Chaos in de bus en tien lagen zonnebrand

Het is nog steeds erg warm aan de andere kant van de evenaar. We komen al veel verbrande koppies tegen en de zwemkleding staat al goed in onze bodies gegrafeerd. Vandaag was eigenlijk onze laatste chille dag, vanaf morgen gaan we keihard aan de bak. 

Vanochtend werden we gewekt om 7:00 door Wim en we begonnen met een lekker ontbijtje wat bestond uit Afrikaanse wentelteefjes met lekkere stroop. Daarna zijn we in de bus gestapt en op weg gegaan naar het plaatsje Koster om daar een witte kerkdienst bij te wonen. 

Vandaag hebben we ook al een beetje een indruk gekregen van de sloppenwijken die we onderweg zagen. Iets wat ons is bijgebleven zijn de kinderen die we naar spullen zagen zoeken in het afval. 

Gisteren heeft Wim ons een verhaaltje verteld over een apenrots waar we langs zouden gaan rijden, dus wij keken vol smart en hoge verwachtingen uit naar DEZE mooie verbazingwekkende ROTS….

Maar niks was minder waar, Wimpie loog.

Eenmaal aangekomen bij de kerk, hebben we voor het eerst de Afrikaanse tijden ervaren. De kerkdienst begon namelijk een kwartier te laat, o nee wij waren te vroeg? Voor de rest was de dienst vrij vergelijkbaar met de hervormde kerk in Nederland. 

Aan het einde van de kerkdienst zongen wij met z’n allen ‘My Lighthouse’. Na de kerkdienst hebben we in een gebouwtje ernaast nog een lekker bakkie pleur gedronken. 

De terugweg was één grote, gezellige chaos. Nooit gedacht dat onze groep zo goed kon dansen en zingen ?. Ruitenwisser, Snollebollekes, de Kabouterdans en de Macarena waren allemaal van de partij. 

Toen we weer terug waren bij de Witte Duif hebben we natuurlijk weer een frisse duik in het zwembad genomen. Tien lagen zonnebrand waren noodzakelijk, aangezien het de warmste dag tot nu toe was. 

De rest van de middag zijn er vooral veel spelletjes gespeeld en hebben we onze dagelijkse work-out gedaan met een groot deel van de groep. We kunnen jullie vertellen, die was ZWAAR! 

Nu gaan we nog lekker genieten van onze vrije avond en morgen gaan we opsplitsen en gaat het echte werk beginnen!

HOUDOE EN BEDANKT!!!!De hartelijke groeten van de kiddo’s van Elsbeth: Dian, Annelinde, Milou, Bas en Iris B

Annelinde: Heyy lieve mensen thuis! Ik heb het hier erg naar mijn zin. Lekker aan het genieten van de natuur en de mensen hier. En Martheeeeee sssttttttt. En tante Ellen ik ben zeker aan het genieten u hoeft zich geen zorgen te maken. En sorry mam mijn camera is zeker niet de beste dus de foto’s komen vooral van anderen. Morgen mag ik eindelijk gaan doen waar ik al zo lang naar uitkijk: het kinderwerk! Lieffsss Annelinde

Bas: Hallo allemaal! Het is hier hartstikke leuk. We hebben al hard gewerkt op de bouw! Ik had het zoals gewoonlijk weer lekker warm. Het betonvlechten was best leuk maar wel zwaar. Maar het was wel even lekker! Bedankt voor de berichtjes allemaal! Morgen ga ik weer naar de bouw waar ik uiteraard weer zin in heb. Dikke knuffel Bas

Dian: Heeii lieve mensen thuis! Het is het echt super leuk! May ik hoop dat je genoeg inspiratie kan vinden voor je dagelijkse berichtjes? ennuhhhh 2021.. je weet het hè! Gister heb ik een dag op de bouw gestaan het was super leuk maar Kim, Sem, May en Annelies ik snap jullie verhalen nu wel… Na drie uurtjes hakken en scheppen ben ik drie blaren verder! Super leuk dat jullie allemaal reageren! Annelies heb je de bivak overleefd? Morgen gaat het allemaal beginnen waarvoor we gekomen zijn, ik sta nog een dagje op de bouw, erg leuk! Ajuuss xx Dian

Milou: Hoiii, ik slaap beneden en het is een hele fijne kamer met goede bedden en het is een deal (de rondjes met Hugo)?. Het is super leuk om elke dag de berichtjes te lezen, altijd file voor de laptop, maar Huug waar blijft die van jou? Haha. Slapen gaat verbazingwekkend goed San! Morgen ga ik kinderwerk doen met een klein groepje en zaterdag mag ik weer schrijven. Liefs Lou 

Iris B: Heeeyy, alles gaat nog steeds echt heel goed hier! Echt leuk dat jullie allemaal aan me denken en lieve berichtjes achterlaten !! Maar Mich waar blijft je berichtje ? Ik wacht er met smart op <3 (still nothing trouwens.. hahahah)  ? Hoop stiekem wel dat jullie mij een beetje missen. Ook leuk dat ons team het goed heeft gedaan zonder ons ? In de bus hebben we elke keer goede party en we hebben echt al hele vette dieren gezien. Giraffen en zebra’s dus uh lekker puh! Haha  Morgen mag ik shack repair gaan doen, wel spannend, maar wel heel veel zin in! Mis jullie! Xx Eyris

Elsbeth: Hee allemaal! Gaat goed hier, fijn om weer terug te zijn. Zoals hierboven beschreven morgen aan de bak, gaat vast goedkomen! Thema van de dienst was of je met plezier naar de kerk gaat? Dit aan de hand van Psalm 84 “beter één dag op de drempel van de kerk dan 1000 dagen elders…..”  De NBV zegt daarna,  “mensen die onbevangen op weg zijn op weg naar Sion, op weg naar de levende God.” Dan zien we daar onze jongeren die morgen het veld in gaan, onbevangen, das pas echt genieten. Laat ze maar los gaan in die bus…. En net rent Babette naar binnen morgen………. 

Babette: Lieve paps, van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Kusjes.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch