begonnen met de bouw van ons nieuwe crisiscentrum dat plaats kan bieden aan 100 slachtoffers. We danken God voor dit wonder. Dit is pas het begin.

Omdat een woonhuis niet kan voldoen aan de eisen voor een veilige omgeving voor mishandelde mensen, is de bouw van dit centrum noodzakelijk. We realiseren ons dat we misschien over twee jaar de deuren van het Crisiscentrum kunnen openen. Maar wanneer ik zoveel gebroken mensen zie, misbruikte vrouwen, vertrouw ik op de Heer dat we eerder kunnen beginnen. Het verschil maken, levens veranderen, familie’s herstellen door hen kennis te laten maken met de enige hoop: onze Heer Jezus Christus.”

Hoe sneller dit centrum geopend kan worden, hoe eerder meer vrouwen en kinderen een schuilplaats kunnen vinden. Jij kunt meehelpen door bijvoorbeeld mee op reis te gaan met SHIB of sponsor materialen voor het gebouw! Je kunt jouw gift overmaken op IBAN NL35 RABO 0152 6550 18 t.n.v. SHIB. Hartelijk dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch