Lion King 2.0

We mochten vandaag om 5 uur opstaan met een leuk vooruitzicht om op safari te gaan dus dan lukt dat ook makkelijk natuurlijk.  Echter aangekomen bij ingang van Pilanusberg Safari park kwamen we tot de ontdekking dat er een hele groep Chinezen ons voor was, dus moesten we anderhalf uur wachten voor onze safari trucks er waren. Zoals het een formidabele groep betaamt, waren wij op dergelijke tegenslagen voorbereid; een goed ontbijt, koffie, kaarten en een reusachtig schaakspel hielpen ons er doorheen.  

De Safari in een notendop. Allereerst, de lat lag erg hoog voor sommige SHIB-gangers, want de BIG five was nog niet compleet. Vol spanning zochten wij naar de welbekende buffel, maar “Pumba” (klein vlak-varken) was alom aanwezig. De gazelles, de impala’s, de gnoes en de zebra’s waren in grote getale aanwezig….  De gedachte die u wellicht nu aan het vormen bent zal zijn: waar zijn toch die grote beesten? Die hebben wij evenzeer mogen aanschouwen, oftewel bezichtigen. Onze gids bracht ons vol enthousiasme naar de leeuwen en leeuwinnen. Onderweg naar deze pracht beesten hebben wij toch de mazzel gehad de olifant en neushoorn te spotten. Dit was niet geheel zonder risico’s aangezien de beste man zijn carrière op het spel zette vanwege de tijdsnood, want de tijd stopt noooooit met tikken. Toch hebben we de koning van de dierenrijk mogen spotten, oftewel The Lion King 2.0. 

Verder ziet u hier onder een foto verslag van de diverse harige loeders 🙂 

Weetjes: 

  • Heeft u wel eens opgemerkt dat het oor van de olifant de vorm heeft van het continent Afrika…?
  • Wist u dat, een olifant vijf benen heeft?  
  • Wist u dat, een Nijlpaard kan doodbloeden wanneer deze te lang in de zon gelegen heeft? 
  • Wist u dat, er negen verschillende soorten giraffen zijn?
  • Wist u dat, een nijlpaard onder water slaapt?

In de middag en avond hebben we het heel gezellig op de accommodatie De Witte duif. Er worden veel spelletjes gedaan, veel gezongen, muziek gemaakt enz. en stijl dansen behoort sinds gisteren ook tot onze bezigheden. Vanmiddag druk bezig geweest met het instuderen van een choreografie voor de bonte avond en zijn we alvast aan het inzingen voor morgen voor de typische Afrikaanse kerk.

Persoonlijke berichtjes:

Pim: Hoi allemaal, Wat leuk om jullie berichtjes te lezen! De afgelopen week veel gewerkt en dit weekend mooi ontspannen. Top safari gehad ook. Tirza, ik hoop dat de camping gasten alsnog een beetje sociaal en leuk doen, als die er zijn. Als ik je berichtje zo lees dan mis ik onze familie vakantie avonturen wel hoor! En Marien & Marius: misschien is het maar goed ook dat Pascal en ik niet mee zijn, anders sturen we jullie straks 10 kilometer naar ‘het meer’ de verkeerde kant op… Yvonne & Charlie, ik ben blij dat jullie zip nog hebben. Die is gelukkig altijd lekker actief… Maar maak je geen zorgen hoor, over een weekje dan vallen we jullie weer lastig. Yasmijn, hoe zonde dat we dat moeten missen!! We kijken wel even hoe het loopt de 17e. Maar wat een lief berichtje van je. Hoe leuk dat je over een jaar misschien ook weer mee mag! Dit is echt perfect voor jou. Volgende week ga ik met de kinderen het beruchte bellenblaasmengsel uitproberen. Spanneeeeend! Lieve familie heeeeel veel plezier nog! Ik hoop dat jullie het lepel-spel veiliger spelen dan dat ze hier jungle speed spelen. Levens. Gevaarlijk. En ik mis jullie heeel soms een heel klein beetje. We hebben trouwens niet echt kids gezien die we nog herkennen van 2 jaar terug, maar we zitten ook in een iets andere wijk. Een albino kindje was destijds wel in een crèche die we toen bezochten, daar zijn we nu weer geweest en die was er nog steeds, dus hij wel. Groetjes Pim (ps. Gill je berichtje was lang geleden, maar ik ook van jou hoor haha)

Annelies: Heeyheey, Erg leuk om alle reacties te lezen! Ik mis jullie al wel een beetje (naja alleen Julian en Floyd eigenlijk, sorry hahah). Zoals te lezen hebben we fanatiek een dansje ingestudeerd dus Juul.. bereid je maar voor, want ik ga het je leren. Helaas zat ik vandaag in de jeep die weinig dieren heeft gezien, achja kwestie van geluk. Voor de rest was het gewoon super gezellig met iedereen dus ik kom zeker de laatste week door!! Groetjeesssss Annelies 

Sofie: Hallooo allemaall! Dusss, ik heb ineens een ander bed? Oké, leuk! En ja ik moest in 3 min inpakken dus dan krijg je wel een lichte stress bende…En Jamie, yesss hoe minder tomaat hoe beter en trouwens vertel eens tegen Elon over deze site, ik was het namelijk vergeten… hihi. En Lisa gaat het goed met jou? En Nathan, al naar de bioscoop geweest? Wordt wel tijd… Leann was hier gisteren om 16:00 en om 15:00 vandaag ging ze weer weg. Zo leuk om haar weer eens te zien!! Jullie krijgen allemaal een hele dikke knuffel van haar, en pap ik moest doorgeven dat ze vindt dat je de belofte om naar haar toe te komen met ons in Zuid-Afrika moet vervullen. Hehe…Voor de rest is het heel leuk hier, ik heb samen met Esther, Floor, Jules, en nog wat anderen stijl dansen geleerd en we hebben een hele choreografie gemaakt. Het is niet slecht! Nog veel plezier daar allemaal en een knuffkussss voor jullie allemaal!

May: Heyyy lieve schatten van het thuisfront 2.0! Ik heb dus inmiddels 3 dagen bouw en 1 dag Shackrepair erop zitten. Ik vond de bouw erg leuk doordat je heerlijk bezig bent en de sfeer goed is. Shackrepair vond ik een erg heftige dag, omdat ik dat nog nooit van zo dichtbij had mee gemaakt. Natuurlijk heb ik er wel gewoon het beste van gemaakt en was het nog steeds een mooie dag! Vandaag hadden we de safari en alhoewel hij een klein beetje tegenviel heb ik nog steeds hele mooie en gave dieren gezien. Bijvoorbeeld een olifant echt vlak langs de weg! Ook zagen de anderen in mijn bus een leeuw, maar raad is even wie die niet zag? MOI. Ook heb ik een heerlijke stijldans choreografie gemaakt met een paar anderen en heel erg slecht is het niet eens. Pap en mam, hoe is de vakantie?? Reis een beetje goed gelopen en hoe bevalt Luxemburg? Ik hoop dat jullie een beetje kunnen genieten zonder jullie 3 liefste schatten. Evie, lief dat je ook een paar keer heb gereageerd! Ik geniet ervan om je berichtjes te lezen.Love youuuu

Roy: Hey mensjes, Ik mis jullie allemaal erg veel en denk wel aan jullie, maar heb het ook leukjes hier. Vandaag had ik de safari en het was geweldig. Ervaringen om nooit te vergeten. Het eten is ook echt top. Pa, je moet ook maar is Zuid-Afrikaans gaan maken. Zeker een aanrader! Boys en girls in Albu, hopelijk gaat het met jullie ook goed. Kijk er naar uit om mijn snapchat te openen en ik hoop dat niet alle hersencellen weg zijn als jullie terug komen. Hou van jullie, joe joe. Royke  

Gabrielle en Wim: we genieten als leiding ons groepje! Leuke, lieve, jongeren. Wim is dagelijks fanatiek aan het toepen, en ik lach me geregeld slap om de humor van de jongeren. Er tijd voor mooie gesprekken en het is genieten om iedereen op zijn / haar manier bezig te zien en om te gaan met elkaar.  Hartelijke groeten van ons ook. Niels safe journey, rij voorzichtig, God bless you

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch