Nationale vrouwendag

Een prachtige zon verschijnt weer boven de witte duif. Het is vandaag nationale vrouwendag in Zuid Afrika een dag waarin alle vrouwen vrij zijn van werken. Van de mannen werd van alles verwacht, denk aan ontbijt op bed en als we de andere ideeën opschrijven wordt het een heel verhaal. Er is alleen niet veel van terecht gekomen. We mochten wel uitslapen en daar hebben de meeste lekker van genoten. 7 personen vonden dit niets en hebben daarom toch de wekker om kwart voor zeven gezet om een berg te beklimmen, bekijk de foto’s en zie dat ze hebben genoten.

Als dan iedereen is ontwaakt en we een lekker ontbijt heb gehad vertrekken we met de hele groep richting stichting touch, touch is een stichting die zich inzet voor vrouwen en (jonge) kinderen met HIV of AIDS. Verschillende vrouwen vertellen, vol lof, over het mooie werk wat zei mogen doen voor deze stichting. Een vrouw vertelt over het probleem wat vrouwen in Afrika soms ondergaan als ze ongesteld zijn, een krant als maandverband, daar kunnen wij ons toch niks bij voorstellen. Als oplossing verkochten zij uitwasbare maandverbandjes die je kon schenken aan de vrouwen die tegen dit probleem aanlopen. Samen met SHIB hebben wij ook een aantal van deze vrouwen mogen ondersteunen. We worden verwent met heerlijke pizzapunten en vers fruit, iedereen smult. (toch nog een verwennerij voor de vrouwen) We sloten af met een gezamenlijke groepsfoto en nemen afscheid van deze bijzondere mensen.

We vervolgen onze weg naar het oude verblijf van SHIB, Sjaloom. Gezamenlijk rond het kruis en ieder in zijn/haar GMG delen we dierbare momenten met elkaar. Wat is Gods schepping toch groot.

’S Avonds zijn we welkom bij de jongeren barbecue van de kerk, waar we afgelopen zondag bij de dienst aanwezig mochten zijn. We beginnen gezamenlijk met het luisteren van een aantal mooie liederen. Gevolgd door een hoop spelletjes, en lekker eten.

Persoonlijke berichtjes:

Wouter: Heey Jan, Tineke, Sander, Anne en Julian. Dag nummer 8 al in Zuid-Afrika en ik vind het echt geweldig hier! Afgelopen week zowel bouw (wat ik goed voel in me spieren) als kinderwerk gedaan. We zijn behoorlijk ver gekomen met de bouw (vooral zwaar graven in de harde grond)! Het werken met de kinderen gaf een grote impressie wat ik zelf niet had verwacht. Het zien hoe blij je ze kan maken met de kleinste dingen. Vandaag en dit weekend lekker vrij (met safari morgen), dus kan lekker bijkomen. Ik hoop dat jullie veilig in Kroatië zijn aangekomen en allemaal genieten van je vakantie. Ik mis jullie allemaal! Gr. Wouter

Morris: Hallo iedereen. Wat is Afrika fantastisch. Op het antwoord van je vraag mam. Ik moest bouwen, ik heb nu 3x op de bouw gestaan en 1x kinderwerk. Kinderwerk vind ik erg leuk. Hoe blij je die kinderen al kan maken met een ballon. Hoe gaat het trouwens met de opa & oma’s? Ik zie jullie nog! Groetjes

Kim: Hey allemaal vanuit het mooie Zuid-Afrika. Het gaat nog steeds hartstikke goed. Ik ben deze week 3 dagen op de bouw geweest en dat voel ik wel haha. Ook deze week voor de eerste keer weer kinderwerk gehad en dat voelde ook weer als thuiskomen. Nog een weekje, maar ik mis thuis nog totaal niet. Alleen Noa. Dus zie jullie later, loveyou. Mam en pap, fijne vakantie, geniet!

Sanne: Hey lieve mensen!! Nogmaals een berichtje van mij vanuit dit prachtige Zuid-Afrika. Ik hoop dat het goed gaat met jullie. Met mij in ieder geval wel. Behalve dan dat heel mijn handen onder de blaren zitten. Ik vind het nog steeds echt een geweldige ervaring. Ik mis jullie wel hoor! We hebben vandaag echt als groep een heel mooi moment gehad bij een heel groot kruis. Het doet me echt goed om elke dag jullie lieve reacties te lezen. love you!! Sanne

Krista: Hey pap, mam, Sander, Sven en de rest van de familie, hier ben ik weer. Het gaat nog steeds prima, de eerste (werk) week vloog voorbij, wat kent Afrika toch mooie en bijzondere plekken. Mama: Ja, ik heb gisteren met shackrepair knuffels uitgedeeld, ze waren er heel blij mee. Nee ik ken geen kindjes meer van voorgaande jaren mam want we zitten nu in een heel ander gebied, het was wel bij de slang ja. Haha van de aliexpress, spullen voor Afrika, maar helaas te laat. Ik kan niet wachten banjer weer te knuffelen en jullie natuurlijk ook. groetjes en een dikke kus aan opa en oma, hoop dat jullie een fijne middag/avond samen hebben gehad. Diederik, wereldreiziger. Fam Vial: Wat leuk dat jullie daar lekker zitten in Frankrijk, geniet ervan en heel veel knuffels uit Zuid-Afrika. Lieverd, groetjes in Ameide. We zien elkaar snel weer xxxxx. Iemand nog wensen wat ik mee terug moet nemen? En breng mezelf uiteraard veilig thuis. Hou van jullieee xxxxxx

Berttien: Lieve Stephanie, Tjeerd, Jelle, Joost en verder familie, Ben hier nu een week en geniet met volle teugen. Wat een dankbaar werk om hier onder de zeer arme bevolking wat te kunnen betekenen. Geweldig om te zien hoe de kinderen genieten, de ouderen blij zijn met hun opgeknapte huis. Mis jullie enorm maar ben hier nog niet klaar.

Monique: Hallo allen. De week vliegt voorbij. Ik geniet hier enorm. Ik geniet ook dat ik niet hoef te koken en de zooi van thuis op hoef te ruimen. Het eten hier in de Witte Duif is erg lekker de bedden slapen heel goed. De vroege wekker is wel een dingetje. Er komen veel indrukken op me af en wordt  me steeds meer bewust van ons geneuzel om niks. Liefs………..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch